Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Hjemmebanefavorit vinder GP Odense

29. december 2022 21:50Foto: Feltet.dk

GP Odense blev i dag kørt i Thorvald Ellegaard Arena med en del af de samme ryttere, som kørte i går. Ligesom i går blev det med en dansk vinder. Endda en fra Odense.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Par nummer ti med Amalie Winther Olsen og Francesca Selva tog sejren i dagens GP Odense efter en spændende finalejagt, hvor løbet skulle afgøres i den allersidste spurt.

Par nummer ti var dominerende lige fra den første disciplin, og de vandt hele to ud af de tre discipliner undervejs.

Det endte med en tæt kamp mellem par nummer ti og par nummer fem, men Winther Olsen og Selva kunne til sidst juble efter de fire discipliner

Første disciplin i dag var åbningsjagten på 40 omgange med en spurt halvvejs og en til sidst på stregen. Der kunne dog også tages omgange undervejs.

Der var ikke mange forsøg på at komme afsted før den første spurt. Efter 14 omgange stak fire par afsted, men de holdt ikke frem til spurten, og det var et nogenlunde samlet flet, der skulle spurte om det.

Det blev par nummer fem, der snuppede den første spurt og dermed fem point. Francesca Selva, der var en del af par ti, tog andenpladsen, og halvdelen af gårsdagens vinderpar, Michelle Andres, tog sig af tredjepladsen.

Efterfølgende holdt feltet sig meget samlet uden de store forsøg på at tage en omgang. Det lignede, at de fleste gjorde sig klar til den afsluttende spurt, hvor der var 12 point til vinderen.

Det blev italienske Selva, der tog sejren i den sidste spurt. Derved fik par nummer ti, hvis anden halvdel var Amalie Winther Olsen fra Odense, flest point i første jagt.

Udskilningsløb

Kvindernes udskilningsløb kørte uden de helt store overraskelser. Gårsdagens vinder, Michelle Andres, fra par nummer ét blev dog udskilt med syv par tilbage, hvilket satte dem tilbage i kampen om den samlede sejr.

Par nummer ti blev udskilt som tredjesidst, og derved stod det til en spurt mellem par nummer syv og nummer fem.

Par nummer fem med Matilde Vitillo og Silvio Zanardi, vandt overlegent foran par nummer syv, Ellen Klinge og Laura Auerbach-Lind.

Omgang på tid

De første mange par lå lige over eller under 15 sekunder. Det var først, da par nummer ti startede som tredjesidst, at der rigtigt blev sat en tid, der kunne blive til vindertiden.

Winther Olsen fra par nummer ti satte tiden 14,25. Den blev efterfulgt af par nummer syv, der skuffede lidt og satte tiden 14,92.

Det førende par nummer fem skulle prøve at slå den førende tid, men de kunne ikke hamle op med par nummer ti og satte tiden 14,78. Par nummer ti var det eneste par, der kom under 14,50.

Par nummer ti med Winther Olsen og Selva førte også den samlede stilling inden aftenens sidste disciplin.

Artiklen fortsætter under billedet

image

Winther Olsen og Selva på sejrsrunde efter omgangen på tid Foto: Feltet.dk

Finalejagten

Det var kun seks point, der adskilte par nummer ti og par nummer fem inden aftenens sidste disciplin, der var på 120 omgange. Meget kunne nå at ændre sig. Hvis et par vinder en omgang på resten af feltet, går omgange før point, så alt var stadig i spil.

Jagten startede meget stille ud, og feltet holdt sig samlet uden nogen udbrudsforsøg de første mange omgange. Par nummer ti holdt dog et meget vågent øje med par nummer fem hele tiden.

Med 82 omgange igen styrtede par nummer fire, da de skiftede. De hev dog ikke andre med ned. Efter et par omgange var de igen med i løbet.

Ved den første spurt med 80 omgange igen udvidede par nummer ti sit forspring med to point. Der var stadig ikke nogen seriøse forsøg på at køre væk fra feltet.

Par nummer fem var godt placeret i flere af spurterne og var derfor kun ni point efter tre spurter. Det begyndte dog at se godt ud for par nummer ti, der altså bare ikke skulle tabe en omgang.

Mellem tredje og fjerde spurt var der flere udbrudsforsøg, men ingen kom seriøst afsted, så det lignede, at den samlede stilling skulle afgøres på point.

Par nummer ti vandt fjerde spurt, og det lignede mere og mere en sikker sejr til Odenses egen Winther Olsen og italienske Selva.

Vitillo og Zanardi fra par nummer fem fik dog hentet fem point ind med 20 omgange igen, hvor par nummer ti ikke fik nogen point. Der var nu kun otte point mellem de to par.

Inden den sidste spurt, hvor der var ti point på højkant, var par nummer ti kun ni point foran. De kunne dog kun tabe, hvis par nummer fem vandt, og hvis de ikke fik nogen point.

Det skulle ikke være for par nummer fem, der fik en andenplads i den sidste spurt med par nummer ti lige bag sig.

Derved kunne Amalie Winther Olsen og Francesca Selva køre til målstregen og lade sig hylde som vinderne af kvindernes GP Odense med 68 point. Par nummer fem sluttede på 61 point.