Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Giro d’Italia 2012: Rutebeskrivelsen

03. maj 2012 07:30Foto: A.S.O.

Årets Giro d’Italia starter på lørdag og endnu engang er det lykkedes at få et af sportens helt store arrangementer til Danmark, for selvom det meste af den italienske rundtur i sagens natur køres i Italien, så går starten i Herning.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der er med andre ord lagt op til en dansk cykelfest af de helt store, når det professionelle felt lægger vejen forbi, og på trods af at de danske etaper næppe får den store betydning for det samlede klassement, så må i hvert fald prologen give en indikation på, hvilke ryttere, der har ramt formen.


Det er som nævnt i Italien det hele tre uger senere bliver afgjort, og stort set al action er lagt i den sidste uge, der så omvendt også bliver et nærmest vanvittigt udskilningsløb, hvor kun den stærkeste overlever.

 

1. etape (5. maj): Herning- Herning, 8,7 km (TT)


Giroen indledes med en længere prolog i og omkring Herning. Ruten indeholder ingen udfordringer, men er ganske teknisk og kan give nogle af rytterne problemer, men forvent ikke andet end at det er de sande eksperter, der kommer til at dominere.


Bud på vindere: Alex Rasmussen (Garmin-Barracuda), Thor Hushovd (BMC), Taylor Phinney (BMC), Geraint Thomas (Team Sky)

 


2. etape (6. maj): Herning – Herning, 206 km


Det er svært at forestille sig det store drama på de danske etaper for de er ganske uden udfordringer, og der er heller ingen vind at se frem til, så mon ikke vi bare skal forvente årets første spurtopgør, når rytterne efter 206 kilometer vender tilbage til Herning.


Bud på vindere: Mark Cavendish (Team Sky), Tyler Farrar (Garmin-Barracuda), Matthew Goss (Orica-GreenEdge), Daniele Bennati (Radioshack-Nissan)


 

3. etape (7. maj): Horsens – Horsens, 190 km


På trods af en tur over Ejer Bavnehøj bør ingen regne med det store drama på årets sidste etape i Danmark. I dag går turen rundt om Horsens, men det får ingen betydning for etapens resultat, der igen er forbeholdt feltets store sprintere.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Bud på vindere: Mark Cavendish (Team Sky), Thor Hushovd (BMC), Juan José Haedo (Team Saxo Bank), Theo Bos (Rabobank)

 

 

4. etape (9. maj): Verona – Verona, 32,2 km (TTT)


Årets første hviledag er allerede overstået og det meste af gårsdagen er brugt på transport, så i den henseende er det meget godt at dagens etape kun er 32 kilometer lang. Den dårlige nyhed for de trætte er, at der er tale om en holdtidskørsel, hvor der er behov for at alle kan yde en indsats, særligt fordi ruten indeholder en mindre stigning kort efter starten, der kan slå rytmen ud af holdene.


Bud på vindere: Garmin-Barracuda, Team Sky, BMC, Orica-GreenEdge


 

5. etape (10. maj): Modena – Fano, 199 km

Der venter sprinterne masser af muligheder i starten af løbet og dagens 199 kilometer er en af dem, selvom der er nogle rynker på vejen hen i mod slutningen i Fano. De burde ikke få betydning for resultatet, og de sidste ti kilometer er helt flade, så sprintertogene kan sagtens sættes op.

 

Bud på vindere: Mark Cavendish (Team Sky), Mark Renshaw (Rabobank), Sacha Modolo (Colnago-CSF Inox), Romain Feillu (Vacansoleil-DCM)

 

 

6. etape (11. maj): Urbino – Porto Sant’Elpidio, 207 km

De første udfordringer opad begynder så småt at melde sig med dagens 207 kilometer til Porto Sant’Elpidio. Hvis favoritterne stadig føler hinanden lidt på tænderne, så kunne det være en dag, hvor et udbrud får lov at køre hjem med en masse minutter for at lukke klassementet et stykke tid, så for alle lykkeriddere gælder det om at være klar fra start af.

 

Bud på vindere: Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM), José Herrada (Movistar), Dario Cataldo (OmegaPharma-QuickStep), Enrico Battaglin (Colnago-CSF Inox)

 

 

7. etape (12. maj): Recanati – Rocca di Cambio, 202 km

Årets første afslutning på en stigning er en meget mild af slagsen og det virker mere sandsynligt med en massespurt i en gruppe på omkring 25 ryttere end at en af favoritterne skulle være i stand til at stikke af alene. Stigningen er 19 kilometer lang og stiger med omkring fire procent i snit, men den sidste kilometer er lidt stejlere, så det bliver en af de lettere ryttere, der kører med sejren.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Bud på vindere: Joaquin Rodriguez (Katusha), Damiano Cunego (Lampre-ISD), Michele Scarponi (Lampre-ISD), Rigoberto Uran (Team Sky)

 

 

8. etape (13. maj): Sulmona – Lago Laceno, 229 km

Det er ikke kun distancen, der gør dagens 229 kilometer til Lago Laceno til en udfordring, det er også den afsluttende stigning, der markerer at løbets favoritter nu bliver nødt til at spille ud for første gang. Undervejs er der kuperet, men uden de store udfordringer, men stigningen Colle Molella (4,5 km, 8,7 %) ligger blot fire kilometer fra målstregen, så rytterne vil komme ind i mindre grupper.

 

Bud på vindere: Joaquin Rodriguez (Katusha), Damiano Cunego (Lampre-ISD), Roman Kreuziger (Astana), Fränk Schleck (Radioshack-Nissan)

 

 

9. etape (14. maj): San Giorgio nel Sannio – Frosinone, 171 km

Efter nogle hårde og lange etaper kan rytterne hvile lidt ud på dagens etape, og selvom der er en mindre stigning nogle få kilometer fra målstregen, så er den ikke større end, at sprinterne burde kunne klare sig med over og dyste i Frosinones gader.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (Team Sky), Tyler Farrar (Garmin-Barracuda), Matthew Goss (Orica-GreenEdge), Daniele Bennati (Radioshack-Nissan)

 

 

10. etape (15. maj): Civitavecchia - Assisi, 187 km

Rytterne befinder sig nu i midten af Italien, og det betyder nærmest per definition masser af mindre stigninger, der nærmest er som bestemt til udbrud. Dagens etape hører til de lettere, men med en italiensk afslutning, hvilket betyder, at målstregen ligger på toppen af en mindre stigning, hvor ardennerspecialisterne har deres force.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Bud på vinder: Damiano Cunego (Lampre-ISD), Filippo Pozzato (Farnese Vini-Sella Italia), Matteo Carrara (Vacansoleil-DCM), Alessandro Ballan (BMC)

 

 

11. etape (16. maj): Assisi - Montecatini Terme, 243 km

Årets længste etape venter rytterne og med en mindre, men udfordrende stigning omkring ti kilometer fra målstregen, ligner det en oplagt mulighed for et udbrud, der holder hele vejen til mål, mens feltet får sig en improviseret hviledag nede bagved.

 

Bud på vinder: Manuel Belletti (AG2R La Mondiale), Angel Vicioso (Movistar), Mads Christensen (Team Saxo Bank), Jonas Aaen (Team Saxo Bank)
 

 

12. etape (17. maj): Seravezza - Sestri Levante, 157 km

På papiret kunne det ligne en begivenhedsrig dag, men når alt kommer til alt, vil favoritterne nok stadig holde lidt igen på dagens korte etape til Sestri Levante. Fire stigninger skal rytterne over inden de når frem til målstregen og selvom et ikke kan udelukkes at der vil blive holdt sammen på feltet, så ligner det mere endnu en udbrudsetape.

 

Bud på vinder: Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi), Diego Ulissi (Lampre-ISD), Emanuele Sella (Androni Giocattoli-Venezuela), Sandy Casar (FDJ-BigMat)

 

 

13. etape (18. maj): Savona – Cervere, 121 km

Det er næstsidste chance for sprinterne og mange af dem vil nok benytte lejligheden til at udgå af Giroen inden de høje bjerge venter. Den korte distance gør, at sprinterholdene vil tage ansvaret for at holde sammen på det hele, så et eventuelt udbrud vil kun være for syns skyld.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (Team Sky), Andrea Guardini (Farnese Vini-Sella Italia), Arnaud Demare (FDJ BigMat), Mark Renshaw (Rabobank)

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

 

14. etape (19. maj): Cherasco – Cervinia, 205 km

Årets Giro går ind i sin afsluttende uge, og det fejrer arrangørerne ved at kaste rytterne ud i et længere ridt i bjergene. Mod slutningen skal rytterne over to giganter, først Col de Joux (22,4 km, 5,6 %) og så den afsluttende stigning op til skisportsstedet Cervinia (27 km, 5,5 %). Der er ikke tale om de store procenter, men stigningernes længde skal nok gøre rytterne møre.

 

Bud på vinder: Fränk Schleck (Radioshack-Nissan), Michele Scarponi (Lampre-ISD), Roman Kreuziger (Astana), John Gadret (AG2R La Mondiale).

 

 

15. etape (20. maj): Busto Arsizio - Lecco/Pian dei Resinelli, 172 km

De hårde bjerge fortsætter på dagens etape, der endnu engang slutter på en stigning. De sidste 100 kilometer af etapen går mere eller mindre op og ned hele tiden, så rytterne vil ikke finde megen ro undervejs, men favoritterne vil nok vente til den afsluttende stigning (7,8 km, 7,8 %), men den er også hård nok til at slå hullet.

 

Bud på vinder: Michele Scarponi (Lampre-ISD), Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi), Hubert Dupont (AG2R La Mondiale), José Rujano (Androni Giocattoli-Venezuela)

 

 

16. etape (22. maj): Limone sul Garda - Falzes/Pfalzen, 174 km

Det er dagens efter løbets sidste hviledag og det ligner en oplagt dag for at lykkeriddere kan gribe deres måske sidste chance i årets Giro. Afslutningen er ganske hård, men det er omvendt også den eneste reelle udfordring, som rytterne skal overvinde.

 

Bud på vinder: Pablo Lastras (Movistar), Sergei Lagutin (Vacansoleil-DCM), José Serpa (Androni Giocattoli-Venezuela), Egor Silin (Astana)

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

 

17. etape (23. maj): Falzes/Pfalzen - Cortina d'Ampezzo, 187 km

Det kommer til at gøre ondt undervejs for selvom dagens store bjergetape ikke slutter på en stigning, så er der rigeligt med udfordringer til rytterne. Dramaet begynder på Passo Duran (13 km, 7,3 %) efter 118 kilometer og derefter kommer Forcella Staulanza (12,3 km, 6,9 %) inden det hele kulminerer på Passo Giau (9,9 km, 9,4 %), der har top 18 kilometer før målstregen. Fra toppen af Passo Giau går det nedad hele vejen, hvilket giver mulighed for at indhente noget af det tabte.

 

Bud på vinder: Michele Scarponi (Lampre-ISD), Fränk Schleck (Radioshack-Nissan), Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), Joaquin Rodriguez (Katusha)

 

 

18. etape (24. maj): San Vito di Cadore – Vedelago, 139 km

Den 18. etape er helt flad og det store spørgsmål her inden løbet er mere hvilke af sprinterne, der stadig er med, når rytterne kaster sig ud på de 139 kilometer. Med mindre det helt rette udbrud rammer dagen, så bliver det et sprinteropgør.

 

Bud på vinder: Sacha Modolo (Colnago.CSF Inox), Juan José Haedo (Team Saxo Bank), Matthew Goss (GreenEdge), Daniele Bennati (Radioshack-Nissan)

 

 

19. etape (25. maj): Treviso - Alpe di Pampeago, 197 km

Løbet går ind i sin helt afgørende fase på dagens etape, der slutter på Alpe di Pampeago. Det helt store slag starter på Passo Maneghen 20,4 km, 7,4 %) efter 103 kilometer og derefter skal rytterne over Alpe di Pampeago for første gang. Efter denne passage venter der en kort nedkørsel før stigningen Passo Lavasè (6,6 km, 8,6 %) inden rytterne igen skal op over Alpe di Pompeago (7,7 km, 9,9 %).

 

Bud på vinder: Fränk Schleck (Radioshack-Nissan), Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), Michele Scarponi (Lampre-ISD), Damiano Cunego (Lampre-ISD)

 

Læs også
Optakt: Presidential Tour of Türkiye

 

 

20. etape (26. maj): Caldes/Val di Sole - Passo dello Stelvio, 218 km

Sidste bjergetape indeholder alt hvad en bjergtørstende cykelrytter kan ønske sig af angrebsvenligt terræn. Hvis man ellers ser bort fra en ret kuperet indledning, så er det den klassiske stigning Mortirolo (11,4 km, 10,7 %), der er det første store højdepunkt. Efter Mortirolo venter et lille stykke, hvor der kan ske samling, hvis tidsforskellene ikke er for store, men det er en stakket frist for derefter begynder målstigningen Stelvio, der først slutter 22 kilometer og 1550 højdemeter senere som sidste bjerg i Giroen.

 

Bud på vinder: Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF Inox), Jose Rujano (Androni Giocattoli-Venezuela), John Gadret (AG2R La Mondiale)

 

 

21. etape (27. maj): Milano – Milano, 31,5 (TT)

Årets Giro d’Italia slutter med en enkeltstart i og omkring Milano og med den i øvrigt intense afslutning har arrangørerne sikret sig at der er underholdning helt til slut. Enkeltstarten er flad og tiltaler specialisterne, men på dette sene tidspunkt i løbet handler det lige så meget om, hvem der har noget tilbage at skyde med.

 

Bud på vinder: Manuele Boaro (Team Saxo Bank), Marco Pinotti (BMC), Gustav Larsson (Vacansoleil-DCM), Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM)

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?