Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO
Gense Amdis sejr og Østerbys podieplads i stort skandinavisk ræs

Gense Amdis sejr og Østerbys podieplads i stort skandinavisk ræs

19. november 2020 19:02DCU E-cykling

I aften torsdag den 19. november livestreamer Feltet.dk Skandinaviens hidtil største e-cykelløb, når World Championships Experience fra klokken 20.30 skal afgøre, hvem der er Nordens stærkeste rytter på Zwift. Ræset køres på den officielle VM-rute, og du kan naturligvis køre med!

Annonce

 

 

TILMELD DIG WORLD CHAMPIONSHIPS EXPERIENCE VED AT TRYKKE PÅ ZWIFT-LOGOET VIA DETTE LINK 

I aften den 19. november afholder Danmarks Cykle Union, Svenska Cykelförbundet og Norges Cykleforbund Skandinaviens hidtil største e-cykelløb, World Championships Experience, og Feltet.dk livestreamer ræset.

 

Løbet er åbent for alle og afvikles med fire separate og niveauopdelte kategorier samt en kvindeklasse.

 

Løbsstart er klokken 20.30, hvor A-klassen sendes afsted. Herfra starter de resterende klasser med ét minuts mellemrum.

 

Løbet er oprettet som et lukket event på Zwift, og det vil således kun være personer med adgang til ovenstående link, som vil kunne tilmelde sig og deltage i løbet.

 

World Championships Experience vil blive livestreamet direkte her på Feltet.dk samt på vores Facebook- og Youtube-side fra klokken 20.15.

Den tidligere firedobbelte baneverdensmester Alex Rasmussen, Zwift-ekspert Klaus Møller og medredaktør på Feltet.dk Christian Frese vil sidde klar til at kommentere og svare på spørgsmål.

 

Livestreamet vil være centreret om A-klassen, men vil vise afslutningerne fra så mange af de øvrige klasser som muligt.

Resultater fra samtlige fem løbskategorier vil blive offentliggjort i dagene efter løbet her på Feltet.dk.
 

Som noget ganske unikt på Zwift køres løbet på den selvsamme rute, som vil lægge virtuel asfalt til det kommende VM den 9. december.

 

Det betyder, at rytterne ved World Championships Experience skal ud på 50 kuperede kilometer på Watopia Figure 8 Reverse med målstregen placeret på toppen af bakken Zwift KOM (900 m á 5 %), og herunder finder du Alex Rasmussens rutegennemgang og optakt til ræset.

Senere i artiklen finder du også øvrige informationer, såsom løbets regler og kategorier. 


Alex Rasmussens dom

I aften er der mulighed for at se de bedste skandinaviske Zwift-ryttere teste sig selv på VM-ruten i Watopia.

 

1,6 omgange på Watopia Figure 8 Reverse - 50 kilometer med 483 højdemeter.

 

Lige ud af startboksen kører man på Ocean Boulevard og op ad en lille bakke mod Esses.

 

Man forsætter over broen forbi sprintbanneret og ind i den italienske by, hvorefter det stiger 2 %, inden man kører ned mod bunden af Hilly KOM Reverse.

 

Hilly KOM Reverse er 2,5 kilometer med 2 % i snit, men starter med stigningsprocenter over 10 fra 400 meter til 600 meter, inden den falder lidt, og så kommer den i små ramper hele vejen mod toppen.

 

Det er på papiret den ”nemme” vej op til toppen, men den skal absolut ikke undervurderes, hvis der er nogle, der kører den fuld gas fra bund til top.

 

Hen over toppen får vi den hurtige og korte nedkørsel tilbage til Ocean Boulevard og ned i tunnelen under vandet til det længste flade stykke på ruten.

 

Der kommer en kort bakke på vej ud af tunnelen og ind i marinaen, hvor man kører på grus i lidt over en kilometer.

 

Efter grusstykket kommer de 2 hårnålesving på vej mod den italienske by over sprintbroen og tilbage mod Esses.

 

Det kommer til at gå stærkt ned forbi målstregen på Ocean Boulevard, inden vi rammer Hilly KOM fra den stejle side, og her kommer den store udskilning til at ske.

 

Hilly KOM Forward er 900 meter med 5 % i snit med det hårdeste stykke i første hårnålesving.

 

Hen over toppen går det ikke direkte ned ad, men man forsætter på et plateau med en enkelt kontrabakke, inden det for alvor går ned, når man kører forbi de store statuer.

 

Man drejer til venstre mod marinaen og grusstykket igen, inden man kører ned i tunellen, og så venter der 3 kilometer fladt stykke.

 

Derefter får man den lille bakke ud af tunnelen, og dernæst positionskampen når man drejer til højre mod spurten og afslutningen på den fulde omgang på Ocean Boulevard.

 

Herfra resterer endnu en omgang på rundstrækningen, som dog denne gang ender på toppen af Hilly KOM Forward.

 

Jeg tror, at det bliver et udskillingsløb, hvor folk falder fra bagfra. Jeg tror ikke, at de lette ryttere har den store fordel, fordi bakkerne er så korte, og fordi at der er lange restitutionsperioder mellem dem.

 

Jeg gætter på, at der kommer omkring en fjerdedel af feltet med til bunden af finalebakken, som vil rammes efter en vild positionskamp.

 

Bakken tager omkring 1.20 for de bedste, og taktikken vil være at køre med 90 % fra bunden og derefter have en smule tilbage i tanken til de sidste 200 meter, hvor stigningen flader ud og en del placeringer kan hentes.

 

Hold øje med rytternes brug af spillets power ups. Man skal have enten en aero eller en fjer-power up til finalen. Det bliver super afgørende, da niveauet er så tæt mellem rytterne.

 

Jeg vil foretrække en aero, da farten trods stigningen vil være over 40 kilometer i timen fra bund til top. Jeg vil bruge den efter det sidste hårnålesving med 400 meter til stregen. Har jeg derimod en fjer, vil jeg bruge den i bunden af bakken på det stejle stykke.

 

Finalen giver muligheder for både puncheurs og holdbare sprintere. Det er super åbent.Rundstrækningen Watopia Figure 8 Reverse. Der køres 1,6 omgange med mål på toppen af anden passage af Hilly KOM Forward (Zwift KOM). Foto: Zwifthub.com.

 

Regler

- Løbet afvikles som scratch (først over målstregen vinder) - det vil sige, at der ikke vil være indlagte spurtpoint undervejs.

 

- Løbet afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- Der køres med separate starttidspunkter med ét minut imellem hver kategori, fra A-klassen klokken 20.30 til E-kassen klokken 20.34. Ryttere i forskellige kategorier vil derfor ikke blive påvirket af hinanden.

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og wattmåler (og ikke zPower) anvendes.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Power ups vil være til rådighed.


- Alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Landsholdsryttere benytter landsholdstøjet (Danish Cycling Member-kit). Øvrige ryttere bedes respektere dette og vælge et andet kit til løbet.

 

Kategorier 

Løbet vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori kører sit eget løb, hvorfor alle deltagere har chancen for at komme først over målstregen.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

World Championships Experience afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A-klassen: 4 < W/kg

B-klassen: 3,20-3,99 W/kg

C-klassen: 2,50-3,19 W/kg

D-klassen:  2,49 W/kg

E-klassen: Kvinder

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om sejren skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Løbets uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter dets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer de officielle resultater, og disse offentliggøres efterfølgende på Feltet.dk.
 

Annonce

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SØG EFTER CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS