Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Ganna vinder flot bjergetape - Fuglsang hjem med favoritterne

07. oktober 2020 16:30Foto: Sirotti

Filippo Ganna (INEOS) mistede sin kaptajn i går, så i dag var italieneren i offensiven og kvitterede med en flot etapesejr efter en hel dag i udbrud. Fuglsang sluttede sammen med de bedste favoritter og avancerede to pladser, så han nu er nummer syv.

Annonce

Dagens 225 kilometer lange etape til Camigliatello Silano blev domineret af et stærkt udbrud, der fik tilslutning af lykkeridere bagfra opad dagens hårdeste stigning.

 

I sidste ende var Filippo Ganna stærkest, og italieneren kørte fra Thomas De Gendt og Einer Rubio (Movistar) få kilometer før toppen.

 

Bag italieneren kom favoritterne samlet til mål, og danske Jakob Fuglsang sluttede midt i gruppen.

 

Etapereferat

Det var uden Luca Wackermann (Vini Zabú - KTM), at rytterne klokken halv elleve i formiddags tog starten på femte etape af Giroen, der var årets første etape på det italienske fastland.

 

De 171 tilbageværende rytterne skulle ud på 225 bjergrige kilometer mellem Mileto og Camigliatello Silano. Undervejs skulle der forceres tre kategoriserede stigninger og en håndfuld ukategoriserede, der tilsammen resulterede i over 4500 højdemeter.

 

Der stod udbrud skrevet over etapen og derfor var der også vild kamp for at komme med i udbruddet. Efter 20 kilometer var feltet trukket helt ud, på grund af de mange angreb, men ingen kom afsted.

 

Marco Frapporti (Vini Zabú - KTM) der også var i udbrud forsøgte sig igen i dag med et angreb med præcis 200 kilometer til mål, men han blev kørt ind igen. Næste markante navn til at forsøge sig var gårsdagens nummer to Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), der angreb sammen med tre andre.

 

Sagan fik følgeskab af altid stærke Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Rodrigo Conteras (Astana) og to andre, men de blev kørt ind af et felt, der ikke ville give udbruddet frit løb.

 

Der var nu kørt 36 kilometer og stadig intet udbrud var kommet afsted, men Sagan og De Gendt forsøgte sig igen. Med sig fik de denne gang Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers). Tre ryttere kørte op, men gruppen kom heller ikke væk, da feltet hentede dem igen.

 

Udbruddet etableres endelig

Efter næsten en times kørsel med en vanvittig opskruet fart angreb vinderen af første etape Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) sammen med holdkammeraten Salvatore Puccio (INEOS Grenadiers). De to italienere fik følgeskab af Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og Jan Tratnik (Bahrain-McLaren) og de fire ryttere fik endelig etableret et hul ned til feltet.

 

På mellemhånd lå Valerio Conti (UAE Team Emirates), Jhonatan Restrepo (Androni Giocattoli - Sidermec), Edoardo Zardini (Vini Zabú - KTM) og Hector Carretero (Movistar). De fire ryttere fik hurtigt kontakt til de forreste og nu havde vi efter næsten 60 kilometers kørsel fået et ottemands-udbrud, der var to minutter foran feltet.

 

Ved den indlagte spurt i Catanzaro Lido kørte Restrepro først over efterfulgt af Zardini og Hagen, men det der nok mere havde udbrydernes interesse, var dagens bjergpoint.

 

På etapen var der 124 point at køre om, med maksimalt 58 til den samme rytter. Den førende i konkurrencen Jonathan Caicedo (EF Pro Cycling) havde kun 40 point, så første mand over dagens kategori 1 stigning, kunne meget vel overtage trøjen.

 

Kampen om bjergpointene

Første rytter over dagens første kategori tre stigning var Zardini, der dermed sikrede sig ni point til bjergtrøjen. Udbruddet krydsede toppen små fire minutter foran feltet, der blev ført an af Deceuninck - Quick-Step.

 

 

Næste stigning var den ti kilometer lange Tiriolo-stigning, der var hårdest i bunden og så blev lettere, desto længere mod toppen rytterne kom.

 

I feltet stod Pieter Weening (Trek-Segafredo) af. Den 39-årige hollænder led af efterveerne fra sit styrt i går og grundet let kvalme valgte rytterens hold at trække ham fra løbet.

 

På toppen af Tirolo var det igen Zardini, der kunne køre først over og nu havdehan 18 point i bjergkonkurrencen. Nummer to over toppen var Carretero og nummer tre var Conti. Udbryderne krydsede toppen fire minutter og 40 sekunder foran hovedfeltet.

 

 

Frem mod Valico di Montescuro-stigningen

Efter dagens anden bjergspurt fortsatte rytterne på et plateau inden de med 80 kilometer igen begyndte at køre nedad, fremmod dagens kategori et stigning, Valico di Montescuro på næsten 23 kilometer.

 

I feltet var det først Victor Campenearts (NTT Pro Cycling), der førte an i feltet, inden Astana gik frem og sendte tre ryttere til fronten af feltet. Udbruddet havde med 75 kilometer til mål stadig næsten fem minutters forspring.

 

Jumbo-Visma var næste til at gå frem i feltet og Tony Martin fik hurtigt kørt et halvt minut af lykkeridernes forspring.

 

Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) måtte opgive at fuldføre etapen og franskmanden blev den syvende rytter til at forlade løbet.

 

Fremme i udbruddet havde Tratnik defekt, men han var hurtigt tilbage på cyklen. Bagerst i udbrydergruppen sad Conti, der så meget usikker ud på nedkørslen. Tratnik kom op til gruppen igen og som de ramte en ikke-kategoriseret stigning havde de otte i front et forspring på fire minutter og 15 sekunder.

 

Louis Meintjes (NTT Pro Cycling) så ud til at sidde og lide bagerst i feltet og nummer 19 i klassementet så ikke ud til at have en god dag. Gårsdagens vinder Arnaud Démare (Groupama-FDJ) og Elia Viviani (Cofidis) blev også sat, og der blev hurtigt dannet grupetto.

 

Med 44 kilometer til mål nåede udbruddet dagens pointspurt. Her gik Hagen frem og tog de tre bonussekunder. Havde nordmanden en klassements-agenda?

 

Overraskende frafald i front

Kort efter ramte udbryderne dagens store udfordring: Den 25 kilometer lange Valicu di Montescuro-stigning.

 

Med 33 kilometer til mål var udbruddets forspring faldet til 2:05, og det fik Hector Carretero til at angribe i udbruddet. Det kostede livet for Jhonatan Restrepo, der faldt fra i front.

 

Det samme skete overraskende nok for Hagen, der ikke kunne følge i udbruddet længere, hvor Conti havde øget farten for at hente Carretero.

 

Han blev kørt ind igen, og så var de seks mand i front hvor Restrepo og Hagen som sagt manglede.

 

Nede i feltet var der også action, og Geoffrey Bouchard (AG2R) angreb fra bunden af stigningen.

 

Det måtte også være kommet Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) for øre, at hans holdkammerat var i problemer oppe foran. Ihvertfald angreb belgieren nede fra feltet.

 

Han havde Einer Rubio (Movistar) i hjulet, og de to kom snart op til Restrepo, der ikke kunne følge med særlig længe.

 

De Gendt buldrede opad bjerget de følgende kilometer med klejne Rubio i hjulet. De to var snart kun 45 sekunder efter de forreste, der fortsat havde to minutter ned til feltet.

 

Inde på det stejle stykke blev Conti og Puccio sat fra udbruddet, hvor Carretero maste på.

 

Nede i feltet tog Trek-Segafredo frontet for deres kaptajn Nibali. Det kostede lidt efter for løbets nummer to Jonathan Caicedo (EF Pro Cycling), der bev sat.

 

 

Oppe foran passerede duoen De Gendt-Rubio den ene udbryder efter den anden. Først passerede han Conti og senere kom han også forbi Zardini, som belgieren fik i hjulet og bragte tilbage til fronten, hvor Ganna og Carretero sad.

 

Så snart de var kommet op til de forreste, kørte Rubio med det samme afsted. Han kom dog ikke af med De Gendt, der fik den unge colombianer under kontrol.

 

Snart var det kun de to og Ganna, der var tilbage i front. De holdt feltet godt halvandet minut bag sig, men det gik den gale vej for dem.

 

Det fik Ganna til at reagere, og da De Gendt og Rubio kiggede på hinanden, fik bane-fænomenet hullet.

 

Han moste den store enkeltstarts-motor opad den lange stigning, og øgede nærmest hele vejen op.

 

I feltet tog Astana fronten med Jonas Gregaard for Fuglsang, og de fik hentet De Gendt og Rubio.

 

Ganna tog de 40 point henover på toppen, og kastede sig ud i tågen og nedkørslen.

 

Henover toppen accelererede favoritterne Pozzovivo, Fuglsang og Nibali for at komme først henover toppen. De tog fronten nedad.

 

På de sidste 10 kilometer holdt Ganna et fint forspring til favoritterne, og han kunne juble opad den sidste korte stigning, hvor sejren var en realitet.

 

Et lille minut efter kom favoritterne buldrende, og her forsøgte Joao Almeida at sikre sig bonussekunder til trøjen, og portugiseren fik fire styks, da han blev treer bag Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe)

 

Jakob Fuglsang sluttede midt i gruppen.

Annonce

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour du Gévaudan Occitan...(2.NCUPJW) 08/05-09/05

Giro d'Italia(2.UWT) 08/05-30/05

Vuelta a la Comunidad de ...(2.1) 06/05-09/05

Course de la Paix Juniors(2.NCUP) 06/05-09/05

Tour du Gévaudan Occitan...(2.NCUPJW) 08/05-09/05

Giro d'Italia(2.UWT) 08/05-30/05

Grand Prix Bob Jungels(1.1) 09/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Tour de Hongrie(2.1) 12/05-16/05

Circuit de Wallonie(1.1) 13/05

Trofeo Ses Salines(1.1) 13/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

DELTAG I GIRO-SPILLET - PRÆMIER FOR OVER 50.000 KRONER