Feltet.dk Race Series: Læs referat af C-løbet og se hele D-løbet

20. februar 2020 12:15

Også C- og D-klassen fik skudt deres Feltet.dk Race Series i gang tirsdag, og her viste ruten sig tilstrækkelig hård til at splitte feltet i atomer. Desværre er det langt fra alle gennemførende ryttere, som har fået registreret deres resultater, og vi beder derfor alle deltagere om at gennemtjekke, at de følger alle regler forud for næste afvikling, som køres på tirsdag klokken 20.15.

C-klassen (referat finder du længere nede i artiklen)

C-løbet blev en rigtig spændende affære, men desværre blev løbet også ramt af flere ryttere, der enten ikke var på Zwiftpower.com, overskred kategoriens wattgrænser eller manglede pulsmåler, hvorfor disse ryttere ikke er på resultatlisten.

Seks mand spurtede til sidst om sejren, men fem af disse fremgår ikke af resultatlisten (årsagerne angivet i parenteserne).

I afslutningen fik Marco Juul Thomsen (for høje watt pr. kg) akkurat presset sig foran Anders Thorup (watt pr. kg og intet pulsbælte), mens Greg Doucette efter at have åbnet spurten måtte nøjes med tredjepladsen.

Carsten Andersen (watt pr. kg) kom over stregen som nummer fire, mens Steffen Von Lundtofte (watt pr. kg og intet pulsbælte) og Steve Doucette (ikke registreret på ZPower) fulgte derefter.

I resultatlisten er det derfor Doucette, der står som vinder og scorer de 35 point. Michael Petersen (DBR) og Peter Konggaard (Xtreme Masters) runder podiet af.

D-klassen

I D-løbet kørte Allan Myrup (DBR) alene hjem, men da han overskred grænsen på watt pr. kilo, kan han ikke noteres for sejren. Det samme gælder nummer to og tre, Jonas Mertens og David Butch, grundet manglende pulsbælte.

I stedet går de 35 point til Jonas B. Christensen foran Michael Mattsson og Jakob Lauritsen. Samlet fører Christensen med 29 point, mens Lauritsen, Anders Cortz, Mattsson og Mathilde Cramer følger på de efterfølgende pladser.

Der bliver af ressourcemæssige årsager intet referat af D-løbet, men Feltet.dk har fået tilladelse til at bruge en video af det fulde løb, som Martin Björgvik har optaget.

Videoen er ikke blot fokuseret på én rytter, men viser løbets udvikling, præcist som vi streamede A-løbet her på Feltet.dk, Twitch og Facebook. Optagelserne af D-løbet finder du nederst i artiklen. En stor tak skal lyde til Martin Björgvik!

Endelig skal det med, at Nicole Smith og Tine Mathiesen gennemførte løbet i E-klassen i et tempo, der berettiger til en plads i henholdsvis C- og D-klassen i kommende afdelinger.

Etapereferat af C-løbet

Det gik med over 500 watt fra start, da 140 C-ryttere tog hul på Feltet.dk Race Series på Astoria Line 8 i Zwifts New York anno 2120.

Halvdelen af de startende ryttere var allerede sat inden løbets første bakke, og feltet fortsatte med at formindskes på resten af omgangen.

Bare 26 ryttere var tilbage i kampen om sejren, da rundstrækningens sværeste sektion af stigninger var passeret godt halvvejs på første omgang.

På resten af åbningsomgangen faldt tingene så lidt til ro, hvilket hollandske Jeroen Suijs udnyttede til at snuppe sejren i den første indlagte spurt.

En enkelt rytter faldt fra på bakken op mod målstregen, men ellers var feltet endnu intakt, da rytterne kørte ud på anden omgang.

Feltet blev strakt helt ud på anden passage af rundstrækningens sværeste bakker. Først kom en gruppe på omkring ti ryttere afsted, og da de blev hentet, kørte en ny gruppe på ti ryttere lidt fra den resterende del af gruppen.

På nedkørslen fik otte ryttere kontakt, hvorfor en gruppe på 18 ryttere kørte om pointene ved den anden indlagte spurt. Dem tog canadiske Doucette sig af foran Petersen.

Gruppen holdt sammen på målbakken, og derfor var intet afgjort før sidste omgang.

Her fortsatte udskilningen, hvor rytterne røg af én ad gangen. Efter første bakke skilte en gruppe på 13 mand sig ud, og i denne frontgruppe overlevede Doucette efterfølgende længst af de ryttere, som indgår i de officielle resultater.

*Grundet en misforståelse er der blevet givet henholdsvis 5-4-3-2-1 til de fem bedst placerede ryttere ved hver indlagt spurt - og ikke 5-3-1 til de tre bedste som angivet i optakten. Pointsystemet med 5-4-3-2-1 vil gælde for resten af serien. Vi beklager forvirringen.

**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere eller ryttere, som ikke er registreret på Zwiftpower.com, og som dermed ikke fremgår af nedenstående resultater.

Resultater af 1. afdeling af Feltet.dk Race Series (C-klassen)