Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 6. juni 2006

Feltet.dk korte - 6. juni 2006

06. juni 2006 01:330


- Tour de France: Ingen nye wild cards bliver uddelt
- ProTour statistik: Team CSC mest vindende hold
- Fabian Cancellara: Tre dage på en enkeltstartscykel
- Danilo Hondo: Nu må han køre igen
- Gerolsteiner: Altid trist at miste trøjen
- Gerolsteiner: Fabian Wegmann forlænger
- Kurt-Asle Arvesen: På vej væk fra Team CSC?
- Dauphine Libere: Team CSC roser Gilberts sejr
- Davide Bramati: Savede sin cykel i stykker
- WADA: Sender folk til Spanien
- Marc Hester: Nr. 4 inden finalen
- Euskaltel: Samuel Sanchez forlænger med to år
- Bjarne Riis: Taktik afgør de sidste Tour-pladser
- Tour de France: Julich skal kæmpe for sin plads
- Jean-Marie Leblanc: En uges betænkningstid
- Fabian Wegmann: Det kunne jeg godt vænne mig til
- Team Herning Elite: Fik en god optakt før Ringrike GP
- Dauphine Libere: Liveopdatering fra 14:30

De korte nyheder opdateres løbende


Tour de France: Ingen nye wild cards bliver uddelt


Hvis Leblanc gør alvor af at trække Communidad Valencias Wild Card tilbage, og UCI samtidigt forbyder Astaná-Würth holdet at stille til start i Tour de France, så skal hold som Unibet.com ikke glæde sig for tidligt. Til L’Equipe udtaler Leblanc nemlig, at Tour organisationen ikke vil uddele nye wild cards.

Tilbage til toppenProTour statistik: Team CSC mest vindende hold


Med David Zabriskies sejr på prologen af Dauphine Libere, er Team CSC nu suverænt det mest vindende hold på ProTouren. Hele 11 sejre er det blevet til indtil videre. Dermed har de nu vundet lige så mange sejre, som de gjorde hele sidste sæson.

Med de fire ProTour point Team CSC fik på prologen (3 til Zabriskie og 1 til O’Grady) rundede Team CSC hele 400 indkørte point i år. Til sammenligning vandt de 524 point sidste år.

Til orientering betød dagens sejr til Gilbert og Française des Jeux, at alle tyve ProTour hold nu har prøvet at stå øverst på podiet.

Flest sejre på ProTouren
1.Team CSC 11
2.Quick Step 9
3.Davitamon - Lotto 7
4.Caisse d'Epargne-Illes Balears 6
5.Saunier Duval-Prodir 5

Feltet.dks ProTour holdrangliste
1.Team CSC400
2.Quick Step - Innergetic325
3.Lampre-Fondital311
4.Caisse d'Epargne-Illes Balears288
5.Phonak Hearing Systems279

Her finder du hele ProTour statistikken: Pro Tour statistik 2006

Tilbage til toppenFabian Cancellara: Tre dage på en enkeltstartscykel


Fabian Cancellara har endnu engang ødelagt en cykel. Denne gang var det rammen, det gik ud over, mens han var på en individuelt træningslejr i Italien.

Løsningen var også lidt utraditionel, for hvad var alternativet? ”Enten at tage hjem til Bern med regn og kulde - eller at træne videre på enkeltstartscyklen,” fortæller han til den schweiziske Boulevardavis Blick. Resultatet var tre dage med krum ryg på enkeltstartscyklen. ”Det vil jeg gerne se en gøre mig efter.”

Pinsedag kørte han så over til soingneuren Sabine i Basel og hentede en ny Cervelo-ramme, som han monterede i går aftes, og i eftermiddag kunne han så igen træne på sin normale specialcykel.

Men han har dog fået konsekvensen at mærke. ”Ikke noget slemt. Bare lidt ondt i muskulaturen i ryggen og bækkenet,” fortæller han. Det skal nu klares ved et besøg hos en fysioterapeut i Bern.

Tilbage til toppenDanilo Hondo: Nu må han køre igen


Det juridiske frem og tilbage omkring Danilo Hondo fortsætter. Nu har forbundsdomstolen i den schweiziske kanton Waadt besluttet at tilsidesætte alle tidligere afgørelser, og det betyder, at den 32-årige tysker med schweizisk licens igen kan starte for Team Lamonta med omgående virkning.

"Det er en lille etapesejr endnu engang. Det viser, at det kan betale sig aldrig at opgive," udtaler Hondo til avisen Lausitzer Rundschau.

Den schweiziske domstol opfordrer UCI og WADA til at afgive en skriftlig redegørelse inden den 23. juni, selvom der endnu ikke er fastsat nogen dato for den egentlige retssag.

Hondo har ifølge avisen allerede planer om endnu et comeback ved et kriterium i byen Michelstadt.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Altid trist at miste trøjen


"Det er altid en skam, når man mister førertrøjen. Men vi forsøgte i lang tid, men da vi var helt alene i jagten (på udbryderne, red.), besluttede jeg på et tidspunkt, at vi ikke skulle give alt. Det er virkelig ikke nødvendigt. Der kommer nok svære etaper hernede," erklærer Team Gerolsteiners sportsdirektør Christian Henn om dagens etape, hvor Fabian Wegmann måtte aflevere den gule førertrøje efter bare en enkelt dag.

Som et plaster på såret kørte Peter "Paco" Wrolich sig ind på en tredjeplads på etapen, da hovedfeltet kom i mål 5:23 minutter efter vinderen. "50 kilometer før mål var løbet egentlig stadig åbent. Hvis endnu et hold på det tidspunkt havde taget del i jagten, ville det være blevet knap," forklarer Henn, som trods alt mener, at man fik det bedste ud af situationen.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Fabian Wegmann forlænger


Team Gerolsteiners manager, Hans-Michael Holczer, er blevet enig om en kontraktforlængelse med Fabian Wegmann. Den nye kontrakt løber til udgangen af 2008 med option på endnu et år.

”Fabian har udviklet sig hos Gerolsteiner siden 2002 fra at være en talentfuld ung rytter og til at blive en af dem, der laver resultaterne på et Pro Tour hold,“ udtaler Hans-Michael Holczer og fortsætter: ”og hans potentiale er langt fra udnyttet. Vi glæder os meget til det fortsatte samarbejde med ham.“

Fabian Wegmann, som i denne sæson har vundet bl.a. GP Indurain og første etape afr Dauphiné Libéré, havde følgende kommentar: ”Alle ryttere, hele staben, alle er fulde af virkelyst her. Gerolsteiner er verdensklasse, fordi der ingen stilstand er. Holdet styrer simpelthen, og det vil jeg gerne være med til.“

Tilbage til toppenKurt-Asle Arvesen: På vej væk fra Team CSC?


Den norske cykelrytter, Kurt-Asle Arvesen, udtaler til NTB, at han måske er på vej væk fra det danske ProTour hold, da holdet er blevet for godt til ham.

”Spørgsmålet er om ikke Team CSC er blevet for godt til mig?”, forklarer den 31-årige nordmand. Denne udmelding kommer under en måned før Tour de France starter, og som det ser ud lige nu, så får den norske rytter svært ved at komme til start i verdens største etapeløb. Dette er også årsagen til at nordmanden muligvis søger andre græsgange.

Kurt-Asle Arvesen kender dog godt sine egne svagheder og indrømmer dem gerne: ”Jeg er lidt for meget holdspiller. Jeg er mere holdspiller end individualist. På det sidste har jeg haft en tendens til at stille op for alle andre, også før at jeg bliver bedt om det. Derfor bliver det tyndt med egne resultater.”

Nordmanden sammenligner det danske ProTour hold Team CSC med fodboldens Real Madrid og forklarer, han er stolt over at være med i bruttotruppen på 13 ryttere til Touren, men...

”Men det vil utvivlsomt blive en stor nedtur, hvis jeg bliver vraget. Trods alt er det Tour de France, det meste handler om,” slutter den måske snart forhenværende CSC-rytter.

Tilbage til toppenDauphine Libere: Team CSC roser Gilberts sejr


Philippe Gilbet vandt tirsdag eftermiddag en flot solosejr, da han vandt 2. etape af ProTour løbet Dauphine Libere. Team CSCs sportsdirektør Alain Gallopin roser også FDjeux.com-rytterens bedrift.

”Gilbert kørte en meget flot etape, og jagten blev simpelthen sat for sent ind i forhold til at hente ham. For vores vedkommende handlede det om at spare på kræfterne, og så ellers se frem til enkeltstarten i morgen, hvor Zabriskie helt sikkert er blandt favoritterne. Jeg ser i morgen og etapen på torsdag op til Mont Ventoux som løbets vigtigste etaper”, sagde Alain Gallopin efter etapen, hvor Stuart O’Grady var bedst placeret for Team CSC på syvendepladsen.

Tilbage til toppenDavide Bramati: Savede sin cykel i stykker


Efter 17 sæsoner i det professionelle felt sagde Davide Bramati i går endegyldigt farvel til karrieren ved en større fest i hjembyen Salsomaggiore fortæller Bicirace.com i dag. Mens adskillige gamle holdkammerater blandt andet Paolo Bettini så begejstrede til, savede Bramati sin Time carbon cykel i småstykker med en motorsav.

Den 37-årige italiener startede karrieren i 1990 hos Diana - Colnago og kørte siden for Lampre, Panaria og Mapei, som senere udviklede sig til hans sidste mandskab QuickStep. Han har seks sejre på kontoen heriblandt en flot etapesejr i Vuelta a Espana i år 2000.

Selv om Bramati savede sin cykel i stykker, hader han dog ikke sporten så meget, at han ikke længere vil have noget med den at gøre. Faktisk starter han på lørdag i sit nye job som sportsdirektør for QuickStep i forbindelse med starten på Schweiz Rundt.

Tilbage til toppenWADA: Sender folk til Spanien


Det internationale doping-agentur, WADA, meddelte i dag, at man vil sende folk til Spanien for at deltage i efterforskningen i affæren omkring bl.a. Efuemio Fuentes og Manolo Saiz. De spanske myndigheder har bedt om hjælp, og denne anmodning vil man altså efterkomme fra WADA’s side, og derfor vil et antal WADA-eksperter rejse til Madrid i løbet af denne uge.

Tilbage til toppenMarc Hester: Nr. 4 inden finalen


Inden finalen i aften, tirsdag, ligger danske Marc Hester og hans italienske makker Samuele Marzoli på 4. pladsen i 6-dagesløbet i Fiorenzuola. Parret er to omgange efter Marvulli - Villa, der har ført løbet siden første dag, men med 189 points er de meget tæt på en bonusomgang, der vil kunne bringe dem op på 2. pladsen sammenlagt.

Stilling i ”6-Giorni Fiorenzuola” efter 5. dag:
1 Franco Marvulli (SUI) - Marco Villa (ITA), 181 p.
1 omg. tilbage:
2 Martin Liska - Jozef Zabka (SVK), 115 p.
3 Martin Blaha - Petr Lazar (CZE), 107 p.
2 omg. tilbage:
4 Marc Hester (DEN) - Samuele Marzoli (ITA), 189 p.
5 Sebastian Donadio - Mauro Richeze ARG), 170 p.
6 Roland Garber (AUT) - Giuseppe Atzeni (SUI), 130 p.
7 Alexander Klimenko - Vasyl Iakovlev (UKR), 39 p.
3 omg. tilbage:
8 Ivan Quaranta (ITA), - Dean Edwards (RSA), 100 p.

Tilbage til toppenEuskaltel: Samuel Sanchez forlænger med to år


Det baskiske Pro Tour mandskab Euskaltel-Euskadi har forlænget kontrakten med Samuel Sanchez Gonzalez med to år. Kontrakten udløb lidt utraditionelt efter sidste uges Euskal Bizikleta, men selvom flere andre storhold skulle være interesseret i den 28-årige rytters underskrift valgte han altså at fortsætte på det baskiske hold.

Samuel Sanchez har været en af de mest fremtrædende ryttere i dette forår med en andenplads i Fleche Wallone, en samlet fjerdeplads i Paris-Nice samt en sjetteplads i Vuelta al Pais Vasco, hvor han også vandt to etaper. Sidste år sluttede han på en samlet 11. plads i Vuelta a Espana.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Taktik afgør de sidste Tour-pladser


Den danske team-ejer Bjarne Riis, fortæller til Politiken, at han regner Ivan Basso, Carlos Sastre, Fränk Schleck, Jens Voigt, Giovanni Lombardi og Fabian Cancellara for sikre kort til årets Tour de France. Hvem der løber med de sidste tre pladser på holdet afhænger af holdets taktik og selvfølgelig hvordan rytterne klare sig i Dauphiné Libéré og Schweiz Rundt.

”Først og fremmest tænker jeg over, hvilken strategi vi skal bruge,” siger Riis til avisen. "Grundlæggende er der jo kun én vej, og det er fremad med al satsning på Ivan, så meget står og falder naturligvis med, at han virkelig er så god, som vi alle forventer.”

Team CSC-bossen understreger således, at David Zabriskie ikke er sikker på en Tour-plads til trods for sejren på prologen i Dauphiné Libéré. For Riis er det langt vigtigere, at han beviser, at han gøre sig i bjergene i den sidste del af løbet.

”For ellers har jeg groft sagt ingen gavn af ham efter de første dage i Touren,” siger Riis, men understreger samtidig, at han ikke udelukkende går efter bjergryttere til de sidste plads.

”Til det formål tror jeg såmænd godt, jeg kunne nøjes med Carlos og Fränk. Vi skal have typer, som kan føre i lang tid, og her kommer Stuart O'Grady også stærkt ind i billedet.”

Ud over Zabriskie og O´Grady skulle Bobby Julich, Inigo Cuesta, Jakob Piil, Kurt-Asle Arvesen, Christian Vande Velde og Karsten Kroon være inde i billedet til de sidste pladser.

Tilbage til toppenTour de France: Julich skal kæmpe for sin plads


Efter et svagt Giro d´Italia synes Bobby Julich, modsat tidligere udmeldinger, ikke længere sikker på en plads på Team CSC, når Tour de France i starten af juli skydes i gang

”Bobby er ikke sikker. Som jeg har forstået det på Bjarne (Riis, red), så skal han vise noget fremgang i forhold til Giroen for at komme med,” siger sportsdirektør Kim Andersen til Jyllands-Posten.

Bobby Julich var plaget af allergi, hvilket gjorde, at han i store dele af det italienske etapeløb ikke kunne yde Ivan Basso hjælp. Den danske sportsdirektør antyder således, at Bobby Julich skal bevise, at han kan gøre en forskel i bjergene. Han mener således, at man med Giovanni Lombardi på holdet ikke brug for meget mere støtte til Ivan Basso på de første flade etaper. Samtidig regnes Fabian Cancellara for at være et bedre kort på prologen, til trods for, at Bobby Julich tidligere på sæsonen vandt prologen i Paris-Nice.

Lidt i samme situation er David Zabriskie i. Den amerikanske rytter har således ikke leveret ret mange resultater siden den samlede andenplads i Amgen Tour of California i februar. Kim Andersen understreger, at han nu har muligheden for at køre sig på holdet via en god indsats i Dauphiné Libéré, og han har jo allerede vist at formen er god med sejr på søndagens prolog.

”En af de ting, der taler for at tage ham med, er hans unge alder. Vi skal have lært ham at køre Tour de France, så han er klar til fremtiden,” mener Kim Andersen.

Til gengæld føler Kim Andersen sig ifølge avisen ret overbevist om, at Stuart O'Grady er med på holdet, hvilket skulle betyde at følgende ryttere er klar: Ivan Basso, Giovanni Lombardi, Jens Voigt, Carlos Sastre, Fabian Cancellara, Frank Schleck og Stuart O´Grady. Hvem der i den sidste ende vælges fra, kalder den danske sportsdirektør for det sværeste valg i holdet historie.

”Det er virkeligt stærke navne, der ikke kommer med,” siger Kim Andersen.

Tilbage til toppenJean-Marie Leblanc: En uges betænkningstid


De to hold, som i øjeblikket er i vælten på grund af dopingaffæren i Spanien, Communidad Valenciana og Astana-Würth (tidligere Liberty Seguros) er stadig i risiko for at miste deres deltagelse i Tour de France. Løbsdirektør Jean-Marie Leblanc erklærede under et besøg ved Dauphiné Libéré, at man havde brug for en uges betænkningstid fra ASO’s side, iden man tog en afgørende beslutning.

"Der er endnu tre uger til starten i Strassburg. Vi vil bruge den nødvendige tid til at afveje og analysere alle informationer. Vi har endnu ikke alle oplysninger. Man venter spændt på de spanske myndigheder og det ser for mig ud til, at UCI har det på samme måde. Men vi vil ikke tøve med at drage konsekvenser, hvis vi får informationer, der kræver det," udtalte Leblanc. Forud for pressekonferencen pointerede han dog overfor de talstærkt fremmødte journalister, at de ikke skulle vente nogen erklæring omkring en udelukkelse her og nu.

Endnu er der heller ingen udenfor efterforskernes kreds, der kender det reelle omfang af doping-skandalen. "Først hed det sig, at der var 200 ryttere impliceret, så var det 200 sportsfolk inklusive boksere og basketballspillere, nu forlyder det fire, fem, seks ryttere. Vi har endnu ikke alle kort på bordet, men jeg er skuffet, chokeret og vred over, at cykelsporten endnu engang rystes af en stor dopingsag. Det er beskæmmende, at man skal opleve det otte år efter ’Festina-skandalen’," tilføjede han.

Selvom han ikke ville komme med kategoriske udtalelser omkring en eventuel udelukkelse, så er der ingen tvivl om, at Leblanc ikke ser med milde øjne på Manolo Saiz. Og Alexandre Vinokourovs forsøg på at tage sin team manager i forsvar møder ikke overstrømmende forståelse.

"Jeg kan forstå, at der er en rytter, som tager sin team manager I forsvar. Men vi beslutter os på baggrund af fakta, og de ser i øjeblikket entydige ud. Om en rytter er blandt de stærkeste, spiller ingen rolle," kommenterede han det forhold, at Vinokourov jo hører til favoritterne til den samlede sejr i Tour de France.

Til gengæld var der ros til team manager John Lelangue, der har sat to af sine ryttere i intern karantæne, indtil anklagerne mod dem er klarlagte. Det betegnede Leblanc som en "modig gestus".

Tilbage til toppenFabian Wegmann: Det kunne jeg godt vænne mig til


25-årige Fabian Wegmann vandt ikke bare gårsdagens 1. etape i Dauphiné Libéré, de dermed forbundne bonussekunder sikrede ham også løbets gule førertrøje, og det var noget, der bekom den unge tysker godt. "Det kunne jeg godt vænne mig til," erklærede han efter at have været oppe på podiet i flere omgange.

Om det afgørende udbrud kort før mål havde han følgende kommentar: "Vi arbejdede fint sammen og fik med det samme skabt et hul. På de sidste meter koncentrerede jeg mig så helt om Thomas Voeckler, så jeg kunne komme forbi ham med fuld kraft." Og taktikken lykkedes, og Wegmann starter i dag med den normale blå Gerolsteiner byttet ud med den gule førertrøje. "Selvfølgelig vil jeg forsøge at forsvare trøjen. Om det så også lykkes på onsdag i enkeltstarten, det må vi se," lød det.

"Jeg har omkring fem ugers løbspause bag mig, og så ved man aldrig helt, hvor man står. Men jeg plejer altid at klare det ganske godt. Under alle omstændigheder kan jeg sige, at formen er i orden. Så jeg har vel gjort alt rigtigt."

Tilbage til toppenTeam Herning Elite: Fik en god optakt før Ringrike GP


For Team Herning har Pinsen budt på den bedst tænkelige optakt til næste uges etapeløb Ringrike Grand Prix i Norge. I lørdagens Designa Køkken løb i Silkeborg sikrede Martin Mortensen sig sin første sejr i denne sæson på dansk grund. Mortensen viste virkelige gode takter og til trods for, at Herning-rytteren var i undertal mod andre stærke hold i finalen, lykkedes det at sætte de andre ryttere til vægs. Christian Knørr blev nr. 10 i lørdagens løb.

Dagen efter i Viborgs Midtdata løb var det så Christian Knørrs tur til at finde vej til sejrsskammelen. I en udbrydergruppe på 14 ryttere, hvor stort set alle hold var repræsenteret spurtede Knørr sig til 2. pladsen.

”Ved 1000 meter mærket rykkede Janif Hecht, og alle tøvede med at gå med. Det betød, at han fik et hul, som vi ikke kunne lukke, da spurten blev trådt an. Jeg var godt kørende, og det lykkedes at vinde spurten efter Hecht. Det var super”, udtaler Knørr, som ser frem til at køre den kommende uges etapeløb i Norge.

Udover Knørr og Mortensen består Team Herning Elites hold af Martin Hansen, Nikolaj Knudsen, Michael Færk og Michael Larsen, som alle sprang over mandagens løb i Hammel for at være friske til onsdag, hvor 1. etape starter i Ringrike Grand Prix.

Tilbage til toppenDauphine Libere: Liveopdatering fra 14:30


I dag køres 2. etape af det franske ProTour løb Dauphine Libere, du kan følge etapen her på Feltet.dk fra 14:30. Etapen går fra Bourgoin-Jallieu til Saint-Galmier over 203 kilometer samt er lettere kuperet, da rytterne skal over fire kategori 4 stigninger.

Du kan læse optakten til løbet her, Feltet.dks optakt.

Du kan følge løbet ved at trykke på LIVE ude i menuen til venstre.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger