Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 27. august 2006

Feltet.dk korte - 27. august 2006

27. august 2006 00:440


- ProTour statistik: Team CSC øgede sin føring
- U23 DM: Reaktioner
- Ondrej Sosenka: Indstiller karrieren efter denne sæson
- Leif Hoste: Vandt belgisk mesterskab i enkeltstart
- MTB: Team Rivette og Tom K vinder 24 timers løb
- GP Ouest France Plouay: Femteplads til Piil
- DM Landevej: Resultater
- T-Mobile: Klar med kontrakt til Piil
- VM: Antequera udtager bruttotrup med CSC-ryttere
- Tyler Hamilton: Sælger huse for at betale advokater
- Pat McQuaid: En rytter mere på listen
- Brian Mikkelsen: Dopingmisbrug skal ikke kriminaliseres
- Jakob Piil: På vej til T-Mobile eller Discovery?
- Jan Ullrich: Fejl koster erstatning
- Credit Agricole: Forlænger med Kaggestad

De korte nyheder opdateres løbende


ProTour statistik: Team CSC øgede sin føring


Selvom Team CSC ikke havde heldet med sig i dagens franske endagsløb, GP Ouest France-Plouay, hvor Fränk Schelck styrtede med 12 kilometer til mål, netop som det afgørende angreb blev sat ind. Med formåede at udbygge forspringet ned til sine nærmeste forfølgere via flotte placeringer til Piil (5), Kroon (11) og Johansen (30). Dermed var Team CSC holdet tredjebedste hold og hentede dermed hele 18 point til listen.

Også på Feltet.dks liste, som er baseret på indkørte ProTour point, er Team CSC holdet nummer 1. Her har de et kæmpe forspring med 170 point ned til Rabobank, som også på denne liste har måttet set sig kørt agterud af det danske hold.


ProTourens officielle holdrangliste
1.Team CSC303
2.Rabobank289
3.Caisse d'Epargne-Illes Balears288
4.Discovery Channel Pro Cycling Team271
5.T-Mobile Team263


Feltet.dks holdrangliste
1.Team CSC626
2.Rabobank456
3.Discovery Channel Pro Cycling Team452
4.T-Mobile Team440
5.Lampre-Fondital430


Sejre på ProTouren
1.Team CSC20
2.Quick Step16
3.Rabobank12
4.Davitamon - Lotto10
5.Gerolsteiner10


Her finder du hele ProTour statistikken: Pro Tour statistik 2006 - ranglisten er opdateret efter 3. etape af Eneco Tour.

Tilbage til toppenU23 DM: Reaktioner


Kasper Jebjerg - GLS - nummer 1
”Jeg er utrolig glad. Det er mit største resultat længe, og en titel vi som hold var meget opsat på at vinde. Michael Færch er kørt tidligt og vi har ordre på at dække alt af, som kører fra feltet. Da en Odderrytter stikker kører jeg med, og Casper Linde fra Odense Energi kommer med op. Vi får hul og pludselig er hullet så stort at vi begynder at køre for at komme op til Færch. Da vi kommer op lægger Michael Færch sig på hjul mens vi tre andre kører rundt, og sådan holder det sig faktisk til vi kommer ind på de små omgange omkring Vejen.”

”Vi tre som har arbejdet, mens Færch har siddet på hjul, aftaler, at hvis Færch rykker, kører vi op og lægger os på hjul af ham uden at arbejde. Færch rykker, som vi havde forudset og jeg kører med ham. De to øvrige har dog ikke kræfter til at komme op, så efter at have siddet på hans hjul et stykke tid og ventet, begynder jeg at køre med rundt igen. Vi følges ad hele vejen ind, og jeg slår ham i en forholdsvis tæt spurt.”


Kim Marius Nielsen - Glud & Marstrand Horsens - nummer 5
”Jeg er utrolig glad for den hjælp og opbakning jeg fik fra mine klubkammerater, André Steensen, Flemming Rasmussen, Thomas Guldhammer og Kaspar Schjønnemann, som førte hovedfeltet det meste af vejen i løbets sidste halvdel. Jeg satte mig på lynhurtige Alex Rasmussen i spurten, og det lykkedes heldigvis at holde hans hjul”, sagde en glad Kim Marius Nielsen efter løbet.


Tom Breshel - GLS - Manager
”Fra begyndelsen havde vi udset os nogle passager med sidevind, hvor vi kunne sætte holdet frem og splitte feltet. Indtil dette skete, skulle vi bare holde feltet samlet og dække de forskellige udbrud af. Der blev aldrig sidevind nok, til at operationen kunne lykkes, og i stedet blev strategien at køre væk i smågrupper, hvor GLS var i overtal, for at sikre et massivt overtal ude foran. Det rigtige sted for angreb udeblev dog, og imens øgede Michael Færch ude foran til 7 minutter, før Kasper Jebjerg kom af sted i 3 mands gruppen. Vi havde en idé om, at der kunne være alliancer i feltet, som gjorde at vi, der på papiret var flest, måske ikke var det alligevel.”


Jan Steensen - Glud & Marstrand Horsens - Sportsdirektør
"Det var ærgerligt vi måtte undvære Troels Vinther i dag pga en influenza, for det var kun få sekunder fra at feltet havde indhentet de to forreste ryttere. Og så havde Kim fået bronze."


Jørgen Foder - Team Designa Køkken - Manager
”Netop som rytterne kom ind på de stejleste stigninger ved Egtved, styrtede Andreas Frisch. Christian Alex Hansen reagerede hurtigt og lod sig falde tilbage for at hjælpe Frisch tilbage til feltet. I samme øjeblik punkterede Chris Anker Sørensen, som dog hurtigt fik et hjul af Kasper Thustrup. Det betød at holdets 4 ryttere pludselig stod midt på en af de afgørende stigninger, alt i mens feltets øvrige ryttere forcerede tempoet i front. Inden Chris Anker Sørensen, som den forreste af holdets 4 ryttere nåede tilbage til feltet, kom 3 ryttere fri i fronten af feltet og havde fået opbygget et forspring på ca. 1 min. til feltet.”

”Idet trioen meget hurtigt fik reduceret den enlige lykkeridder Michael Færchs forspring og samtidig øgede væsentligt til hovedfeltet, var Team GLS meget tilfredse med udviklingen i løbet - navnlig fordi Kasper Jebjerg måtte forventes at være den stærkeste blandt udbryderne.Det betød at Team GLS havde 7 ryttere tilbage i hovedfeltet, som de fra nu af kontrollerede med meget hård hånd!”

”På en lille stigning ca. 1,5 km før mål prøvede Chris Anker Sørensen at køre alene frem imod de to udbryddere. Han fik et pænt hul til feltet, men med 500 meter til mål sluttede håbet om 3. pladsen, idet han blev opslugt af det jagtende felt.”


Keld Rørmose - GLS - Sponsor
”I dag får vi vist, at vi er et komplet hold. Vores filosofi om at alle bakker op om den mand der er stærkest og bedst placeret på dagen, blev fuldt 100%. Det er den arbejdsfacon vi har bygget holdet op omkring. Ryttere med den indstilling, og som kører så entydigt for holdets succes, er det der skal skabe fremtiden på Team GLS. Vores forhandlinger går rigtig godt og positivt, og jeg forventer en endelig afklaring indenfor 14 dage.”

Tilbage til toppenOndrej Sosenka: Indstiller karrieren efter denne sæson


31-årige Ondrej Sosenka har besluttet at indstille karrieren efter denne sæson. Efter en sæson hos Acqua & Sapone uden de store resultater har tjekken overraskende besluttet at indstille karrieren.

Ondrej Sosenka har ellers flere gange sagt, at han vil forsøge at forbedre timerekorden, som han er indehaver af. Den 19. juli sidste år satte Ondrej Sosenka nemlig overraskende timerekord, da han kørte 49,7 km på en time. Siden har Ondrej Sosenka sat på tronen som indehaver af timerekorden.

I år er det blev til en sejr ved de tjekkiske mesterskaber i enkeltstart.

Tilbage til toppenLeif Hoste: Vandt belgisk mesterskab i enkeltstart


Lidt senere end mange af de øvrige europæiske lande afviklede Belgien i dag de nationale mesterskaber i enkeltstart. Det blev Discoverys Leif Hoste, der løb af med den nationale titel. Det er anden gang, at Hoste vinder titlen. Sidst var i 2001, hvor han sejrede foran Bert Roesems.

I dag 5 år senere var det igen Bert Roesems fra Davitamon Lotto, som måtte tage sig til takke med sølvmedaljen. Leif Hoste kørte nemlig dagens enkeltstart i tiden 54:51, hvilket var 36 sekunder hurtigere end Bert Roesems. Bronzemedaljen gik til Marc Wauters fra Rabobank, som kom i mål 2:22 sekunder efter dagens vinder.


Resultat
1Leif Hoste-Discovery Channel54'51
2Bert Roesems-Davitamon-Lotto0'36
3Marc Wauters-Rabobank2'22
4Nico Sijmens-Landbouwkrediet-Colnago2'29
5Steven Thys-Jartazi-7Mobile2'34
6Peter Ronsse-Jartazi-7Mobile3'06
7Tom Stubbe-Chocolade Jacques3'16
8Jarno Van Mingeroet-Jartazi-7Mobiles.t.
9Steven De Neef-Bodysol-Win For Life3'59
10Benny De Schrooder-Chocolade Jacques4'09

Tilbage til toppenMTB: Team Rivette og Tom K vinder 24 timers løb


Team Rivette med Klaus Vesterlund, Peter Bech, Kaare Aagaard og Tom Kristensen vandt kl. 13.00 Århus 1900s 24 timers løb i mountainbike i Vilhelmsborgskoven efter et hårdt døgn i sadlen.

"Det var godt og spændende at møde så mange positive jernmænd. Ruten var krævende med teknisk svære passager og løbet godt tilrettelagt af Århus 1900mtb," siger en træt, men glad Tom Kristensen.

Team Rivette lagde sig i spidsen for løbet fra 3. omgang og udbyggede støt føringen derfra. Løbet blev meget udfordrende i nattetimerne, da et voldsomt regnvejr gjorde ruten glat og muddertung.

"Vi er stolte over sejren under så svære vilkår, og meget imponerede af Toms udholdenhed og team ånd, det er tydeligt, at han har erfaringen i udholdenhedsløb som dette," sagde Klaus Vesterlund, der præsterede løbets hurtigste omgang på 18 minutter og 42 sekunder.

Næste udfordring for Team Rivette bliver det store svenske 100 km løb Bockstensturen i Varberg. Klaus Vesterlund har her to tidligere andenpladser i løbet at forsvare.

Tilbage til toppenGP Ouest France Plouay: Femteplads til Piil


Efter andenpladsen forleden i Italien bekræftede Team CSC’s Jakob Piil i dag sin gode form i det franske ProTour løb, GP Ouest France Plouay. Piil sluttede femmer og Kroon var lige uden for top 10.

”Vi var fint med hele dagen og til sidst sad vi med ret gode kort på hånden. Jakob var igen rigtigt godt kørende og havde kræfter til flere angreb på den sidste omgang. Han viste virkelig stærk kørsel i dag. Alt i alt kan vi være godt tilfredse med resultatet og vi fik formentlig kørt nogle point hjem til ProTour-ranglisten”, sagde sportsdirektør Alain Gallopin efter løbet.

Frank Schleck var indblandet i et styrt på sidste omgang, men slap med overfladiske skrammer

Tilbage til toppenDM Landevej: Resultater


Vejen BC arrangerede i dag DM for U23, børn og ungdom. Mens du kan se resultatet af U23 ude på forsiden, kan du se resten af resultaterne her.


Klasse: Ungdom A Finale Distance: 79,5 km.
1 Niki Byrgesen DCR Ballerup 2.07,09
2 Mathias Gade Jakobsen Hobro CK38 s.t.
3 Morten Dyrkilde Kristiansen Roskilde CR s.t.
4 Nicolai Steensen Horsens AC s.t.
5 Lenni Andersen Herning CK s.t.
6 Nicolai Aastrup Roskilde CR 2.07,11
7 Adrian Kaltoft Udesen Ordrup CC 2.07,21
8 Patrick Clausen CK Fix 2.07,22
9 Jeppe Lykke Hartvig Nielsen Esbjerg CR s.t.
10 Nicolai Tøttrup Clausen Team Cycling Ringsted s.t.
11 Samuel Rytter Ravn Roskilde CR s.t.
12 Simon Tange Hansen Esbjerg CR s.t.
13 Niels Hedekær Olsen Roskilde CR s.t.
14 Sebastian Lander Køge CR s.t.
15 Morten Rasmussen Odder CK s.t.
16 Joakim Lindboe Brüchmann DCR Ballerup s.t.
17 Stefan Reinert Djurhuus Amager CR s.t.
18 Kristian Haugaard Jensen Odder CK s.t.
19 Kenneth Hansen Haderslev CK75 s.t.
20 Nicki Rasmussen Horsens AC s.t.
21 Mark Sehested Pedersen Kalundborg CC s.t.
22 Karl Magnus Larsen Randers CK10 s.t.
23 Mads Meyer Køge CR s.t.
24 Max Møller Elmholt Herning CK s.t.
25 Mathias Lisson Roskilde CR s.t.


Klasse: Ungdom B Finale Distance: 79,5 km.
1 Stefan Claes Dahl Olsen Køge CR 2.23,18
2 Christian Adelhard Kreutzfeldt Roskilde CR s.t.
3 Mathias Mylle Dige Bach KCK Herlev s.t.
4 Anders Bak Hansen Skive CK s.t.
5 André Tolstoj CC Gladsaxe s.t.
6 Daniel Bækgaard Skeie Skive CK s.t.
7 Louis Jacobi Ordrup CC s.t.
8 Rune Nis Sonne Skovgaard Bornholms CC s.t.
9 Casper Nyhuus Vejen BC s.t.
10 Kasper Gryrdholt Pedersen Esbjerg CR s.t.
11 Rasmus Brandstrup Sterobo Cykling Odense s.t.
12 Pelle Niklas Christensen Clapp Roskilde CR s.t.
13 Jimmy Kim Larsen Amager CR s.t.
14 Jon Timotej Roskilde CR s.t.
15 Michael Friis Pedersen Skive CK s.t.
16 Daniel Bonnici Cykling Odense 2.23,25
17 Simon Qvortrup Thygesen Silkeborg IF Cykling s.t.
18 Mads B. Jensen Nr. - Søby CK 2.23,38
19 Sebastian Refsgaard DCR Ballerup 2.23,51
20 Phillip Gleje Ordrup CC 2.24,09
21 Kris Miki Kristiansen Cykling Odense 2.24,18
22 Morten Brandstrup Bolhorn CK FIX s.t.
23 Niclas Jørgensen Hobro CK38 2.24,22


Klasse: Ældste Piger Distance: 47,7 km.
1 Pernille Ott Frendorf Greve CC 1.49,48
2 Mette Meyer Korsør CC s.t.
3 Fie Degn Larsen Herning CK s.t.
4 Nina Schultz Nielsen Herning CK s.t.
5 Maria Grandt Petersen Esbjerg CR s.t.


Klasse: Ældste Drenge A Finale Distance: 47,7 km.
1 Casper Degn Larsen Herning CK 1.24,15
2 Thore Frederik Bradtberg DCR Ballerup s.t.
3 Jesper Herbæk Kousgaard Herning CK s.t.
4 Asbjørn Kragh Andersen Middelfart CC s.t.
5 Thomas Grand Schmidt Greve CC s.t.
6 Dennis Daniel Christensen Ordrup CC s.t.
7 Alexander Kemp Egsted Roskilde CR s.t.
8 Daniel Mielke Roskilde CR s.t.
9 Andreas Dencker Ordrup CC s.t.
10 Brian Stensig Andersen CK UNIC Skjern s.t.
11 Jakob Bertelsen Ordrup CC s.t.
12 Nicolai Brøchner Nielsen Kolding BC s.t.
13 Steffen Schneider Jakobsen CCH Hjørring s.t.
14 Alexander Bojsen Amager CR s.t.
15 Carl Emil Styrbjørn Gullacksen Ordrup CC s.t.
16 Lucas Cesar Ordrup CC s.t.
17 Lasse Zink Mortensen Rødekro CC s.t.
18 Simon Kristiansen Herning CK s.t.
19 Ask Nilou Nørgaard Svendborg CC s.t.
20 Søren Sølvsten Nielsen Silkeborg IF Cykling s.t.
21 Alexander Mørk Nr. - Søby CK s.t.
22 Martin Dyreborg Hansen Herning CK s.t.
23 Mikkel Schertz Andersen Varde CK s.t.
24 Mads Prangsgaard Odder CK s.t.
25 Daniel Malmros Christiansen Odder CK s.t.


Klasse: Ældste Drenge B Finale Distance: 47,7 km.
1 Mathias Øllegaard HFCK 1.34,15
2 Thomas Jespersen Beck Sønderborg CK s.t.
3 Mathias Udby Hobro CK s.t.
4 Andreas Ege Urbak Odder CK s.t.
5 Alex Clausen CK Fix s.t.
6 Martin Herbæk Grøn Silkeborg IF Cykling s.t.
7 Kasper H. Hansen Horsens AC s.t.
8 Kevin Nyberg Simper Korsør CC s.t.
9 Thomas Gunnar Truelsen Kalundborg CC s.t.
10 Frederik Bjørke Schwartz DCR Ballerup s.t.
11 Rasmus Hestbek Lund KCK Herlev s.t.
12 Søren Birkemose Svendborg CC s.t.
13 Simon Egebjerg Jensen Lyngby CC s.t.
14 Morten Ochelka Sønderborg CK s.t.
15 Mathias Højdahl Christensen Skanderborg CK s.t.
16 Daniel Åge Holm Silkeborg IF Cykling s.t.
17 Alexander Victor Almlund Svendborg s.t.
18 Maximilian Wittrup Hansen CK Aarhus s.t.
19 Casper Sund Wandel Horsens AC s.t.
20 Steffen Thomsen DCR Ballerup s.t.


Klasse: Ældste Drenge C Finale Distance: 47,7 km.
1 Nicholas Rathmann Lerche Roskilde CR 1.36,55
2 Kristian Almerström Amager CR 1.37,02
3 Simon Kjær Simonsen Herning CK s.t.
4 Steffen Schandorf E. Nielsen Horsens AC s.t.
5 Simon Skov Laursen Silkeborg IF Cykling s.t.
6 Anders Lund-Jensen Middelfart CC s.t.
7 Rune Marseen Jensen Næstved BC s.t.
8 Mathias Lindberg Mortensen DCR Ballerup s.t.
9 Troels Villensteen Ringkøbing CC s.t.
10 Emil Vilhelmsen Cykling Odense s.t.
11 Johannes T. Hansen Vejle CK s.t.
12 Jesper Sand Herning CK s.t.
13 Philip Køhler Holstebro CC s.t.
14 Jonas Schmidt-Christensen Vejen BC s.t.
15 Andreas Østergaard Pedersen Odder CK s.t.
16 Jens Holst Stevn CK Aarhus s.t.
17 Frederik Kokkerholm Baand CCH Hjørring s.t.
18 Oliver Stausholm Esbjerg CR 1.37,08
19 Dennis List Bov CC 1.37,11
20 Mathias Tykgaard Clausen Esbjerg CR s.t.


Klasse: Mellemste Denge A Finale Distance: 31,8 km.
1 Elias Helleskov Busk DCR Ballerup 1.07,22
2 Mikkel Refshøj Andersen Nr. - Søby CK 1.07,24
3 Claus Kjær Jørgensen Horsens AC s.t.
4 Henrik Pedersen Skive CK s.t.
5 Tobias Bagger Ordrup CC s.t.
6 Søren Kragh Andersen Middelfart CC s.t.
7 Simon Hamann Larsen Kolding BC s.t.
8 Patrick Olesen Roskilde CR s.t.
9 Jon van Dijk Nielsen Ordrup CC s.t.
10 Mathias Møller Nielsen CC Gladsaxe s.t.
11 Jonas Nordkroggaard Kalundborg CC s.t.
12 Tobias Thomsen Roskilde CR s.t.
13 Kenni H.S. Hansen Silkeborg IF Cykling s.t.
14 Mads Pedersen Holbæk CR s.t.
15 Kasper Würtz Schmidt Randers CK10 s.t.
16 Christoffer Lisson Roskilde CR s.t.
17 Peter Mathiesen Holstebro CC s.t.
18 Mathias Tholstrup Silkeborg IF Cykling s.t.
19 Kasper Dahl Thygesen ABC s.t.
20 Esben Peter Christian Clapp Roskilde CR s.t.


Klasse: Mellemste Drenge B Finale Distance: 31,8 km.
1 Tobias Kjær Skannerup Ringkøbing CC 1.07,19
2 Rasmus Egelund Ravn Korsør CC 1.07,21
3 Emil Selvig Nielsen Odder CK 1.07,31
4 Gustav Lauritzen Svendborg CC s.t.
5 Mads Schriver Carlsen Odder CK s.t.
6 Bjørn Timotej CC Gladsaxe s.t.
7 Alexander Bergmann Kalundborg CC s.t.
8 Emil Juel Jensen CK Aarhus s.t.
9 Frederik Hagn-Meinche Gundersen CK Fix s.t.
10 Nicolai Hummelshøj Herning CK s.t.
11 Thomas Garne Jensen Silkeborg IF Cykling s.t.
12 Aske Eg Thorn Holstebro CC s.t.
13 Valentin Nørgaard Herning CK s.t.
14 Jacob Erichsen Silkeborg IF Cykling 1.07,45
15 Steffan List Bov CC 1.07,49
16 Stefan Slothuus Vejen BC 1.08,00
17 Michael Svingel Jensen Silkeborg IF Cykling 1.08,21
18 Emiel Ohlsson ABC 1.08,22


Klasse: Mellemste Piger Distance: 31,8 km.
1 Louise Marie Olsen Silkeborg IF Cykling 1.14,18
2 Amanda Marie Dyrkilde Roskilde CR s.t.
3 Stine Ambrosiusen Hillerød CK 1.15,34


Klasse: Yngste Drenge Distance: 15,9 km.
1 Mathias Norsgaard Jørgensen Silkeborg IF Cykling 0.32,35
2 Jacob Kruse Jensen Haderslev CK75 s.t.
3 Patrick Leth Odder CK s.t.
4 Mathias Nikolaj Linderod Albrechtsen CC Gladsaxe 0.32,37
5 Frederik Bohé Jørgensen Hillerød CK 0.32,41
6 Søren Martinus Walter Engberg Hillerød CK s.t.
7 Oliver Almind CK Fix s.t.
8 Tobias Mørch Kongstad Amager CR s.t.
9 Jonas Wang CK Fix s.t.
10 Mikkel Frølich Honorè Fredericia CC s.t.
11 Mikkel Bøje Team Cycling Ringsted s.t.
12 Magnus Bak Klaris Amager CR 0.32,45
13 Daniel Hansen Team Cycling Ringsted s.t.
14 Mikkel Myrup Christensen CK Aarhus 0.32,48
15 Helmut Wacker Roskilde CR 0.32,54


Klasse: Yngste Piger Distance: 15,9 km.
1 Nina Krebs Ovesen - Silkeborg IF Cykling 0.35,41
2 Amalie Dideriksen - Amager CR 0.35,43
3 Lise Martina Engberg - Hillerød CK 0.35,45

Tilbage til toppenT-Mobile: Klar med kontrakt til Piil


Rygterne omkring Jakob Piil er gået stærkt, siden han blev vraget til Vueltaen. Men nu bringer sportsdirektør, Brian Holm nogle facts på banen. Overfor Viasat Sport 1, fortæller han, at Jakob Piil har været oppe og vende på T-Mobile holdet, og at man er blevet enig om, at han kan være en forstærkning af holdet. Dermed vil der blive fremsendt et kontrakt forslag til den danske rytteri løbet af de næste dage.

Tilbage til toppenVM: Antequera udtager bruttotrup med CSC-ryttere


Ifølge avisen Diario Vasco har den spanske landstræner, Paco Antequera, udtaget bruttotruppen til VM. En trup hvor flere stærke ryttere allerede er sorteret fra. Den tidligere verdensmester Igor Astarloa kommer ikke til VM, og det samme gælder for Euskaltel-rytteren Haimar Zubeldia.

I stedet for kommer truppen til at bestå af Ivan Gutierrez, Oscar Pereiro, Alejandro Valverde (Caisse d’Espagne), Angel Gomez Marchante, José Ventoso (Saunier Duval), Carlos Barredo, Luis Leon Sanchez (Astana), Xavier Florencio (Bougyes Telecom), Carlos Sastre, Inigo Cuesta (Team CSC), Luis Perez (Cofidis), Oscar Freire, Juan Antonio Flecha, Pedro Horrillo (Rabobank), Samuel Sanchez (Euskatel) og Manuel Beltran (Discovery).

Kaptajnerne for det spanske landshold er også udpeget, det bliver ikke overraskende Alejandro Valverde samt den tredobbelte verdensmester Oscar Freire.

Truppen til enkeltstarten er også udtaget, det bliver Ivan Gutierrez (Caisse d’Espagne) og Luis Leon Sanchez (Astana)

Tilbage til toppenTyler Hamilton: Sælger huse for at betale advokater


Den to-årige karantæne, som den nu 35-årige Tyler Hamilton afsoner, udløber den 22. september, og Hamilton, som for et par uger siden vandt et løb hjemme i New Hampshire, går ud fra, at han bliver udtaget til at køre VM linjeløbet, som køres dagen efter udløbet af hans karantæne.

Den amerikanske rytter, som før sin dopingdom slog sine folder på danske Team CSC og schweiziske Phonak, skal dog ikke regne med, at det går så let. Han er ifølge de spanske efterforskere dybt involveret i sagen omkring Eufermiano Fuentes og kan i stedet risikere at skulle igennem endnu en sag på baggrund af de forskellige dokumenter fra Guardia Civil.

Indtil videre har han heller intet hold, og skal man tro rytter-manager, Tony Rominger, så skal han heller ikke regne med at komme på kontrakt på et Pro Tour hold. ”Ham er der ingen fra Pro Touren, der vil ansætte,” siger han.

Tyler Hamilton selv hævder fortsat at være uskyldig, og på sin hjemmeside bestrider han ethvert kendskab til Fuentes. Den holdning koster masser af penge. For at kunne betale advokatsalærer, har han angiveligt allerede solgt to af sine huse.

Tilbage til toppenPat McQuaid: En rytter mere på listen


I et interview med ’Welt am Sonntag’ udtaler præsidenten for det internationale cykelforbund, Pat McQuaid, at Jan Ullrich formentlig skal regne med, at hans karriere som professionel cykelrytter er ovre. ”Ullrich kan regne med en livslang karantæne, hvis man skal gå ud fra anti-doping reglementet,” siger han og tilføjer: ”I første omgang er det jo det schweiziske forbund, som skal dømme, og det skal så i tilfælde af anke stadfæstes af den internationale sportsdomstol, CAS.”

McQuaid bekræftede samtidig, at der i den mere end 500 sider lange rapport, som UCI har modtaget fra efterforskerne fra Guardia Civil, skal være nævnt et hidtil ikke offentliggjort navn. McQuaid ønskede heller ikke at oplyse navnet på den pågældende rytter. ”Vi har endnu ikke fuldstændigt kunnet efterprøve det,” siger han. Han er dog overbevist om, at det ikke vil stoppe ved de 58 navne, som indtil videre er på de spanske efterforskeres liste. ”Jeg tror, det snart vil ændre sig.”

Tilbage til toppenBrian Mikkelsen: Dopingmisbrug skal ikke kriminaliseres


Kulturminister Brian Mikkelsen er på lige fod med folketinget ikke klar til at kriminalisere dopingsmisbrug blandt idrætsudøvere. I stedet mener han, at de sportslige instanser skal øge dopingindsatsen bl.a. ved at indføre DNA-test.

”Man kunne måske overveje at stramme straffen, men jeg synes ikke, at man skal kriminalisere det at være bruger. Til gengæld bør der slås hårdt ned på de aktive sportsudøvere, der handler med eksempelvis anabolske steroider eller EPO,” siger han i et stort interview med Jyllands-Posten.

Foreløbig besidder Brian Mikkelsen fortsat næstformandsposten i WADA, en stilling han inden længe fratræder, men der er stadig fokus på at forbedre dopingbekæmpelsen, men fortrinsvis gennem flere test. Specielt vil Mikkelsen gerne have øget antallet af test udenfor konkurrence, som han bl.a. mener kunne have fældet Tyler Hamilton tidligere.

”Desværre er der indtil videre kun 13 ud af 35 specialforbund, der udfører disse tests, men jeg har presset på, og vi skal drøfte det igen på det næste WADA-møde i september”, fortæller Mikkelsen.

”Det ville også være en effektiv og farbar vej for de internationale specialforbund at lade rytterne gennemgå en dna-test, så man meget hurtigt og effektivt kan afsløre bloddoping. Jeg har svært ved at se, at det skulle være krænkende for retsbevidstheden, for det er jo netop for at hjælpe rytterne fri af mistanken om doping.”

Tilbage til toppenJakob Piil: På vej til T-Mobile eller Discovery?


Efter at være blevet vraget til både Tour de France og Vuelta a Espana i denne sæson, overvejer Jakob Piil kraftigt et skifte væk fra Team CSC. Og ifølge B.T. skulle både T-Mobile og Discovery Channel være fremkommet med et kontrakt tilbud til den danske rytter. Team CSC skulle dog også stå klar med et tilbud om en kontraktforlængelse.

Tilbage til toppen
Jan Ullrich: Fejl koster erstatning


For tyske Jan Ullrich er det ikke kun sejrene på landevejen, som glider ham af hænde. Nu må han også finde sig i nederlag ved forhandlingsbordet. På grund af en fejl af hans manager, Wolfgang Strohband, må han nu formentlig også vinke farvel til et klækkeligt beløb fra T-Mobile, som eller kunne risikere at skulle betale for den resterende kontraktperiode.

Ifølge ’Der Spiegel’ har den tyske rytter, som er under stærk mistanke for at være dybt involveret i den spanske doping-affære omkring lægen Eufermiano Fuentes, nu accepteret fyringen fra T-Mobile fra den 20. juli. Dermed afstår han også fra en erstatning i millionklassen. Det sker dog ikke frivilligt, men skyldes ifølge magasinet en kommentar fra Wolfgang Strohband, som har udtalt, at Jan Ullrich med sikkerhed ikke længere ville sætte sig på cyklen for T-Mobile. Netop den bemærkning har fjernet grundlaget for de økonomiske krav, for skulle Ullrich have chancen for at få tilkendt et ’gyldent håndtryk’, så havde det krævet, at han var indstillet på fortsat at stille op for holdet, da hans kontrakt jo formelt først ville udløbe ved udgangen af denne sæson.

Tilbage til toppen
Credit Agricole: Forlænger med Kaggestad


350.000 norske kroner om året, det er, hvad Mads Kaggestad tjener ifølge Drammens Tidende, efter at han for et par dage siden underskrev en ny etårs kontrakt med det franske Credit Agricole-hold. Umiddelbart er det ikke en prangende løn, men Kaggestad er ganske tilfreds, selvom han ved, at der er flere franske ryttere på samme niveau som ham, der tjener det dobbelte. ”Jeg er meget tilfreds med lønnen. Jeg får vel det, jeg fortjener,” siger han.

29-årige Kaggestad er i det hele taget tilfreds med tilværelsen som professionel, og han stiller ikke de store krav ved de årlige lønforhandlinger. De fire gange, har han bare smilet og takket ja, og det er da også blevet til en lønstigning hver eneste gang indtil nu. Udover grundlønnen er der så diverse bonusaftaler, så den samlede løn skulle komme op på omkring 400.000 NOK, og det er en god løn for at lave det, han holder allermest af, samtidig med at han har muligheden for at bo i Sydfrankrig.

Egentlig havde han håbet på en toårig kontrakt. Men da holdledelsen tilbød endnu en etårig aftale, så underskrev han uden indsigelser. ”Der var så god en stemning, at jeg ikke ville ødelægge den ved at bede om to år,” lyder det beskedent fra den norske rytter.

Tilbage til toppen

Læs også
Pogacar meldes klar til monument og stor klassiker
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger