Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d´Italia korte - 7. maj 2006

Giro d´Italia korte - 7. maj 2006

07. maj 2006 00:480


- ProTour statistik: Quick Step et point efter CSC
- Savoldelli: Bekymret over bjergene
- McEwen: Vigtig sejr for holdet
- Billeder: 2. etape
- Team CSC: Stille og nem dag
- Team CSC: Kun et punkt på dagsordenen
- Førertrøjer: McGee i pointtrøje - Di Luca i bjergtrøje
- Discovery Channel: Ikke vigtigt at holde trøjen
- Johan Bruynee: Prologen er en god indikator
- Bjarne Riis: Melder Basso i superform

De korte nyheder opdateres løbendeProTour statistik: Quick Step et point efter CSC


Med Paolo Bettini tredjeplads på dagens etape af Giro d’Italia, og dermed vinder af to ProTour point, er Quick Step holdet nu kun et point efter Team CSC i Feltet.dks uofficielle holdrangliste.

Med Paolo Bettini som storfavorit på morgendagens afslutning ser det ud til at det belgiske hold kan overtage føringen midlertidigt.

Feltet.dks ProTour holdrangliste
1.Team CSC268
2.Quick Step - Innergetic267
3.Caisse d'Epargne-Illes Balears252
4.Lampre-Fondital221
5.Rabobank202

Her finder du hele ProTour statistikken: Pro Tour statistik 2006

Tilbage til toppenSavoldelli: Bekymret over bjergene


Selvom den dobbelte vinder af Giro d’Italia, Paolo Savoldelli, har fået en drømmestart på sit forsvar af titlen, er der stadigvæk lang vej igen. Især de mange afslutninger på bjergtoppene bekymrer Savoldelli.

”Desværre bekymrer afslutninger på bjergtoppende mig, da jeg ikke er nogen ren klatrer og denne Giro vil helt sikkert blive afgjort på stigninger op mod mål,” sådanne udtalte Savoldelli til Reuters inden prologen startede.

For at forberede sig helt optimalt har Savoldelli været ude og kigge på alle stigningerne, men det har ikke gjort ham mere rolig.

”Jeg har set på alle stigningerne. Etape 17 på Plan de Corones er meget hård, da der allerede er en del stigninger inden de sidste fem kilometer på grus. Derudover er der stigningen op til Passo de San Pellegrino på etape 19 efter 200 kilometer, og dagen efter er der så Mortirolo. Det bliver den store dag, da alle vil være meget trætte der.

Med endnu en lyserød trøje i morgen, har Savoldelli kørt 12 gange med løbets førertrøje. Dermed har han haft trøjen på lige så mange gange som Moreno Argentin og Alex Zülle. Der er dog stadigvæk meget langt op til Eddy Merckx 74 trøjer.

Tilbage til toppenMcEwen: Vigtig sejr for holdet


“Denne sejr er meget vigtig for mig, fordi det er Giroen, og det er ikke kun Giroen, men Giroen i Belgien, hvilket er meget vigtigt for vores sponsorer,” udtalte McEwen ifølge Cyclingnews efter dagens flotte sejr.

“Enhver sprint du vinder, er perfekt. Forarbejdet til finalen var perfekt. Jeg kunne følge Milram toget i de sidste fem kilometer. Jeg vidste, der var en del rundkørsler i træk, så jeg kunne sidde i en god position i hjulet på Petacchi. Det var kun de sidste 200 meter, at det blev en smule kompliceret. Da Alessandro kiggede sig rundt og så mig sidde i hans hjul, tror jeg det gjorde han en smule usikker på, om han skulle køre en taktisk spurt, eller bare køre en power spurt, som han ofte gør med 200 meter igen.”

Selvom Milram havde styret hele finalen, havde holdet ikke noget svar, da T-Mobile angreb med Pollack. ”Han (Petacchi) ventede i lang tid og reagerede ikke da Pollack startede, så jeg blev nødt til at finde noget plads. Jeg fandt den mellem ham og Brown, igennem et lille hul, og kunne derefter starte min spurt.” Derefter var der ingen som kunne følge den eksplosive lille australier, som kunne køre suverænt ind som vinder.

Sejren var McEwens niende sejr i Giroen.

Tilbage til toppenBilleder: 2. etape

Fotos: Sirotti
Tilbage til toppenTeam CSC: Stille og nem dag


Robbie McEwen (Davitamon-Lotto) vandt årets første sprinteretape i Giro d'Italia, og det danske hold kom dermed ikke på arbejde på dagens etape.

”Det var en dag uden den store dramatik for vores vedkommende, og en god dag i den forstand, at vi kom forholdsvist nemt igennem uden problemer. Nu, hvor ansvaret primært hviler på Discovery Channel og sprinterholdende, kan vi spare på kræfterne og koncentrere os om at beskytte Ivan i feltet”, sagde sportsdirektør Alain Gallopin efter etapen.

Tilbage til toppenTeam CSC: Kun et punkt på dagsordenen


Efter en overraskende skuffende indlende enkeltstart for Team CSC, er holdet tvunget til at ændre lidt på planerne for løbets første fase. Man havde ellers sat næsen op efter, at Bobby Julich skulle tage den rosa førertrøje, men efter den amerikanske rytter tabte hele 45 sekunder så enkeltstarten, synes det nu usandsynligt.

”Måske er det også det bedste. Vi skal ikke have mere stress på os end højest nødvendigt,” efterrationaliserer Riis overfor BT.

Dagsordenen for det videre forløb er således klar, og det er at hjælpe Ivan Basso så langt frem i klassementet så muligt. ”Ja, det er det eneste punkt på dagsordenen for os. Vi skal ikke ud og jagte etapesejre. Vi skal glemme alt andet end at beskytte Ivan og sørge for, at han kommer så langt frem i klassementet som muligt,” siger Michael Blaudzun til Ekstra Bladet.

Man måtte dog på enkeltstarten også acceptere et tidstab til Ivan Basso i forhold til sidste års vinder af løbet. ”I første omgang tænkte jeg da også, at 23 sekunder er voldsomt,” siger Riis, der dog understreger, at Basso er ret afklaret med situationen, og at der er lang vej til mål.

Holdet får dog allerede på 5. etapes holdtidskørsel mulighed for at hente noget af det tabte. ”Vi satser meget på at vinde den etape. Det er alle mand meget fokuseret på, og jeg mener, at vi har holdet til at tage den sejr”, siger Michael Blaudzun.

Tilbage til toppenFørertrøjer: McGee i pointtrøje - Di Luca i bjergtrøje


Efter sejren på den indledende enkeltstart fører Paolo Savoldelli (Discovery Channel) samtlige konkurrencer forud for søndagens 2. etape, men han kan ikke køre med dem alle. Det betyder, at nummer to Bradley McGee (Francaise des Jeux) vil være iklædt løbets point-trøje, mens Danilo Di Luca (Liquigas) vil bære bjergtrøjen. José E. Gutierrez Cataluna vil bære Intergiro-trøjen, til trods for at han på nuværende tidspunkt kun er placeret som nummer fire i den konkurrence.

Tilbage til toppenDiscovery Channel: Ikke vigtigt at holde trøjen


Med et forspring på 11 sekunder til nærmeste rytter i klassementet, skulle man mene, at Paolo Savoldelli har gode muligheder for at holde førertrøjen også efter søndagens etape. Men det lader ikke til, at det amerikanske mandskab har den store lyst til at arbejde så tidligt i løbet.

”20 sekunder er ingenting og at beholde trøjen er ikke meget vigtigt de næste dage,” Sagde Savoldelli efter gårsdagens sejr til Velonews.com.

Og han bliver bakket op af sportsdirektør Sean Yates. ”Vi har tre dage mere i Belgien og det er åbenlyst at sprinterholdene - specielt Lotto - vil holde tingene sammen.”

Yates forventer dog at holdet vil sende et par ryttere frem i starten af etapen, for at sætte tempo indtil sprinterholdene tager over.

Tilbage til toppenJohan Bruynee: Prologen er en god indikator


Johan Bruyneel havde svært ved at smøre sit store smil af ansigtet efter Paolo Savoldelli havde vundet den indledende enkeltstart i Giro d´Italia i suveræn stil. Savoldelli var 11 sekunder bedre end Bradley McGee, mens resten af favoritterne til den samlede tabte yderligere tid til sidste års vinder af Giro d´Italia.

”Det er bestemt en indikation på formen,” sagde Bruyneel til Velonews.com. ”Du kan ikke vurdere nogen på en prolog, men det var en stor forskel og det havde jeg ikke ventet på bare skes kilometer.”

Den belgiske team-manager ved dog godt at sejren langt fra er sikret endnu, da der forude venter mange bjergetaper. ”Dertil kommer, at Basso går efter det samlede klassement i Giroen og Touren, så for ham er det virkelig vigtigt, at han er den stærkeste i den sidste uge.”

Tilbage til toppenBjarne Riis: Melder Basso i superform


Bjarne Riis var meget optimistisk på Ivan Bassos vegne, da han talte med Politiken forud for gårsdagens prolog i Seraing. Der er nok ikke nogen tvivl om, at den danske team-manager ikke havde forudset, at den italienske kaptajn ville tabe hele 24 sekunder til vinderen Paolo Savoldelli. Således betegnede han den lidt over seks kilometer lange enkeltstart som ”perfekt” for Basso og mente endda, at hans italienske rytter kunne vinde den.

Optimismen kom af de seneste dages træningsresultater, der ifølge Riis skulle have været meget opløftende. Basso skulle således have meddelt, at han følte sig bedre end nogensinde før.

”Han føler sig helt på toppen og kan simpelthen ikke gøre mere for at nå de mål, vi sammen har sat os. Det fastslår han på baggrund af de test, han foretager under træningen, og jeg kan jo aflæse på de computerresultater, jeg får tilsendt, at det er fuldstændig rigtigt. Forleden var han på cyklen i otte en halv time bare for at køre sig helt ud, og det er forbløffende, hvad han kan yde undervejs,” fortæller Riis og tilføjer:

”Og så tror jeg oven i købet, han vil vise sig i en endnu mere overbevisende udgave i Tour de France, for han er af den type, der udvikler sin styrke, jo mere han kører. Jeg ser simpelthen ingen etapeløbsrytter, der er bedre end Ivan, og det er også derfor, vi satser så hårdt på ham både nu i Giroen og senere i Touren”.

Måske gårsdagens tidstab til sidste års samlede vinder, Paolo Savoldelli, måske er en gave til løbet. Henter den danske mandskab således ikke det tabte på holdstidskørslen, så er Basso tvunget til at angribe, hvis han vil overtage førertrøjen.

Tilbage til toppen

Læs også
Armstrong: Det er prisen man betaler for at være den bedste
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger