Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Flot felt til klassisk rute - Post Danmark Rundt

Flot felt til klassisk rute - Post Danmark Rundt

02. marts 2006 20:460
Artiklen fortsætter efter videoen.
Verdensstjernen Ivan Basso stråler over Post Danmark Rundt igen i år, men han får hård kamp af blandt andet Magnus Bäckstedt, Luca Paolini og eks-verdensmesteren, Igor Astarloa. Det var konklusionen da DCU og Post Danmark i dag præsenterede ruten og rytterne til det 16. Post Danmark Rundt.

Løbet er i højeste europæiske kategori 2 HC, hvor 2 står for etapeløb, og HC betyder Hors Categorie, uden for kategori. Post Danmark Rundt er dermed rangeret lige under Pro Touren.

Feltet
Feltet bliver ligesom sidste år på 16 hold á 8 ryttere, det vil sige i alt 128 ryttere. Følgende 14 hold er klar:

Pro Tour Teams
Team CSC (DAN)
T-Mobile (TYS)
Liquigas (ITA)
Davitamon Lotto (BEL)
Gerolsteiner (TYS)

Professionel Continental Teams
Unibet.com (BEL)
Chocolade Jacques (BEL)
Panaria Navigare (ITA)
Team Barloworld (GBR)
Team Intel Action (POL)

Continental Teams
Team GLS (DAN)
Glud & Marstrand Horsens (DAN)
Team Designa Køkken (DAN)

Landshold
Team Post Danmark (DAN)

De to sidste hold der mangler at blive sat navn på, bliver formentlig to Professionelle Continental Teams, men som DCU direktøren Jesper Worre – med et glimt i øjet - sagde under pressekonferencen, ”Hvis der er nogen som kender nogle ProTour hold, som gerne vil stille til start, så skal i bare sige til.”

Men allerede nu kan man forvente et stærkt startfelt, hvor Team CSC selvfølgelig bliver holdet de andre skal prøve at vinde over.

Team CSC stiller i meget stærk opstilling. Sidste års suveræne vinder, Ivan Basso, er med igen og må leve med storfavoritrollen. Men også schweizeren Fabian Cancellara og Jakob Piil forventes at satse på klassementet. De øvrige på holdet er nordmanden og vinderen fra 2004, Kurt Asle Arvesen, hollandske Karsten Kroon, den danske mester Lars Bak, unge Matti Breschel og Brian Vandborg, der blev nr. 4 i 2004.

Team T-Mobile har igen Brian Holm som sportsdirektør, og Holm håber at tyskerne kan stille op med et ungt hold, suppleret med et par rutinerede folk, som kan vinde etape sejre. Tyskland Rundt køres på samme tidspunkt som Post Danmark Rundt og kan dermed ikke forventes at stille til start med nogen stjerner.

Det italienske storhold Liquigas er tilbage på de danske landeveje, og vil komme med et stærkt hold. Blandt andet med det svenske kraftværk Magnus Bäckstedt, der vandt Paris-Roubaix i 2004 og den lille hurtige italiener Luca Paolini, der vandt VM bronce i Verona i 2004. Især Paolini kan blive en hård konkurrent til Basso, mens Bäckstedt må formodes at smide sin sejrschance i etapen til Vejle.

Tyske Gerolsteiner er også tilbage på de danske landeveje med Frank Høj som kaptajn. Ligesom T-Mobile kan man frygte at alle topnavnene bliver fyret af i Tyskland Rundt. En rytter som sammen med Høj kan køre klassement, er den tidligere vinder Sebastian Lang, som arrangørerne håber stiller til start.

Sidste ProTour hold bliver Davitamon-Lotto. Det belgiske hold har dog ikke på nuværende tidspunkt givet tilsagn på nogle ryttere, men man kan dog drømme lidt om Robbie McEwen. Den australske rytter har tidligere haft mange gode dage i Danmark, så hvorfor ikke fortsætte med det i 2006.

Blandt de Continentale hold, er det især det britiske Team Barloworld som der er stor interesse omkring. Team Barloworld kommer nemlig i stærkeste opstilling med verdensmesteren fra Hamilton i 2003 spanske Igor Astarloa som kaptajn med klassements-ambitioner. Derudover har man selvfølgelig Mads Christensen med, der kan få sit store gennembrud i år. Med Christian Andersen som sportsdirektør, vil holdet helt sikkert ikke blive udsat for nogen overraskelser i den danske geografi.

De sidste fire danske mandskabet, Glud & Marstrand Horsens, Team Designa Køkken, Team GLS og Post Danmark Landsholdet, vil du kunne læse mere om andetsteds på Feltet.dk senere. Men som Jørgen Foder fra Team Designa Køkken udtalte på pressekonferencen, er alle danske hold klar til at kæmpe med om en etapesejr og det er en realistisk mulighed for alle holdene at vinde en etape.

Post Danmark Landsholdet er et landshold af danske ryttere, hvis hold ikke er til start, bl.a. de to store talenter Martin Mortensen, der blev nr. 4 i U 23 VM i enkeltstart i 2005 og U 23 danmarksmesteren Jan Almblad. Derudover åbner sportsdirektør Lars Bonde også mulighed for, at Michael Rasmussen har en plads på holdet, hvis ikke Rabobank selv stiller til start.

Ruten


Det 16. Post Danmark Rundt byder igen i år på en blanding af større og mindre veje, hvor de små veje traditionelt byder på flot og medrivende cykelløb. Derudover kan sjællænderne i år glæde sig over, at se endnu mere til rytterne, da hele tre etaper skal køres der, blandt andet den måske afgørende enkeltstart skal køres i Helsingør.

2. august, 1. etape: Frederikshavn – Viborg 210 km
Post Danmark Rundt 2006 starter højt oppe i Nordjylland i Frederikshavn. Efter præsentationen af feltet på Rådhustorvet, skydes løbet i gang, og feltet sætter kursen mod Hjørring og helt ud til vestkysten gennem Løkken og Blokhus. Der fortsættes sydpå i åbent landskab, ned gennem Brovst og over Aggersundbroen. Her kommer vi ind i den nye Vesthimmerlands Kommune, igennem byerne Løgstør, Ranum, Farsø og Gedsted, hvor der er byspurter om en særlig Vesthimmerland- præmie. Rundstrækningen i Viborg er en gentagelse fra 2000. Den er teknisk svær, op gennem centrum, forbi domkirken på smalle veje med brosten. Der er opløb foran kasernen på Rødevej.
Det er løbets længste etape, der byder på meget åbent terræn, og vinden kan få afgørende betydning.

3. august, 2. etape: Aalestrup - Vejle 185 km
Løbets kongeetape starter i Aalestrup, 20 km nord for Viborg. Aalestrup er med sine 2.700 indbyggere den mindste by Post Danmark Rundt endnu har besøgt. Et tal byen forventer at mangedoble på dagen. Efter lidt større veje ned mod Viborg starter festen i Dollerup Bakker og mindre veje. Derefter igen større veje gennem Kjellerup til Silkeborg. Herfra går det ad klassiske Post Danmark Rundt veje sydpå mod Vejle. Bl.a. de kendte stigninger, Ejer Baunehøj og Yding Skovhøj, der med sine 173 m.o.h. er ”Tourens Tag”. Gennem Lund, Rask Mølle og Uldum er der en lille pause på større veje, inden finalen ad kringlede småveje gennem Ulkær, Grejsdalen, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup.
Rundstrækningen i Vejle er et gensyn med 21 % stigningen på Kiddesvej fra de seneste to år og den har vist sig at kunne splitte feltet fuldstændigt. En etape der nemt kan blive afgørende for udfaldet af Post Danmark Rundt 2006.

4. august, 3. etape: Kolding – Odense 205 km
En ny lang og hård etape venter rytterne på tredjedagen. Etapen starter i Kolding og kursen sættes straks mod Fyn via den gamle Lillebæltsbro. Efter Middelfart går det ad småveje ned mod Assens og videre gennem Haarby og Falsled, inden en tur ind på meget små veje op og ned i de Fynske Alper med bl.a. Golfbanebakken. Videre gennem Faaborg gennem Ballen og lands Svendborgsund, ind til Svendborg hvor den meget stejle ”Galgebakke” skal forceres. På vej op mod Odense passeres bl.a. Kværndrup, Gerlev, Ringe og Nr. Lyndelse. Etapen slutter med 2 omgange på den hurtige rundstrækning i Odense, der er forlænget med en en km i år. Der er opløb på Sejerskovvej ud for den Fynske Landsby. En lang tredjedag med gode stigninger og småvejene undervejs, der gør at klassement-rytterne ikke kan slække på koncentrationen.

5. august, 4. etape: Sorø – Hillerød 100 km
Lørdagens første etape køres fra Sorø til Hillerød. Etapen byder på 100 km. i meget varieret terræn. Det går nordpå gennem Stenlille og Ugerløse inden de to gamle klassiske bakker ”Mørkemosebjerg” og ”Elverdammen” skal forceres udenfor Tølløse. Videre gennem Kirke Hyllinge og Skibby i Hornsherred op til Frederikssund. Det sidste stykke ind mod Hillerød går gennem Slangerup, Uvelse og Nr. Herlev. En kort og hurtig etape, som traditionelt byder på utallige angreb fra rytterne udenfor klassementet.

5. august, 5. etape: Helsingør, Enkeltstart 15,5 km
Den afgørende enkeltstart køres med start og mål i Helsingør, der er på rutekortet for første gang. Start og mål er foran Kronborg. En imponerende kulisse til de 128 rytteres ensomme kamp mod uret over 15,5 km. Rytterne starter på Kronborgvej og fortsætter ud langs kysten ad Nordre Standvej. I Hellebæk drejes t.v. mod Nyrup og der køres hjem mod målet ad rute 205. Opløbet er på den store P-plads for enden af Kronborgvej. Er der tvivl om hvem, der vinder sammenlagt inden enkeltstarten, vil de 15,5 km. sætte tingene på plads.

6. august, 6. etape: Gilleleje – Frederiksberg 156 km
Den sidste etape starter på nordkysten i Gilleleje, der ligeledes er med på kortet for første gang. Der er start ved havnen og herfra går ruten ad kystvejen til Rågeleje og op over ”Benbrækkeren” ved Vejby Strand. Videre gennem Helsinge, Alsønderup og Gadevang, inden den smukke passage gennem Frederiksborg Slot i Hillerød. Videre ad Kongevejen gennem Blovstrød, Birkerød og til Vedbæk, hvor der fortsættes ad Strandvejen ind mod Frederiksberg, hvor Post Danmark Rundt slutter igen i år med opløb på Danmarks Champs Elyssés: Frederiksberg Allé. Der sluttes af med 10 omgange på den 6 km lange rundstrækning, og der er, som altid på Frederiksberg Allé, lagt op til en flot og festlig finale på Post Danmark Rundt 2006.

Post Danmark Rundt 2006: Samlet distance 870 km.

Hvor kan Post Danmark Rundt følges
Udover at Feltet.dk hver dag vil følge løbet tæt, er der selvfølgelig også andre måder man kan følge løbet på. Den bedste måde at gøre det på er selvfølgelig at gøre som en lille million andre, nemlig at følge løbet ude langs ruten, men hvis det ikke kan lade sig gøre, har DCU i samarbejde med flere samarbejdspartnere sørget for, at man ikke behøver gå glip af noget.

På TV
Danmarks Radio sender dagligt 25 min. fra løbet i en selvstændig udsendelse i prime time, og dækningen vil være i stil med DRs Tour de France dækning med et sammendrag fra dagens etape, sammen med interviews og baggrundshistorier fra løbet.

Radioen
Som noget nyt bliver Post Danmark Rundt også dækket massivt i radioen. På DR P4 sender Café Hack hver formiddag fra 10-12 direkte fra startbyen.

På DR P3 starter dækningen kl. 15 og etapens afslutning følges tæt med livereportager, i stil med P3s Tour de France udsendelser.

Følg løbet LIVE på Postdanmarkrundt.dk
På løbets hjemmeside www.postdanmarkrundt.dk kan man gennem året følge alle nyheder omkring løbet frem til starten 2. august.

Under selve løbet kan man følge etaperne med løbende liveopdatering direkte fra ruten.
DEL
INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Settimana Ciclistica Lomb...(2.1) 10/07-12/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger