Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 9. juni 2006

Feltet.dk korte - 9. juni 2006

09. juni 2006 00:100


- Tour de Suisse: Würth enesponsor
- Tour du Pays de Vaud: Etapesejr til Reckweg
- Gerolsteiner: Leipheimer forsvarede forspring
- Dauphiné Libéré: God etape af Zabriskie
- Quick Step: Wilfred Cretskens forlænger
- Rabobank: Skriver kontrakt med hollandsk stortalent
- Davitamon-Lotto: Evans kan køre på podiet
- Grand Prix Jægerspris: Ny sejr til Lacota
- Dauphiné Libéré: Erik Dekker ude
- Dauphiné Libéré: Menchov - mere end forventet
- Dauphiné Libéré: Valverde havde en hård dag
- Levi Leipheimer: Forskellige tilgange til Touren
- Dauphiné Libéré: Leipheimer - Jeg vil vinde!
- George Hincapie: Presset det samme som tidligere
- Reading Classic: Henderson og Teutenberg sejrede
- Astana-Würt: Saiz holder lav profil
- Gerolsteiner: Stærkt kørt af Leipheimer
- UCI: Rift om Pro Tour licencer

De korte nyheder opdateres løbende


Tour de Suisse: Würth enesponsor


Det spanske Astana-Würth holds officielle navn i Tour de Suisse, der starter i morgen, bliver Würth. Årsagen er, at aftalen med den nye hovedsponsor endnu ikke er godkendt af UCI’s licenskommission.

Tilbage til toppenTour du Pays de Vaud: Etapesejr til Reckweg


Det unge stortalent fra Team Vejle, Morten Reckweg, vandt 1. etape af Tour du Pays de Vaud, da han på de sidste meter fik revet sig løs fra Sergio Maneri fra det italienske landshold.

De to ryttere havde revet sig løs fra feltet med 15 km. til mål og havde i mål et forspring på bare 10 sekunder til feltet. På gårsdagens prolog blev Reckweg nummer 16, men er nu avanceret til en samlet andenplads, to sekunder efter Sergio Maneri, der nu fører samlet. Til gengæld fører Reckweg både sprint- og bjergkonkurrencen

Reckweg fører i øjeblikket juniorverdensranglisten, men det franske etapeløb tæller desværre ikke med i den sammenhæng.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Leipheimer forsvarede forspring


Amerikanske Levi Leipheimer formåede i dag at forsvare det 28 sekunders forspring, han havde til Rabobanks Denis Menchov i det samlede klassement i Dauphiné Libéré. Gerolsteiners kaptajn kørte sig på dagens etape i mål på en ottendeplads, mens Denis Menchov kom ind i samme tid på en niendeplads.

"På de første 50 km holdt vi det hele samlet og lod ingen komme af sted, som kunne være farlige. Det var en flot præstation af holdet," siger Christian Henn. Da man nåede opstigningen til Col d'Izoard, tog Leipheimer så over fra holdkammeraterne. "Levi klarede ærterne selv i finalen, han kørte godt og lod ingen tage noget fra ham."

Tilbage til toppenDauphiné Libéré: God etape af Zabriskie


Efter en lidt skuffende indsats på gårsdagens etape til Mont Ventoux, gjorde David Zabriskie en god figur på løbets 5. etape. Etapen bød på den meget lange opstigning op ad Col d'Izoard, som blev passeret 15 kilometer før mål. Den amerikanske Team CSC rytter sad længe med de bedste på stigningen og kom i mål som nummer 16.

”Dave kørte en rigtig flot etape og viste meget solid kørsel i de høje bjerge. Han har gjort store fremskridt i forhold til sin bjergkørsel, og det var helt sikkert godt for hans moral at kunne sidde med så længe, som han gjorde og ikke mindst komme i mål med et acceptabelt tidstab,” lød vurderingen af sportsdirektør Alain Gallopin efter den 155 km. lange etape.

I morgen gælder det løbets kongeetape til La Toussuire, der byder på hele fire hårde stigninger undervejs. Etapen kan da også meget vel gå hen og blive afgørende for David Zabriskies Tour de France-chancer, og team-ejer Bjarne Riis har da også meldt sin ankomst, så han kan følge etapen på tætteste hold.

Tilbage til toppenQuick Step: Wilfred Cretskens forlænger


Der er gang i kontraktskrivningerne i Belgien i øjeblikket. I dag var det Wilfred Cretskens tur til at forlænge kontrakten for 2007 og 2008 med Quick Step-Innergetic mandskabet.

Cretskens har ikke hentet en sejr i sin professionelle karriere, men er kendt som en god og loyal hjælperytter.

Tilbage til toppenRabobank: Skriver kontrakt med hollandsk stortalent


Den bare 20-årige Robert Gesink har skrevet en to-årig kontrakt med Pro Tour mandskabet Rabobank, gældende fra 2007.

Gesink har bl.a. i år vundet etapeløbet Settimana Ciclista Lombarda, hvor han også vandt en etape. Ligeledes imponerede han også i Volta ao Algarve, hvor han på en af løbets hårde bjergetaper blev toer ved bl.a. at slå navne som Davide Rebellin og Kim Kirchen og endte med at tage løbets samlede tredjeplads.

Gesink har i år kørt for Nico Verhoevens mindre kontinentalhold. Han er tidligere to gange blevet hollandsk mester i enkeltstartsdisciplinen, ligesom han ved juniorverdensmesterskaberne i 2004 blev nummer otte i kampen mod uret.

Tilbage til toppenDavitamon-Lotto: Evans kan køre på podiet


Ledelsen hos det belgiske ProTour hold Davitamon-Lotto har svært ved at holde optimismen nede, fortæller Sportwereld.be i dag. Efter Robbie McEwens flotte indsats i Giroen, kontrakt til Leif Hoste og derefter en to-årig forlængelse med Romandiet Rundt vinderen, Cadel Evans, ser holdleder Marc Sergeant med glæde frem til årets Tour de France.

”Pointtrøjen samt etapesejre til McEwen og en god placering i klassementet til Evans er realistisk. I starten af sæsonen kalkulerede jeg med, at Evans kunne køre i top 5. Men sådan som det ser ud nu, kan det sagtens gå endnu bedre. Sidste år blev han nr. 8. Nu er Armstrong væk, så skulle han jo logisk set kunne nå en 7. plads. Oven i det har han fået meget mere selvtillid. Og hvem ved, hvilken betydning den spanske dopingskandale vil få på feltet til touren? Så jeg ser pt. Evans som kandidat til podiet i Paris”, siger en tilfreds Marc Sergeant.

Tilbage til toppenGrand Prix Jægerspris: Ny sejr til Lacota


Juniorverdensmesteren Mie Bekker Lacota stod endnu engang øverst på podiet, da der i går blev afviklet Grand Prix Jægerspris. Mermaid-rytteren kom alene til mål 27 sekunder foran en samlet gruppe, hvor Anette Dam (Team Odense Energi) var stærkest i spurten.

Resultat af Grand Prix Jægerspris
1. Mie Bekker Lacota, Team Mermaid 46.12
2. Anette Dam, Team Odense Energi 46.39
3. Margriet Kloppenburg, Holbæk CR st.
4. Maria Bornak, Team Odense Energi st.
5. Trine Schmidt Hansen, Team Mermaid st.
6. Rie Strand Olsen, Greve CC, st.
7. Kamilla Ahrensbach, Team Mermaid. st.
8. Anette Berg, Team Mermaid, st.
9. Sisse Hermansen, Team Mermaid, st.

Tilbage til toppenDauphiné Libéré: Erik Dekker ude


Efter etapen til Mont Ventoux er Dauphiné Libéré slut for veteranen Erik Dekkers vedkommende, fortæller cyclingnews.be i dag. Den hollandske rytter gennemførte etapen, men hans knæ havde det ikke godt efter et styrt ca. 100 kilometer før mål.

”Det var et rigtig dumt styrt. Bremserne blev trukket foran mig, og jeg så det ikke. Derfor kørte jeg direkte ind i baghjulet på rytteren foran, og styrtet skete så hurtigt, at jeg ikke nåede at få foden ud af pedalen”, fortalte Dekker.

Dekker landede derfor direkte på knæet. Han steg dog på cyklen igen og kom i mål med et gabende sår på knæet som nr. 107 godt 22 minutter efter holdkammeraten Denis Menchow, der vandt etapen. Efter en tur på sygehuset, hvor såret blev syet, fik han at vide, at han skulle lade cyklen stå i dag. Han håber at være klar til Ster Elektro Tour, der starter på onsdag.

Tilbage til toppen
Dauphiné Libéré: Menchov - mere end forventet


For Denis Menchov må Mont Ventoux være en helt speciel stigning. For fire år siden vandt han således karrierens første rigtige sejr (året før havde han vunder U25 løbet Tour de L´Avenir), da han vandt anden etape af Criterium du Dauphiné Libéré, der sluttede på toppen af den berygtede stigning. I går gentog han så bedriften, da han igen tog sejren på det ”skallede bjerg” i det franske etapeløb.

”Første gang gav mig en masse glæde,” sagde han efter etapen til Cyclingnews. “Nu er det mere det arbejde jeg har udført med henblik på Tour de France, der skaber det gode resultat.”

Med etapesejren er Denis Menchov nu nummer to i klassementet 28 sekunder efter Levi Leipheimer. ”Mont Ventoux giver mig altid en masse motivation, men jeg er ikke kommet her for at køre klassement, så nu må vi se, hvad der sker de næste dage,” sagde Menchov. ”At vinde her var langt mere end jeg havde forventet.”

Tilbage til toppen
Dauphiné Libéré: Valverde havde en hård dag


Den førende rytter på Pro Tour ranglisten havde en hård dag på Mont Ventoux, hvor han endte op med et tidstab på 3.13 min. til vinderen Denis Menchov. Derved synes den spanske rytter ude af kampen om den samlede sejr i Criterium du Dauphiné Libéré.

”Det var min første gang op ad Ventoux og det er en meget hård stigning. Hårdere end Pyrenæerne. Jeg led meget i bunden, men som vi kom højere op af bjerget følte jeg mig bedre,” sagde Valverde efter etapen til Velonews.com.

”Måske betalte jeg en smule for indsatsen på enkeltstarten, men jeg er fortrøsningsfuld. Der var flere, der ikke kunne følge os.”

Alejandro Valverde er nu på en 11. plads i det samlede klassement, 3.36 min. efter Levi Leipheimer.

Tilbage til toppen
Levi Leipheimer: Forskellige tilgange til Touren


Levi Leipheimer mener ikke man med hensyn til Tour de France skal ligge for meget i, at Alexandre Vinokourov, Floyd Landis og George Hincapie tabte relativt meget tid på gårsdagens etape til toppen af Mont Ventoux.

”De er lige kommet tilbage efter en lang løbspause,” sagde Leipheimer således efter etapen til Cyclingnews. ”På et tidspunkt holdt de bare op med at træde så hårdt de kunne. Det er i hvert fald, hvad jeg tror.”

Selv har Gerolsteiner rytteren ikke lyst til at holde igen, men går målrettet efter den samlede sejr i Criterium du Dauphiné Libéré.

”Der er forskellige måder at forberede sig til Tour de France. Du kan give alt eller holde noget tilbage. Lance Arstrong gjorde begge dele i Dauphiné. Nogle gange brugte han meget energi, andre gange kørte han konservativt,” lyder Leipheimers vurdering.

Tilbage til toppen
Dauphiné Libéré: Leipheimer - Jeg vil vinde!


Levi Leipheimer var godt klar over, at han ikke både kunne gå efter etapesejre og samtidig sikre sig et komfortabelt forspring i klassementet. Men da flere og flere af favoritterne gav slip i frontgruppen stod det klart, at han måtte gå efter førertrøjen, hvilket lykkedes da Philippe Gilbert endte med at tabe hele 5.43 min. på den stejle opkørsel af Mont Ventoux.

”Det vigtigste var at tage trøjen,” sagde Leipheimer efter etapen til Velonews.com, hvor han til slut måtte se sig oversprintet af dagens vinder Denis Menchov og Christophe Moreau.

”Jeg vil vinde Dauphiné i år fordi det er et af de smukkeste løb i cykelsporten. Sidste år lod jeg den slippe væk og det ønsker jeg ikke sker igen.”

Denis Menchov er nu nærmeste mand i det samlede klassement 28 sekunder efter amerikaneren. ”Menchov er en farlig rytter, men det samme er Moreau og Mancebo fordi de er på det samme hold,” vurderer Leiphemer.

Christophe Moreau og Francisco Mancebo er henholdsvis 1.48 min. og 2.10 min. efter i det samlede klassement.

Tilbage til toppen
George Hincapie: Presset det samme som tidligere


George Hincapie var som den eneste hjælperytter med i alle Lance Armstrongs sejre i Tour de France, men i år skal han selv forsøge at køre efter klassementet i verdens største cykelløb.

”Jeg har aldrig før været i denne position,” siger han i et interview med Cyclingnews. ”Jeg er meget opsat, men jeg vil helst ikke spå om, hvor godt jeg kan gøre det. Jeg ved det simpelthen ikke. Jeg er ret overbevist om, at jeg kan gøre det bedre end sidste år, når jeg ikke skal bruge energi (på at hjælpe Armstrong, red.), men hvor meget bedre ved jeg ikke.”

Alle Discovery Channels forventninger er dog ikke lagt alene på George Hincapies skuldre, da holdet samtidig stiller med klassementsforhåbninger til både Yaroslav Popovych, José Azevedo og Paolo Savoldelli. George Hincapie mener da heller ikke at presset er hverken større eller mindre i år, i forhold til de foregående år.

”Der er masse mennesker som ønsker at se, hvor godt jeg kan gøre det, men det har altid været hårdt med Lance kørsel”, forklarer Hincapie. ”Der har altid været en masse pres. Jeg mener ikke at jeg kan sige, at der i år er mere pres, jeg tror, at det nogenlunde er det samme.”

Skulle den amerikanske rytter ryge til tops i klassementet vil det være noget af en omvæltning af George Hincapies karriere, da han mest har været kendt for sine meritter i forårsklassikerne. Igen i år så han ud til at have gode muligheder i Paris-Roubaix, men en knækket styrepind resulterede i et styrt og brækket kraveben. George Hincapie valgte operationen fra for derved at komme hurtigere tilbage til træningen, der siden har stået på en hel del mere bjergtræning i forhold til de foregående år.

”Jeg har taget op i Pyrenæerne hver weekend siden jeg kom tilbage fra staterne, for at forsøge at føle mig mere tilpas på de lange stigninger,” fortæller Hincapie, der forventer, at tage på en træningslejr i alperne efter, at det igangværende Criterium du Dauphiné Libéré og holdløbet i Einhoven er overstået.

George Hincapie sluttede sidste år på en samlet 14. plads i Tour de France

Tilbage til toppen
Reading Classic: Henderson og Teutenberg sejrede


Greg Henderson (Health Net) vandt det andet af de amerikanske endagsløb, da han kom først over stregen foran Sergey Lagutin (Navigators) og Danny Pate (TIAA Cref).

Team CSC forsøgte sig ellers i finalen, da en 12 mandsgruppe rev sig løs på de sidste kilometer. Udbruddet blev startet af den unge Navigator-rytter Sergey Lagutin, som fik et hul til feltet på en stigning. Men det lykkedes ham ikke at holde hele vejen hjem, og han blev hentet af en 11-mandsgruppe, hvor Team CSC var repræsenteret. I spurten var Sergey Lagutin dog alligevel lige ved at tage sejren, men måske se sig slået af Greg Henderson.

Hos kvinderne sejrede Ina-Yoko Teutenberg (T-Mobile) nok engang. Denne gang vandt tyskeren foran Katharine Carroll (Victory Brewing) og Rochelle Gilmore (Advil)

Resultat
1 Greg Henderson (NZl) Health Net p/b Maxxis
2 Sergey Lagutin (Uzb) Navigators
3 Danny Pate (USA) TIAA CREF

Resultat
1 Ina-Yoko Teutenberg (Ger) T-Mobile
2 Katharine Carroll (USA) Victory Brewing Cycling Team
3 Rochelle Gilmore (Aus) Advil-Chapstick USA

Tilbage til toppen
Astana-Würt: Saiz holder lav profil


Astana-Würth meddelte torsdag aften, at Manolo Saiz har besluttet midlertidigt at overlade ledelsen af holdet til den tekniske stab, så længe efterforskningen af den spanske dopingaffære pågår. Beslutningen er meddelt UCI og gælder også de poster, han bestrider i Pro Tour rådet. Han vil derfor heller ikke være til stede i de løb, hvor holdet deltager.

Manolo Saiz pointerer, at hans beslutning er taget for at sikre holdets fortsatte eksistens og af hensyn til cykelsporten. Desuden ønsker han med sin beslutning af skabe ro omkring holdet og dets ryttere.

Reelt må man formode, at ovenstående er et forsøg på at imødegå en eventuel reaktion fra Tour de France societetet, som i skikkelse af Jean-Marie Leblanc tidligere har erklæret, at man vil bruge den næste uges tid på at undersøge, om der eventuelt skal annulleres nogle Tour invitationerm ligesom Pro Tour licensen kan være i fare, såfremt Manolo Saiz dømmes for meddelagtighed i dopingsagen.

Tilbage til toppen
Gerolsteiner: Stærkt kørt af Leipheimer


Med tredjepladsen på gårsdagens etape til Mont Ventoux sørgede Gerolsteiners amerikanske kaptajn for, at holdet for anden i årets Dauphiné Libéré kunne iføre sig førertrøjen. Men mens Fabian Wegmann måtte afgive trøjen efter kun en enkelt dag, så kørte Levi Leipheimer sig i dag ind i gruppen af favoritter til den samlede sejr.

Sportsdirektør Christian Henn var meget imponeret af Leipheimers præstation. "Det var virkelig stærkt kørt af Levi Leipheimer. Han kørte stigningen fra front, og kontrollerede situationen." Leipheimer ligger nu med 28 sekunders forspring i spidsen for løbet.

Taktikken med at have Ronny Scholz med i det tidlige udbrud gjorde, at Gerolsteiner ikke måtte tage meget ansvar i feltet, og da udbryderne var hentet, var Leipheimer klar til at iværksætte anden del af holdtaktikken, som blev belønnet med den gule førertrøje.

Tilbage til toppen
UCI: Rift om Pro Tour licencer


Phonak, T-Mobile og Caisse D´Epargne-Illes Balears skal efter denne sæson have forlænget deres Pro Tour licenser. Alle tre selskaber bag holdene har ansøgt UCI om en fornyelse af licensen, men i modsætning til både T-Mobile og Caisse D´Epargne-Illes Balears, står Phonak mandskabet stadig uden hovedsponsor i 2007, efter at høreapparat producenten har valgt at stoppe efter denne sæson.

Skulle det ikke lykkes for det schweiziske mandskab at finde en ny hovedsponsor, så står der flere hold klar i kulissen til at tage over. Således har både Barloworld og Unibet.com mandskaberne ansøgt om Pro Tour licens, mens LPR og 3C Caslinghi Jet Androni mandskaberne er gået sammen om en fælles ansøgning via en fusion mellem de to mandskaber.

Spanske Saunier Duval-Prodir og tyske Team Milram har samtidig ansøgt om at få forlænget deres Pro Tour licens. Licenserne udløber i 2008, men begge mandskaber ønsker at få licensen forlænget til og med 2010.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger