Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d´Italia korte - 19. maj 2006

Giro d´Italia korte - 19. maj 2006

19. maj 2006 08:350


- Emanuele Sella: Vidste nedkørslen var farlig
- Joan Horrach: Havde mistet troen på sejren
- Billeder: 12. etape
- Startlisten: 4 udgik før eller under 12. etape
- Team CSC: Ikke en nem etape
- Bjarne Riis: De fik en røvfuld
- Bjarne Riis: Ingen til at udfordre førertrøjen
- Bjarne Riis: Basso er blevet en kriger
- Jan Ullrich: Jeg kørte ikke for fuld styrke
- Rasmussen: Basso kan vinde Giroen med 10 minutter
- Damiano Cunego: En ny Giro starter nu
- Feltet.dk: Følg 12. etape af Giroen

De korte nyheder opdateres løbendeEmanuele Sella: Vidste nedkørslen var farlig


Med bare syv kilometer til mål på dagens etape, lignede det at Mori og Sella, med 15 sekunders forspring, havde skabt det afgørende hul ned til de fire forfølgere. Men derefter startede et mareridt, som ikke er set lignende i international cykelsport. To gange inden for tre kilometer styrtede de to ryttere, og fra at have ligget sammen i front, lå de nu og jagtede de fire forreste. Dermed var en sikker topplacering smidt ud af vinduet, hvilket Sella ærgrede sig over efter etapen.

”Jeg vidste at nedkørslen kunne være farlig. Det er bestemt ærgerligt, da vi to 90 procent sikkert ellers skulle have kørt om sejren.”

Sella kan dog stadigvæk glæde sig over, at han nu er avanceret til en fjerdeplads i den samlede stilling.

Tilbage til toppenJoan Horrach: Havde mistet troen på sejren


For den 32-årige, Joan Horrach, blev dagen i dag helt speciel. Efter at have siddet i udbrud hele dagen, kunne han ikke følge med, da Mori og Sella angreb på nedkørslen mod mål, men alligevel var det ham som endte med sejrspalmerne.

"Jeg havde det svært på den sidste stigning, men jeg kom med igen på nedkørslen og gav alt for at forsøge at vinde,” udtalte Horrach til italiensk tv efter sejren. Horrach fortsatte, ”Jeg troede, at mine chancer var væk, da Mori og Sella fik 12 sekunders forspring, men da de styrtede, kørte jeg forbi dem. Jeg går ud fra, at jeg var heldig, at de var uheldige."

Horrach vandt sin første professionelle sejr i 2001, da han både vandt en etape i, GP Jornal de Naticas. Derefter er det blevet til yderligere fem sejre, men alle i små løb.

"Man glemmer aldrig sin første sejr. Det er som det første kys. Men denne sejr er noget særligt, fordi det er min første sejr i et stort etapeløb," Sluttede en lykkelig Horrach af med.

Tilbage til toppenBilleder: 12. etape

Foto: Sirotti


Tilbage til toppenStartlisten: 4 udgik før eller under 12. etape


Fire ryttere forlod Giroen før eller under dagens etape. Det var AG2rs Mark Scanlon, som udgik under etapen, det samme gjorde Roberto Laiseka Jaio (Euskaltel-Euskadi). Imens Philippe Gilbert (Française des Jeux) og Michael Rasmussen (Rabobank) valgte at udgå før etapestart.

Se den opdateret startliste ved at klikke på "Startlisten" under Giro d'Italia menuen på forsiden.

Tilbage til toppen
Team CSC: Ikke en nem etape


Team CSC holdet kom på arbejde da en større udbrydergruppe kom af sted på den 171 kilometer lange kuperede etape fra Livorno til Sestre Levante.

”Det var bestemt ikke nogen nem etape, og det beviser bare pointen om, at alle dage i et stort etapeløb er hårde. Jeg tror, at de fleste led derude på stigningerne, og det kan formentlig mærkes i morgen, når det går løs igen i bjergene,” sagde Ivan Basso efter endnu en dag at have forsvaret førertrøjen.

Tilbage til toppen
Bjarne Riis: De fik en røvfuld


Med en flot indsats på torsdagens 50 km. lange enkelstart ser det ud til at Ivan Basso har lagt afgørende afstand til flere af de ryttere, som inden løbet blev regnet for de største konkurrenter til den samlede sejr. Og det er ifølge Bjarne Riis helt som ventet

”Det her er, hvad jeg havde forestillet mig. Jeg vidste, de ville få en røvfuld,” sagde Riis således efter etapen. ”Og det her understreger bare, at konkurrenterne ikke har været realistiske. Jeg kender Ivan og ved, hvad han er i stand til. Det gjorde de andre ikke.”

Tilbage til toppen
Bjarne Riis: Ingen til at udfordre førertrøjen


Efter store tidstab til Damiano Cunego, Gilberto Simoni og Danilo Di Luca, ser det nu ud til at den største udfordring til Ivan Basso skal findes i den øjeblikkelige nummer to José Enrique Gutierrez Cataluna, der er 2.48 min. efter, og de to Discovery Channel ryttere Paolo Savoldelli og Tom Danielson, der nu begge er i top-6 samlet. Men det bekymre ikke team-ejer Bjarne Riis, der forventer, at Ivan Basso stille og roligt vil kunne udbygge sin samlede føring.

”Jeg kan altså ikke se, at der er grund til at være nervøs. Selvfølgelig kan de andre angribe Ivan i bjergene. Men de skal jo også sætte ham på vejen op,” siger han til Ekstra Bladet.

Med de store tidsforskelle vil den italienske kaptajn samtidig kunne køre mere afventende. ”For os gælder det fra nu af om at udbygge forspringet, når det kan lade sig gøre. Vi har ikke behov for at iværksætte store angreb, fordi Ivan allerede befinder sig i en meget gunstig position”, siger Bjarne Riis til Politiken.

Tilbage til toppen
Bjarne Riis: Basso er blevet en kriger


Smilet stod fra øre til øre på den danske team-ejer Bjarne Riis efter torsdagens 50 km. lange enkeltstart. Ikke bare fordi Ivan Basso havde øget forspringet betydeligt til de nærmeste konkurrenter, men også pga. den måde italienske rytter gjorde det på.

”Det betyder så meget rent moralsk. Vi har talt meget med Ivan om, at han skal være en dræber, og da jeg i mikrofonen fortalte ham, at han var tættere og tættere på Cunego, satte han sgu farten op med et par kilometer i timen,” siger Riis til Ekstra Bladet.. ”Det var helt vildt!”

Ivan Basso var dog efter etapen noget mere diplomatisk. ”Det handlede ikke om at demonstrere eller revanchere noget som helst i forhold til Cunego,” sagde han til Jyllands-Posten. ”Jeg var kun fokuseret på at køre mit eget løb. Jeg mener, at det er naturligt, at de lette klatrere tabte en del tid i dag. Der var hård modvind på den første halvdel, og det vejr kræver en noget anden bygning for at køre en god enkeltstart.”

Tilbage til toppen
Jan Ullrich: Jeg kørte ikke for fuld styrke


Den tyske tempospecialist, Jan Ullrich, viste i går, at han er ved at finde formen frem i mod Tour de France. I gårdagens Giro d'Italia viste Jan Ullrich ikke blot, at formen er på vej opad, men han overraskede også med at vinde den lange enkeltstart. Endda med en forholdvis stor margin ned til nummer to, som var Ivan Basso.

"Det er fantastisk for mig at slå Ivan Basso på enkeltstarten," forklarer Jan Ullrich og tilføjer: "Det giver mig stor moral. Men det overraskede mig, at jeg kørte ind i bedste tid, for i begyndelsen kørte jeg ikke for fuld styrke."

Tilbage til toppen
Rasmussen: Basso kan vinde Giroen med 10 minutter


Danske Michael Rasmussen valgte efter gårdagens enkeltstart at trække sig ud af dette års Giro d’Italia, da han skade irriterer danskeren, men den danske bjergged er ikke i tvivl om, hvem der vinder Giroen.

”Jeg tror, Basso kan vinde løbet med 10 minutter ned til nærmeste forfølger. Han ser så uhyggeligt stærk ud,” forklarer Michael Rasmussen til Berlingske Tidende.

Michael Rasmussen forklarer desuden, at han umuligt ville kunne køre efter klassementet i begge løb.

Tilbage til toppen
Damiano Cunego: En ny Giro starter nu


Vinderen fra 2004 erkender sit nederlag på gårdagens enkeltstart, men han påpeger, at tingene kan ændre sig endnu. Cunego sluttede i går, som den sidste rytter, der kom i mål, hvilket rakte til en plads som nummer 71 med et tidstab på 5:34 til Jan Ullrich og 5:06 til Ivan Basso.

Men Cunego er fortrøstningsfuld og påpeger, at et helt nyt Giro d’Italia starter nu, hvor han vil forsøge at avancere i den samlede stilling. Bedste Lampre-rytter på gårdagens enkeltstart var Marzio Bruseghin. Han sluttede som nummer 14 knap 3 minutter efter gårdagens vinder - Jan Ullrich.

Efter Bruseghins enkeltstart blev han fejret af sine fans…Marzio Bruseghin (t.h.) / Foto: Bettini


Tilbage til toppen
Feltet.dk: Følg 12. etape af Giroen


Feltet.dk vil have direkte opdatering fra dagens etape i Giroen fra kl. 14:30. Igår oplevede vi nogle startproblemer, men det forventer vi ikke at opleve i dag.


Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 07/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger