Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Jai Hindley vinder efter eksplosion på Stelvio - Fulgsang firer!

22. oktober 2020 16:26Foto: Sirotti

Efter en eksplosion af et cykelløb kunne Jai Hindley i dag køre først over stregen på dagens kongeetape af Giroen foran Tao Geoghegan Hart. Danske Jakob Fuglsang blev firer på etapen og er nu nummer seks samlet. 

Jai Hindley (Team Sunweb) tog i dag en stor sejr, da han krydsede målstregen som første mand efter Giroens kongeetape. I spurten slog han Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers), der blev nummer to. Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) rundende podiet på etapen af og kom i mål 45 sekunder efter.

 

Løbets førende Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step) måtte sande, at træerne ikke vokser ind i himlen og efter 15 dage i lyserødt, måtte han efter etapen aflevere trøjen til Wilco Kelderman (Team Sunweb), der nu fører løbet inden de tre sidste etaper. 

 

Etapereferat

Årets kongeetape fik en rasende hurtig start. Med start for foden af gårsdagens målstigning var der fra begyndelsen højdemeter at klatre samt bjergpoint at tage. 

 

På trods af, at Giovanni Visconti (Vini Zabù - KTM) var ude af løbet havde Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling) en del at holde øje med. Hele 35 mand rykkede sig nemlig løs, og da der samtidig med det samme var dannet sig en gruppetto var feltet pludselig reduceret til blot 21 mand med alle klassementsfavoritterne.

 

Guerreiro lykkedes dog med at tage de første 18 bjergpoint. Efterfølgende nåede favoritgruppen op til udbruddet på nedkørslen, og et nyt udbrud på 15 mand kunne køre afsted. Heriblandt var ikke Guerreiro, men i stedet Thomas De Gendt (Lotto Soudal), som nu var nærmeste konkurrent i bjergklassementet.

 

Derfor måtte EF Pro Cycling sætte en jagt i gang i dalstykket frem til næste stigning, og da forspringet var kørt ned til en overkommelig distance for foden af Passo Castrin kunne indehaveren af bjergtrøjen køre op til De Gendt og kompagni. 

 

Det var dog belgieren, som kom først over passet med de 40 point, mens portugiseren fik de efterfølgende 18. Dermed var der 122 point til førstnævnte og 234 til sidstnævnte.

 

De to kunne køre nedkørslen sammen med Fabio Felline (Astana Pro Team), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF-Faizanè), Stéphane Rossetto (Cofidis), Daniel Navarro (Israel Start-Up Nation), Matthew Holmes (Lotto Soudal), Dario Cataldo, Antonio Pedrero og Sergio Samitier (Movistar Team), Louis Meintjes og Ben O’Connor (NTT Pro Cycling), Filippo Ganna og Ben Swift (Ineos Grenadiers) samt Joe Dombrowski (UAE Team Emirates).

 

Team Sunweb tager kontrol

Nede i feltet tog Team Sunweb fronten med Nico Denz og sørgede for, at udbruddet ikke fik lang snor, men i stedet blev holdt omkring de to minutter. 

 

I mellemtiden styrtede Manuele Boaro (Astana Pro Team) og måtte trække sig ud af årets Giro d’Italia, så Jakob Fuglsang nu blot havde fire holdkammerater tilbage.

 

Det lange dalstykke og nedtællingen til Stelvio var nu begyndt, men pludselig trak Wilco Keldermans tropper sig fra fronten igen, og udbruddet, der ellers så dødsdømt ud, fik pludselig yderligere halvandet minut. 

 

Demonstrativt satte Vincenzo Nibali (Trek - Segafredo) sig i front med et glimt i øjet for en kort bemærkning.

 

Få kilometer senere lagde Team Sunweb sig dog frem igen, dog ikke med samme tempo, da forspringet byggede op til 4 minutter. 

 

Ved bunden af Stelvio lå dagens bonusspurt, som De Gendt var villig til at rykke fra udbruddet for at sikre sig point på. 

 

O’Connor sætter udskilningen i gang

Nede i feltet tog Chad Haga (Team Sunweb) over i det blot 30 mand store favoritfelt, mens Denz, Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick-step) og Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) kunne glide ned mod gruppettoen. 

 

Foran mistede først Cataldo kontakten, så Tonelli, Rosetto og ikke mindst De Gendt. De kunne se Haga’s arbejde blive overtaget af Martijn Tusveld (Team Sunweb), da de blev hentet af feltet.

 

Efter Meintjes havde kørt de indledende kilometer for sin holdkammerat satte O’Connor sit angreb ind med 55 kilometer til mål. Gårsdagens etapevinder fik hurtigt hul, men feltet lurede lidt over halvandet minut bagude.

 

Mens Team Sunweb og Ineos Grenadiers var godt repræsenteret var både Nibali og Jakob Fuglsang isoleret, ikke mindst da Felline også gled fra udbruddet og gennem favoritgruppen. João Almeida (Deceuninck - Quick-Step) havde stadig James Knox og Fausto Masnada ved sig, og top ti var endnu intakt.

 

Mens Guerreiro faldt fra forfølgergruppen øgede O’Connor sin afstand til både denne og favoritgruppen.

 

Feltet eksploderer på Stelvio - Almeida falder fra

Såvel Knox som Domenico Pozzovivo (NTT Pro Cycling) måtte slippe gruppen, da Sam Oomen tog over i Sunweb-toget. Kort efter var der krise for førertrøjen, da Almeida tabte meter. 

 

Med 12 kilometer til toppen så det sort ud, men portugiseren hægtede sig fast i gruppen. Der gik dog ikke længere før Almeida måtte kalde efter Masnada. Geoghegan Hart fik Ganna til at skubbe Chris Hamilton væk fra sin korte føring, og nu var der for alvor mandefald.

 

Mens Pedrero som sidste mand i forfølgergruppen blev hentet røg først Pelle Bilbao (Bahrain - McLaren) af, så Rafal Majka og Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), og til sidst Nibali og Fuglsang. 

 

Dermed var der blot Kelderman og Jai Hindley (Team Sunweb) tilbage mod Rohan Dennis og Geoghegan Hart.

 

Kort efter så det skidt ud for Kelderman, da han tabte meter, mens Hindley blev siddende hos Geoghegan Hart, men med udsigt til førertrøjen fik hollænderen hægtet sig på. 

 

Kelderman eksploderer

Der gik dog ikke længe inden hollænderen måtte indse, at træerne ikke vokser ind i himlen og Kelderman måtte slippe sin holdkammerats hjul. Jai Hindley blev siddende på Geoghegan Harts hjul og Dennis fortsatte med at sætte tempo for sin kaptajn.

 

Med fire kilometer til toppen af mægtige Stelvio var Kelderman et halvt minut bag de tre forreste, medens Fuglsang havde fået gang i benene og dannede fælles front med Bilbao. De to tidligere holdkammerater var yderligere et halvt minut bag Kelderman. 

 

Tingene gik den forkerte vej for Kelderman, der nu var 40 sekunder efter sin holdkammerat og de to INEOS Grenadiers-ryttere. Fuglsang og Bilbao var stadig blot et halvt minut efter hollænderen og kom dermed tættere på. 

 

Som de nærmede sig toppen skulle rytterne til at have overtøj på og for unge Hindley var det ved at gå helt galt. Han kunne ikke få jakken på og var ved at styrte i processen. Heldigvis lykkedes missionen efter nogle forsøg. 

 

Dennis, der havde smadret hele feltet, var første mand over Cima Coppi og kunne tilskrive sig 50 point i bjergkonkurrencen, den del var han nok ligeglad med, da alt nu handlede om Geoghegan Hart og førertrøjen 

 

Kelderman rundede toppen 50 sekunder efter fronttrioen og Fuglsang og Bilbao rundede den et minut og 38 sekunder efter de tre i front, der nu kørte nedad i et rent vinterlandskab. 

 

Nibali rundede toppen alene noget efter Fuglsang og Bilbao, medens den detonerede Almeida rundende toppen tre minutter og 40 sekunder efter Dennis.

 

Utilfreds Kelderman på nedkørslen - Geoghegan Hart henter 3 bonussekunder

På nedkørslen fra Stelvio hentede Kelderman få sekunder på de tre i front og hollænderen kunne lune sig med, at han var i den virtuelle førertrøje. 

 

Forrest sad Hindley i en god situation, da han havde et alibi for, at ikke tage føringer. Dennis kørte fortsat hurtigt og holdt sin kaptajn fremme. 

 

Kelderman fik en dunk fra sportsdirektørbilen, der ville køre op til Hindley og give forplejning til ham. Hollænderen var tydeligt utilfreds med dispositionen. Handlede det i virkeligheden om, at Kelderman, der skifter til Bora-Hansgrohe til næste sæson, var utilfreds med, at Hindley ikke sad hos ham?

 

Fulgsang og Bilbao havde på nedkørslen fået Kelderman indenfor deres synsfelt og danskeren var dermed ved at køre sig et godt stykke ind i top ti.

 

Kelderman var stadig ikke tilfreds og var nu over et minut bag sin holdkammerat og Almeida var nu fire minutter bag de førende tre. 

 

Med godt 11 kilometer til mål kom den indlagte spurt, hvor Ineos-drengene kørte igennem som nummer et og to. Hindley blev naturligvis nummer tre. Nu havde Hindley og Hart byttet plads i klassementet og Hart var nu et sekund foran australieren.

 

Torri di Fraele stigningen - Fuglen knækker Kelderman.

Som de to forreste ramte dagens sidste stigning var Dennis’ arbejdsdag færdig og han slog ud. Fuglsang og Bilbao fik hentet Kelderman på den første del af stigningen og de tre ryttere var nu næsten to minutter bag de nu to førende. 

 

Fuglsang viste gode ben på stigningen og gik direkte forbi Kelderman sammen med Bilbao, der dog også var i problemer. 

 

De to unge ryttere i front begyndte at tabe en smule tid på stigningen og med 4 kilometer til toppen var deres forspring nu et minut og 15 sekunder ned til Fuglsang og Bilbao. Bilbao kørte dog desværre fra danskeren. 

 

Længere bagude kunne Almeida-gruppen se Nibali lige foran sig, men den store gruppe var stadig over fire minutter bag de forreste. 

 

Bilbao kørte stærkt og var snart kun 50 sekunder efter de to i front. Havde de spillet for højt spil forrest?

 

Forrest var det stadig Geoghegan Hart foran Hindley og begge ryttere så en smule trætte ud, men de holdt en flot fart med halvanden kilometer til toppen. Da de to forreste begyndte at tænke over etapesejren, var Bilbao nu kun 40 sekunder efter.

 

Geoghegan Hart var første mand over toppen på stigningen og førte helt ind han åbnede spurten fra spids, hvor Hindley gik forbi og tog karrierens største triumf.

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

HOMETRAINER? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE