Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d´Italia korte - 28. maj 2006

Giro d´Italia korte - 28. maj 2006

28. maj 2006 00:050


- ProTour statistik: Team CSC fører næsten hele vejen rundt
- Billeder: 21. etape
- Ivan Basso: En af de lykkeligste dage i mit liv
- Bjarne Riis: En milepæl i holdets historie
- Gerolsteiner: Förster kan slet ikke få armene ned
- Bjarne Riis: Der er ingen, der har givet os gaver
- Ivan Basso: Jeg er ikke overnaturlig
- Gilberto Simoni: Angriber Basso - på ord
- Damiago Cunego: Kører gadeløb efter Giroen
- Feltet.dk: Følg 21. etape af Giroen

De korte nyheder opdateres løbendeProTour statistik: Team CSC fører næsten hele vejen rundt


Efter en fremragende indsats i Giroen med fire etape sejre, og en samlet sejr i Ivan Basso, fører Team CSC nu de fleste statistikker. Den eneste man ikke fører, er den individuelle rangliste, her er det stadigvæk Alejandro Valverden som fører, men Ivan Basso er kommet op på en flot andenplads.

Den individuelle ProTour rangeliste
1.Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne-Illes BalearsSpanien178
2.Ivan BassoTeam CSCItalien138
3.Tom BoonenQuick Step-InnergeticBelgien129
4.Alessandro BallanLampre-FonditalItalien105
5.Fränk SchleckTeam CSCLuxembourg100

Den officielle ProTour holdrangliste
1.Team CSC177
2.Phonak Hearing Systems161
3.T-Mobile Team159
4.Caisse d'Epargne-Illes Balears158
5.Lampre-Fondital154

Feltet.dks ProTour holdrangliste
1.Team CSC396
2.Quick Step - Innergetic325
3.Lampre-Fondital311
4.Caisse d'Epargne-Illes Balears288
5.Phonak Hearing Systems280
* Baseret på indkørte ProTour point.

Vundne sejre på ProTouren i 2006
1.Tom BoonenBelgienQuick Step-Innergetic- 4
1.Robbie McEwen AustralienDavitamon-Lotto- 4
1.Alejandro ValverdeSpanienCaisse d'Epargne-Illes Balears- 4
1.Ivan BassoItalienTeam CSC- 4
5.Fabian CancellaraSchweizTeam CSC- 3

Vunde sejre pr. hold i 2006
1.Team CSC-10
2.Quick Step- 9
3.Davitamon - Lotto- 7
4.Caisse d'Epargne-Illes Balears- 6
5.Saunier Duval-Prodir- 5

Her finder du hele ProTour statistikken: Pro Tour statistik 2006

Tilbage til toppenBilleder: 21. etapeFoto: Sirotti


Tilbage til toppenIvan Basso: En af de lykkeligste dage i mit liv


Det var en glad og lykkelig Ivan Basso, der lod sig kåre som samlet vinder af Giro d’Italia 2006 i Milano efter tre uger, hvor Team CSC viste deres imponerende styrke med tre etapesejre og med en kaptajn, der viste, at han virkelig er gået fra et kæmpe talent til en stor stjerne.

”Det en af de lykkeligste dage i mit liv som cykelrytter. Det er kulminationen af mange måneders forberedelse, en stor holdindsats og en fantastisk indsats fra alle omkring holdet, at jeg fik lov at stå øverst på podiet i Milano i dag. Jeg vil gerne sende en varm tak til holdet, for alt, de har gjort for mig i den her Giro. Jeg har lært meget i det her løb, og jeg er kommet ud af det med en stor erfaring og et resultat, jeg har drømt om, siden jeg begyndte at køre på cykel,” sagde Basso efter dagens afsluttende sejrsceremoni.

Der bliver ikke lang tid til at hvile på laurbærerne, for inden længe står den næste store opgave for døren, og hvis sejren i Giro d’Italia er stor, så kan det formentlig ikke måle sig med præstationen, hvis det ydermere bliver til sejr i verdens største etapeløb, der begynder om godt en måned i Strasbourg.

Men selv den største stjerne har brug for tid med familien, og Ivan Basso skal nu hjem og tilbringe lidt velfortjent tid sammen med sin kone, datter og lille nyfødte søn. ”Nu venter Tour’en lige rundt om hjørnet, og jeg føler mig godt rustet, selvom jeg lige skal have nogle dage med min familie, inden jeg går i gang med at tænke på vores næste, store projekt.”

Tilbage til toppenBjarne Riis: En milepæl i holdets historie


Team CSC’s ejer og team manager, Bjarne Riis, kunne i dag opleve den foreløbige kulmination på sin ambition om at skabe verdens bedste cykelhold. Denne sæson har budt på store sejre for det danskbaserede hold med flotte sejre af Fabian Cancellara og Fränk Schleck i forårsklassikerne, og i dag kunne de så føje en samlet sejr i en af de tre store etapeløb til listen.

”Vi har vunder en stor sejr, som naturligt nok er en milepæl i holdets historie og som alle har en del af æren for. Ivan har været løbets suverænt stærkeste rytter og han har vist en fantastisk vilje og evne til at sætte sig igennem. Det betyder meget for cykelsporten, når en ny, stor rytter træder ind på scenen og vinder en af de store rundture, og Ivan har klassen til at vinde mange flotte løb på det her niveau i de kommende år,” sagde en glad og stolt Bjarne Riis efter dagens afsluttende etape i Milano.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Robert Förster kan slet ikke få armene ned


"Det er den sejeste dag i mit liv. Ethvert sekunds slid i bjergene har betalt sig," erklærede en meget glad Robert Förster efter dagens afsluttende etape i Giro d’Italia, hvor han vandt spurten over Axel Maximiliano Richeze fra Panaria-Navigare og ærkerivalen Olaf Pollack fra T-Mobile. "Det er det fedeste i karrieren. Helt vanvittigt." I rusen over sejren havde han også ros til sine holdkammerater, som ydede ham god støtte i spurten. "En stor tak til holdet og specielt til Sven (Krauß, red.) - det han ydede i dag på de sidste meter var overmenneskeligt." Det var netop Sven Krauß, der med en velvoksen indsatsen sørgede for at køre angrebet umiddelbart før mål ind og som selv kørte som første led i Gerolsteiner lokomotivet.

Der er ingen tvivl om, at den unge tysker rider på en bølge af glæde i øjeblikket, og det tager nok nogle dage, inden han rigtigt får armene ned. At vinde den afsluttende etape i et tre ugers etapeløb er ikke nogen lille ting for en debutant, og han indrømmede da også, at det ikke helt var gået op for ham endnu. "Jeg kan selv næsten ikke begribe, hvad der er sket."

Dagens etapesejr var sæsonens 15. sejr for det tyske hold, og sportsdirektør Christian Wegmann havde naturligvis også de helt store ord fremme, da han skulle beskrive dagens resultat.

"I morges satte vi os sammen og besluttede at køre for Frösi. Og vores taktik blev naturligvis lagt tilsvarende. Alle var supermotiverede og gjorde det perfekt. Bedre kan det ikke gøres," sagde han og tilføjede: "Frösi gjorde det virkelig storartet. Og tre etapesejre i Giroen, det er bare suverænt."

Tilbage til toppenBjarne Riis: Der er ingen, der har givet os gaver


Den danske team-ejer på Team CSC, Bjarne Riis, mener det var helt på sin plads, at Ivan Basso i går viste, hvem der var løbets stærkeste rytter, da han kørte fra Gilberto Simoni på den afsluttende stigning op til Aprica.

”De sidste 20 kilometer pressede Ivan alt ud af Simoni, og på de sidste 10 sagde jeg, at han skulle fyre den af, fordi jeg ville have, at han skulle grave dybt. For hans egen skyd, for holdets skyld, for vores sponsorer - og min egen,” sagde Bjarne Riis efter etapen til BT.

Dagen før havde Jens Voigt ellers foræret sejren på løbets kongeetape til Juan Manuel Garate, men nu var det slut med at uddele gaver. ”Der er ingen, som har givet os gaver i denne Giro. Og det er slut med at uddele dem selv. Vi er her altså for at vinde cykelløb,” sagde Riis.

Tilbage til toppenIvan Basso: Jeg er ikke overnaturlig


I cykelsport er det at blive kaldt overmenneskelig en fornærmelse. Så det var også en tydeligt fornærmet Ivan Basso, der i går kunne se Gilberto Simoni rase over Team CSC kaptajnen på italiensk TV.

Saunier Duval rytteren, mener, som tidligere beskrevet her i de korte, at Ivan Basso brød en klar aftale da han kørte fra ham på den sidste stigning og antydede derefter, at Ivan Basso ikke var nogen ”gentleman”. Til slut kalder Simoni Bassos præstation i dette års Giro d´Italia for overmenneskelig.

”Det vil jeg ikke kaldes,” yder det fra Ivan Basso i en usædvanlig hård tone. ”Jeg har ofret meget i Giroen, og folk har det med at glemme, at jeg har været på podiet to gange i Tour de France, og var den eneste, der kunne sidde sammen med Lance Armstrong i bjergene.”

Team CSC kaptajnen mente heller ikke at de to havde indgået nogen aftale på nedkørslen. ”Jeg sagde bare, at vi skulle tage den med ro på nedkørslen. Og jeg mener, at jeg har givet meget i denne Giro. Jeg har været generøs, og jeg hjalp også Simoni på nogle tidspunkter.”

Tilbage til toppenGilberto Simoni: Angriber Basso - på ord


Ivan Basso satte lørdag endnu en tyk streg under sin utrolige form, da den nybagte far med fire kilometer tilbage af Giro’ens sidste bjergetape satte sin følgesvend, Gilberto Simoni fra spids.

Med et malende tråd øgede en særdeles velkørende Basso hele tiden forspringet til Simoni, så han på målstregen i Aprica var hele 1:17 foran Saunier Duval-Prodir-kaptajnen.

En passende magtdemonstration fra løbets i særklasse stærkeste rytter mente mange, men Simoni havde efter etapen svært ved at skjule skuffelsen over sin mistede etapesejr.

“Basso sagde til mig: Sæt mig ikke på nedkørslen. Derfor troede jeg, at jeg havde en chance for at vinde i dag. Havde jeg vidst, at Basso ville gøre sådan i finalen, ville jeg have spillet mine kort anderledes.”

Gilberto Simoni sluttede endda sin salve mod Basso af med noget, der kunne ligne en grim beskyldning mod Basso.

”Jeg har aldrig set nogen dominere (som Basso, red), aldrig set nogen så stærk. Han virker nærmest overmenneskelig.”

Tilbage til toppenDamiago Cunego: Kører gadeløb efter Giroen


Lampre-Fonditals kaptajn og vinder af 2004-udgaven af Giro d’Italia, Damiano Cunego har ikke levet op til forventningerne i dette års udgave af den italienske rundtur. Ikke desto mindre formåede den lille italiener på lørdagens sidste bjergetape at sikre sig løbets samlede fjerdeplads på bekostning af sidste års Giro-triumator Paolo Savoldelli.

Det skete, da Cunego, sammen med Gutierrez Cataluna, formåede at sætte “il Falco” med godt tre minutter efter en heroisk kamp i dalen efter løbets sidste alvorlige stigning Passo del Montirolo.

Dermed sluttede den 23-årige Lampre-rytter løbet af på fornem vis, men der bliver ikke tid til at tage sig et velfortjent hvil, eftersom Cunego allerede i næste uge er sat til at deltage i ikke færre end fem forskellige løb:


Damiano Cunegos program for den kommende uge:
Mandag den 29. maj: Gadeløb i Carate Brianza
Tirsdag den 30. maj: Gadeløb i Broni
Onsdag den 1. juni: Gadeløb i Arona
Torsdag den 2. juni: Enkeltstart på Mottarone-bjerget samt “Tipo pista”-løbet i Torino

Tilbage til toppenFeltet.dk: Følg 21. etape af Giroen


Den tidligt annoncerede enkeltstart på Ghisallo er blevet droppet og i stedet er det paradekørsel ind til Milano, der traditionelt er legestue for de sprintere, der har overlevet bjergene. Desuden skal vinderen af den lyserøde førertrøje Ivan Basso hyldes i Milano for en fantastisk flot og suveræn sejr. Feltet.dk vil lave en lidt anderledes live opdatering i dagens anledning, hvor vi gennemgår alle de 20 etaper, som allerede er kørt i løbet af etapeløbet samt vi følger naturligvis udviklingen på dagens etape.

Du kan følge med fra 14:30 på Feltet.dks live opdatering.

Tilbage til toppen

Læs også
Evenepoel fremhæver Vingegaard til stor prisuddeling
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger