Hester og Rasmussen på hårdt arbejde

25. oktober 2014 00:06Foto: Feltet.dk

Der blev igen gået til stålet på banen i Amsterdam, hvor der endnu engang var udskiftning på podiets øverste plads, ligesom alt fortsat er helt åbent inden finaleaftenen lørdag.

Femte aften ved 6-dagesløbet i Amsterdam bød på hæsblæsende jagter og kamp om hvert eneste point blandt parrene i toppen af den samlede stilling, og i aften var det i sidste ende Leif Lampater og Nick Stöpler, der fik sig bragt tilbage på førstepladsen, men kampen om den endelige sejr er tæt.

Der venter en spændende finale i morgen, når Amsterdam 6-dagesløb skal afgøres. De to danskere, Marc Hester og Alex Rasmussen, er tilbage på fjerdepladsen. De har 225 point, men er tre omgange efter det førende par, og meget tyder på, at det er blandt de andre tre toppar, at sejren skal afgøres i morgen.

Aftenens første jagt blev vundet af Niki Terpstra og Yoeri Havik, som fra starten tog en omgang og efterfølgende formåede at parrere alle forsøg på angreb. De to hollændere vandt også udskilningsløbet, og Terpstra kronede det flotte udlæg med også at tage den første derny-afdeling i overbevisende stil. Med en hastighed på 70 km/t hentede han resten af derny-feltet med en omgang.

Aftenens sidste parløb blev en benhård kamp mellem hjemmebanefavoritterne og Leif Lampater og hans makker, Nick Stöpler, og selvom hjemmebanefavoritterne vandt jagten, så var det Lampater og Stöpler, der tog turen tilbage på podiets øverste trin.

Stillingen bland de tre par er dog så tæt, at intet er afgjort inden lørdagens finaleaften. Lampater og Stöpler fører med en omgang, men Jasper De Buyst og Pim Ligthart, som er en omgang efter, har 310 point mod Lampater-Stöplers 224, og kan derfor sikre sig sejren, hvis de kommer på omgangshøjde, mens Niki Terpstra og Yoeri Havik, som også er en omgang efter, har 261 point. De har derfor muligheden for at hente endnu en bonusomgang, hvis de runder de 300 point.