Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d'Italia korte - 21. maj 2006

Giro d'Italia korte - 21. maj 2006

21. maj 2006 00:100
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Cofidis: Staf Scheirlinckx brækkede kravebenet
- Team T-Mobile: Honchar i bedring
- Gerolsteiner: En hårsbredde fra podieplaceringen
- Paolo Savoldelli: Kan igen trække vejret normalt
- Selle Italia: Færdige med Rujano
- Ivan Basso: Kører efter endnu en etapesejr
- Luis Laverde: Fik karrierens anden sejr
- Billeder: 14. etape
- Team CSC: I kontrol
- Bjarne Riis: Fejl at smide regnfrakke
- T-Mobile: Ullrich satte sikkerheden højest


De korte nyheder opdateres løbendeCofidis: Staf Scheirlinckx brækkede kravebenet


Den belgiske Cofidis-rytter Staf Scheirlinckx styrtede på dagens etape efter få kilometers kørsel, og løbslægen har her til aften meddelt, at Scheirlinckx har brækket kravebenet.

Han har desuden pådraget sig en hjernerystelse og skal derfor blive på hospitalet i Sion til observation.

Tilbage til toppenTeam T-Mobile: Honchar i bedring


To dage efter sit dramatiske styrt kom T-Mobile rytteren Serhiy Honchar også i dag med hovedfeltet i mål, og han havde endda overskud til et smil. "Det gik endnu bedre end i går," erklærer han til holdets hjemmeside.

Også holdkammeraten Frantisek Rabon, som måtte en tur i asfalten på dagens etape, er ikke kommet noget alvorligt til. "Jeg er ok. Det går fint," sagde han efter ankomsten til målområdet. Det 22-årige talent var heldigvis sluppet med de traditionelle hudafskrabninger på højre side af kroppen.

Sportsdirektør Rudy Pevenage var naturligvis lettet over Honchars bedring. "Det var vigtigt for os, at Serhiy og Frantisek kom godt igennem i dag. Derudover forløb etapen godt. Vi var ikke overbebyrdet, for CSC kontrollerede feltet."

Tilbage til toppenGerolsteiner: En hårsbredde fra endnu en podieplacering


Stefan Schumacher viste endnu engang sit format, da han på dagens etape kom i mål på en fjerdeplads som del af den udbrydergruppe, der stak kort efter starten på etapen.

Det er ca. to uger siden Schumacher vandt sin første etapesejr nogensinde i et tre uger langt etapeløb, og på dagens 220 kilometer fra Aosta til Domodossola var det tæt på endnu en podieplacering.

"Jeg havde håbet på et godt resultat, og jeg havde gode ben. Men som hurtig afslutter har man det altid svært i udbrudsgrupper," forklarer han. Trods et forsøg på at hente columbianske Luis Felipe Laverde fra Panaria-Navigare og spanske Francisco Perez fra Caisse d'Epargne-Illes Balears holdet, så måtte de resterende indse, at de tos forspring var for stort, og i forfølgernes spurt blev Schumacher nr. to efter Lampres Paolo Tiralongo.

Christian Henn var dog "meget tilfreds" med sin rytters præstation, også selvom det ikke blev til den ønskede podieplacering. "Vi har været repræsenteret i stort set alle afgørende udbrud. Det kan vi godt være bekendt," erklærer sportsdirektøren, som roste Schumacher. "Han kørte meget stærkt. Det var bare en skam, at sammensætningen gjorde de så vanskeligt for ham."

Tilbage til toppenPaolo Savoldelli: Kan igen trække vejret normalt


Sidste års samlede vinder af Giro d´Italia har i år været slemt plaget af pollen, men tilsyneladende har de sidste dages regn hjulpet den italienske rytter.

”I dag var den første dag, hvor jeg følte at jeg kunne trække vejret normalt,” sagde han således efter etapen. Han tror dog ikke, at han uden problemerne med allergien ville have kunnet udfordre Ivan Basso om den samlede sejr.

”Jeg forventede ikke, at Basso var så stærk. Jeg vidste, at han ville være god på enkeltstarten, men han er meget stærk på stigninger. Han er mere afslappet og stærkere i år.”

Tilbage til toppenSelle Italia: Færdige med Rujano


Selle Italia-holdet har afbrudt al samarbejde med Jose Rujano, der sørgede for en del hævede øjenbryn med sin opsigtsvækkende sortie forleden.

Rujano angreb på lørdagsetapens sidste stigning, blev hentet, og på nedkørslen valgte han så at stå af. "Det er en hel uforklarlig måde at udgå på. Rujano sagde, at han frøs, at han ikke længere kunne bremse. Men der var jo kun 3 km til mål," erklærede Selle Italia’s team manager Gianni Savio i dag.

Desuden meddelte han, at man nu var færdige med Rujano. "For vores hold er Rujano historie. Belli er nutid og Serpa fremtiden. Belli ligger i øjeblikket på en samlet fjerdeplads i årets Giro d'Italia, mens den 27 år gamle Serpa oprindeligt er banerytter. Han stammer fra Columbia og kører sin første landevejssæson i Europa.

Tilbage til toppenIvan Basso: Kører efter endnu en etapesejr


Efter sin sjette dag i træk i den lyserøde førertrøje, var Basso yderst tilfreds på pressekonferencen efter etapen.

”Denne Giro ligner mere og mere Tour de France. Den er meget hård for rytterne, men den må være fantastisk at kigge på. Alle etaper starter med høj hastighed og mange angreb.”

Basso kom også ind på dagens etape, som Team CSC havde fuldstændig under kontrol. ”Vi jagtede de ryttere som lå godt til i det samlede klassement, men da de 11 ryttere fik et hul, og de ikke var en trussel for mig, lod vi dem køre.”

Selvom Basso allerede har et stort forspring til sine konkurrenter i den samlede stilling, vil han ikke køre den sidste uge defensivt.

”Der er fire etapeafslutninger på bjergetoppe i den sidste uge, så jeg ved, at jeg har chancen for endnu en sejr, samt vinde mere tid på mine konkurrenter.”

Tilbage til toppenLuis Laverde: Fik karrierens anden sejr


I sine fem år som professionel har Laverde kun vundet en sejr. Det var i 2003 han vandt en etape i Settimana Ciclistica. Men i dag viste den 25-årige colombianer klasse, da han i finalen var både taktisk og styrkemæssigt bedre end Francisco Perez.

”Jeg vidste at Basso og de andre klassementsryttere, ville lade et udbrud køre, så jeg skulle bare med i det udbrud,” udtalte Laverde på pressekonferencen efter løbet.

Laverde rykkede sammen med Perez fra resten af udbrydergruppen med fire kilometer til mål, og i spurten mellem de to var Laverde fuldstændig suveræn.

”Det var ikke en nem sejr, da alle rytterne i udbruddet gerne ville vinde, men alt gik min vej.”

Tilbage til toppenBilleder: 14. etape

Foto: Sirotti


Tilbage til toppenTeam CSC: I kontrol


På dagens 223 km. fra Aosta til Domodossola, handlede det for Team CSC om at sørge for at holde de nærmeste favoritter i kort snor, mens en 11-mandsgruppe fik lov at køre hjem og køre om etapesejren.

”Holdet var virkeligt stærkt i dag, og der blev arbejdet hårdt ikke mindst på det første bjerg. Men ingen af de øvrige favoritter fik lov at slippe af sted, og vi kunne kontrollere etapen hele vejen igennem,” sagde Alain Gallopin efter etapen.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Fejl at smide regnfrakke


På opstigningen af Colle San Carlo viste Ivan Basso endnu engang, at han var den stærkeste, men på nedkørslen var Team CSC-kaptajnen som stivnet på cyklen. Det skyldes ifølge team-chef Bjarne Riis en fejl fra den italienske rytters side.

”Ivan lavede den fejl, at han smed sin regnjakke ti kilometer før stigningen, og det betød, at han var alt for kold, da han skulle køre nedad. Han tabte alt for meget tid på vej ned,” siger han til BT.

Den kolde tur nedad bjerget kan også sætte sine spor og det lader faktisk til, at det mere bekymre Bjarne Riis end, at Ivan Basso skulle blive udfordret af konkurrenterne. ”Det er en dag, hvor det kan ske. Alle frøs, og det her sætter store krav til rytternes evne til at restituere.”

Tilbage til toppenT-Mobile: Ullrich satte sikkerheden højest


T-Mobiles Tourkaptajn, Jan Ullrich, kom i mål sammen med holdkammeraten Matthias Kessler og en lille gruppe andre ryttere 10:07 minutter efter vinderen på gårsdagens etape.

"Det var koldt idag. Jeg forsøgte at finde ly i en gruppe, hvor jeg kunne køre I mit eget tempo. Det lykkedes også godt," fortalte han efterfølgende til holdets hjemmeside. Før etapens afsluttende nedkørsel havde han desuden iklædt sig hue og vanter for ikke at blive syg i det kolde vejr.

Alle syv tilbageværende T-Mobile ryttere kom i mål, også den skadede Serhiy Honchar. "Serhiy viste kampgejst og holdt ud trods smerter. Vi må vente og se, hvordan han kommer sig over sin rygskade," lyder det fra sportsdirektøren Rudy Pevenage.

Til gengæld havde den tredobbelte verdensmester Michael Rogers som tidligere nævnt givet op. Han havde en kraftig tandpine, som havde stået på siden mandag.

En indsat behandling havde kun sørget for kortvarig lindring, og teamlægen Stefan Prettin erklærede, at man ikke ville risikere en større infektion. "Karies er også altid en infektionsrede. Det ville influere på hans gode form, hvis han kørte videre," erklærede han.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Settimana Ciclistica Lomb...(2.1) 10/07-12/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger