Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 7. november 2006

Feltet.dk korte - 7. november 2006

07. november 2006 00:280


- Unibet: Carrara på kontrakt
- Discovery Channel: Indgår kinesisk samarbejde
- Jakob Fuglsang: Satser på MTB fremfor landevejen
- Caisse d´Epargne: Tæt på kontrakt med Ruben Plaza?
- Alessandro Petacchi: Starter tidligt i 2007
- Glud & Marstrand: Snupper ung GLS-rytter
- Davitamon-Lotto : Skifter navn fra næste sæson
- Jan Ullrich: Tinkoff-manager frygter det værste
- Landbouwkrediet-Colnago: Sponsorerne utilfredse
- Wilfried Peeters: Kunne ikke slå Armstrong
- Schweizisk Cykelforbund: Ikke imponeret over Ullrichs forsvar
- Flandern Rundt 2007: Koppenberg udgår
- Joachim Parbo: Blandet weekend i USA med uheld

De korte nyheder opdateres løbende


Unibet: Carrara på kontrakt


Italienske Matteo Carrara har skrevet under på en 1-årig kontrakt med det svenske ProTour hold Unibet.com. Den 27-årige rytter har i denne sæson kørt for Lampre. Carrara er noteret for 6 professionelle sejre, som alle blev vundet i 2003, da han kørte for De Nardi - Colpack.

“Carrara er en all-round rytter, som er godt med fremme i klassiskerne”, forklarer sportsdirektør Jacques Hanegraaf fra Unibet.com.

Matteo Carrara bliver dermed den anden italienske rytter hos Unibet.com, da holdet tidligere på året skrev kontrakt med Marco Zanotti.

Tilbage til toppenDiscovery Channel: Indgår kinesisk samarbejde


Det amerikanske ProTour hold, Discovery Channel, går helt nye veje, da de i dag kunne offentliggøre et samarbejde det kinesisk baserede hold Marco Polo Cycling Team. Samarbejdet går primært ud på at udvikle nye talenter til det amerikanske hold, men mere generelt også på at investere i cykelsporten.

Discovery Channel holdet har med deres økonomiske støtte til holdet også sikret sig, at holdet i den kommende sæson vil køre under navnet Discovery Channel Marco Polo Team.

“Dette samarbejde er meget spændende, og vil give vores hold nye muligheder for at få ryttere, som vil succesrige i fremtiden,” udtalte manager Johan Bruyneel i forbindelsen med underskrivelsen af aftalen.

Allerede i den kommende sæson vil der være en kineser at finde på Discovery Channel holdet, da den tidligere Marco Polo Cycling Team rytter, Fuyu Li, har skrevet kontrakt med holdet.

Tilbage til toppenJakob Fuglsang: Satser på MTB fremfor landevejen


Danske Jakob Fuglsang har i 2006 haft hele to hold at køre for. På landevejen har han kørt for Team Designa Køkken, imens han også har kørt for MTB-holdet Cannondale-Vredestein. I 2007 og 2008 er det sikkert, at han nu kører for Cannondale-Vredestein i en satsning frem imod OL 2008.

”Jeg har forsøgt at få mere økonomi i det for mig på landevejen, men det lykkedes ikke, det betyder, at jeg satser mere på mountainbiken i 2008. Næste år er mit helt store mål VM i mountainbike, og dermed er det naturligt at tage yderligere et år mere med mountainbiken, da der er OL i 2008,” forklarer Jakob Fuglsang til Feltet.dk.

Den meget talentfulde dansker Jakob Fuglsang er et kæmpetalent indenfor sin sport, og han håber nu på at resultaterne på mountainbiken kan give en professionel landevejskontrakt med et af de store ProTour hold efter 2008.

”Jeg er godt klar over, at jeg skal ud og lave resultater på mountainbiken, hvis jeg skal blive professionel på landevejen. Men jeg tror på, at jeg kan gøre det. Mit mål er at køre i top 10 til OL, det bliver dog svært at få en medalje,” erkender Jakob Fuglsang.

Danskeren har dog allerede leveret resultater på mountainbiken, hvor han i 2005 vandt U23 World Cuppen. Danskeren vil dog også kører på landevejen i 2007, og det bliver sandsynligvis hos Team Designa Køkken, men satsningen er altså i første omgang på mountainbiken.

”Der mangler kun formaliteter før, at vi kan nå til enighed, men jeg har ikke forlænget endnu. Jeg har været glad for at køre hos Team Designa Køkken. Jeg glæder mig meget til at komme til at arbejde sammen med Christian Andersen. Det er vigtigt, at når jeg er så ung og urutineret på landevejen, at jeg får den rigtige vejledning, ellers risikerer jeg blot at spilde mine kræfter ude til løbene, hvor det gælder.”

Jakob Fuglsang er 21 år, og dermed tager danskeren næste år hul på sin sidste sæson som U23-rytter.

Tilbage til toppenCaisse d´Epargne: Tæt på kontrakt med Ruben Plaza?


Ifølge den italienske hjemmeside tuttobiciweb.it skulle Caisse d´Epargne-Ille Balears være tæt på at skrive kontrakt med Ruben Plaza. Den spanske rytter sluttede i 2005 som nummer seks samlet i Vuelta a Espana og skulle i 2006 have haft sin debut i Tour de France. I stedet blev han og resten af Comunidad Valenciana mandskabet udelukket, pga. holdets tætte forbindelser til den dopingmistænkte spanske læge Eufemiano Fuentes.

Ruben Plaza er dog også blevet sat i forbindelse med det nye spanske professionelle kontinentalhold Fuerteventura-Canarias, hvor den nu forhenværende team-manager hos Comunidad Valenciana, Vicente Belda, er blevet tilknytte som konsulent.

Tilbage til toppenAlessandro Petacchi: Starter tidligt i 2007


Den italienske supersprinter, Alessandro Petacchi, fortæller i et interview med den italienske sportsavis La Gazetta Dello Sport, at stiller til start i Qatar i slutningen af januar, med henblik på at forberede sig til forårsklassikerne. En fremgangsmåde som kollegaen Tom Boonen har benyttet de seneste sæsoner.

”Jeg kan ikke vente længere på at genvinde Milano-San Remo,” siger Petacchi. ”Det er et unikt løb. Flandern (Rundt, red.) giver mig ikke den samme følelse, mens jeg mener, at jeg kan gøre det godt i Gent-Wevelgem. Roubaix? Måske vil jeg kunne gøre mig på pavéerne, men det er endnu uvist.”

I år blev det meste af sæsonen ødelagt af et brud i knæet, men Alessandro Petacchi fortæller, at han i 2007 har planer om at gentage bedriften fra 2003, hvor han vandt etaper i både Giro d´Italia, Tour de France og Vuelta a Espana.

Tilbage til toppenGlud & Marstrand: Snupper ung GLS-rytter


Den blot 18-årige Nikolaj F. Olesen har skrevet kontrakt med Glud & Marstrand Horsens for 2007. Nikolaj har fået sin cykelopdragelse i Hobro, men han kommer til Glud & Marstrand Horsens fra Team GLS, hvor han de seneste 2 år har kørt som junior. I 2006 fik Nikolaj bl.a. 2 sølvmedaljer ved DM i Esbjerg og forrige år vandt han via sin spurtstyrke bl.a. Tour de Horsens for juniorerne.

”Jeg glæder mig til at komme til at arbejde med Nikolaj, og jeg tror, han har den indstilling, og det talent der skal til at nå langt i cykelsporten,” sagde sportschef Lars Udby efter kontraktunderskrivelsen.

Glud & Marstrand Horsens har nu lavet aftaler med 7 ryttere til den kommende sæson.

Tilbage til toppenDavitamon-Lotto: Skifter navn fra næste sæson


Fra næste sæson skifter det nuværende Davitamon-Lotto navn. Omega Pharma erstatter Davitamon med navnet Predictor som hovedsponsor for Pro Tour holdet med bl.a. Robbie McEwen og Cadel Evans, og det officielle navn bliver fremover Predictor-Lotto. Det skriver holdet i en pressemeddelelse i dag.

Efter fem år som sponsor er målet for markedskendskab nået for Davitamon og koncernen har derfor besluttet, at lade Predictor nyed godt af den eksponering, som bliver produktet til del gennem cykelholdet.

Predictor er ligesom Davitamon et af Omega Pharmas varemærker, og målet er, at Predictor i løbet af de næste fem år skal fordoble sit overskud.

I øjeblikket er holdets nye beklædning ved at blive produceret, og grundfarven vil være laksefarvet, som er den farve, som emballagen for firmaets mest solgte produkt har, en graviditetstest ! Øvrige sponsornavne, som også vil være at finde på tøjet er Brustor, Q8 og Creyf’s.

Tilbage til toppenJan Ullrich: Tinkoff-manager frygter det værste


Team manager Omar Piscina fra det russisk-italienske Team Tinkoff mener, at man skal være meget opmærksom på Jan Ullrich. ”Jeg frygter det værste med hensyn til, hvad der kan ske med Jan i løbet af vinteren, hvis ikke han ved, om han nogen sinde kommer til at køre løb igen,” erklærede han i sportsudsendelsen ’Heimspiel’ fra Hessischer Rundfunk.

Piscina trak paralleller til Marco Pantanis tragiske endeligt og forklarer det som årsagen til, at man skal ansætte Ullrich. Ifølge Piscina er den tyske cykelstjerne ”blevet ladt i stikken af sit forbund.” Ullrich får også støtte af arrangøren af ’Rund um den Henninger Turm’, Bernd Moos-Achenbach, som i samme udsendelse udtalte, at han gerne lod Ullrich starte, ”hvis han er fri for dopinganklagerne.”

Men netop det er jo det største problem, for der er hverken en licens at hente i Tyskland, Østrig eller Schweiz på grund af de hårdnakkede mistanker om urent trav hos ’århundredetalentet’.

Jan Ullrich er i øvrigt den eneste af de oprindelige 58 ryttere, som ikke er startberettiget. Alle andre er som følge af henlæggelserne af deres sager formelt igen frie til at stille op.

Tilbage til toppenLandbouwkrediet-Colnago: Sponsorerne utilfredse


Det belgiske kontinentalhold under ledelse af holdmanager Gerard Bulens, Landbouwkrediet-Colnago, har fået smæk og skæld ud af sponsorerne for en dårlig indsats i 2006, fortæller Bulens i en ny pressemeddelelse.

Sponsorerne siger ligeud om holdets indsats i 2006 at: ”Sådan noget kan forekomme en enkelt gang, men er bestemt ikke egnet til gentagelse”. Og Gerard Bulens indrømmer da også selv, at det er det dårligste år han har haft i sin atten år lange karriere som holdleder.

Han giver også selv forklaringen på det svage år, og hvilke forholdsregler man har taget for 2007 for at undgå samme situation: For det første er svage elementer på holdet blevet erstattet af mere erfarne kræfter med de rigtige ambitioner, hvor de erfarne kræfter er Jan Kuyckx, Wouter Van Mechelen, Bert Scheirlinckx, David Boucher og Fréderic Gabriel.

Dernæst handlede det om at ”ryste en række ryttere vågne”. Det var primært gode faste støtter, der i anden halvdel af året ikke efter holdledelsens mening ydede ordentligt arbejde. Her nævner han direkte Bert De Waele, Nico Sijmens og James Vanlandschoot.

Holdet for 2007 ser derefter således ud: Bert De Waele, Nico Sijmens, Filip Meirhaeghe, Kevin Neirynck, Andy Capelle, James Van Landschoot, Jan Kuycks, Frédéric Amorison, Steven Kleynen, Wouter Van Mechelen, David Boucher (FR), Paul Manning (GBR), Edward Clancy (GBR), Sjef De Wilde, Bert Scheirlinck og Frédéric Gabriel (FR). Inden for de nærmeste dage vil Bulens skrive kontrakt med endnu en rytter, så det samlede mandskab når op på i alt 17 ryttere plus evt. neopros fra 2006 sæsonen, hvor Jean Claude Lebeau og David Verheyen måske har mulighed for at opnå en kontrakt for den kommende sæson.

Bulens er godt klar over, at han ikke råder over et stjernehold, og at der måske reelt mangler en decideret kaptajn. Men han fokuserer ikke enøjet på sejre. Han vil lige så gerne se ambitioner og tilstedeværelse for at skabe en positiv medieindsats.

”Jeg vil se aggressivitet, angrebslyst og ægte teamwork”, siger Bulens.

Udover Gerard Bulens, der også selv vil sidde bag rattet i sportsdirektørvognen en gang imellem, vil holdet blive ledet af Marco Saligari, Claude Van Coillie og Jef De Bilde.

Tilbage til toppenWilfried Peeters: Kunne ikke slå Armstrong


Lance Armstrong var ikke den eneste tidligere professionelle cykelrytter, der sled på asfalten forleden under New York Marathon, fortæller Cyclingnews.be i dag. Også sportsdirektør fra Quick Step, Wilfried Peeters, var trukket i løbeskoene. Men - som førhen på landevejene - trak den syvfoldige Tour vinder det længste strå. Mens Armstrong klarede de godt 42 kilometer på lige under 3 timer, brugte den firskårne brostensveteran en time mere og kom i mål lige under 4 timer.

Tilbage til toppenSchweizisk Cykelforbund: Ikke imponeret over Ullrichs forsvar


Den sædvanligvis særdeles velinformerede schweiziske avis Neue Züricher Zeitung skriver, at det Schweizisk Cykelforbund ikke er imponeret over det forsvar, Jan Ullrich indtil videre har lagt for dagen. Ullrich har fx nedlagt påstand om, at flere af Operation Puerto dokumenterne i hans sag er forfalskede, hvilket var (måske?) grunden til, at han indleverede sin schweiziske licens i protest.

Direktøren for det Schweizisk Cykelforbund, Lorenz Schläfli, siger nu, at Ullrichs protest og indlevering af licens, ikke var nødvendig men også umulig, da licensen følger kalenderåret.

Bernhard Welten, der repræsenterer cykelforbundets antidoping kommitte, siger desuden til Neue Züricher Zeitung, at iflg. UCIs regulativer, skal en evt. sag mod en rytter iværksættes af det land som er udsteder af rytterens licens på det tidspunkt, hvor rytteren udfører lovovertrædelsen. ”Og det er og bliver Schweitz. Med andre ord: Hvis Ullrichs motiv til at indlevere sin licens har været at undgå en høring og senere evt. anklage - så har han regnet galt”, siger Bernhard Welten.

Bernhard Welten siger ligeledes, at han ikke er informeret om, at der skulle være tale om hverken forfalskede dokumenter i sagen ej heller dokumenter, som han (Welten) i forbindelse med udarbejdelse af et muligt anklageskrift ikke skulle kunne benytte.

Welten udtaler i samme ombæring, at, så vidt han kan vurdere, så vil det materiale, som Ullrich indtil nu har fremlagt, ikke kunne frikende ham, og at det er sandsynligt, at sagens udgang vil være, at disciplinærkommitteen under det Schweiziske Cykelforbund vil idømme Jan Ullrich livslang karantæne, da det i så fald vil være anden gang Ullrich dømmes i en doping sag.

Bernhard Welten er den ansvarlige for udarbejdelse af anklageskriftet og regner med, at det vil kunne være færdigudarbejdet inden udgangen af 2006

Tilbage til toppenFlandern Rundt 2007: Koppenberg udgår


Når Flandern Rundt 2007 løber af stabelen søndag den 8. april, bliver det uden den berømte stigning Koppenberg. Det stod klart her til formiddag, hvor løbsarrangørerne præsenterede næste års udgave af løbet i Oudenaarde, skriver Het Laatste Nieuws i dag.

Het Laatste Nieuws mener, at forklaringen skal søges i arrangørernes skræk for en gentagelse af dette års hændelse på Koppenberg, hvor feltet pludselig gik i stå midt på stigningen, hvorefter det kun lykkedes i alt 8 ryttere at cykle til toppen. Én af dem var Tom Boonen, der blev den senere vinder. Arrangørerne pointerede, at afgørelsen bestemt ikke betyder, at stigningen ikke igen kan indgå i det berømte løb.

Tilbage til toppenJoachim Parbo: Blandet weekend i USA med uheld


Danske Joachim Parbo har kørt cykelcross i USA i weekenden, og det gik desværre ikke, som danskeren havde håbet.

”Jeg fik en god start og kom til at ligge i anden gruppe sammen med den amerikanske mester Todd Wells (GT) og Tim Johnson (cyclocrossworld.com). Ude på anden omgang faldt Jeremy Powers (Jelly Belly) og Berry Wicks (Kona) af US Grand Prix seriens førende, Ryan Trebon (Kona), og vi var nu 5 mand i gruppen. Jeg holdt mig bagerst i gruppen for at gemme kræfter til sidst på løbet. Der blev kørt stærkt med Todd Wells som primus-motor.På fjerde sidste omgang blev der angrebet hårdt efter Berry Wicks knækkede sin saddelpind. Jeg hold mig stadig bagerst på toget. Jeg undervurderede min fart hen over en jordvold, hvorefter mit baghjul løftede sig. Det blev en uskøn landing i det tørre græs. Kort efter kørte Wicks forbi, mens jeg fumlede kæden på forreste klinge. Jeg var nu nr. 6 i løbet. De følgende 2 omgange var jeg fuldstændig ude af rytmen. På sidste omgang blev jeg hentet af den canadiske mountainbike mester, Geoff Kabush (Maxxis) og Ben Jacques-Meynes (Usa). Det endte med et spurtopgør, hvor jeg kom først ud af opløbssvinget og kunne tage den fra spids og holdte min 6. plads 1 min og 36 sekunder efter vinderen Ryan Trebon,” forklarer den danske mester.

Dagens efter stillede danskeren til start i US Grand Prix i Boulder, men der gik det endnu dårligere.

”Jeg knækkede kæden efter 10 tråd i pedalerne umiddelbart efter starten, måske havde jeg bare gode ben...? 120 ryttere kørte, forbi mig, og det var det. Ingen kæde, ingen cykling. Det var min forhåbning, at jeg ville kunne hente mindst 40 verdensranglistepoint i USA, men det blev til 28. Nu har jeg i alt 52 point, hvilket bringer mig ned af verdensranglisten til nr. 76”, slutter Parbo før hjemrejsen på torsdag.

Næste opgave for danskeren bliver World Cuppen den kommende weekend i Pijnacker, Holland.

Tilbage til toppen

Læs også
Skuffet verdensmester: Jeg troede, jeg ville blive professionel
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger