Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Frederik Wandahl - Hvad kan vi forvente i 2022?

Frederik Wandahl - Hvad kan vi forvente i 2022?

20. januar 2022 17:00Foto: Sirotti

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Frederik Wandahl.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Før 2021-sæsonen skrev Frederik Wandahl under på en kontrakt med WorldTour-storholdet, Bora-hansgrohe og fik dermed i en utrolig tidlig alder debut på WorldTouren.

 

Det hold har han også kontrakt med i denne sæson, ligesom også den kommende sæson byder på en tur i Bora-trikoten for danskeren.

Her skal han fortsætte den rejse, der startede, da han sprang U23-årene år og gik direkte ind på sportens øverste niveau.

 

Det fortæller Feltet.dks ekspert, Emil Axelgaard.

 

Læs også
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

 

”Det var lidt af et skridt, Frederik Wandahl tog i 2021. Siden Remco Evenepoel tog det sjældne spring med stor succes, er det blevet mere og mere almindelig, at unge ryttere springer U23-klassen over og hopper direkte fra juniorklassen til WorldTouren,” siger eksperten.

 

”Det var reelt også, hvad Wandahl gjorde i 2021.”

 

Wandahl har på papiret et år i U23-klassen, da han slog sine folder hos danske coloQuick, men coronaaflysninger på samlebånd gjorde det umuligt for den unge rytter at få en reel sæson.

 

”Ganske vist var han en del af U23-klassen i 2020, men et coronramt år betød, at han nærmest ikke kørte cykelløb. Derfor var det en meget grøn dansker, der blev kastet for løverne i den netop overståede sæson,” siger han.

 

At det var udgangspunktet, satte således også retningen for det år, som Wandahl endte med at have. Læring var vigtigt.

 

”Derfor var det ikke underligt, at det endte som et læreår. Det var faktisk planen, da linjerne for året blev udstukket sidste vinter. Derfor har Wandahl tilbragt det meste af den forgangne sæson som hjælper for holdets kaptajner, men han har fået lov at prøve flere af sportens største løb,” siger Axelgaard.

 

Derudover kunne han notere sig et par personlige chancer i et år, der ellers stod i holdets tegn, og én af dem var med stor succes.

 

”Personlige muligheder var der få af, men han fik chancen som kaptajn i Ungarn Rundt, hvor det dog ikke helt gik som håbet. Det gjorde det til gengæld til DM, hvor Wandahl i et historisk stærkt felt overraskede stort med en 2. plads,” siger han.

 

”Det gav store forhåbninger for efteråret, men desværre betød en knæskade, at han aldrig fik lov at bygge videre på det momentum, han havde skabt,” konstaterer eksperten desværre.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Stor udskiftning kan få betydning
Selvom en skade satte en stopper for den fine retning i 2021, betyder det ikke, at han ikke kan samle tråden op til den kommende sæson, mener Axelgaard.

 

”Det kan han til gengæld forhåbentlig i 2022. Hans flotte DM vidner i hvert fald om, at han har et fint potentiale, og målet må være, at det skal komme til udfoldelse på mere markant i den kommende sæson,” siger eksperten.

 

”Her kan løbene formentlig inddeles lidt skarpere, end det var tilfældet i den forgangne sæson, hvor han i altovervejende grad var hjælperytter.”

 

Den helt store rolleforandring er dog ikke under optræk til den kommende sæson. Han vil fortsat være en hjælper for holdets store profiler i blandet andet etapeløb, selvom nye ansigter er kommet til.

 

Ind er blandt andet kommet Sergio Higuita, Jai Hindley og Aleksandr Vlasov, og det er udtryk for et kursskifte.

 

”Det vil han også i vidt omfang være i 2022. Bora skifter markant ud i truppen i den kommende sæson, hvor holdet retter fokus væk fra klassikerne og mere mod etapeløbene med en hel af hær af etablerede og stærke etapeløbskaptajner,” siger eksperten.

 

”Det er netop i etapeløbene og også i de kuperede klassikere, at Wandahl har et vist potentiale, og det er klart, at en så massiv tilstrømning af etapeløbsstjerner lægger visse begrænsninger på, hvor meget plads den unge danske kan få.”

 

Frederik Wandahl til DM | Foto: Feltet.dk

 

At han igen i år med stor sandsynlighed mest vil være hjælper, betyder dog ikke, at han ikke kan udvikle sig i den rolle, tværtimod.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

”I alle løbene på WorldTouren bliver opgaven derfor igen at være hjælper, men missionen må være, at han denne gang kan spille en rolle dybere inde i løbene. Det bliver i hvert fald tiltrængt, for med så mange kaptajner vil der være færre skuldre til at bære hjælperansvaret,” siger Axelgaard.

 

”Forhåbentlig vil Wandahl vise, at han er klar til at bidrage til at løfte det, og derfor vil en væsentlig del af Wandahls sæson bestå i at slide for stjernerne i WorldTour-løbene.”

 

Eksperten mener også, at der er potentiale for at se en del til Wandahl allerede tidligt i sæsonen, men det er kun spekulationer på nuværende tidspunkt.

 

”Det kan være i de mange ugelange etapeløb i løbet af foråret, men det kunne også være i ardennerklassikerne, selvom det i skrivende stund er uklart, hvordan hans løbsprogram ser ud.”

 

Chance for Grand Tour-debut
Et hold med mange kaptajner giver færre pladser til hjælperne, og det faktum kombineret med danskerens potentiale kan bringe ham i spil til en Grand Tour.

 

”Den hjælperrolle skal han også udfylde, hvis det lykkes ham at indfri drømmen om en grand tour-debut. Holdet satser massivt på Giroen, hvor de vil stille med hele tre kaptajner og tre superhjælpere, og her bliver der næppe plads til en dansk Grand Tour-debutant,” mener eksperten.

 

”Det gør der heller ikke i Touren, hvor truppen allerede synes mere eller mindre fastlagt, men der burde være en chance i Vueltaen,” forklarer han.

 

Netop det er der en ganske god grund til. Allerede nu ligner det, at Higuita skal ud at kæmpe for gode resultater, og derefter er der en række ryttere, der er oplagt til Vueltaen.

 

”Her er Sergio Higuita udset til rollen som kaptajn, og det er også sandsynligt, at en eller flere af Giro-kaptajnerne vil være til start sammen med en eller to af de unge sprintere Jordi Meeus og Matthew Walls.”

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

”Det er dog ikke umuligt, at der kan blive plads til Wandahl,” mener Axelgaard.

 

Foto: BORA-hansgrohe / BettiniPhoto

 

Og skulle han komme med, kan der sågar blive tale om, at han får sin egen chance i udbrud, hvis alt ellers flasker sig. Det er dog ikke den primære opgave.

 

”Som udgangspunkt bliver det som hjælper, men afhængig af antallet af klassementsryttere kan der måske også blive plads til at teste sig selv af i udbrud.”

 

Egne chancer bør der også komme nogle af i den kommende sæson, akkurat som det sås i glimt i den seneste sæson.

 

”Teste sig selv burde han i hvert fald kunne i nogle af de mindre etapeløb,” mener Axelgaard.

 

”Som sagt fik han sidste år chancen i Ungarn, og han var udset til nogle chancer i et efterår, der som sagt blev ødelagt af et dumt knæ,” forklarer han.

 

Chancer kan komme i starten af året
Og der kan allerede falde chancer af i den første halvdel af året, tror Feltet.dks ekspert.

 

”Til næste sæson har han nævnt Coppi e Bartali og Tour of Norway som muligheder i første halvår, og begge løb har da også en profil, der kunne passe Wandahl, ligesom de er kendt som talenternes holdeplads,” siger han.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Ungarn kunne også være en mulighed, ligesom Arctic Race kunne være det. Uanset hvad burde Wandahl kunne få en mulighed for at jagte top 10-placeringer i nogle mindre etapeløb på 2.1- og 2.Pro-niveau,” mener han.

 

Det kræver dog, at danskeren føler sig i overskud efter den første sæson, hvor mange nye indtryk og et stort setup og rejseliv blev præsenteret for den unge dansker.

 

”Hvis han har absorberet sit første år godt, burde det ikke være en helt urealistisk ambition. Måske kan der også blive plads i nogle mindre og kuperede endagsløb, selvom der nok er grænser for, hvor mange af den slags løb Bora vil køre.”

 

Foto: BORA-hansgrohe / BettiniPhoto

 

På mange måder vil 2022 ligge i naturlig forlængelse af 2021 for danskeren, der med sin lange kontrakt har fået god tid til at tage store skridt.

 

”Det bliver derfor 2022, der på mange måder vil vinde om 2021. Igen vil det være delt mellem hjælperroller i de store løb og personlige chancer på den mindre scene, men denne gang burde sæsonen byde på flere af sidstnævnte,” mener Axelgaard.

 

”Kan det lykkes at levere et godt resultat i eksempelvis Coppi e Bartali eller Norge, og kan han samtidig spille en endnu mere markant hjælperrolle i de store løb - i bedste fald også i Vueltaen - har det været en glimrende sæson, der fortsætter transformationen fra ung juniorrytter til WorldTour-rytter,” siger han.

 

”Første skridt gik ganske godt, og der er grund til at tro, at det næste gør det samme,” pointerer han til slut.

DEL
INFO
Frederik Wandahl
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?