Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Historisk dominans: Schweiz rydder OL-podiet på flot danskerdag

Historisk dominans: Schweiz rydder OL-podiet på flot danskerdag

27. juli 2021 09:22Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Loana Lecomte og Pauline Ferrand-Prevot kørte en stor fransk nedtur, da schweizerne Jolanda Neff, Linda Indergand og Sina Frei dominerede kvindernes cross-country på en dag, hvor Malene Degn og Caroline Bohé bed rigtig flot fra sig blandt forfølgerne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

De færreste havde spået et rent schweizisk podium ved dagens OL i cross-country for kvinder, men efter startloopet og den første omgang skulle de tre schweiziske ryttere vise, at de ville lave et stort nummer i dagens løb, og det lykkedes de i den grad med.

 

Neff tog det olympiske guld foran Frei og Indergand, hvilket er et stykke MTB-OL-historie.

 

Især franske ryttere som Loana Lecomte og Pauline Ferrand-Prevot samt schweizerne Jolanda Neff og Linda Indergand fik en fantastisk start, og det skulle Neff tidligt i løbet udnytte til at slå et hul allerede på første omgang efter startloopet.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Malene Degn og Caroline Bohé var tidligt fanget i den naturlige trafik i løbet, men allerede på den første efterfølgende omgang begyndte danskerne, anført af Degn, at arbejde sig op gennem feltet.

 

Loana Lecomte manglede tempo og tabte ligeledes kæden på anden omgang, der sendte franskmanden endnu længere væk fra den front, hun jagtede. Omtrent samtidig satte Ferrand-Prevot et hug ind i front i forsøget på at lukke til Neff.

 

Franskmanden måtte dog slippe sit pres, hvorefter Neff, Frei og Indergrand, alle fra Schweiz, kunne starte næstsidste omgang på det virtuelle podium. Her havde Degn arbejdet sig op forbi OL-guldvinderen fra 2016, Jenny Rissveds, som også Caroline Bohé endte med at passere i mål.

 

Ingen kunne dog hente de tre schweizere, selvom 19-årige Kata Blanka Vas gjorde et ihærdigt forsøg på de sidste to omgange, hvilket sikrede hende en overraskende fjerdeplads. 

 

Af danskerne blev Malene Degn bedste rytter på en 12. plads, mens Caroline Bohé blev nummer 13.

 

Løbsreferat:
38 ryttere var klar på startstregen i startrækkerne, da dagens cross-country for kvinder skulle afgøres ved OL. Malene Degn og Caroline Bohé var de to danske indspark i feltet, som foruden startloopet skulle køre fem omgange på Izu-banen i Japan.

 

De to danskere blev hurtigt fanget i trafikken allerede på startloopet, hvor østrigske Laura Stigger fik den bedst mulige start og lagde sig i front tidligt for at sætte tempoet sammen med favoritten Loana Lecomte (Frankrig).

 

De blev tidligt efterfulgt af en gruppe med Pauline Ferrand-Prevot (Frankrig), Linda Indergand (Schweiz) og Jolanda Neff (Schweiz). En gruppe som Jenny Rissveds (Sverige) blandt andet gjorde sit for at forsøge at fange på udgangen til den første omgang af de fem.

 

Det var ikke overraskende schweizerne og franskmændene, der ville gøre forskellen. Neff, Indergand, Ferrand-Prevot og Lecomte blev hurtigt den gruppe i front, der skulle jagtes, mens Stigger tabte terræn.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Blandt de nærmeste forfølgere var Sina Frei (Schweiz), Evie Richards (Storbritannien), Stigger, Anne Terpstra (Holland), Kata Blanka Vas (Ungarn) og Jenny Rissveds.

 

Ferrand-Prevot laver stor kørerfejl
Pauline Ferrand-Prevot lavede en stor kørerfejl på første omgang, som havde kostet franskmanden et stort styrt, hvis ikke det var for et hegn i siden af ruten. Hun kom uskadt igennem, men tabte tid. I mellemtiden trak Neff fra i front og viste, at hun var dybt interesseret i guld.

 

Især Malene Degn arbejdede sig effektivt op gennem rækkerne, og kunne notere for at snuse til top-10, da først trafikken lettede nede i feltet og afstanden blev så stort. Neff krydsede stregen med et forspring til Richards, Lecomte, Frei og Indergand efter første omgang. Her var Degn nummer 12 og Bohé nummer 16.

 

På anden omgang gik luften en anelse af Lecomte, der faldt tilbage til Ferrand-Prevot, hvilket var usædvanligt for rytteren, der har vundet de seneste fire World Cups direkte fra front tidligt i løbet.

 

Til gengæld begyndte splittiderne at vise hele tre schweiziske ryttere i front, dog med komfortabel føring til Neff i front, et lille hul fra Frei ned til Indergrand, som dog havde Lecomte og Ferrand-Prevot bag sig.

 

Lecomte taber kæden
21-årige Lecomte var i forvejen i modgang, da hun tabte kæden, og måtte se yderligere tid forsvinde foran sig. Hun var halvandet minut bag Neff, der startede tredje omgang alene i front. Frei på andenpladsen var passeret af Ferrand-Prevot, der satte et stærkt hug ind midtvejs i løbet.

 

Degn startede omgangen som nummer 11, denne gang havde danskeren overhalet den forsvarende olympiske mester Rissveds, mens Bohé lå stabilt som nummer 15.

 

Ferrand-Prevot tabte på tredje omgang en anelse tid til Neff, igen var det en kørerfejl, der forårsagede dette tab. Neff kunne efterhånden begynde at vælge mindre risikofyldte linjer på ruten for kun at holde sit forspring i ave.

 

Efter sin kørerfejl virkede luften til gå lidt ud af Ferrand-Prevots ballon, der igen måtte se både Indergand og Frei passere hende. Laura Stigger, der tidligt i løbet lå med i front, måtte udgå på tredje omgang.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Schweizisk dominans starter sidste omgang
Næstsidste omgang startede således igen med tre schweizere på række i front. Slagne Loana Lecomte havde fundet sammen med Richards og hollandske Anne Tauber. De tre pressede hinanden i jagten på Indergand. Hun fandt dog sammen med Frei, og de to kunne sammen give føringer til hinanden og presse tempoet opad.

 

Neff blev den første til at køre ud forbi klokken, der markerede den sidste omgang. Meget skulle gå galt, hvis det ikke skulle blive rent schweizisk podium. Den unge ungarske åbenbaring Kata Blanka Vas knoklede sig frem i top-10 på de sidste to omgange og viste, at hun har udholdenheden til at gemme kræfter til, når de andre mangler. Hun overhalede således både hollænderne og Loana Lecomte.

 

Indergand og Frei udkæmpede en drabelig kamp på sidste omgang om sølvet, da først det stod klart, at 19-årige Kata Blanka Vas ikke kunne hente de to. Indergand måtte dog give sig og se sig slået i sølvduellen af Frei, og dermed kunne alle tre ryttere på podiet lade sig hylde med deres egen nationalsang i en historisk dominans.

 

Malene Degn blev den bedste af de to danskere på en 12. plads, mens Caroline Bohé kunne notere sig for en 13. plads, hvor begge ryttere altså slog Jenny Rissveds, som var forsvarende OL-vinder.

 

Aldrig har et podium hos kvinderne eller herrerne, været domineret af kun ét land, og det er altså en præstation direkte til historiebøgerne. 

 

De tre medaljer er af historisk karakter for Schweiz, der i år 2000 fik en sølvmedalje til Barbara Blatter i Sydney. Den 21 år lange medaljetørke blev altså vekslet til tredobbelt succes for schweizerne i dag, der på tværs af herrerne og kvinderne altså tager fire ud af seks medaljer. 

 

Resultaterne fra OL-Cross Country for kvinder 2021:

1. Jolanda Neff - 01:15:46
2. Sina Frei - +1:11
3. Linda Indergand - +1:19
4. Kata Blanka Vas - +2:09
5. Anne Terpstra - +2:35
6. Loana Lecomte - +2:57
7. Evie Richards - +3:23
8. Yana Belomoina - +3:54
9. Haley Batten - +4:27
10. Pauline Ferrand-Prevot - +4:32
11. Anne Tauber - +4:32
12. Malene Degn - +4:48
13. Caroline Bohé - +5:11

14. Jenny Rissveds - +5:42
15. Kate Courtney - +6:33
16. Daniela Campuzano Chaves Peon - +7:04
17. Janika Loiv - +7:31
18. Catharine Pendrel - +8:01
19. Ronja Eibl - +8:13
20. Maja Wloszczowska - +8:39
21. Tanja Zakelj - +8:52
22. Jitka Cabelicka - +9:14
23. Sofia Gomez Villafane - +9:27
24. Candice Lill - +10:34
25. Eva Lechner - +10:40
26. Rocio del Alba Garcia Martinez - +10:46
27. Raquel Queiros - +12:00
28. Rebecca McConnell - +14:43
29. Haley Smith - 1 omgang
30. Viktoria Kirsanova - 1 omgang
31. Erin Huck - 1 omgang
32. Elisabeth Brandau - 1 omgang
33. Githa Michiels - 2 omgange
34. Bianwa Yao - 2 omgange
35. Jacqueline Mourao - 2 omgange
36. Miho Imai - 3 omgange
37. Michelle Vorster - 3 omgange
DNF Laura Stigger

DEL
INFO
OL Tokyo
Nyheder
Jolanda Neff
Nyheder
Sina Frei
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?