Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Narváez vinder 12. etape i Giroen - Hansen i udbrud

15. oktober 2020 16:50Foto: Sirotti

Ecuadorianske Jhonatan Narváez vandt torsdagens etape i Giro d´Italia til Cesenatico. Narváez vandt efter et udbrud, hvor Jesper Hansen også sad med, indtil Jhonatan Narváez og Mark Padun Kørte væk fra udbruddet. Jakob Fuglsang avancerede til top 10 igen.

Jhonatan Narváez vandt 12. etape af Giro d´Italia, efter han kørte solo i mål efter et langt udbrud. Ecuadorianeren vandt foran Mark Padun, der med en deffekt 20 kilometer fra mål måtte lade sig sætte. 

 

Favoritterne kørte samlet i mål. Af den grundskete der ingen ændringer i top-10. Derfor kan João Almeida se frem til endnu en dag i lyserødt. 

 

Etapereferat

At Marco Pantani er en italiensk folkehelt, kan ikke komme bag på nogen. Dagens etape i Giroen tog udgangspunkt i piratens hjemby Cesenatico, hvor der både var start og mål. 

 

De 144 startende ryttere skulle ud på 204 kuperede kilometer med i alt 3800 højdemeter og hele fem kategoriserede stigninger. 

 

Da starten gik, var der mange angreb, hvor blandt andet unge Matthew Holmes (Lotto Soudal) forsøgte sig, men kom dog ikke afsted. Der skulle også gå næsten 30 kilometer, inden der var blevet dannet et udbrud bestående af 13 mand. 


De 13 mand i udbruddet var Francois Bidard (AG2R La Mondiale), Simon Pellaud (Androni Giocattoli), Mauele Boaro (Astana), Mark Padun (Bahrain-McLaren), Cesare Benedetti (Bora-Hansgrohe), Joye Rosskopf (CCC), Simon Clarke (EF Pro Cycling), Albert Torres (Movistar), Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling), Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers), Maximilian Richeze (UAE Emirates), Etienne Van Empel (Vini Zabú - KTM) og endelig danske Jesper Hansen (Cofidis).

 

De mange lykkeriddere fik hurtigt opbygget et forspring på to et halvt minut frem mod den første kategoriserede stigning. På mellemhånd lå Héctor Carretero (Movistar), der forsøgte at komme op til de mange i front. 

 

Der var ingen i front, der var en trussel for João Almeida’s (Deceuninck - Quick-Step) førertrøje, da bedste mand var over 44 minutter efter. Derfor fik de også hurtigt et stort hul og efter den ukategoriserede Polenta-stigning var forspringet oppe på over fem minutter. Carretero lå stadig på mellemhånd. 

 

Udbruddets forspring fik lov til at vokse og vokse til næsten 10 minutters forspring efter 50 kilometer. I feltet var det Deceuninck - Quick-Step, der havde fronten, men uden at køre stærkt. 

 

Carretero kommer op - men er der urent mel i posen?

Efter god, måske lidt for god, hjælp fra holdbilen kom Carretero op til udbruddet, hvis forspring nu var vokset til hele 11 minutter og 30 sekunder. Dermed var Movistar det eneste hold i front med mere end en rytter.

Ved toppen af dagens første kategoriserede stigning, kategori fire stigningen Ciola, var det Pellaud, der var først over efterfulgt af Van Empel og Richeze. Forspringet var nået op på 13 minutter inden NTT Pro Cycling gik frem og overtog fronten i feltet med stort set hele holdet. 

 

Det sydafrikanske hold fik hurtigt belønning og da feltet rundede toppen af Ciola, var forspringet faldet til 11 minutter. 

 

Næste kategoriserede stigning, der skulle forceres, var Cima Barbotto på fire en halv kilometer og med en stigningsprocent på over otte i snit. Her var det igen Pellaud først over foran Van Empel, medens Rosskopf tog tredjepladsen. Med de 12 point på dagens etape var Pellaud nu nummer seks i bjergkonkurrencen, dog hele 63 point bag den førende Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling). 

 

På nedkørslen skete der en lille udskilning i gruppen, hvor blandt andet Hansen kæmpede for, at der skulle mere fart på. NTT Pro Cycling havde nu fået kørt forspringet over fem minutter ned, til under otte minutter. 

 

Jesper Hansen med i udskilningen i udbruddet

Med et forspring der fortsatte med at falde, skulle der ske noget ude i udbruddet. Narváez, Richeze, Padun, Hansen og Benedetti lykkedes med at komme fri fra de andre ryttere. Boaro, Campenaerts og Van Empel forsøgte at komme op til de fem i front.

 

Med 100 kilometer til mål lykkedes det først for Torres og Clarke at komme op til de fem forreste, inden de resterende ryttere fulgte og gruppen nu var samlet i front igen. Samtidig begyndte det ar regne og vejret så pludselig slemt ud. 

 

Som rytterne begyndte at køre lidt opad igen, gik Rosskopf til angreb og fik sat mere fart på udbruddet og skabte straks huller. Campenaerts og Torres kom ikke med, men var dog ikke langt fra de øvrige 12 i front. 

 

Nede i feltet var den notorisk ringe nedkører Ilnur Zakarin (CCC Team) blevet sat på nedkørslen og lå nu alene og jagtede feltet frem mod næste stigning. 

 

I udbruddet blev også Benedetti og Richeze sat, medens forspringet lå omkring de syv minutter og 20 sekunder.

 

På vej opad Perticara kom udbruddets forspring for første gang under de syv minutter ned til et felt, hvor det stadig var Bjarne Riis’ tropper der førte an. 

 

Først over toppen var for tredje gang Pellaud og for tredje gang var det foran Van Empel. Denne gang var det danske Jesper Hansen, der viste flotte bjergben og blev nummer tre. Forspringet var dog også faldet til kun lige over seks minutter. 

 

Da rytterne kørte ind på dagens højeste stigning, havde Simon Pellaud, Cesare Bennedetti og Joey Rosskopf vristet sig fri fra udbruddet. Kort inde på stigningen måtte Cesare Bennedetti sande, at han ikke kunne følge med schweizeren og amerikaneren.

 

En mindre gruppe for udbruddet opnåede dog kort inde på stigningen kontakt til de to forreste, heriblandt. Jesper Hansen. Derfor hed den nye førergruppe Simon Pellaud, Joey Rosskopf, François Bidard, Mark Padun, Jesper Hansen, Manuele Boaro og Jhonatan Narváez.

 

Herudover havde vejret taget til. Vinden viste sig som at være meget kraftig, mens regnen også stillet roligt havde taget til.

 

Nede i feltet, forsatte NTT deres arbejde for deres kaptajn, Domenico Pozzovivo. Deres indsats betød, at da de forreste ryttere krydsede toppen, var deres forspring kommet under fem minutter.

 

Det hårde tempo fra NTT, resulterede i, at både Jakob Fuglsang og Vincenzo Nibali var uden hjælpere. Derfor skulle de to kaptajner klare resten af etapen på egen hånd.

 

Oppe i udbruddet satte Jhonatan Narváez tempo, fordi deres forspring blev ved med at falde. Det fik Jesper Hansen til at falde tilbage, da han ikke kunne følge med i det hårde accelerationer. Jesper Hansen fik dog hurtigt kontakt igen, da skulle have gang i sin dieselmotor.

 

I bjergspurten skulle der køres om ni point, dem tog Simon Pellaud sig af, mens Jesper Hansen tog andenpladsen og de fire point. Joey Rosskopf og Mark Padun tog sig af resterende fire to og ene point.

 

På nedkørslen fik Etienne van Empel, som også havde fået tilslutning en punktering. Punkteringen gjorde det svært for ham at komme op igen. 

 

Simon Clark var også kommet op på nedkørslen. Clarke kørte dog kontra på udbruddet med det samme for at give sig selv det nødvendige forspring, han manglede for at sidde med udbruddet hen over stigningerne, hvor han havde vist sig som dårligt kørende.

 

Padun og Narváez lukkede dog hullet op til Simon Clarke og kørte kontra på ham. Derfor var australieren igen på egen hånd. Nu i en jagtende rolle.

 

På den lange nedkørslen forsøgte Jesper Hansen og Simon Pellaud at lukke hullet op til den stærke frontduo. De blev dog kort efter neutraliseret.

 

 

Nede i feltet oplevede Jakob Fuglsang problemer med sit gear. Derfor måtte den danske klassementsrytter skifte cykel og lukke et lille hul op til feltet, hvor NTT stadig lå i front.   

 

Mark Padun og Jhonatan Narváez forspring steg så meget, at deres forspring med 30 kilometer igen var steget til 3 minutter og 36 sekunder ned til resterne af udbruddet, mens forspringet til feltet var helt oppe på syv minutter.

 

Jhonatan Narváez kørte først over toppen og tog bjergpointene uden kamp for Mark Padun. De to ryttere arbejdede fint sammen grundet deres fællesmål om at vinde etapen.

 

Favoritgruppen kørte også over toppen i samlet flot, hvor kun Ilnur Zakarin fra klassementskampen manglede. Dette var resultatet af NTT´s hårde føringsarbejde.

 

Blandt de to forreste, havde Mark Padun opnået en defekt, derfor jagtede ukraineren nu ecuadorianeren, der havde et lille forspring med 20 kilometer igen.

 

Narváez kørte alene under 10-kilometermærket med en jagende Padun bag sig. Jesper Hansen gruppen var ude af spil i kampen om etapesejren, da gruppen var fem minutter bag Jhonatan Narváez.  

 

Jhonatan Narváez kørte alene i mål. I klassementet fører Joao Almeida fortsat, mens Jakob Fuglsang avancerede til top 10 igen. 

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Jhonatan Narváez
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Driedaagse Brugge-De Panne(1.WWT) 20/10

Vuelta a España(2.UWT) 20/10-08/11

Driedaagse Brugge-De Panne(1.UWT) 21/10

Driedaagse Brugge-De Panne(1.UWT) 21/10

Tour of Chongming Island ...(2.WWT) 23/10-25/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 25/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SØG EFTER CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS