Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Genfødt? Groenewegen gør det igen i Vallonien

Genfødt? Groenewegen gør det igen i Vallonien

23. juli 2021 17:13

Dylan Groenewegen snuppede sin anden etapesejr, da han i dag vandt en reduceret massespurt på 4. etape af Tour de Wallonie.

Annonce

Dylan Groenewegen snuppede sin anden etapesejr i årets Tour de Wallonie, da han i dag vandt en reduceret massespurt på 4. etape.

Hollænderen overlevede en serie af bakker, før han til slut overspurtede Giacomo Nizzolo på stregen i Fleurus efter 206 kilometer.

Quinn Simmons kom ind på femtepladsen i samme tid som vinderen og beholder derfor sin samlede føring forud for morgendagens finaleetape.

Nick van der Lijke blev bedste Riwal-rytter som nummer 15.
 

Etapereferat:

Efter gårsdagens angrebsfest var der lagt op til et noget mere kontrollerbar etape på fjerdedagen af Tour de Wallonie.

 

Dog var det en lang og opslidende etape på 206 kilometer og med knap 3000 højdemeter, der var programsat til rytterne, inden de ville komme i mål i Fleurus.

 

Starten gik i Neufchâteau placeret midt i Ardennerne, og igen i dag var det med høj sol og højt angrebshumør.

 

Pim Ronhaar (Baloise - Trek Lions) var første mand til at køre, og det udløste flere angrebsforsøg. Ingen var dog sluppet af sted, da feltet, uden Timothy Dupont (Bingoal WB) og Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex), som begge stod af, ramte dagens første stigning efter 13 kilometer.

 

Bjergspurten tog Tim Wellens (Lotto Soudal) sig af. I mellemtiden blev profiler som Dries de Bondt (Alpecin-Fenix), Loic Vliegen (Intermarché - Wanty - Gobert) og Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) siet fra blandt mange andre.

 

Kort efter ventede anden kategoriserede stigning, og her blev Jesper Hansen (Riwal Cycling) kun slået af Alexis Gougeard (AG2R Citroën) i bjergspurten. Bagved knækkede feltet over i to, hvor blot omtrent 40 ryttere var i første gruppe.

 

Det animerede Gougeard til at stikke sammen med Romain Seigle (Groupama-FDJ), Valerio Conti (UAE Team Emirates) og Lucas Eriksson (Riwal Cycling), og de fik et lovende hul på 45 sekunder. Flere kørte efter og fik hul, men efter noget tid blev de hentet igen.

 

Efter at have kørt 43 kilometer på den første time forsøgte Matthew Holmes (Lotto Soudal) at køre op til fronten, men forgæves. Feltet kørte rasende stærkt, og efter 50 kilometer var det lovende udbrud atter hentet ind igen.

 

Sådan fortsatte angrebene frem til den tredje stigning, hvor Holmes vandt bjergspurten, imens bagdøren igen åbnede sig i feltet.

 

Nu forsøgte Fabio van den Bossche (Sport Vlaanderen-Baloise), Baptiste Planckaert (Intermarché - Wanty - Gobert) og Alessandro de Marchi (Israel Start-Up Nation) sig, og både de Bondt og Tom Paquot (Bingoal WB) forsøgte uden held at komme op.

 

Trioen var stadig fri ved den første spurt, som Van den Bossche vandt foran Planckaert og De Marchi, inden Van den Bossche blev sat af sine to følgesvende.

 

Endelig tog feltet en puster efter over 70 kilometers kørsel, og kort efter tilsluttede Van den Bossche sig til feltet. Roen sænkede sig, og de to forreste kunne øge til 4.30, inden Trek-Segafredo satte sig frem med Jakob Egholm for at kontrollere.

 

Forspringet spises - nye angreb

Afstanden nåede endda helt op på 6.05 efter 96 kilometer, men på toppen af den næste stigning var afstanden nede på 3.30.

 

Med hjælp fra Josef Cerný (Deceuninck - Quick-Step) og holdkammeraten Conti samt Nick van Dijke (Jumbo-Visma) fik Egholm kørt forspringet ned på 2.30, og situationen virkede til at være under kontrol.

 

Men med 80 kilometer igen startede festen på ny, idet Jens Keukeleire (EF Education - Nippo) tændte for musikken og stak af. Wellens, Rui Oliveira (UAE Team Emirates) samt danske Rasmus Quaade (Riwal Cycling) fulgte med.

 

Nu var der for alvor ild i dansegulvet, idet Andrea Bagioli (Deceuninck - Quick-Step), Quinten Hermans og Andrea Pasqualon (Intermarché - Wanty - Gobert) kørte efter, og det inspirerede flere til at følge med.

 

Pludselig sad en gruppe på 20 ryttere foran feltet. Blandt andre var Wellens’ tropper talstærkt repræsenteret, og ligeledes var Hermans’ hjælpere Vliegen og Pasqualon ivrige efter at udvide de ti sekunders forspring, som de havde til feltet.

 

Der gik da heller ikke længe, førend De Marchi og Planckaert blev hentet. Sidstnævnte hjalp med det samme til i gruppen for Hermans, mens også Riwal Cycling begyndte at arbejde, idet Lucas Eriksson var i gruppen.

 

I feltet arbejdede Trek - Segafredo sammen med AG2R Citroën for at forsvare henholdsvis Quinn Simmons’ og Stan Dewulfs’ 1. og 2. plads i klassementet. Afstanden forblev på omtrent 20-25 sekunder.

 

Da førerholdene fik assistance af Bingoal WB og Bora-Hansgrohe tippede balancen til feltet, og med 61 kilometer igen var udbrudsgruppen hentet.

 

Som det dog er blevet kutyme i Tour de Wallonie gav det blot lejlighed til nye angreb. Nu var det nemlig de Bondt, der over flere omgange forsøgte sig og til sidst lykkedes med det.

 

Han fik selskab af Toon Aerts (Baloise - Trek Lions), der også var aggressiv i etapens indledning, samt Florian Vermeersch (Lotto-Soudal) og Eliot Lietaer (B&B Hotels - KTM). Kort efter kom Vliegen også op sammen med Dries Van Gestel (TotalEnergies) og Julius van den Berg (EF Education - Nippo).

 

Tom Wirtgen (Bingoal WB) tøvede på aftrækkeren, så da han endelig kørte efter, resulterede det i, at han længe lå til tørre på mellemhånd og til slut også opslugt.

 

Det nye udbrud fik oparbejdet et lille minut på få kilometer, inden Uno-X, Jumbo-Visma og UAE Team Emirates tog kontrol med 55 kilometer igen. Lietaer truede den førende Simmons i klassementet, og derfor gav Trek også en hånd med i føringsarbejdet.

 

Finalen

Over de 25 kilometer bølgede afstanden frem og tilbage mellem 50 sekunder og 1.10 frem til en pavé, hvor der skete et mindre styrt i feltet involverende Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen) og Sacha Modolo (Alpecin-Fenix).

 

I feltet overtog Deceuninck - Quick-Step spidsen, mens Aerts og De Bondt blev distanceret af frontgruppen, som således var nede på fem ryttere.

 

Med 20 kilometer igen havde Quick-Step imidlertid reduceret forspringet til 30 sekunder, og bare tre kilometer senere var gruppen hentet, hvilket satte Cerny i scene.

 

Den tjekkiske Giro-etapevinder kørte solo, og eftersom kun Cofidis virkede interesserede i at jagte, trak han hurtigt 20 sekunder fra feltet.

 

11 kilometer fra mål var det dog slut for Cerny. Her ramte tjekken nemlig den lille mur Côte du Petit Try, som Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) brugte til ikke blot at hente Quick-Step-rytteren, men splitte feltet i atomer.

 

Sølle 20 ryttere var tilbage i frontgruppen heover toppen af stigningen, heriblandt Simmons og sprinteren Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). En større gruppe med blandt andre Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) var dog ikke langt efter, og med otte kilometer til stregen fik de kontakt.

 

Toon Vandebosch (Pauwels Sauzen) forsøgte kortvarigt et angreb, men ellers forblev alt samlet til de sidste tre kilometer, hvor Jumbo havde taget teten for Groenewegen.


Det blev dog Quick-Step, som endte med at vinde positionskampen. Desværre for belgierne greb Groenewegen hjulet på Florian Senechal, og mens franskmanden kæmpede med en tabt kæde, fløj hollænderen over målstregen som vinder foran en hurtigt afsluttende Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos).
 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

Annonce

DEL
INFO
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Resultater
Dylan Groenewegen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

VM - Herrer(CM) 26/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 03/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 03/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 03/10

Tour de Vendée(1.1) 03/10

Paris-Roubaix Juniors(1.NCUP) 03/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger