Frederik Plesner bedste TREFOR-mand i Tjekkiet

09. september 2013 12:38Foto: Frank Cilius

En femteplads på sidste etape blev Team TREFORs bedste resultat i tjekkisk UCI-løb.

Team TREFOR har fra torsdag til søndag været i aktion i Tjekkiet, hvor UCI-løbet Okolo Jiznich Cech blev afviklet. Holdet stillede til start med Emil Vinjebo, Nicklas Bøje, Rasmus Mygind, Patrick Olesen og Frederik Plesner, og specielt sidstnævnte gjorde en god figur i det fire etaper lange løb.

Et udbrud på fem mand holdte hjem på første etape, og desværre var det uden Team TREFOR-ryttere. Fire af holdets ryttere kom ind med hovedfeltet med Frederik Plesner som bedst placerede mand på en 13. plads. Dagen efter hentede Rasmus Mygind bonussekunder ude på ruten og avancerede dermed samlet, men etapen endte i en spurt, hvor det blev til en 21. plads til Plesner. . Mygind blev kåret som feltets mest angrebsivrige rytter og kørte næste etape i den lyseblå angrebstrøje. Imens udgik Bøje grundet problemer med knæet.

Tredje etape bød på tidsforskelle, da lidt over en håndfuld ryttere slap væk fra feltet. Igen sad Team TREFORs unge hold i feltet, og for tredje dag i træk var det med Frederik Plesner som bedste mand, da han blev nummer 26. Da udbruddet holdt hjem, hvilket blandt andet skyldtes at hovedfeltet blev ledt forkert og derfor kom langt bag udbruddet, betød det at Mygind faldt fra 12 til 19. pladsen samlet.

Sidste etape var en kuperet en af slagsen, men det endte dog alligevel med en spurt i en større gruppe efter at Vinjebo havde været i udbrud tidligere på dagen. Frederik Plesner leverede en fornem præstation denne dag og kørte sig ind på en flot femteplads på etapen. Det er Plesners bedste resultat i et UCI-løb i denne sæson.

Samlet blev Plesner også bedste mand fra det danske hold, ligesom han også var det på de fire etaper, med en 19. plads. Løbet blev vundet af Florian Senechal (Etixx-Ihned).