Hjemmebanerytter bliver første DM-vinder

17. juni 2021 10:35Foto: Mathias Høj - Feltet.dk

Laura Auerbach-Lind fra Give Cykelklub blev i dag dansk mester for U19-kvinder på hjemmebane efter en overbevisende præstation.

Laura Auerbach-Lind (Give Cykelklub) viste sig i dag som Danmarks hurtigste U19-kvinde i kampen mod uret.

Hjemmebanerytteren var første pige, der rullede ud på den 13,5 kilometer lange enkeltstart, som hun gennemførte på 20 minutter og 29 sekunder, og da ingen af de andre ryttere formåede at slå den tid, sikrede Auerbach-Lind sig dermed dannebrogstrøjen.

Gullborg Guttesen (Team Rytger Powered By Cykeltøj) tog sølvet foran Auerbach-Linds egen holdkammerat, Julie Uhre.

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE? SÆT DET HER

Referat

13,5 kilometer ventede de danske U19-kvinder, da der i dag blev taget hul på den forlængede DM-weekend under en skyfri himmel i Give med en klassisk kamp mod uret. Kun syv ryttere stod på startlisten, men med 30 grader og en ganske hård vind fra sydøst, var der ingen tvivl om, at dysten om DM-guldet nok skulle blive en hård omgang.

Første rytter til at forlade startrampen var Give Cykelklubs Laura Auerbach-Lind, og derfra fulgte rytterne med to minutters mellemrum, indtil forhåndsfavoritten Victoria Lund fra Team Rytger Powered By Cykeltøj som sidste rytter klikkede skoene i pedalerne og rullede ud på ruten.

Ved mellemtiden på ruten efter knap seks kilometer, blev det med det samme klart, at det ville blive et tæt løb. Victoria Lund satte bedste mellemtid men kun hundrededele af et sekund hurtigere end holdkammeraten Gullborg Guttesen, og med kun to sekunder ned til Give Cykelklubs Solbjørk Minke Andersen, der dog gik lidt ned i tempo på anden del af ruten, og derfor ikke kunne slå Auerbach-Linds tid i mål, der lød på 20.29.

Faktisk viste det sig, at Auerback-Linds tid var en særdeles hurtig en af slagsen, og således måtte Gullborg Guttesen også se sig slået suverænt på målstregen. Det måtte alle andre U-19-kvinder også, og den først startende Laura Auerbach-Lind kunne derfor kåres som vinder af årets første danmarksmesterskab i enkeltstart efter en suveræn præstation, hvor hun slog Gullborg Guttesen og Julie Uhre (Give Cykelklub) med henholdsvis 26 og 28 sekunder.