Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Formolo snupper smuk sejr efter langt udbrud

Formolo snupper smuk sejr efter langt udbrud

14. august 2020 16:27Foto: A.S.O./ Alex Broadway

Det var med syre til langt op over ørerne, da den italienske mester, Davide Formolo, fredag kunne snuppe etapesejren på tredje etape i Critérium du Dauphiné. Formolo var eneste overlevende fra morgenudbruddet, og det lykkedes ham altså lige akkurat at holde hele vejen til mål.

På det ikoniske Col de La Madeline grundlagde Davide Formolo sin blot fjerde professionelle sejr.

 

Italieneren har det seneste års tid været iklædt tricolore-trikoten, der symboliserer, at han er italiensk mester, og i dag kunne han så tage sin første sejr iført støvlelandets mestertrøje.

 

Efter en uhørt hurtig start på etapen, kom dagens udbrud afsted efter 30 kilometers kørsel. Både Søren Kragh Andersen og Christopher Juul-Jensen var kommet med, men allerede på dagens første kategoriserede stigning, måtte de sammen med udbruddets øvrige seks ryttere se sig distanceret af den 27-årige italiener.

 

Det var dog ikke nogen stor skam, da stigningen var uden for kategori og bar navnet Col de La Madeleine.

 

Den italienske mester var ikke for alvor en trussel mod Jumbo-Vismas førertrøje, og selvom hollænderne tog kontrol i feltet, ville hverken de eller nogen af de andre hold for alvor jagte Formolo, der slutteligt kunne køre over dagens målstreg med lidt over et halvt minut til dagens nummer to - løbets førende rytter Primoz Roglic.

 

Etapereferat:

Det voldsomme uvejr der ramte gårsdagens målområde, da flere ryttere stadig var på den afsluttende stigning, så ud til at have haft en effekt på temperaturen i og omkring Grenoble. I hvert fald målte temperaturen tålelige 24 grader, da rytterne lidt efter middag tog starten på tredje etape af Critérium du Dauphiné i Grenoble-forstaden Corenc.

 

Tony Martin og Jérôme Cousin fik begge lov at starte dagens etape, selvom de begge var kommet i mål efter tidsgrænsen. Løbskommissæren havde med den voldsomme haglbyge in mente forbarmet sig over de to ryttere, der derfor begge kunne starte. Det kunne Juan Pedro López (Trek) og Dan Martin (Israel) til gengæld ikke, men for begge ryttere var det af egen fri vilje, da begge havde slået sig i to forskellige styrt på gårsdagens etape.

 

Dermed var der 154 ryttere på startstregen, og knapt var de kommet i gang, før Rémi Cavagna (Deceuninck) angreg sammen med Xandro Meurisse (Circus Wanty-Gobert), men de blev hurtigt hentet igen. Det tog dog ikke modet fra Cavagna, som straks forsøgte igen. Franskmanden fik et lille hul over små ti kilometer, inde også hans andet forsøg blev trevlet op.

 

 

Hvis man så troede, at franskmanden var færdig, tog man fejl, for også en tredje og fjerde gang forsøgte Cavagna, og atter var det skønne spildte kræfter, og efter 24 kilometers kørsel var der samling på feltet, hvor Quentin Pacher (B&B Hotels) slap trådet og lod sig udgå.

 

Efter 30 meget intense og tempofyldte kilometer ramte det samlede felt en ikke-kategoriseret stigning, og mens den skabte splittelse i feltet, fik ni mand - UDEN Rémi Cavagna lov at stikke afsted.

 

Søren Kragh Andersen (Sunweb) og Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) var begge blandt de heldige, ligesom Daniel Oss (Bora), Bob Jungels (Deceuninck), Pierre Latour (AG2R), Davide Formolo (UAE), Jasha Sütterlin (Sunweb), Guy Niv (Israel) og Maxime Chevalier (B&B Hotels) var det.

 

 

De ni mand havde fået et forspring på blot 20 sekunder, da Søren Kragh snuppede ti point i dagens eneste indlagte spurt efter 43 kilometer. Kort efter var forspringet dog øget til lidt over et minut, da udbruddet efter en times kørsel havde tilbagelagt 50,3 kilometer.

 

Mens Jumbo-Visma som ventet tog kontrol i feltet, faldt farten forståeligt nok, og med 20 kilometer til dagens første egentlige stigning - Col de La Madeleine - havde udbruddet hele tre minutter ned til feltet.

 

Col de La Madeleine

Da udbruddet med 71 kilometer igen ramte de legendariske bjerg, havde de fået et forspring på fire minutter, men der gik ikke længe, før Sütterlin, Niv og Oss måtte slippe, mens også Chris Juul-Jensen kort efter måtte slippe.

 

Herefter stak Davide Formolo og Pierre Latour fra de øvrige i udbruddet, men duoen holdt blot sammen i et par minutter, inden Formolo kørte fra Latour. Bag dem sad Søren Kragh og Bob Jungels sammen små to minutter efter den italienske mester i front.

 

 

I feltet var en udskilning begyndt, og selvom der hverken var angreb eller reel forcering, fik feltet hurtigt hentet først Guy Niv og siden også Chris Juul og Daniel Oss. Maxime Chavalier sad som femte mand, og den unge franskmand kæmpede heroisk for at klare den over Madeleine.

 

Bagerst i feltet var Chris Froome nede ved Ineos-bilen for at hente drikkedunke, og selvom feltets tunge drenge måtte slippe, øgede Formolo i front, så han på toppen af Madeleine havde næsten seks minutter ned til feltet. Bag Formolo sad Latour cirka et minut efter, og bag ham havde Bob Jungels sat Søren Krag, mens unge Chevalier klarede den over stigningen kort inden feltet.

 

Nedkørsel og dalstykket

Straks da feltet rundede toppen, satte Wout van Aert sig frem for Jumbo-Visma, og selvom han hurtigt fik reduceret hullet til Formolo med et minut, var der på resten af nedkørslen stort set status quo med fem minutter op.

 

Maxime Chevalier, der havde kæmpet så flot, måtte se sig hentet på den sidste del af nedkørslen, mens Søren Kragh atter fik kontakt Jungels. De to forfølgere havde tre minutter op til Formolo, og bag dem kom feltet to minutter senere, med et buldrende Jumbo-Visma-tog i spidsen.

 

 

Med 18 kilometer til mål fik Kragh-Jungels-duoen hentet Pierre Latour, men den nye trio kom tættere på feltet end på på Formolo, hvis forspring til feltet lød på fire minutter, da han kørte ind på den afsluttende stigning.

 

Finalestigningen

Med 13 kilometer til mål måtte Søren Kragh se sig hentet af feltet, mens Julian Alaphilippe nærmest øjeblikkeligt blev sat af feltet. Også den luxembourgske mester, Bob Jungels, blev hentet af det felt, som stadig blev ført an af Wout van Aert i den grønne pointtrøje.

 

Tv-kameraerne fokuserede en hel del på Chris Froome, der bagerst i feltet så presset ud. Presset begyndte Formolo også at se ud forrest, hvor han pludselig var begyndt at træde lidt firkantet. Bag ham var Pierre Latour den eneste, der endnu ikke var hentet af feltet, men det var en stakket frist.

 

Forrest i feltet var det som om, at Wout van Aert havde glemt, at han ikke var bjergrytter, og hans monsterføring havde på dette tidspunkt varet i godt 40 kilometer. Det lignede dog mere en kontrolleren end et egentlig forsøg på at hente Formolo, som med ti kilometer til toppen stadig havde godt tre minutter.

 

 

Herefter overlod Van Aert endelig føringsarbejdet til Tom Dumoulin, som kunne køre de 40 ryttere, der formede favoritfeltet, ind på de sidste ti kilometer. Det var som om, at ti-kilometer-mærket signalerede fyraften for både Michal Kwiatkowski og Sergio Higuita, der begge slap feltet.

 

Angreb og finale

Med hjælp fra Steven Kruijswijk fik Dumoulin barberet yderligere et minut af Formolos forspring, og italienerens forspring blev yderligere reduceret, da tyske Lennard Kämna (Bora) angreb med fem kilometer igen. Bagerst i feltet kostede angrebet øjeblikket for Kämnas holdkammerat Gregor Mühlberger, mens også Adam Yates måtte slippe.

 

Med fire kilometer igen kunne Formolo køre ind på en kort men tiltrængt nedkørsel, men med tre kilometer til mål lød forspringet på bare 1.20. Kämnas angreb blev der ikke for alvor svaret på hos Jumbo-Visma, men farten i feltet var ikke desto mindre så høj, at kun 20 ryttere stadig sad med.

 

 

Det var svært andet end at have sympati for den nu stærkt lidende Davide Formolo, der kørte ind på etapens sidste to kilometer med et forspring på bare 1.13. På mellemhånd var Kämna så småt hentet igen, mens gårsdagens helt store åbenbaring - amerikanske Sepp Kuss - overtog føringen for holdkaptajnen Roglic.

 

Under den røde flamme havde den italienske mester stadig næsten et minut, og selvom han tydeligvis havde syre til helt op over øjnene, var forspringet stadig stort nok til, at han kunne holde vejen.

 

Mens Formolo kørte over stregen som etapevinder, angreb Daniel Martinez (EF) i favoritfeltet. Colombianeren fik dog ikke et hul, og i stedet var det - som vanligt - Primoz Roglic der åbnede fra spids. Ganske som de seneste mange gange, var der ingen, der kunne følge løbets førende rytter, som kørte over stregen som dagens nummer to.

DEL
INFO
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Startliste Resultater
Søren Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior(CM) 26/09

VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 25/09

VM - Dame Junior(CMW) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 26/09

Paris-Chauny(1.1) 27/09

Volta a Portugal Santander(2.1) 27/09-05/10

VM - Herre Junior(CM) 26/09

VM - Kvinder(CMW) 26/09

VM - Herrer(CM) 27/09

Paris-Chauny(1.1) 27/09

Volta a Portugal Santander(2.1) 27/09-05/10

BinckBank Tour(2.UWT) 29/09-03/10

Cro Race(2.1) 29/09-04/10

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 30/09

La Flèche Wallonne(1.UWT) 30/09

Coppa Agostoni - Giro del...(1.1) 30/09

Giro d'Italia(2.UWT) 03/10-25/10

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 04/10

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 04/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 04/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 04/10

Tour de Vendée(1.1) 04/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SØG EFTER CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS