Hagens Berman vandt U23 Liége-Bastonge-Liége: Hindsgaul 11 og vinder bjergtrøjen

20. april 2019 19:50Foto: coloQuick

I dag skulle talenternes udgave af Liége-Bastonge-Liége køres. Her var amerikanske Kevin Vermaerke (Hagens Berman Axeon) bedste mand foran Viktor Verschaeve (Lotto Soudal U23), norske Tobias Foss (Uno-X Norwegian Development Team) fik den sidste plads på podiet. ColoQuicks Jacob Hindsgaul blev bedste dansker med en 11. plads og vandt samtidig også bjergtrøjen.

Rytterne skulle køre 171,4 kilometer med massere af stigninger undervejs, som man også kender det fra de professionelles udgave af løbet.

Det danske hold coloQuick var til start med seks ryttere og målet var en top tre placering. Men selvom det ikke blev til en top placering til holdets ryttere var sportsdirektøren tilfreds.

”Vi kørte et flot Liége-Bastonge-Liége, hvor det kun var et par uheldige omstændigheder der forhindrede os i at komme til tops,” siger sportsdirektør Brian ”Hellerup” Pedersen til holdets Facebook side.

Målet for det danske hold var at få så mange af deres ryttere med frem i finalen som muligt, og med et solidt holdarbejde lykkedes denne mission også.

”Fra starten var det aftalen, at Rasmus Lund og Alexander Salby skulle ofre sig for holdkammeraterne de første 100 kilometer og det gjorde de helt perfekt. Efter 120 kilometer kommer Jacob Hindsgaul afsted i udbrud med tre andre, de får opbygget et forspring på to minutter, men de bliver desværre hentet 10 kilometer før mål. Kort efter slap tre mand afsted, der endte med at skulle afgøre løbet,” lyder det videre fra Brian ”Hellerup” Pedersen.

I spurten hos forfølgerne er det Hindsgaul der ender med at skal køre spurten, da Jeppe Aaskov Pallesen har fået smadret sit gear i et styrt 50 kilometer fra mål.

”Jeppe Aaskov Pallesen var cirka 50 kilometer før mål impliceret i et styrt, hvor han ødelage venstre skiftegreb, hvilket betød, at han kun kunne køre i store gear resten af løbet, derfor skulle han køre spurten for Hindsgaul. Det gjorde han så godt at Hindsgaul slutter langt fremme. Jeg er meget tilfreds med drengenes indsats i dag, selvom det ikke er alt der lykkedes,” slutter Brian ”Hellerup” Pedersen.

Næstbedste dansker blev Jeppe Aaskov Pallesen som nummer 31, 47 sekunder efter vinderen.