Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 2. juli 2006

Feltet.dk korte - 2. juli 2006

02. juli 2006 00:240
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Rund um den Elm: Flot indsats af Team GLS
- L´Equipe: Beviserne mod Basso
- Michael Rasmussen: Undrer sig over dopingliste
- Doping: Rytternes rettigheder
- Jesper Worre: Rytterne bør gå til bekendelse
- Operation Puerto: Mere bevismateriale på vej
- Operation Puerto: Quasada får pause
- Doping: Familiebil måske skyld i dopingbeskyldninger
- Giro d´Italia: Lohse nummer 12
- Shoppen: Drømmeholdet - historien om CSC (Ny udgave)

De korte nyheder opdateres løbende


Rund um den Elm: Flot indsats af Team GLS


Høsten af UCI point fortsætter for det danske Team GLS. Søndag besatte holdet således 2., 3. og 4. pladsen i det højt rangerede UCI løb Rund um den Elm i Tyskland.

Løbet formede sig som et langt udskilningsløb, hvor feltet blev mindre og mindre som dagen skred frem i den stegende tyske hede. En enkelt rytter fra det tyske Regio Storm hold tog sig dog på en udflugt på mere end 100 km og blev først hentet da Lasse Bøchmann fra GLS trådte op til ham på den sidste stigning 15 km før mål. På dette tidspunkt er det tilbageværende felt netop reduceret fra 25 mand til bare 9, og foruden Lasse Bøchmann sidder også Kristoffer G. Nielsen, Thomas Orredsson og Michael Mørkøv i gruppen.

”Lasse kunne på det tidspunkt bare køre forbi ham og træde den alene hjem, men 9 mandsgruppen, hvor kun de grå GLS’ere havde vist lyst til at arbejde, kunne pludselig lukke hullet,” fortæller Brian Dandanell fra Tyskland. ”Lasse prøver flere gange at køre alene, sidste gang ved 1200 meter fra mål. Også det bliver hentet, men da Thomas Orredsson så kører kontra opstår hullet, som bliver afgørende. En tysk Regio Storm rytter får sneget sig op til Thomas, og han har intet lavet mens de havde en mand i udbrud, så han vinder desværre spurten.”

Kristoffer G. Nielsen fik rykket sig fri af gruppen og kører alene ind på 3. pladsen, mens Michael Mørkøv, som virkelig har fundet sprinterbenene frem efter sin skade, let kan afvise de øvrige i gruppens spurt og blive nr. 4. Lasse Bøchmann, som sled hårdt for sejren kører ind som 1. mand udenfor UCI pointene på 9. pladsen.

Team GLS bliver således ved med at køre UCI points ind på kontoen, også uden topscorer Jacob Moe på holdet.

Tilbage til toppenL´Equipe: Beviserne mod Basso


Efter de spanske myndigheder i forgårs kunne overdrage en rapport om de mistænkte i dopingefterforskningen, gående under navnet Operation Puerto, kan den franske sportsvais L´Equipe nu også komme med deltaljerede oplysninger om sagen. Vi har således nu mulighed for at følge op på gårsdagens artikel om beviser mod Team CSCs Ivan Basso.

I en telefonsamtale optaget af spansk politi d. 14. maj klokken 21.46, skulle den nu tidligere sportsdirektør hos Comunidad Valenciana, José Ignacio Labarta, i en samtale med lægen Eufemiano Fuentes, netop sammenkæde Ivan Basso, samt nummer to i det italienske etapeløb, José Enrique Gutierrez (Phonak), med den spanske læge. Der er således ifølge den franske avis ikke tale om Manolo Saiz, som den spanske avis, Interviu, ellers tidligere har skrevet.

Ligeledes skriver den franske sportsavis, at spansk politi mener, at Ivan Basso fremgår af Biomedissport Canarias SA, der ejes af lægen Eufemiano Fuentes, kundeliste under dæknavnet Birillo. På listen skulle være markeret: ”Deltagere i maj måneds festival”. Denne festival skulle ifølge spansk politi være et dæknavn for Giro d´Italia, der netop køres i maj måned. Ud fra navnet Birillo er markeret et to-tal og der er under ransagningen fundet en pose med blod, hvor netop tallet 2 er markeret. Politiet formoder således, at dette er Ivan Bassos blod.

Politiet mener ligeledes at kunne identificere Jan Ullrich, José Enrique Gutierrez, Marcos Serrano og Michele Scarponi af denne liste. Alle ryttere deltog i Giro d´Italia.

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Undrer sig over dopingliste


Michael Rasmussen undrer sig over, hvor let det tilsyneladende er at komme på listen over mistænkte i den store dopingefterforskning i Spanien. Den danske rytters holdkammerat på Rabobank, Thomas Dekker, er således tilsyneladende kommet på listen alene fordi han samarbejder med den italienske læge Luigi Cecchini.

”Efter hvad vi har fået at vide, skyldes det, at han sidste år benyttede sig af den italienske læge Luigi Cecchini som træningsrådgiver. Cecchini siges jo at have haft forbindelse med Fuentes, men hvis det er nok til, at Dekker kan blive opført på en liste og dermed forhindres i at udføre sit job, synes jeg nok, at retssikkerheden er ude på tynd is”, fastslår Michael Rasmussen overfor Politiken.

Michael Rasmussen har tidligere hørt om en af de hovedmistænkte Dr. Eufemiano Fuentes af navn, da han tidligere har været læge for Kelme mandskabet og vedkender gerne at holdets ryttere har haft nogle underlige udsving i deres præstationer.

”Men jeg synes, det er synd, hvis det viser sig, at nogle af dem på listen rent faktisk går fri,” siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet. ”Så håber jeg, at Francisco Mancebo, der nu har sagt, at han vil stoppe karrieren, kommer tilbage til dem med enorme sagsanlæg.”

Thomas Dekker blev sidste weekend fjernet fra Rabobanks startliste til Tour de France, ifølge holdet fordi han ikke har vist god form i optaktsfasen til det franske etapeløb. Forklaringen ser nu ud til at være en anden.

Tilbage til toppenDoping: Rytternes rettigheder


Igennem den seneste tid har El Pais løbende kunne offentliggøre dokumenter fra undersøgelserne i Spanien. Efter at den 500 sider lange rapport er kommet til Frankrig, kan den franske avis L’Equipe nu også komme med detaljerede oplysningen. Denne luksus kan de involverede ryttere dog ikke få.

”Jeg ved at Jan Ullrichs advokat har spurt efter dokumenterne, men han kunne ikke få dem,” udtaler Tyler Hamiltons advokat, Howard Jacobs, til Velonews. ”Hvis de anklager atleter, er det mindste de kan gøre, give dem en chance for at forsvare sig.”

På mandag modtager UCI hele rapporten - de fik i torsdag en midlertidig 50 siders rapport, så de kunne fjerne de ryttere fra Touren, som er involverede - og så vil de ifølge præsidenten, Pat McQuaid, nærstuderer den. Måske det så med tiden bliver muligt at rytterne også får chancen for at se den.

Tilbage til toppenJesper Worre: Rytterne bør gå til bekendelse


Danmarks Cykle Unions (DCU) direktør, Jesper Worre, opfordrer nu de involverede ryttere i dopingsagen fra Spanien (Operation Puerto) til at gå til bekendelse.

”Det er absurd, at der skal gå så lang tid, før de lægger kortene på bordet. En mand som Jan Ullrich mister Tour De France, og han kan kun få troværdigheden tilbage som person ved at gå til bekendelse. Ullrich og Basso bør gøre som Alex Zülle, der oplevede sympati, efter at han stod frem,” siger han til Jyllands-Posten, og synes altså overhovedet ikke at være i tvivl om rytternes skyldspørgsmål.

Tilbage til toppenOperation Puerto: Mere bevismateriale på vej


Ifølge Den Internationale Cykleunions (UCI) formand, Pat McQuaid, er der mere bevismateriale på vej i sagen gående under navnet, Operation Puerto. Unionen skulle således en af de kommende dage modtage yderligere 300 siders bevismateriale i sagen fra de spanske myndigheder. Formanden er i øvrigt overbevist om, at materialet vil være tilstrækkeligt til, at de involverede ryttere vil kunne få karantæne.

”Det tror jeg på. Selv om det er indicier, så er de meget stærke, efter hvad jeg er blevet fortalt. Det er telefonsamtaler og opgørelser over præparater og blod, der er knyttet til rytterne,” fortæller McQuiad ifølge BT.

Formanden ser i øvrgt også meget gerne, at de involverede ryttere prøver at bevise deres uskyld ved at levere blod-prøver, således at rytternes DNA-profil kan sammenlignes med det blod, som er blevet fundet i Dr. Fuentes lejlighed.

McQuaid fortæller også, at offentligheden dog ikke skal vente at blive mere oplyst i sagens bevismateriale, da unionen ingen intentioner har om, at offentliggøre materialet.

”Det er de nationale forbund, der træffer afgørelser om karantæne, men hvis de frikender rytterne, så vil jeg med det samme sørge for, at UCI tager sagen videre til sportsdomstolen CAS,” forsikrer McQuaid.

Tilbage til toppenOperation Puerto: Quasada får pause


Listen med rytternavne fra Operation Puerto påvirker ikke kun Tour de France. Det belgiske Unibet.com mandskab har nu taget holdets spanske stjerne Carlos Garcia Quesada af holdet til Østrig Rundt og lader ham ikke stille til start før holdet har fået flere oplysninger fra UCI.

Quasada er ligesom flere af rytterne, der skulle have været til start i Tour de France, nævnt på listen over kunder hos de hovedmistænkte dopinglæger. Carlos Garcia Quesada sluttede sidste år som nummer fem i Vuelta a Espana.

Tilbage til toppenDoping: Familiebil måske skyld i dopingbeskyldninger


En ganske uskyldig dekorering på en Skoda fra Fyn kan være skyld i, Team CSC beskyldes for at have dumpet dopingaffald i en parkeringskælder dagen før endagsklassikeren Paris-Roubaix i begyndelsen af april, det skriver Fyens Stiftidende i dag.

En fynsk familie var nemlig i en parisisk parkeringskælder i en sølvgrå Skoda i fuldt CSC-beklædning netop denne lørdag parkeret i en underjordisk P-kælder i det nordlige Paris i området Porte de Clignancourt. Om det er den samme parkeringskælder ved familien eller avisen dog ikke.

”Om vi smed noget i skraldespanden, husker jeg ikke, men min søn kender ham, der laver CSC's reklamer, så vi havde dekoreret vores bil med de helt rigtige streamers, så den lignede holdets officielle servicebiler. Eneste forskel var, at vores er sølvgrå, mens CSC's er sorte”, fortæller Bent Andersen.

Faktisk ligner familiebilen så meget Team CSCs officielle biler, at familien under Paris-Roubaix de sidste 40 km fik lov at sidde bag fire ryttere i den officielle kortege.

Feltet.dk snakkede med familien både før og efter løbet (Paris - Roubaix). Familien glædede sig meget til løbet. Efter løbet forveklede vi faktisk også bilen med en officiel Team CSC bil. Vi fandt dog ud af, at bilen ikke havde noget med Team CSC at gøre - selvom bilen holdt parkeret i blandt alle ProTour holdenes busser og servicebiler lige udenfor Velodromen i Roubaix.

Bent forklarede efter løbet til Feltet.dk, at familien havde holdt der, fordi de havde fået lov til at køre ind i kortegen af en Gerolsteiner bil. Herefter kunne familien altså følge løbet på nærmeste hold - helt ind til målbyen Roubaix, som ellers var totalafspærret pga. cykelløbet.

Tilbage til toppenGiro d´Italia: Lohse nummer 12


Danske Dorte Lohse Rasmussen (Team Bianchi Alivert) blev i går nummer 12 på 1. etape af kvindernes udgave af Giro d´Italia. Etapen sluttede i en massespurt, hvor den danske rytter altså sad med fremme.

Danske Linda Villumsen ( Buitenpoort - Flexpoint) er fortsat nummer to i klassementet efter gårsdagens flotte prolog.


Resultat af 1. etape
1 Regina Schleicher (Ger) Nurnberger Versicherung 2.55.16
2 Sigrid Corneo (Ita) Nobili Rubinetterie
3 Nicole Brandli (Swi) Bigla Cycling Team
4 Kate Nichols (Aus) Australian National Team
5 Annette Beutler (Swi) Buitenpoort - Flexpoint
6 Volha Hayeva (Blr) Team Bianchi Alivert
7 Monia Baccaille (Ita) Team Saccarelli Emu
8 Tatiana Guderzo (Ita) Top Girls Fassa Bortolo
9 Olga Slyusareva (Rus) Colnago - Fenixs
10 Jessica Turato (Ita) USC Chirio Forno d'Asolo

Samlet stilling efter 1. etape
1 Nicole Brandli (Swi) Bigla Cycling Team 3.03.16
2 Linda Villumsen (Den) Buitenpoort - Flexpoint 0.05
3 Zulfia Zabirova (Kaz) Bigla Cycling Team 0.11
4 Edita Pucinskaite (Ltu) Nobili Rubinetterie 0.14
5 Fabiana Luperini (Ita) Top Girls Fassa Bortolo
6 Susanne Ljngskog (Swe) Buitenpoort - Flexpoint 0.15
7 Olga Slyusareva (Rus) Colnago - Fenixs 0.17
8 Annette Beutler (Swi) Buitenpoort - Flexpoint 0.22
9 Andrea Graus (Aut) Bigla Cycling Team 0.23
10 Svetlana Bubnenkova (Rus) Colnago - Fenixs 0.24

Tilbage til toppenShoppen: Drømmeholdet - historien om CSC (Ny udgave)


Drømmeholdet - historien om CSC kommer nu i en ny, revideret udgave med tre helt helt nye kapitler. Historien om den danske cykel-succes føres helt up to date med blandt andet vurderinger af Ivan Basso's imponerende sejr i Giro d'Italia 2006 og et kig på de forandrede økonomiske vinde, der blæser over Team CSC nu.

Historien om Team CSC er i høj grad historien om Bjarne Riis’ kamp for anerkendelse og succes. Det er beretningen om en mand, der ville være den bedste, uanset hvad han gav sig i kast med, og uanset hvilke omkostninger det måtte have.

Historien om Team CSC er også historien om venskaber, der gik fløjten. Om forretningsaftaler, der ikke holdt vand, og om sjov, der blev til alvor. Og det er et billede på, hvordan dansk idræt har udviklet sig fra fyraftens-professionalisme til globaliseret topidræt, hvor alle midler gælder.

I dag står Bjarne Riis som eneejer, idémand og ildsjæl i et projekt, der på mange måder stadig minder om humlebien - den flyver, selvom den ikke kan.

Læs om de roller, de store stjerner på holdet har spillet. Om de folk, der måtte ofres undervejs, og få et indblik i den stålsatte vilje, der har bragt Bjarne Riis' projekt frem til en position som verdens bedste cykelhold.


Bogen koster KUN 99,- + Porto, BESTIL HER

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger