Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Hellemose drømmer om den lyserøde førertrøje

Hellemose drømmer om den lyserøde førertrøje

08. april 2021 08:00Foto: Privatfoto

Asbjørn Hellemose gjorde i 2020-sæsonen cykelverden opmærksom på, at Danmark har en vaskeægte bjergrytter på vej mod cykelsportens elite. Med flotte resultater i bagagen i årets første løb har den unge dansker blikket rettet mod det største U23-løb i Italien, Giro d’Italia.

 

Annonce

Det danske landskab er ikke kendt for sine stejle stigningsprocenter eller høje tinder, men Danmark formår i ny og næ at udklække cykelryttere, der for alvor skiller sig ud, når rytterne nærmer sig et tyndere luftlag.

 

Det er en af cykelsportens helligste discipliner at køre opad, og det er bjergene, der i årevis har dannet ramme om store dramaer i cykelsporten. Indenfor en overskuelig fremtid, kan danske Asbjørn Hellemose blive en hovedaktør i det drama, der udspiller sig, når bjergrytterne duellere opad de skrå bjergsider.

 

Hellemose bekræftede i 2020-sæsonen sit enorme potentiale med en niendeplads i U23-Giro d’Italia og en femteplads i U23-Lombardiet Rundt. Den danske bjergrytter forlængede forud for denne sæson sin aftale med det schweiziske cykelhold, Velo Club Mendrisio.

 

Feltet.dk har taget en snak med den talentfulde dansker om hans sidste sæson som U23-rytter, hvor han skal bevise, at han kan tage skridtet op på det øverste step af sejrsskamlen.

 

Den unge mand har allerede givet en forsmag på sit store potentiale i den sæson, men der er især ét løb, der har en helt speciel plads i hans hjerte.

 

Hellemose med årets første topresultat i Italien

 

”Det er et eller andet fuldstændig mytisk ved den lyserøde førertrøje”, fortæller Hellemose om favoritløbet Giro d’Italia.

 

En sæson mere

Velo Club Mendrisio gav Hellemose chancen for at udleve drømmen som cykelrytter i Italien. Det har den unge dansker ikke glemt, og han har derfor valgt at forlænge kontrakten med det schweizisk baserede mandskab og sportsdirektøren Dario Nicoletti.

 

”Jeg vil gerne takke dem for den chance, som de tog ved at tage en ukendt dansker ind på holdet. Vores samarbejde og venskab har været enormt givende, og jeg kan mærke, at de gerne vil hjælpe mig videre i min karriere”, siger den klatrestærke dansker.

 

Danskeren fik sidste år, trods en coronaramt sæson, mulighed for at folde sig ud i nogle af de største italienske løb for ungdomsryttere. Når de italienske løbsarrangører skriver invitationer til løb i år, så er det på baggrund af Hellemose og hans italienske holdkammerat, Alessandro Santaromita.

 

”Vi har det løbsprogram, der skal til. Vi har et rigtig godt løbsprogram med U23-Giro d’Italia og flere UCI-løb. Min sportsdirektør har lovet mig, at jeg er kaptajn i de løb, som jeg gerne vil være kaptajn i. Det ville jeg måske ikke kunne være blevet lovet på andre hold”, siger han.

 

Med gode præstationer følger opmærksomhed, og det er heller ikke gået holdenes næse forbi, at Hellemose er begyndt at levere store resultater på den internationale cykelscene. Det har vakt interesse hos andre hold, især WorldTour-holdenes udviklingshold har været ude efter Hellemoses underskrift.

 

”Jeg kan ikke se en grund til at skifte. Jeg føler, at jeg er på et niveau, hvor jeg lærer rigtig meget”.

 

Hellemose tilføjer, at han har skabt sig en tryg base i Italien, som han nødigt vil væk fra.

 

”Jeg har fået en masse kammerater, og jeg har min faste træningsgruppe. Jeg har min lejlighed her. I stedet for at skulle flytte rundt og skulle starte forfra på det, som jeg gjorde sidste år, så kan jeg blive på det her hold og fortsætte de gode takter”, fortæller Hellemose.

 

Sæsonens mål    

Hellemoses første U23-Giro d’Italia bød på mange udfordringer for den håbefulde dansker.

 

Et styrt forud for den italienske rundtur og endnu et under etapeløbet gjorde arbejdsbetingelserne vanskelige. At det lykkedes Hellemose at køre en samlet niendeplads hjem krævede en sportsdirektør, der kendte den rette balance mellem pisk og gulerod.

 

”Det kunne nærmest ikke være gået værre i U23-Giro d’Italia med de udfordringer, som jeg måtte overkomme. Det er dog også det, som gjorde det enormt tilfredsstillinde, at jeg formod at komme derfra med et brugbart resultat”, siger danskeren.

 

Det fornemme resultat giver danskeren blod på tanden forud for næste års U23-Giro d’Italia, hvor størstedelen af dem, der sluttede før Hellemose i top ti er rykket op på WorldTouren. Sidste års vinder Thomas Pidcock er eksempelvis skiftet til den britiske stormagt, INEOS Grenadiers.

 

”Vi er på et niveau, hvor der hele tiden kommer nye stærke spillere ind. Jeg var en af dem sidste år, og der kan komme nogen, som har ligget i periferien og lige pludselig udvikler sig over vinteren. Det er ikke sådan, at jeg kan sige, at de otte foran mig er væk, så vinder jeg helt sikkert”.

 

Hellemose i boks under Trofeo Piva. Foto: Elisa Nicoletti.

 

Det er dog heller ikke konkurrenterne, som Hellemose gerne vil bruge sine kræfter på.

 

”Jeg håber virkelig, at jeg kan køre et stort resultat ind, hvis jeg kan få den perfekte optakt, og jeg kan gøre alt rigtigt. Jeg kan mærke, at jeg fysisk er ved at lægge et pænt niveau på, så jeg håber, at jeg har det, der skal til”, siger han.

 

Hellemose har fuld fokus fremmod den første del af sæsonen, hvor U23-Giro d’Italia løber af stablen, men der venter også et år for det danske landshold, hvor Hellemose får debut i en række store løb.

 

”Jeg håber, at jeg kan finde friskheden, farten og den helt rigtige form, når jeg rammer U23-Giro d’Italia. Derefter kommer Valle d’Aosta, U23-Lombardiet Rundt, Tour de l’Avenir og U23-EM, som bliver rigtig spændende for mig”.

 

Hellemose fyldige løbsprogram betyder, har får lov at køre U23-Grio d’Italia og Tour de l’Avenir, men det er det italienske etapeløb, der har en helt speciel tiltrækningskraft for Hellemose.

 

”Begge løb er kæmpe store, men jeg bor i Italien, og jeg har en meget speciel forbindelse til mit hold. Når jeg kører løb i Italien, er jeg mere hjemme end, hvis jeg skulle køre et andet sted i verden, så det er også derfor, at det kommer til at betyde rigtig meget”, siger Hellemose.

 

Hellemose lavede en "Rolf Sørensen"

 

I 2021 kommer Europamesterskabet til Italien, hvilket også er et stort mål for Hellemose.

 

Ambitionen om WorldTouren

Forventninger fra Hellemose selv og fra hans hold er steget forud for sæsonen, men det er ikke noget, der hæmmer den danske bjergrytter, der ser motivation i ansvaret, så bliver man nødt til at gå forrest og træne hårdt.

 

”Det er sidste sæson som U23-rytter. Det er nu, at den skal have fuld gas. Jeg kommer til at køre for at komme på WorldTouren i år, men jeg vil gerne fokusere på rejsen derhen.

 

Hellemose kørte i sidste sæson absoulutte finaler mod ryttere, der har taget skridtet op på WorldToruen. Samtidig er der et rekordstort antal danskere på WorldTouren.

 

Det betyder dog ikke, at det absoulut er titlen som WorldTour rytter, der motiverer Hellemose. Det er passion for cykelsporten og lysten til at træne hver dag.

 

”Jeg har valgt at tage til Italien, hvor passionen for cykelsport er stor. Jeg har drømt om det her hele mit liv. Jeg går sindssygt meget op i cykling, og jeg kan helt vildt godt lide det. Jeg håber, at den mentalitet bærer frugt”.

 

Det har i den første del af 2021-sæsonen vrimlet med danske resultater på den øverste scene, og det er ikke gået Hellemoses næse forbi.   

”Vi danskere har efterhånden et godt ry. Vi har en mentalitet, hvor vi skal ud at træne selvom det regner. Når man ser alle de andre, så tænker man, når det er så mange, hvorfor skulle jeg så ikke selv kunne blive det? Jeg tror på det. Det inspirerer og motiverer mig,” runder Hellemose af.  

 

De næste løb på danskerens program venter i slutningen af måneden, hvor han blandt andet skal køre U23-udgaven af Strade Bianche.

Annonce

DEL
INFO
Asbjørn Hellemose
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Amstel Gold Race Ladies E...(1.WWT) 18/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 18/04

Gipuzkoa Klasika(1.1) 18/04

Amstel Gold Race Ladies E...(1.WWT) 18/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 18/04

Gipuzkoa Klasika(1.1) 18/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 21/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 21/04

Belgrade Banjaluka(2.1) 22/04-25/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 23/04-25/04

E3 Saxo Bank Classic(1.1) 24/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 25/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 25/04

EPZ Omloop van Borsele(1.1) 25/04

Tour de Romandie(2.UWT) 27/04-02/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

MANGLER DU CYKELTØJ? VELOMIO.COM - SØGEMASKINEN FOR CYKLER OG UDSTYR