Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d’Italia 2011: Ruten

Giro d’Italia 2011: Ruten

03. maj 2011 08:55Foto: Sirotti

Årets første store etapeløb starter på lørdag, når Giro d’Italia skydes i gang i Torino med en 19,3 kilometer lag holdtidskørsel. Det bliver samtidig starten på hvad der af mange eksperter betragtes som det hårdeste etapeløb nogensinde, og selvom det i den sidste ende er rytterne selv, der afgør, hvor hårdt løbet bliver, så må det umiddelbare indtryk være, at der i hvert fald er rigeligt med muligheder til at gøre det til et vanvittigt hårdt løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det starter ellers blidt for efter holdtidskørslen står den på en række etaper, der vil ende med massespurter eller succesfulde udbrud og selv de første bjergetaper skræmmer ikke mange. Den 9. etape til Etna på Sicilien giver dog det første indtryk af favoritternes form og efter den 12. etape står den på hårde og brutale bjergridt næsten dagligt med etaperne til Monte Zoncolan og Val di Fassa som de helt store trækplastre.

 

Det hele varer ved indtil den afsluttende enkeltstart i Milano og modsat andre etapeløb har Giroen aldrig været for fin til at slutte det hele af med en afgørende etape. Det får omvendt også den effekt, at mange sprintere næppe vil se grund til at fortsætte i løbet efter den 12. etape og det bliver i det hele taget meget spændende at se, hvor mange ryttere, der er i stand til at gennemføre løbet.

 

Feltet.dk gennemgår nedenfor de enkelte etaper, hvor der samtidig gives et bud på hvilke ryttere, eller i den mindste hvilken type ryttere, der kan tænkes at sidde med fremme, når afgørelsen falder. Samtidig gives der også et bud, hvor stor betydning etapen har for det samlede klassement med stjernemarkeringen, hvor fem stjerner gives til de etaper, der på forhånd må betragtes som løbets mest afgørende.

 

Læs også
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt

 

 

1. etape (7. maj): Venaria Reala – Torino, 19,3 km (TTT) (**)


 

Årets Giro d’Italia skydes i gang med en holdtidskørsel i Torinos gader. Den korte tidskørsel tjener til formål at finde årets første bærer af den lyserøde førertrøje, men i forhold til klassementet vil tidsforskellene næppe blive så store, at etapens resultat vil få den store betydning længere inde i løbet.

 

Bud på vinder: HTC-Highroad, Saxo Bank – SunGard, Katusha, Garmin-Cervelo

 

 

2. etape (8. maj): Alba – Parma, 244 km (*)


 

Sprinterne skal være kreative med at finde mange muligheder for at vinde en etapesejr, for det er ikke meget Giroen har at tilbyde feltets hurtigste ryttere. Dagens etape er dog en oplagt mulighed og på trods af den lange distance og årets første bjergspurt 34 kilometer fra målstregen, vil det blive samlet til sidst.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (HTC-Highroad), Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), Tyler Farrar (Garmin-Cervelo), Francicsco Ventoso (Movistar)

 

 

3. etape (9. maj): Reggio Emilia – Rapallo, 173 km (*)


 

Rytterne kører helt ud til Middelhavet på dagens interessante etape som på papiret er forbeholdt sprinterne, men som rummer en mindre bjergspurt (3,9 km, 4,6 %) ni kilometer fra målstregen, hvilket giver mulighed for angreb inden finalen.

 

Bud på vinder: Tyler Farrar (Garmin-Cervelo), Mark Cavendish (HTC-Highroad), Giovanni Visconti (Farnese Vini), Fabian Wegmann (Leopard-Trek)

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

 

4. etape (10. maj): Genova Quarto dei Mille – Livorno, 216 km (**)


 

Allerede på den 4. etape begynder stigningerne så småt at melde sig på kortet, men dagens 216 kilometer vil nu ikke gøre den store forskel i klassementet. Stigningen Castellaccio (4,6 km, 6,0 %) ligger 15 kilometer fra målstregen og bør være så vanskelig at ingen af sprinterne har mulighed for at blande sig, så forvent et åbent opgør på dagens etape, hvor det bestemt også er en mulighed at et langt udbrud holder helt til målstregen med et skift i førertrøjen til følge.

 

Bud på vinder: Rinaldo Nocentini (AG2R), Matteo Carrara (Vacansoleil), Ben Hermans (Radioshack), Dario Cataldo (QuickStep)


 

5. etape (11. maj): Piombino – Orvieto, 193 km (***)



Endnu en lettere kuperede dag står på menuen, men denne gang slutter etapen på ægte italiensk maner med en kort stigning op mod målstregen. Der kommer til at køre et større udbrud på starten af etapen og udbruddets sammensætning vil afgøre finalen, for hvis Farnese Vini og Androni Giacottoli ikke er repræsenteret, vil de kæmpe for at få det hele samlet inden opløbet, hvor der to kilometer fra målstregen kommer 500 meter, hvor det stiger med tolv procent i snit.
 

Bud på vinder: Joaquin Rodriguez (Katusha), Giovanni Visconti (Farnese Vini), Angel Vicioso (Androni Giacottoli), Michele Scarponi (Lampre-ISD)

 


6. etape (12. maj): Orvieto – Fiuggi, 216 km (**)





Der venter rytterne endnu en lang dag i sadlerne, men udover distancen så er det ikke dagen i dag, der kommer til at slå klassmentsfavoritterne ud. Derimod ligner det en mulighed for at et stort udbrud kan holde sig fremme hele dagen og så skal man heller ikke afvise enkelte sprintere på trods af, at det går opad de sidste ti kilomenter.

 

Bud på vinder: David Millar (Garmin-Cervelo), Pablo Lastras (Movistar), Alessandro Ballan (BMC), Marco Pinotti (HTC-Highroad)

 

 

7. etape (13. maj): Maddaloni - Montevergine di Mercogliano, 110 km (***)


 

De sidste par dage har budt på opvarmningen, men de rigtige bjerge starter først her på 7. etape, der slutter på stigningen Montevergine (17,1 km, 5 %). Den korte distance og den relativt lette slutstigning gør det til en uforudsigelig etape, der kan ende med en spurt i en mindre gruppe af favoritter, der til sidst har skilt sig ud.

 

Bud på vinder: Danilo di Luca (Katusha), Thomas Lövkvist (Sky), Denis Menchov (Geox-TMC), Stefano Garzelli (Acqua & Sapone)

 

 

Læs også
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

 

8. etape (14. maj): Sapri – Tropea, 217 km (*)


 

Selvom rytterne nok skal koncentrere sig om at kigge på vejen, så kan de alligevel hele dagen igennem nyde udsigten, idet de på alle dagens 217 kilometer befinder sig ved kyststrækningen ud til det Tyrrhenske Hav. Selve etapen indeholder ingen udfordringer og bliver med sikkerhed afgjort i en massespurt.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (HTC-Highroad), Tyler Farrar (Garmin-Cervelo), Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), Danilo Napolitano (Acqua & Sapone)

 

 

9. etape (15. maj): Messina – Etna, 169 km (****)


 

Feltet har forladt det italienske fastland til fordel for Sicilien, hvor de på dagens etape skal prøve kræfter med den legendariske vulkan, Etna - ikke bare én gang, men to gange, dog på forskellige sider af vulkanen. På trods af den konstante aktivitet fra undergrunden vil rytterne nok alligevel være mere bekymret for stigningens sværhedsgrad. De sidste 19 kilometer (6,4 %) vil skabe de første større forskelle i klassementet, og mon ikke favoritterne vil begynde at sætte hinanden under pres for at se, hvor de står.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Saxo Ban-SunGard), Vincenzo Nibali (Liquigas), Denis Menchov (Geox-TMC), Joaquin Rodriguez (Katusha)


 

10. etape (17. maj): Termoli – Teramo, 159 km (*)



Rytterne vender tilbage efter hviledagen med hvad der for mange sikkert vil udvikle sig til endnu en hviledag. Det er i hvert fald ikke mange udfordringer dagen byder på og den korte distance vil givet medføre endnu en massespurt.


Bud på vinder: Mark Cavendish (HTC-Highroad), Tyler Farrar (Garmin-Cervelo), Robbie McEwen (Radioshack), Theo Bos (Rabobank)


 

11. etape (18. maj): Tortoreto Lido – Castelfidardo, 142 km (**)





Dagens 142 kilometer er ægte angrebsterræn og det vil være en dag, hvor der skal skaffes resultater til de hold, der hverken har en topsprinter eller et klassementshåb til stede i Giroen. Det går ganske enkelt op eller ned hele dagen, men der er ingen længere stigninger og terrænet kan bedst beskrives som rullende. Stigningen op til målstregen er heller ikke vanskelig, men den er nok til at skabe splittelse i det udbrud, der får lov at kæmpe om sejren.

 

Bud på vinder: Giairo Ermeti (Androni Giacattoli), Simone Stortoni (Colnago), Mikel Nieve (Euskaltel), Johnny Hoogerland (Vacansoleil)

 

 

12. etape (19. maj): Castelfidardo – Ravenna, 184 km (*)


 

Endnu engang skal rytterne køre en hel dag langs kysten, men denne gang foregår det på den anden side af Italien, nærmere bestemt langs Adriaterhavskysten. De sidste 90 kilometer rejser sig på intet tidspunkt mere end tre meter over havets overflade og med de kommende dage i baghovedet vil langt størstedelen af feltets sprintere se dette som årets sidste etape.

 

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), Mark Cavendish (HTC-Highroad), Tyler Farrar (Garmin Cervelo), Robbie McEwen (Radioshack)

 

Læs også
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb

 

 

13. etape (20. maj): Spilimbergo – Grossglockner, 167 km (****)
 




Giroens afgørelse indledes på dagens etape, hvor der ikke blot venter 167 bjergrige kilometer, men også to følgende etaper spækket med lignende udfordringer. Den afsluttende stigning op til Grossglockner (20,8 km, 5,3 %) er meget ujævn og tallene dækker over en strækning på seks kilometer (startende 13 kilometer fra målstregen), hvor det stiger med omkring ti procent i snit.

 

Bud på vinder: Michele Scarponi (Lampre-ISD), Domenico Pozzovivo (Colnago), Igor Anton (Euskaltel), Roman Kreuziger (Astana)

 

 

14. etape (21. maj): Lienz - Monte Zoncolan, 210 km (*****)


 

Der venter både rytterne og os fans en stor oplevelse på den 14. etape, der slutter på den frygtede stigning Monte Zoncolan. For det er ikke bare den absurde slutstigning, der vil bringe underholdningen frem i løbet, men også resten af etapen. Stigningen Monte Crostis (14 km, 9,5 %) ligger med top 38 kilometer fra mål og er den anden helt store faktor på dagen. Efter toppen kører rytterne ned et godt stykke tid før opstigningen til Zoncolan (10,1 km, 11,9 %) begynder. Der er ingen grund til at forvente de store taktiske udspil, favoritterne vil være isoleret allerede i bunden af stigningen og derefter må hver mand kæmpe det bedste han har lært.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Saxo Bank-SunGard), Vincenzo Nibali (Liqugas), Joaquin Rodriguez (Katusha), Michele Scarponi (Lampre-ISD)

 

 

15. etape (22. maj): Conegliano - Gardeccia/Val di Fassa, 229 km (*****)


 

De italienske arrangører kunne godt lære noget om menneskekærlighed for efter gårsdagens oplevelse ville de fleste ryttere nok være fri for dagens strabadser, der samlet ligner kongeetapen i årets Giro. Der venter fem store stigninger på de 229 kilometer, og på de sidste 70 kilometer skal rytterne over både Passo Giau (15,8 km, 6,6 %) og Passo Fedaia (13,3 km, 7,7 %) inden de rammer slutstigningen til Refugio Gardeccia (6,1 km, 10 %). Etapen er som skabt til et langt episk udbrud, så regn med at flere italienske veteraner vil kaste sig ud i et storladent forsøg.

 

Bud på vinder: Emanuele Sella (Androni Giacattoli), Stefano Garzelli (Acqua & Sapone), Danilo di Luca (Katusha), Vasili Kyrienka (Movistar)

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

 

16. etape (24. maj): Belluno – Nevegal, 12,7 km (TT) (***)


 

Giroens første enkeltstart står på menuen og ikke overraskende foregår den i bjergene, nærmere bestemt på stigningen til Nevegal. De første fem kilometer af etapen er næsten flade, men så stiger det til gengæld også med mere end ti procent de næste fire kilometer, før det igen begynder at flade ud op mod målstregen. Distancen gør at dagens etape næppe får den store indflydelse på det samlede klassement, men det vil være en vigtig etape for selvtilliden.

 

Bud på vinder: Vincenzo Nibali (Liquigas), Alberto Contador (Saxo Bank-SunGard), Stefano Garzelli (Acqua & Sapone), Denis Menchov (Geox-TMC)

 

 

17. etape (25. maj): Feltre – Tirano, 230 km (***)


 

Der venter endnu en meget lang dag i bjergene for rytterne, men selvom dagens etape foregår i kuperet terræn, så er det næppe dagen, hvor favoritterne vil udfordre hinanden. Dagens to stigninger, Passo del Tonale (15,2 km, 6 %) og Aprica (15,4 km, 3,1 %) er ganske simpelt ikke hårde nok til at skabe forskelle og i stedet vil bjergstærke udbrydere få mulighed for at jagte en etapesejr.

 

Bud på vinder: Daniel Moreno (Katusha), Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad), José Serpa (Androni Giacattoli), Paolo Tiralongo (Astana)

 

 

18. etape (26. maj): Morbegno - San Pellegrino Terme, 151 km (**)


 

Det ligner en klassisk mellemetape, hvor favoritterne ikke finder udfordringerne hårde nok til at teste hinanden, mens sprinterne omvendt ikke tror at de vil kunne sidde med til målstregen i front. Det er stigningen Passo di Ganda (9,2 km, 7,3 %), der med sin placering 30 kilometer fra målstregen gør det til en uforudsigelig affære, hvor potentielle lykkeriddere engang vil stå i kø i starten af etapen for at komme med i dagens udbrud.

 

Bud på vinder: Steven Kruiswijk (Rabobank), Christophe le Mevel (Garmin-Cervelo), Jan Bakelandts (OmegaPharma-Lotto), Oliver Zaugg (Leopard-Trek)

 

Læs også
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne

 

 

19. etape (27. maj): Bergamo – Macugnaga, 209 km (***)


 

Den afsluttende weekend indledes med denne lidt mærkværdige etape til Macugnaga, der hverken er fugl eller fisk. Med tankerne på morgendagens udfordringer er der grund til at tro, at favoritterne vil holde lidt igen, særligt fordi den afsluttende stigning (10,2 km, 5,9 %) næppe kommer til at afgøre Giroen. For tredje dag i træk er det derfor oplagt, at det ender med at afgørelsen falder mellem en gruppe bjergstærke udbrydere.

 

Bud på vinder: Przemyslaw Niemec (Lampre-ISD), Juan José Cobo (Geox-TMC), Johan Tschopp (BMC), John Gadret (AG2R)

 

 

20. etape (28. maj): Verbania – Sestriere, 242 km (*****)


 

Det er den sidste chance for bjergrytterne at skabe det nødvendige forspring inden enkeltstarten i morgen, men dagen rummer også gode muligheder for at skabe forskelle. Det er ikke slutstigningen til Sestriere (9,8 km, 4,9 %), der vil gøre forskellen, men derimod den forudgående stigning, Colle delle Finestre (18,4 km, 9,2 %), der er meget lang, jævn og sej stigning, der indeholder stykker belagt med grus i stedet for asfalt.

 

Bud på vinder: Michele Scarponi (Lampre-ISD), Igor Anton (Euskaltel), Jackson Rodriguez (Androni Giacattoli), David Arroyo (Movstar)

 

21. etape (29. maj): Milano – Milano, 31,5 km (TT) (***)


 

Det har været en hård afslutning på Giroen og med de bjerge, der har udfordret rytterne undervejs er der grund til at tro, at dagens enkeltstart ikke bliver voldsomt afgørende for andet end mindre justeringer i toppen af klassementet. Derimod kan enkeltstartsspecialister se frem til endelig at få fart i cyklen for de 31,5 kilometer er helt flade og perfekte til hård tempokørsel.

 

Bud på vinder: David Millar (Garmin-Cervelo), Denis Menchov (Geox-TMC), Richie Porte (Saxo Bank-SunGard), Alberto Contador (Saxo Bank-SunGard)

 

 

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?