EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Fini og Andreassen skal udfordre Van der Poel og Pidcock i dag

07. maj 2021 14:15Foto: Javier Martinez

Endelig går det løs! I dag skal verdens bedste MTB-ryttere dyste i World Cuppen om hæder og OL-pladser.

Første afdeling af mountainbike World Cuppen venter i weekenden. I dag skal der køres short track, hvor de 40 bedste ryttere kæmper om startpladserne til søndagens XCO-løb.

Der er rigtigt meget på spil for rytterne, hvor alle de bedste ryttere er til start - foruden en prestigefyldt sejr dystes der også om OL-pladser. I herre eliteklassen kæmper Simon Andreassen og Sebastian Fini om en plads.

Derfor er de næste to weekender også ekstrem vigtige. Der køres nemlig World Cup i Albstadt i Tyskland denne weekend og Nove Mesto i Tjekkiet i næste weekend. Derefter forventes det, at OL-pladserne bliver fordelt.

"Mine forventninger til de to første afdelinger er helt klart høje. Jeg har trænet meget," forklarer Simon Andreassen, som sidste år vandt World Cuppen i Nove Mesto.

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

Ruten i Albstadt har været præget meget at regn, og derfor tog Sebastian Fini også en slapper i går forud for dagens short track.

”Det er virkelig dårligt. Koldt, regn og lidt snevejr. Jeg var en tur ude på ruten onsdag, hvor jeg kørte en omgang. Det er 90% det samme, som det altid plejer at værre i Albstadt. Der er ikke lave nogle ændringer, så jeg kender ruten,” forklarer Sebastian Fini til feltet.dk.

Det tegner til, at der bliver bedre vejr i weekenden, hvor XCO-løbene køres.

Fini vil køre med om sejren
Sebastian Fini har haft en god sæsonstart, hvor han har sluttet i top 15 i alle løb. Nu har han haft et par træningsuger forud for de to World Cup og er optimistisk.

”Jeg synes, det er gået rigtig godt derhjemme. Jeg har kørt nogle gode træninger og umiddelbart fulgt planen. Jeg føler, at jeg er mindst lige så stærkt, som da jeg kørte sidste løb,” påpeger Sebastian Fini med henvisning til den flotte fjerdeplads i Haiming i Østrig.

I eftermiddag skal Sebastian Fini altså køre Short Track løbet forud for XCO-løbet søndag. Short Track er et forholdsvis nyt format, hvor verdens bedste 40 ryttere dyster om startplaceringer til søndags løb.

Startplaceringerne i Short Track er opgjort efter verdensranglisten den 3. marts 2020. Så der kan altså være sket meget siden da, men både Simon Andreassen og Sebastian Fini er altså til start i dag, som starter kommer nummer 27 og 29. Placeringer, som de to håber at forbedre under løbet.

”Det er okay med den startplacering. Jeg har kørt masser af gode Short Track løb fra den startplacering. Målet er at køre med om sejren, men i bund og grund og helt objektivt, så er det egentligt blot at køre i top 24,” påpeger Fini med henvisning til, at han så er sikret at starte i en af de tre bedste startrækker.

”Jeg kører selvfølgelig ikke efter en 24. plads, jeg kører efter at vinde og blive bedst mulig placeret. Jeg vil gerne stå på første række, det tror jeg også at muligt og realistisk, men hvis der sker et eller andet, som gør jeg ikke kan være med i toppen, så jeg kan se, om jeg ikke kan komme i top 24.”

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

"Overordnet set vurderes OL-pladsen ud fra de fire løb (To gange Short Track og to World Cup løb i Albstadt og Nove Mesto, red.). Short Track medregnes også i ligningen," påpeger Simon Andreassen.

Short Track er i år med i VM-planen, så man kan også blive verdensmester i Short Track, og ligeledes bliver der uddelt medaljer i disciplinen til de olympiske lege i Paris i 2024.

Får selskab af Mathieu van der Poel og Tom Pidcock
To er forårets store profiler på landevejen, Mathieu van der Poel og Tom Pidcock er også til start i World Cup-løbene. Pidcock kørte også i sidste weekend, hvor han vandt en afdeling af Swiss Cuppen med mere end tre minutter til de nærmeste konkurrenter. Van der Poel går efter at vinde OL i mountainbike.

”Det er to af verdens muligvis bedste cykelryttere i øjeblikket. Ikke kun på landevejen. Jeg tror, at de kommer til at sætte pres på feltet, og de er to sindssygt stærke ryttere. Pidcock er god på sådan en rute her, da han er meget let.”

”Jeg tror bare, at jeg ikke rigtig kan bruge det til noget. Jeg skal fokusere på at køre mit eget cykelløb. Det er lige meget, hvad navnene hedder. Jeg skal bare køre det bedste, som jeg kan,” påpeger danskeren fra rytterhotellet i Albstadt.

Alt i alt er 13 danskere ryttere til start i mountainbike World Cuppen.