Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d'Italia 2006 - tilbageblik

Giro d'Italia 2006 - tilbageblik

29. maj 2006 22:470
Feltet.dk vil i denne artikel se tilbage på det netop overstået Giro d’Italia via en gennemgang af samtlige etaper.


Ivan Basso / Foto: Sirotti


 


1. etape: Seraing - Seraing (enkeltstart) - 6. maj
2. etape: Mons - Charleroi - 7. maj
3. etape: Perwez - Namur - 8. maj
4. etape: Wanze – Hotton - 9. maj
5. etape: Piacenza - Cremona (holdtidskørsel) - 11. maj
6. etape: Busseto - Forli' - 12. maj
7. etape: Cesena - Saltara - 13. maj
8. etape: Civitanova Marche - Maiella - 14. maj
9. etape: Francavilla Al Mare - Termoli - 15. maj
10. etape: Termoli - Peschici - 16. maj
11. etape: Pontedera – Pontedera (Enkeltstart) - 18. maj
12. etape: Livorno – Sestri Levante - 19. maj
13. etape: Alessandria - La Thuile - 20. maj
14. etape: Aosta - Domodossola - 21. maj
15. etape: Mergozzo - Brescia - 22. maj
16. etape: Rovato - Trento - 23. maj
17. etape: Termeno/Tramin - Plan de Corones/Kronplatz - 24. maj
18. etape: Sillian - Gemona del Friuli - 25. maj
19. etape: Pordenone - Passo di San Pellegrino - 26. maj
20. etape: Trento - Aprica - 27. maj
21. etape: Museo del Ghisallo - Milano - 28. maj


1. etape: Seraing - Seraing (enkeltstart) - 6. maj


Giro d’Italia startede i Belgien i byen Seraing med en enkelstart rundt i byen på 6,2 km. Her var sidste års vinder falken Paolo Savoldelli flyvende, og han satte alle konkurrenterne til vægs. Nummer to blev Bradley Mcgee, der på trods af den korte distance tabte hele 11 sekunder på etapen. 3.-pladsen gik til en rytter ved navn Jose Enrique Gutierrez Cataluña. En mand, der senere skulle blive det løbs store positive overraskelse. Nærmest af de store bejlere til Giro-tronen blev Danilo Di Luca på en 10.-plads hele 19 sekunder efter. Basso tabte 23 sekunder som nummer 13. Cunego blev 15 25 sekunder efter, og Simoni nummer 16 med et tab på 26 sekunder.


Paolo Savoldelli startede bedst og sejrede / Foto: Sirotti


Vinder: Paolo Savoldelli (Discovery Channel)
Rosa førertrøje: Paolo Savoldelli (Discovery Channel)


Tilbage til toppen2. etape: Mons - Charleroi - 7. maj


Den første rigtige etape blev også kørt på de belgiske landeveje. Mickael Delage (Française des Jeux), Arnaud Labbe (Bouygues Telecom), Gabriele Missaglia (Selle Italia) og Benat Albizuri (Euskaltel-Euskadi) fik hul efter en del angreb i starten af etapen. Gruppen fik maksimalt 6.18 som forspring før deres besøgstid var ovre med 17 km igen. Så Petacchis Milramtog skulle køres i stilling frem mod en massespurt. Beklagevis for dem var Robbie McEwen af sted med lyntoget og sikrede sig sin første etapesejr og et godt udlæg på Giro d’Italia. Pollack blev 2, Bettini 3 og Petacchi 4. Der blev ikke ændret i toppen af klasementet og Savoldelli bevarede trøjen.


Robbie McEwen vandt 1. etape / Foto: Sirotti


Vinder: Robbie McEwen (Davitamon-Lotto)
Rosa førertrøje: Paolo Savoldelli (Discovery Channel)


Tilbage til toppen3. etape: Perwez - Namur - 8. maj


3. etape bød på en mindre stigning, der førte op til mål, så der var ikke lagt op til endnu et sprinteropgør, og det blev det heller ikke. Kort efter starten fik Moises Aldape Chavez (Panaria) slået et hul, og han blev fulgt af Amael Moinard (Cofidis), Markel Irizar Aranburu (Euskaltel) og Raffaele Illiano (Selle Italia). De 4 dannede en kvartet, der dog ikke nåede meget over 3.45 før Quick Step, der havde set, Bettini kunne vinde etapen, begyndte at holde dem i tæt snor. Med 50 km til mål styrtede Petacchi og kun med hjælp fra holdkammeraterne lykkedes det ham at gennemføre etapen, selvom han led under store smerter. Med 20 km til mål var alle udbrydere hentede, og feltet var samlet frem til målstigningen 2 km fra mål. Her angreb Rubiera og fik et lille hul, men det var intet med, hvad Schumacher kunne køre op ad stigningen. Han rykkede fra alt og alle og tog både etapesejre og den rosa førertrøje.


Stefan Schumacher erobrede førertrøjen / Foto: Sirotti


Vinder: Stefan Schumacher (Gerolsteiner)
Rosa førertrøje: Stefan Schumacher (Gerolsteiner)


Tilbage til toppen4. etape: Wanze – Hotton - 9. maj


4. etape og sidste dag i Belgien. Igen var der lagt op til en sprinterafgørelse. Det var dog uden Alessandro Petacchi, der ikke stillede til start på denne etape. Som sædvanlig skulle lykkeriddere forsøge sig. Der blev dannet en 5-mandsgruppe med Sandy Casar (Francaise de Jeux), Grischa Nierman (Rabonbank), Patrick Calcagni (Liquigas-Bianchi), Jurgen Van de Walle (Quick.Step) og Alessandro Bertolini (Selle Italia). Denne gruppe fik næsten 7 minutter, før Davitamon-Lotto og Gerolsteiner hentede gruppen, da der blot var 30 km til mål. Da rytterne nærmede sig mål forsøgte Jens Voigt et angreb, men han blev indhentet af Milram, de kørte et tog. Det gav dog ingen succes, da sejren endnu en gang tilfaldt Robbie McEwen. Denne gang henviste han Bettini til 2.-pladsen, og Sella Italias Loddo snuppede en flot 3.-plads. Schumacher beholdt førertrøjen, og det betød, at han kunne tage den med til Italien. Der ventede rytterne en hviledag dagen efter og derefter var det tid til en holdtidskørsel.

Vinder: Robbie McEwen (Davitamon-Lotto)
Rosa førertrøje: Stefan Schumacher (Gerolsteiner)


Tilbage til toppen5. etape: Piacenza - Cremona (holdtidskørsel) - 11. maj


Rytterne var nu nået til Italien, og der skulle køres holdtidskørsel. Som altid ved en holdtidskørsel var der lagt op til en duel mellem CSC og Discovery med T-mobile som outsider. CSC lagde hårdt ud og ved de første mellemtider var alle langt bagefter, men efterhånden som etapen skred frem, kunne et hold alligevel true CSC. T-mobile kørte meget ind på dem hen mod mål så det meget lige ud. 4 T-mobile ryttere strøg ind i cirka samme tid. Mens Kessler, der ikke var klar over, de kun var 5 kom ind og satte T-mobiles tid 1 sekund dårligere end CSC’s. Det gav Team CSC holdets første Grand Tour holdtidskørsel. Discovery blev 3 og tabte 39 sekunder. Efter dette var det klart, at den bedst placerede CSC- eller T-mobilerytter skulle overtage førertrøjen, og det var så Honchar.


Team CSC vandt en tæt holdtidskørsel / Foto: Sirotti


Vinder: Team CSC
Rosa førertrøje: Serhiy Honchar (T-mobile)


Tilbage til toppen6. etape: Busseto - Forli' - 12. maj


6. etape var endnu en flad etape til sprinterne. Dagens 3 lykkeriddere blev Serguei Matveyev (Panaria), Christophe Edaleine (Credit Agricole) og Andoni Aranaga Azkune (Euskaltel). De 3 fik 6.14 i forspring til feltet, hvorefter T-mobile og senere også Davitamon-Lotto gik frem og hentede ind på udbryderne. Med 18 km igen var de hentet, og så var der lagt op til endnu en massespurt og endnu et Milram-tog uden nytte. McEwen var igen for stærk og tog etapesejren, mens Pollack med tidsbonussen fra 2.-pladsen overtog holdkammeraten Honchars førertrøje. 3.-pladsen på etapen gik til Vaitkus fra Ag2r.

Vinder: Robbie McEwen (Davitamon-Lotto)
Rosa førertrøje: Olaf Pollack (T-mobile)


Tilbage til toppen7. etape: Cesena - Saltara - 13. maj


Så var det tid til en kuperet 7. etape før den første rigtige bjergetape på 8. etape. Efter 29 km af den længste etape i dette års Giro d’Italia angreb Sylvain Calzati (Ag2r) og Staf Scheirlinckx (Cofidis). Deres forspring nåede op på næsten 18 minutter efter 94 km. Heromkring angreb en stor gruppe på 30 mand med blandt andre Bettini. Op ad den store stigning Monte Catria midt på etapen satte Schierlinx Calzati af og forsøgte sig alene. Op ad stigning blev den store forfølgergruppe reduceret til 8: Garate (Quick.Step), Vila (Lampre-Fondital), Kessler (T-Mobile), Efimkin (Caisse d'Epargne), Mori (Saunier Duval), Verbrugghe (Cofidis), Yakovlev (Liberty Seguros) og Peña (Phonak). Feltet blev også reduceret til ca. 80 ryttere, hvilket ikke inkluderede Pollack. Med 65 km til mål blev Schierlinckx hentet og i løbet af Monte delle Cesane også sat. Der var kun 5 tilbage i front hen mod mål. Det var Garate, Peña, Vila, Mori og Verbrugghe. Verbrugghe tog chancen og kørte solo med 5 km til mål. Det holdt og gav ham en etapesejr. De 4 øvrige blev hentet af Lampre, der ellers havde Vila fremme. I stedet tog Savoldelli 2.-pladsen, mens Mazzanti blev 3’er. Honchar overtog igen den rosa førertrøje. Men om han kunne holde den på næste dags bjergetape ville tiden vise.

Vinder: Rik Verbrugghe (Cofidis)
Rosa førertrøje: Serhiy Honchar (T-mobile)


Tilbage til toppen8. etape: Civitanova Marche - Maiella - 14. maj


Løbets første bjergetape blev åbnet med et stort udbrud fra Calzati, Perez Sanchez (Caisse d'Epargne-Illes Balears), Sorensen (CSC), Kuyckx (Davitamon-Lotto), Flores (Euskaltel-Euskadi), Moletta (Gerolsteiner), Bruseghin (Lampre-Fondital), Belgian champion Baguet (Quick Step-Innergetic), Niermann (Rabobank), Pinotti (Saunier Duval-Prodir), Cortinovis (Team Milram), Edalaine and Poilvet (Credit Agricole) og Santo Anza' (Selle Italia-Serramenti Diquigiovanni). Saunier Duval holdt udbruddet under kontrol og kort inde på dagens stigning blev den sidste mand Brushegin indhentet. Her satte Sastre et højt tempo, som fik rystet blandt andre Honchar af i starten af stigningen og med 7 km til mål også Savoldelli. Med 5 km til mål forsøgte Rujano sig, men Sastre hentede ham efter 1 km. Så kørte Cunego væk. Kun Basso kunne lukke hulet, og kort efter kørte han væk fra Cunego og mod en sikker etapesejr og førertrøje. Cunego og Gutierrez kom ind i nævnte rækkefølge 30 sekunder efter. Simoni tabte 1.15, Di Luca 1.32 og Savoldelli 2.20.


Ivan Basso erobrede førertrøjen efter en flot sejr / Foto: Sirotti


Vinder: Ivan Basso (Team CSC)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen9. etape: Francavilla Al Mare - Termoli - 15. maj


På den korte 9. etape skulle 2 lykkeridder igen forsøge sig. Yuri Krivtsov (Ag2r) kørte væk kort efter starten, og Cyrille Monnerais (Francaise des Jeux) kørte efter. Efter 4 5.-dele af etapen lå Guglionesi-stigningen. Her satte Krivtsov Monnerais af, mens Quick Step satte højt tempo for at få sat McEwen af og dermed øge Bettinis chancer. Det lykkedes også, men McEwen nåede tilbage inden massespurten, da både Monnerais og Krivtsov blev hentet, mens også andre angreb hen mod slutningen blev neutraliserede. Det hele endte så i en massespurt, hvor det var meget tæt mellem Pollack, Bettini og Vaitkus fra Ag2r. Bettini jublede, da han rullede over stregen. Pollack ærgrede sig, men det blev en sejr til Vaitkus, med Bettini som 2 og Pollack 3. Bettini jublede, efter eget udsagn, bare for at irritere Vaitkus, han syntes han klemt ham i spurten. Etapen pillede ikke ved toppen af klasementet, så Basso kunne endnu en gang iklæde sig den rosa førertrøje.


Thomas Vaitkus vandt en tæt massespurt / Foto: Sirotti


Vinder: Thomas Vaitkus (Ag2r)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen10. etape: Termoli - Peschici - 16. maj


Benoît Joachim (Discovery), Sylvain Calzati, Hubert Dupont (Ag2r Prevoyance), Jose Luis Carrasco Gamiz, Francisco Perez, Joan Horrach Rippoll (Caisse d'Epargne-Illes Balears), Sergiy Matveyev (Ceramica Panaria-Navigare), Benoît Poilvet (Credit Agricole), Serguei Yakovlev (Liberty Seguros-Würth Team), Axel Merckx (Phonak Hearing Systems), Theo Eltink and Alexandr Kolobnev (Rabobank), Angel Gomez Gomez (Saunier Duval-Prodir), Jose Serpa (Selle Italia-Serramenti Diquigiovanni), Giovanni Lombardi (CSC), Alessandro Vanotti (Team Milram), Franco Pellizotti, Charly Wegelius (Liquigas), Vladimir Efimkin (Caisse d'Epargne-Illes Balears), Marco Pinotti (Saunier Duval-Prodir) og Sven Krauss (Gerolsteiner) var samlet i front efter 60 km, og de 21 lykeridder skulle afgøre 10. etape i mellem sig. Malet hen over etapen stod udbrud, da den var for kuperet til sprintere og for lidt bjerget til klasementrytterne. Efter en smule udskilning åbnede Merckx (altså Axel) for gassen på vej nedad med 15 km til mål. Og det holdt, indtil 150 meter fra mål, hvor noget af gruppen igen kom op og Pelizotti vandt spurten i en gruppe på 10 foran Efikim og Yakovlev. Basso og de øvrige favoritter satte 3.23 til, og det ændrede ikke ved, at Basso samlet førte løbet inden næste dags hviledag.


Franco Pelizotti sejrede på 10. etape / Foto: Sirotti


Vinder: Franco Pelizotti (Liquigas)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen11. etape: Pontedera – Pontedera (Enkeltstart) - 18. maj


Egentlig var Jan Ullrich kommet for at få formen op mod Tour de France, men alligevel var han outsider på 11. etapes 50 km flade enkelstart. Og godt hjulpet af noget medvind satte han bedste tid i mål, mens favoritterne til den samlede sejr var ved at starte. Simoni var første favorit i mål, men han blev nummer 33 og satte 4.21 til.Honchar, der undervejs havde hentet Di Luca, var næste mand i mål. Men han tabte 1.09 til holdkammeraten, hvilket senere gav en 4.-plads. Di Luca kom så ind og tabte 5.13, hvilket gav en skuffende plads som nummer 55. Savoldelli kom ind kort efter og tabte 1.19, hvilket gav ham en 5.-plads på etapen. Så gik der noget tid, før Pellizotti krydsede stregen og havde sat 5 minutter til og blev nummer 48. Herefter var det Gutierrez Cataluña, der havde hentet Cunego undervejs. Hans tid var 1.42 dårligere end Ullrichs og gav en 6.-plads. Også Basso havde overhalet Cunego, men det var ikke godt nok. Basso tabte 28 sekunder til den kommende Tour-rival og fik etapens 2.-plads. Endelig kunne Cunego slutte af med at tabe 5.34 og blive nummer 71. Etapens 3.-plads tilfaldt den italienske mester i enkelstart Marco Pinotti fra Saunier Duval, der tabte 1.01 til Ullrich. Samlet øgede Basso sin føring til de nærmeste konkurrenter. Gutierrez var 2 med 2.48 efter. Så kom Honchar 3.24 efter, Savoldelli 3.26 efter, Danielson 5.38 efter, Pellizotti 6.37 efter, Pena 6.54 efter, Cunego i samme tid som Pena, Simoni 7.13 efter, og på 10.-pladsen samlet Di Luca 7.33 efter Basso.


Jan Ullrich viste stor styrke / Foto: Sirotti


Vinder: Jan Ullrich (T-mobile)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen12. etape: Livorno – Sestri Levante - 19. maj


Endnu en dag for et udbrud ventede og efter 20 km var de 15 mand, der skulle kæmpe om etapesejren samlet. Det var Alberto Ongarato (Team Milram), Wladimir Belli (Selle Italia-Serramenti Diquigiovanni), Jörg Ludewig (T-Mobile Team), Addy Engels (Quick Step-Innergetic), Pat McCarty (Phonak), Patrick Calcagni (Liquigas), Fortunato Baliani, Emanuele Sella (Ceramica Panaria-Navigare), Joan Horrach (Caisse d'Epargne-Illes Balears), Manuel Beltran (Discovery Channel), Manuele Mori (Saunier Duval-Prodir), Sven Krauss (Gerolsteiner), Mickael Delage (Française des Jeux), Arnaud Labbe (Bouygues Telecom) og William Bonnet (Credit Agricole). Hen mod slutningen af etapen dannede Mori og Sella en frontgruppe med Horrach, Engels, Baliani og Belli bag sig. På nedkørslen mod mål styrtede Mori og Sella en gang, hvilket betød, de blev hentet af forfølgerne. Og så tog de et hovedspring mere ud over cyklen på vej nedad og var sat af. De to nåede dog op til 3 øvrige inden mål. Horrach så de dog ikke, da han kørte væk med 600 meter til mål og vandt etapen. Engels vandt forfølgernes spurt og henviste Sella til 3.-pladsen. Feltet med Basso og de andre favoritter tabte 7.03. Det ændrede ikke helt i toppen af klasementen, hvor Basso stadig havde førertrøjen. Men Sella rykkede op som nummer 4, hvilket dog også skal ses i lyset af, at Honchar gik ned på etapen.

Vinder: Joan Horrach Rippoll (Caisse d’Epargne)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen13. etape: Alessandria - La Thuile - 20. maj


13. etape havde et bjerg Colle San Carlo med top 6,5 km fra mål, hvorefter rytterne skulle ned ad en regnvåd nedkørsel mod mål. Der blev lagt hårdt ud i det gode vejr omkring Alessandria og først efter 87 km fik Benoit Poilvet (Credit Agricole), Marzio Brushegin (Lampre-Fondital), Jose Serpa (Sella Italia), Olivier Bonnaire (Bouygyes Telecom), Jose Cayetano Julia Cegarra (Caisse d’Epargne) og Christian Knees (Milram) hul ned til feltet. Men de blev ikke rigtig farlige, og i starten af opstigningen af San Carlo var alle hentet. Rujano forsøgte et angreb uden held. CSC holdt et højt tempo, indtil Basso nogenlunde en tredjedel oppe af stigningen kørte fra alle bortset fra Piepoli, der sad klistret til hans baghjul. Da de var over toppen med et forspring på godt 1½ minut til Simoni og Gutierrez som nærmeste forfølgere, skulle Basso ikke tage nogen chancer nedad og kørte i en ultra forsigtig stil som kostede omkring 1 minut til alle konkurrenter. Piepoli havde lidt mere fart nedad og vandt etapen. Basso blev nummer 2, og Gutierrez 3. Basso øgede igen til alle de nærmeste i klasementet.

Vinder: Leonardo Piepoli (Saunier Duval-Prodir)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen14. etape: Aosta - Domodossola - 21. maj


14. etape var hård og kunne blive til et udbrud eller endnu en kamp i klasementet. Det blev så til et udbrud med deltagelse af Johann Tschopp, Steve Zampieri (Phonak), Francisco Perez Sanchez (Caisse d'Epargne-Illes Balears), Fortunato Baliani, Luis Laverde (Ceramica Panaria-Navigare), Ivan Parra (Cofidis), Sandy Casar (Française des Jeux), Stefan Schumacher (Gerolsteiner), Paolo Tiralongo (Lampre-Fondital), Raffaele Illiano (Selle Italia) og Iker Flores (Euskaltel-Euskadi). De 11 arbejde sammen helt til det sidste, hvor Laverde og Perez Sanchez kørte væk, og i deres indbyrdes spurt vandt Laverde. Tiralongo tog 3.-pladsen og var 7 sekunder efter. Mens feltet med Basso og de andre favoritter satte 7.44 til. Det ændrede dog ikke noget i toppen af den samlede stilling, hvor Basso kunne tække en ny førertrøje over hovedet.

Vinder: Luis Felipe Laverde Jimenez (Panaria)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen15. etape: Mergozzo - Brescia - 22. maj


15. etape ville blive sidste chance for sprinterne før Milano. Både Pollack og Bettini stod uden etapesejre inden dagens etape, så det var dømt til at blive en massespurt. Alligevel kørte Christophe Edalaine (Credit Agricole), Ivan Mayoz (Euskaltel-Euskadi), Gustav Larsson (Française des Jeux) og Gabriele Missaglia (Selle Italia) væk efter 23 km i håb om, de kunne være så stærke, at Quick Step og T-mobile ikke kunne hente dem. Det kunne de nu godt, og selvom de havde 5.15 på et tidspunkt, var det slut for dem efter 180 km. De sidste 9 km blev der lagt op til en massespurt, hvor det lykkedes for Bettini at vinde. (McEwen havde få dage inden forladt løbet på grund af sygdom.) Pollack blev nummer 2, mens Förster snuppede 3.-pladsen efter at have åbnet en al for lang spurt, som han nærmest fik kørt for Bettini, da Pollack ikke tog hans hjul. Basso holdt førertrøjen, og så blev der set frem til 2 hårde dage i bejrgene.


Basso forsvarer den lyserøde trøje / Foto: Sirotti


Vinder: Paolo Bettini (Quick Step)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen16. etape: Rovato - Trento - 23. maj


Efter 35 langsomme km af 16. etape kørte Miguel Rubiano Chavez (Ceramiche Panaria-Navigare) væk og fik slået omkring 3½ minuts hul ned til feltet, før han igen tabte tid og blev hentet inden opstigningen af Monte Bondone. Her var det igen CSC-toget, der kørte Basso frem. Simoni forsøgte et angreb og fik kun Basso med hen mod slutningen med Gutierrez og Piepoli efter sig, hvor Piepoli som sædvanlig sad på hjul. Med 7 km til mål sagde Basso Arriverdecchi og kørte alene mod mål og endnu en etapesejr. Simoni blev 2’er 1.26 efter. Piepoli og Gutierrez kom ind som hhv. 3 og 4 med et tidstab på 1.37 til Basso. Samlet førte Basso nu med 5.24 ned til Gutierrez. Savoldelli holdt lige akkurat fat i 3.-pladsen med 9.17 op til Basso. Simoni var 4’er 9.34 efter, mens Cunego lå nummer 8 hele 13.55 efter Basso.


Ivan Basso sejrede igen / Foto: Sirotti


Vinder: Ivan Basso (Team CSC)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen17. etape: Termeno/Tramin - Plan de Corones/Kronplatz - 24. maj


17. etape blev lidt af en fuser. Der var lagt op til drama mod den spektakulære Plan de Corones med 5 km grusvej før mål, og det var med den 30 km lange Passo delle Erbe som forret. Men på grund af dårligt vejr blev Passo delle Erbe helt strøget og de 5 km med grusvej (eller nærmere muddervejr) røg ud efter protester fra rytterne. Så der kun 11,5 km skrap stigning til sidst hen mod Passo de Furcia. Og der skete ikke ret meget på den etape før til sidst. Med 1,5 km til mål accelererede Piepoli og kun Basso kunne følge med. For en gang skyld tog Piepoli føringer. Og han sad forrest, da det flyttede mål pludselig kom til syne, og Piepoli kørte først over stregen med Basso som 2’er. Gutierrez blev nummer 3 15 sekunder efter. Simoni var 41 sekunder hurtigere end Savoldelli og overtog 3.-pladsen samlet.


Leonardo Piepoli fik sejren foræret / Foto: Sirotti


Vinder: Leonardo Piepoli (Saunier Duval-Prodir)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen18. etape: Sillian - Gemona del Friuli - 25. maj


18. etape var kuperet og indbød til, at et udbrud skulle holde hjem. Mens favoritterne sparede sig til de to næste altafgørende etaper. Efter en hel del angreb endte 5 mand med at skulle afgøre det imellem sig. Det var David Lopez Garcia (Euskaltel), Charles Wegelius (Liquigas), José Ivan Gutierrez Palacios (Caisse d’Epargne), Stefan Schumacher (Gerolsteiner) og Marzio Brushegin (Lampre-Fondital). De holdt nogenlunde samlet helt til mål, hvor Schumacher var for hurtig i en spurt og henviste Brushegin til 2.-pladsen og Gutierrez til 3.-pladsen. Feltet kom ind 2.43 efter, og det ændrede ikke på toppen af klasementet.

Vinder: Stefan Schumacher (Gerolsteiner)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen19. etape: Pordenone - Passo di San Pellegrino - 26. maj


Så var det tid til kongeetapen, der mærkeligt nok blev domineret af et udbrud. Her var 20 mand med fra start. Det var: Laverde, Sella, Baliani (Ceramica Panaria), Di Luca, Spezialetti (Liquigas), Valjavec, Petrov, Vila (Lampre-Fondital), Bettini, Garate, Engels (Quick Step), Parra (Cofidis), Horrach (Caisse d'Epargne), Tschopp, Zampieri (Phonak), Eltink (Rabobank), Gomez (Saunier Duval), Illiano (Selle Italia), Dion (Ag2r), Bonnet (Credit Agricole) Julich og Voigt (CSC). Da de nåede hen mod målet til toppen af San Pellegrino og havde 15 km til mål angreb Valjavec og kun Voigt kunne følge med. Med 8 km kom Vila op og lukkede det tyske kraftværk inde i en Lampre-burger. Men bag fra kom Garate op, og så var de 4. Med 6,5 km til mål forsøgte Valjavec igen, men Garate slog kontra og fik sat begge Lampre-ryttere, da kun Voigt kunne følge med. Med 300-400 meter til mål klappede Voigt Garate på ryggen og forærede den hårdtarbejdende spanier sejren, mens han selv tog andenpladsen, og Vila blev 3 1.21 efter. I favoritternes kamp fik Basso og Simoni taget yderligere tid på de andre. De fik 24 sekunder til Gutierrez, 25 sekunder til Cunego og 2.01 til Savoldelli. Det betød samlet, at Basso nu havde 6.07 til Gutierrez på 2.-pladsen samlet. Simoni lå nummer 3, Savoldelli 4 og Cunego 5.


Garate og Voigt i det afgørende udbrud / Foto: Sirotti


Vinder: Juan Manuel Garate (Quick Step)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen20. etape: Trento - Aprica - 27. maj


20. etape blev dette løbs bedste etape. Først skulle rytterne op ad den lange Tonale og så ned ad den. Herefter skulle de op på det højeste punkt i løbet Passo Gavia, så ventede en lang nedkørsel til foden af den stejle Mortirolo. Herefter var det en teknisk nedkørsel og så let opad de sidste 15 km mod mål i Aprica. Der var en del småangreb for bjergpoints, hvor Garate fik sikret sig sejren i bjergkonkurrencen, i starten af etapen. En favoritgruppe gik samlet ind på Mortirolo, hvor Saunier Duval og CSC fik sprængt den til stumper og stykker for at se kaptajnerne Simoni og Basso køre sammen op ad stigningen. Bagude kæmpede Piepoli, der til sidst på stigningen blev overhalet af Gutierrez og Cunego. Savoldelli havde dannet en gruppe længere bagude, hvor han kæmpede for at holde sin samlede 4.-plads. Nedad fik både Gutierrez/Cunego duoen og specielt Savoldelli hentet tid på de forreste. Men da det gik opad igen satte Basso og Simoni igen tid til de andre. Savoldelli var i mellemtiden nået op til Piepoli, der selvfølgelig satte sig på hjul og blev der resten af etapen. Med 3-4 km til mål kørte Basso væk fra Simoni og fejrede sin 4. (inklusiv holdkørslen) etapesejr ved at fremvise et billede af sin 1 dag gamle søn Santiago Basso. Simoni blev nummer 2 og tabte 1.17. Cunego tog 3.-pladsen foran Gutierrez, hvor begge tabte 2.51. Herefter kom Savoldelli og Piepoli ind som hhv. 5 og 6 hele 6.03 efter, hvilket betød at Cunego overtog Savoldellis samlede 4.-plads. Samlet førte Ivan Basso med 9.18 til Gutierrez på 2.-pladsen og 11.59 til Simoni på 3.-pladsen. Cunego 4’er 18.16 efter, og Savoldelli nummer 5 19.22. Hvilket også så ud til at blive det endelige resultat i Milano dagen efter.


Ivan Basso sejrer med et billed af den nyfødte søn / Foto: Sirotti


Vinder: Ivan Basso (Team CSC)
Rosa førertrøje: Ivan Basso (Team CSC)


Tilbage til toppen21. etape: Museo del Ghisallo - Milano - 28. maj


Der var lagt op til den helt store paradekørsel for de 151 ryttere, der var nået til start på løbets sidste etape. Terrænet var igen blevet fladt, og der var lagt op til at sprinterne skulle afgøre det i mellem sig, medmindre et par ryttere inde i Milano skulle snyde dem og køre et udbrud hjem. Gabriele Missaglia (Selle Italia) kørte væk efter 60 km, så feltet skruede lige farten op for at hente ham inden Milano. Inde i Milano førte CSC frem til de sidste kilometer. Og de satte et tempo på op mod 60 km/t mod slutningen. Til sidst kørte Milram med først Contrinovis og senere Ongarato i håb om at snyde sprinterne. Det lykkedes ikke, da Gerolsteiner kørte et tog for Förster, og det lykkedes for ham at vinde massespurten i Milano foran Richeze fra Panaria og T-mobiles Pollack. Etapen ændrede ikke ved, at Basso vandt løbet samlet.


Basso vinder Giro d’Italia – En stolt ”ørn” ser på / Foto: Sirotti


Vinder: Robert Förster (Gerolsteiner)
Samlet vinder: Ivan Basso (Team CSC)
Vinder af pointkonkurrencen: Paolo Bettini (Quick Step)
Vinder af bjergkonkurrencen: Juan Manuel Garate (Quick Step)
Vinder af holdkonkurrencen (på tid): Phonak


Tekst: Philip Andersen / Opsætning: Jesper Johannesen / Billeder: Sirotti

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 07/10

Presidential Cycling Tour...(2.1) 08/10-15/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger