Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d´Italia korte - 23. maj

Giro d´Italia korte - 23. maj

23. maj 2006 01:090


- Paolo Savoldelli: Ved at miste modet
- Billeder: 16. etape
- Ivan Basso: Det er en fantastisk følelse
- Bjarne Riis: Det vil gå over i historien
- Gerolsteiner: Spillede andenviolin
- Paolo Bettini: Håber på dårligt vejr onsdag
- Ivan Basso: Ingen dobbel i 2007?
- Sean Yates: Det er let at være Basso
- Bjarne Riis: Venter angreb fra Simoni
- Bjarne Riis: Kongeetaper fredag og lørdag
- Feltet.dk: Følg 16. etape af Giroen

De korte nyheder opdateres løbendePaolo Savoldelli: Ved at miste modet


Sidste års samlede vinder, Paolo Savoldelli, har langt fra levet op til egne forventninger i dette års Giro d´Italia. Den italienske rytter har været plaget af allergi og heller ikke på dagens etape kunne han køre op med de bedste.

”Jeg vidste allerede før i dag, at enhver chance for at vinde ikke var mulig,” sagde Savoldelli efter etapen. ”Jeg har fortsat problemer med at trække vejret og var i det røde felt lige fra starten af stigningen. Det er frustrerende og jeg forsøger at finde motivation til at fortsætte.”

Discovery Channel rytteren er nu hele ni minutter og 17 sekunder efter Ivan Basso i den samlede stilling og blot 17 sekunder fra at tabe sin podieplads til Gilberto Simoni.

Tilbage til toppenBilleder: 16. etape

Foto: Sirotti


Tilbage til toppenIvan Basso: Det er en fantastisk følelse


Med dagens etape gevinst, har Ivan Basso vundet fire sejre i Giro d’Italia, udover en enkelt sejr i holdtidskørsel. Alligevel var dagens sejr helt speciel.

”Det var en fantastisk følelse at vinde på et bjerg med den lyserøde førertrøje på. Jeg tror, det er noget alle cykelrytter drømmer om, og det har altid stået som noget af det største for mig siden jeg blev professionel. Alle sejre betyder meget, men den her vil altid stå som noget helt specielt for mig fremover,” udtalte Basso efter dagens etape.

Som en god kaptajn, havde Basso også masser af ros til sine otte holdkammerater efter etapen.

”Holdet afleverede mig til perfektion, så jeg selv kunne tage ansvaret til sidst og forsøge at gøre det færdigt. Det er svært for mig helt at sætte ord på, hvordan det føles, og jeg har også en ekstrem hård dag foran mig i morgen, men jeg føler mig meget glad for det, vi har opnået i dag. Giro’en er langt fra slut endnu, og der skal ikke tages forskud på glæderne, men i dag kommer jeg nok aldrig til at glemme,” sluttede en lykkelig Basso af med.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Det vil gå over i historien


Ligesom sin holdkaptajn, Ivan Basso, var Manager Bjarne Riis også meget tilfreds efter etapen. Det han havde set Basso gøre, var simpelthen unikt.

”Det Ivan lavede i dag, vil formentlig gå over i historien som en af de helt store etapesejre i Giro’en. I dag viste han noget af det enorme potentiale, han har som cykelrytter. I øjeblikket er han i en klasse for sig og den rytme, han kørte med på bjerget i dag var fantastisk at se på. Han beviste, at han er Giro’ens stærkeste rytter, og formentlig en af de største ryttere overhovedet i sporten i dag. Der venter en ny, ekstrem svær etape i morgen, men med den måde, holdet og Ivan kører på i øjeblikket, er det kun noget, vi kan se frem til”, sagde Bjarne Riis efter holdets tredje etapesejr i den 89. Giro d’Italia.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Spillede andenviolin


Som ventet kom Team Gerolsteiner ikke til at spille den store rolle i afgørelsen af Giroens 15. etape. Bedste rytter for det tyske hold blev Volker Ordowski, som kom i mål med en af forfølgergrupperne og sluttede på en 63. plads.

Christian Wegmann var da også fra starten klar over, at hans ryttere ikke ville få noget afgørende at skulle have sagt i favoritternes kamp om det samlede klassement. "Det vigtigste i dag var at komme igennem etapen, og det lykkedes. Der kommer jo andre etaper med muligheder for os til at være med fremme, og det skal vi selvfølgelig forsøge at udnytte," erklærede han efter etapen.

I morgen venter der dog en endnu hårdere prøvelse med bjergafslutningen på Plan de Corones i 2.273 meters højde. Den 16,9 kilometer lange afsluttende stigning har stigningsprocenter på helt op til 24 %, og det har naturligvis indflydelse på Gerolsteiner-rytternes forberedelser.

"Vi sætter en 34/50 på i stedet for de sædvanlige 39/53 tænder," forklarer Wegmann. Bagerst monterer man en krans med 27 tænder - normalt bruges 23 i bjergene. "Det skal vi være bevæbnet med, også selvom der endnu for få dage siden lå sne deroppe," tilføjer han.

Når rytterne så skal ned efter etapen, så bliver det på en højst ualmindelig måde. Det foregår nemlig pr. svævebane.

Tilbage til toppenPaolo Bettini: Håber på dårligt vejr onsdag


Paolo Bettini håber at kunne blive hyldet som vinder af point-trøjen på søndag i Milano, og derfor håber han lidt atypisk på dårligt vejr onsdag.

”Lige nu fylder det (at gennemføre, red.) alt i mit hoved,” siger han til Velonews.com. ”Jeg tænker på bjergetaperne og jeg høre, at der ventes dårligt vejr på onsdag, hvilket ville være godt nyt, fordi det betyder måske at etapen bliver forkortet.”

Tilbage til toppenIvan Basso: Ingen dobbel i 2007?


Ivan Bassos planer om at gå efter sejren i både Giro d´Italia og Tour de France er blevet mødt med meget skepsis. Kritikkerne mener at det både fysisk og psykisk er for hårdt, og at det vil kunne få konsekvenser for de kommende sæsoner. Team CSCs team-ejer Bjarne Riis er da heller ikke sikker på, at Ivan Basso vil forsøge at gentage det næste år, hvis det skulle lykkes i år.

”Der er jo så mange andre ting, han kan kaste sig over. Klassikerne, VM, OL i enkeltstart. Der er mange muligheder, for at vinde både Giroen og Touren betyder et kæmpe afsavn i forhold til familien. Det er jeg ikke sikker på, Ivan vil ofre,” siger Riis til BT.

Tilbage til toppenSean Yates: Det er let at være Basso


Ifølge Sean Yates, der forud for sidste sæson skiftede som sportsdirektør fra Team CSC til amerikanske Discovery Channel, er Ivan Basso ikke bare den stærkeste i feltet, men han har det også nemmere.

”Ivan er i en fysisk ekstraordinær form, og han bruger færre kræfter end de fleste i øjeblikket,” siger han til BT. ”På de fleste etaper her i Giroen bruger Basso jo ikke mere end 50-60 procent af sit maksimum, mens de mere normale folk i feltet er oppe på 80-90 procent. Det lyder underligt, men det er let at være Ivan Basso, for han anstrenger sig langt mindre end mange andre.”

Tilbage til toppenBjarne Riis: Venter angreb fra Simoni


Team CSCs team-ejer Bjarne Riis forventer angreb fra Saunier Duval på dagens 173 km. bjergkørsel. Det sker dog formentlig først på sidste 17,4 km. opstigning af Monte Bondone.

”Jeg forventer, at Simoni vil prøve på den sidste stigning. Og han vil få hjælp af Leonardo Piepoli, som vil sætte et hårdt tempo, og så er det op til Simoni at hænge på,” siger Bjarne Riis til BT.

Bjarne Riis er overbevist om, at man ikke vil kunne tage tid på Ivan Basso, men den italienske rytter er selv mere tilbageholden.

”Det kommer an på, hvordan jeg føler mig kørende. Måske lader jeg Simoni slippe, så jeg kan koncentrere mig om at kontrollere de andre i stedet,” siger Ivan Basso.

Holdet har da også en opskrift klar til, hvis holdet selv skal tage teten. ”Jeg vil tro, vi lader Inigo Cuesta tage slæbet i starten, og så overtager Carlos Sastre - sådan har det været hidtil,” siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Kongeetaper fredag og lørdag


Mens snakken fortsat går om det virkelig er muligt at bestige morgendagens Plan de Corones, mener Bjarne Riis etaperne fredag og lørdag vil blive den største udfordring for rytterne.

”Men både fredag og lørdag er så hårde, at de for mig at se er kongeetaperne i dette løb. Da gælder det om at være der, og det vil Ivan være,” siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 16. etape af Giroen


Feltet.dk vil have direkte opdatering fra dagens etape i Giroen fra kl. 14:30.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 07/10

Presidential Cycling Tour...(2.1) 08/10-15/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger