Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d´Italia korte - 15. maj 2006

Giro d´Italia korte - 15. maj 2006

15. maj 2006 01:040


- Billeder: 9. etape
- Ivan Basso: Forventer stærk Ullrich på enkeltstarten
- Danilo Di Luca: Jeg kørte så stærkt jeg kunne
- Gilberto Simoni: Basso bliver svær at slå
- Ivan Basso: Gutierrez er blandt favoritterne
- Damiano Cunego: Intet at stille op mod Basso
- Team CSC: Vi lod de andre kontrollere
- Rabobank: Skuffet over Ardila
- Feltet.dk: Nødsaget til at droppe opdateringen
- Savoldelli: Har ikke kastet håndklædet endnu
- Bjarne Riis: Overrasket over Savoldellis nedtur
- Team CSC: Passer på maden i år
- Ivan Basso: Glad for tidsgevinsten til konkurrenterne
- Caisse d'Espagne: Satser nu på etapesejre
- Lampre: Andenplads til Cunego på trods af styrt
- Liberty Seguros: Caruso kørte flot, Scarponi styrtede
- Feltet.dk: Følg 9. etape direkte

De korte nyheder opdateres løbendeBilleder: 9. etape

Foto: Sirotti


Tilbage til toppenIvan Basso: Forventer stærk Ullrich på enkeltstarten


Selvom Jan Ullrich er mere end 16 minutter efter i den samlede stilling er Ivan Basso overbevist om, at vi får en stærk Jan Ullrich at se på torsdagens enkeltstart.

”Det synes sikkert, at han er helt klar til enkeltstarten i Pontedera, som passer perfekt til ham. 16 minutter er alt taget betragtning ikke specielt meget når man tager hans fysiske form med, men handler mere om, hvordan han køre løbet. Han vil være stærk,” vurderer Basso således ifølge Velo-Club.net.

Derved synes der at være lagt op til en vigtig styrkeprøve frem mod Tour de France, som flere mener vil blive afgjort på løbets to lange enkelstarter.

Tilbage til toppenDanilo Di Luca: Jeg kørte så stærkt jeg kunne


Sidste års samlede vinder af Pro Tour´en, Danilo Di Luca, har i år ofret det meste af foråret på at være helt på toppen i Giro d´Italia, men er efter weekendens første bjergetaper 2.33 min. efter Ivan Basso i den samlede stilling. Allerede på lørdagens etape viste han svaghedstegn og søndag måtte han efter længere tids kamp til slut opgive at følge med gruppen med Ivan Basso op ad Passo Lanciano. Alligevel har han ikke helt opgivet håbet om at ende på podiet.

”Jeg kørte i den samme tid som under træningen. Jeg tror stadig på at jeg kan gøre noget i den sidste uge af Giroen. Men jeg kørte så hurtigt jeg kunne og alligevel viste Basso, at han på nuværende tidspunkt er den stærkeste mand i løbet. Hvis han forsætter sådan vil han helt sikkert være uslåelig,” sagde Di Luca efter 8. etape til Velonews.com.

Et er dog træning og noget er under løbene og Di Luca indrømmer da også at han mangler lidt i forhold til den form han var i sidste år. ”Jeg hang på og forsvarede mig så godt jeg kunne. Jeg er ikke helt i samme form som sidste år, men jeg bliver bedre. Der er stadig masser tilbage af løbet," sagde han til Cyclingnews.com.

Tilbage til toppenGilberto Simoni: Basso bliver svær at slå


Til trods for et tidstab på 1.20 minut på etapen til Passo Lanciano, må Gilberto Simoni, der har ikke færre end syv podiepladser i Giro d´Italia, efter ni etaper fortsat regnes blandt favoritterne til den samlede sejr. Han kunne dog intet stille op da vinderen fra 2004, Damiano Cunego, med fire kilometer tilbage af stigningen valgte at angribe.

”Da Cunego angreb var jeg allerede på min grænse, så jeg kunne ikke svare,” sagde han efter søndangens etape til Velonews.com. ”Basso derimod havde ingen frygt. Det var overbevisende. Han kørte en flot stigning i dag. Han bliver svær at slå, fordi han også har et meget stærkt hold.”

Tilbage til toppenIvan Basso: Gutierrez er blandt favoritterne


Phonaks Jose Enrique Gutierrez er foreløbig den helt store positive overraskelse i dette års Giro d´Italia. Selvom den stærke spanske rytter i flere år har gjort sig bemærket i mindre etapeløb, er hans hidtil bedste resultat i et treugers etapeløb en 28. plads i Tour de France tilbage i 2004.

Men efter en imponerende indsats på stigningen op ad Passo Lanciano, hvor han kørte i mål sammen med den samlede vinder fra 2004, Damiano Cunego, udgør han lige nu den største trussel for Ivan Basso i det samlede klassement, 1.34 min efter Team CSC rytteren.

”Jeg kender ham ikke så godt,” erkender Basso dog overfor Velonews.com. ”Men nu er han nummer to i det samlede klassement og det betyder, at han er en god rytter og han er bestemt med i gruppen af favoritter.”

Gutierrez har hidtil været kendt som en glimrende tempospecialist og må derfor også regnes med blandt favoritterne på torsdagens enkeltstart.

Tilbage til toppenDamiano Cunego: Intet at stille op mod Basso


Damiano Cunego var nærmeste mand på Ivan Basso i mål på gårsdagens etape. 30 sekunder efter den nye leder af løbet, men er fortsat optimistisk forud for resten af det hårde etapeløb.

”Der var ikke noget at stille op mod Basso. Jeg forsøgte mig med fire km. til mål. Derefter forsøgte jeg at holde kontakt, men han kørte for stærkt. Tillykke til ham. Jeg er dog selvsikker. Det var den første test i bjergene og der vil komme flere af slagsen,” sagde vinderen fra 2004 efter 8. etape.

Tilbage til toppenTeam CSC: Vi lod de andre kontrollere


Ivan Basso fik en forholdsvis nem første dag i Giro’ens lyserøde førertrøje, som ventet blev niende etape et tæt opgør mellem sprinterne. Dagen bragte ingen forskydninger i den samlede stilling, og Basso kunne igen gå på podiet som løbets førende rytter.

”Vi lod de andre hold om at kontrollere etapen, og vi kom forholdsvist nemt igennem. Det var en kort, hektisk etape, men ikke en, hvor der blev angrebet for alvor. Etapen i morgen er straks mere krævende, og der kan der godt komme et par fremstød, vi skal kontrollere. Ellers er det næste fikspunkt for os enkeltstarten på torsdag, hvor vi selvfølgelig igen har høje ambitioner”, sagde Alain Gallopin efter den 127 kilometer lange etape fra Francavilla Mare til Termoli.

Tilbage til toppenRabobank: Skuffet over Ardila


Den colombianske rytter Mauricio Ardila havde en dårlig weekend i Giro'en, og Rabobank holdets ledelse har ikke været sen til at kritisere hans indsats, fortæller cyclingnews.com i dag. Ardila tabte 13 minutter på lørdagens etape og derefter næsten 20 minutter på søndagens spektakulære etape til toppen af Passo Lanciano, hvor CSCs Ivan Basso på det nærmeste pulveriserede enhver modstand.

Sportsdirektør Frans Maassen kunne ikke skjule sin skuffelse over Ardilas indsats: "Kampen om klassementet er nu overstået for vores vedkommende. Vi bliver nødt til at anlægge en ny strategi. Ardila så godt ud indtil weekenden, og sagde selv, at han var i fin form. Men desværre var det ikke tilfældet".

Ardila har op til denne sæson fået lov at forberede sig hjemme i Colombia og kom først til Europa i forbindelse med debuten for sit nye hollandske hold i Romandiet Rundt

Tilbage til toppenFeltet.dk: Nødsaget til at droppe opdateringen


Serveren kan simpelthen ikke klare presset fra de mange tusinde brugere, som ønsker at følge live opdateringen af dette års Giro d'Italia. Derfor har vi valgt at lukke den direkte opdatering ned for i dag.

Vi bruger nu krudtet i stedet for på at finde en holdbar serverløsning.

Feltet.dk håber på Jeres forståelse. På forhånd tak!

Vi anbefaler i stedet for: live.cyclingnews.com

Tilbage til toppenSavoldelli: Har ikke kastet håndklædet endnu


Det kan godt være, at Ivan Basso kastede handsken på gårsdagens etape,og at han satte de fleste af konkurrenterne god tog grundigt til vægs. Men sidste års vinder, Paolo Savoldelli fra Discovery Channel holdet har endnu ikke opgivet håbet om at genvinde titlen.

"Jeg havde en dårlig dag, men Basso har ikke vundet Giroen endnu," erklærede Savoldelli efter at han havde tabt 2:20 minutter til CSC kaptajnen. "Jeg vil give den 100 % i enkeltstarten på torsdag, og så er der den forfærdelige sidste uge i bjergnene," tilføjede han.

Savoldelli ligger nu på en fjerdeplads samlet og er 2:35 minutter efter Ivan Basso.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Overrasket over Savoldellis nedtur


Den danske holdejer Bjarne Riis var meget overrasket over Discovery Channels Paolo Savoldelli, der tabte ganske meget tid og ikke længere er den alvorligste konkurrent.

”Ivan sætter ham med 2,20, og det troede jeg ikke ville ske”, forklarer Bjarne Riis til Ekstra Bladet og tilføjer: ”Så er jeg også godt tilfreds med, at der er 1,15 ned til Gilberto Simoni”.

Den danske holdejer forklarer ligeledes, at han kun ser en grund til at slippe førertrøjen nu. Det er, hvis det er til en rytter, som ikke er en konkurrent i den samlede stilling, men tilføjer:

”Men dem er der vist ingen af tæt på Ivan, så vi skal nok bare holde positionen, og det har vi også holdet til,” fastslår Riis.

Tilbage til toppenTeam CSC: Passer på maden i år


Det danske hold, Team CSC, blev sidste år slået ud af et mystisk maveonde, som ramte holdets kaptajn efter, at han havde erobret den lyserøde førertrøje. Men dette har været en lærestreg for det danske ProTour hold, og i år må denne fejl ikke ske.

”Vi forsøger at være ekstra påpasselige”, forklarer Nicki Sørensen til Ekstra Blad og tilføjer: ”På den måde kan man godt sige, at vi har taget ved lære af sidste år.”

Ivan Basso blev sidste år reddet af holdkammeraterne, som slæbte ham i mål indenfor tidsgrænsen, hvilket også har givet den italienske holdkaptajn en lærestreg.

”Jeg lærte, at i løbet af en enkelt dag kan jeg miste en time. Så jeg tager ingenting for givet”, sagde Ivan Basso i går.

Tilbage til toppenIvan Basso: Glad for tidsgevinsten til konkurrenterne


I går viste Ivan Basso, hvorfor han betragtes som storfavorit til at finde dette års Giro d’Italia. Han kørte en flot solosejr hjem og tog tid til alle konkurrenterne. Ivan Basso er selv meget glad for sejren og ikke mindst tidsgevinsten til konkurrenterne.

”Jeg er glad for den tid, jeg vandt på mine konkurrenter, for vi kørte alle 100 procent på stigningen. Men jeg beholder benene på jorden, for det står ikke hugget ind i nogen sten, at jeg kan køre en god tidskørsel, køre godt på alle bjergetaper og vinde Giroen,” lyder det beskeden fra Ivan Basso ifølge Ritzau.

Tilbage til toppenCaisse d'Espagne: Satser nu på etapesejre


Caisse d'Espagne’s José Ivan Gutierrez Palacios var en af de ryttere, der måtte betale prisen for Carlos Sastre og Ivan Basso’s hårde antrit. Han sluttede langt tilbage på en 29. plads på etapen og tabte hele 3:46 minutter til CSC-kaptajnen.

Der er derfor dømt ændret målsætning for det spanske hold, som nu må se i vejviseren efter de oprindelige forhåbninger om en god placering i det samlede klassement. "Vi mistede mistede for meget tid på den første bjergetape, hvor kun Iván Gutiérrez var istand til at følge med favoritterne," erklærede sportsdirektør Eusebio Unzue efter dagens strabadser. "Vi må glemme alt om det samlede klassement og istedet fokusere på etapesejre. Fra nu af vil vi gøre alt for at vinde en etape.!"

Tilbage til toppenLampre: Andenplads til Cunego på trods af styrt


Damiano Cunego kørte til holdets fulde tilfredshed på søndagens etape med Giroens første bjergafslutning. Han startede faktisk det angreb, som Basso fuldførte med sin fantastiske solosejr. Men med kun et halvt minuts tidstab reddede Cunego ikke bare æren for det Italienske hold, han beviste også, at han er virkelig godt kørende.

En overgang var der ellers skræk i ledsagebilen. Få kilometre før den afsluttende stigning styrtede han nemlig, men ifølge holdet, så slap han ganske heldigt fra styrtet, og det fik da heller ingen indflydelse på resultatet i forhold til de øvrige favoritter. Og der var bestemt intet at se, da han iværksatte angrebet mod afslutningen af etapen.

Cunego var ikke den eneste af holdets ryttere, der måtte en tur i asfalten. Også Paolo Fornaciari fik sig en hard landing, da han styrtede mod slutningen af etapen og slog sit knæ.

Tilbage til toppenLiberty Seguros: Caruso kørte flot, Scarponi styrtede


Liberty Seguros-Wurth havde en noget blandet dag på gårsdagens etape. På den positive side var det faktum, at Giampaolo Caruso sluttede blandt de forreste på etapen. Han kørte sig i mål på en flot fjerdeplads, hvilket betyder, at han nu ligger på en samlet ottendeplads.

På den anden side måtte holdet også indkassere adskillige skrammer som følge af styrt. Michele Scarponi styrtede allerede fra starten af etapen, og selvom han ikke kom alvorligt til skade, så kunne han ikke sidde med, da favoritterne rykkede. Han tabte hele 2:34 til Ivan Basso og raslede derfor ned i klassementet, hvor han nu ligger på en 15. plads, hele 4:47 minutter efter Basso.

Daniel Navarro, som ellers har været godt kørende indtil nu, lider også under følgerne af et styrt. Han brækkede ringfingeren i et styrt lørdag og er blevet forbundet af holdlægen, som dermed håber, at Navarro kan fortsætte løbet.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 9. etape direkte


Feltet.dk vil også have direkte opdatering af 9. etape, når det mandag eftermiddag går løs med etapen fra Francavilla al Mare til Termoli over 147 kilometer.

Du kan følge med fra 14:30, hvor vi naturligvis håber, at vores serverproblemer ikke giver problemer med live opdateringen.
Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger