Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Højs januar-tilbageblik: Down Under, Argentina og Froome-efterligning

03. februar 2020 15:00Foto: Sirotti

Rohan Dennis efterlignede Chris Froome i Australien, Richie Porte vandt Tour Down Under og overraskelser i Vuelta a San Juan. Vores skribent Mathias Høj giver et overblik over den seneste måneds cykelbegivenheder og sjove historier fra feltet.

2020-sæsonen er nu skudt i gang, og det blev gjort i hver sin del af verdenen. Store dele af det professionelle cykelfelt var i aktion i Australien, mens der også blev kørt cykelløb i Argentina og Afrika, nærmere bestemt Vuelta a San Juan og La Tropicale Amissa Bongo. Januar blev afsluttet med den spanske løbsserie Challenge Mallorca, hvor flere danskere var i aktion.

 

SoMe-hjørnet

De sociale medier er et forum som både ryttere, hold og løbsarrangører bruger jævnligt, hvorfor der af og til kommer nogle interessante historier op. Herunder har jeg listet nogle af de opslag op, som vakte opsigt hos mig i januar.

 

Cofidis danser til holdpræsentation i La Tropicale Amissa Bongo.

 

 

Den danske verdensmester Mads Pedersen donerer penge til redningsaktionen i forbindelse med de australske skovbrande.

 

 

Alex Dowsett med humoristisk tweet.

 

"For første gang i historien om min cykelkarriere har jeg fået et ansvar, der er langt større end nogle af mine roller på holdet...DJ i holdbussen", skriver Dowsett på sin Twitter-profil.

 

 

Rohan Dennis leger Chris Froome i kortegen i Tour Down Under.

 

    Vis dette opslag på Instagram         

We spotted @chrisfroome at the #TDU today. Ripping through the cars like no mans business

Et opslag delt af Rohan Dennis (@rohandennis) den 25. Jan, 2020 kl. 12.35 PST

 

Peter Sagan giver en lille dreng en biografi om sig selv samt en signeret cykeltrøje, efter at den tidligere verdensmester har set en video af drengen, der cykler, på de sociale medier.

 

 

Den skæve historie

Movistars Jürgen Roelandts gjorde en sjov observartion på 1. etape af Tour Down Under. Belgieren styrtede i det australske etapeløb i 2012 og brækkede en nakkehvirvel, hvorfor det var en anelse komisk, at rytterne i år skulle opad stigningen Breackneck Hill på den indledende etape.

 

 

Månedens overraskelser

Richie Porte løb med den samlede sejr i dette års Tour Down Under, men i modsætningen til de seneste år måtte han se sig slået på Willunga Hill på den afsluttende etape. Porte havde vundet på stigningen de sidste seks år, men i år blev det ikke tilfældet.

 

World Tour-debutanten hos Lotto-Soudal, Matthew Holmes, vandt højst overraskende etapen foran Porte, hvorfor briten kunne tage karrierens første sejr i sit første løb på World Touren. 

 

Holmes er i denne sæson skiftet til Lotto Soudal fra det lukningsramte, britiske kontinentalhold Madison Genesis, hvor han havde tilbragt seks sæsoner.

 

 

Rohan Dennis må også betragtes som en af månedens tabere. Ikke for sin præstation i Tour Down Under, hvor han samlet blev nummer fire, men for sit nederlag til Luke Durbridge ved de australske mesterskaber i enkeltstart. Dennis tabte for andet år i træk kampen mod Durbridge, hvilket er skuffende for verdens bedste enkeltstartsrytter.

 

Fra Australien til Argentina. Her skulle det professionelle felt også i aktion i etapeløbet Vuelta a San Juan. Topsprintere som Fernando Gaviria, Peter Sagan og Alvaro Hodeg var udset til at skulle kæmpe om etapesejren i en massespurt på første etape, men det var en mindre prominent sprinter, som løb med sejren.

 

Franske Rudy Barbier sikrede nemlig Israel Start-Up Nation sæsonens første sejr i indeværende sæson, da han i en hektisk finale med styrt henviste Sagan, Gaviria og Hodeg til de sekundære placeringer og tog dermed løbets førertrøje.

 

 

På sjette etape opstod der igen en overraskelse i finalen. Etapen havde mål på racerbanen El Villicum, hvor alle forventede en massespurt. Zdenek Stybar ville det anderledes, hvorfor han på de afsluttende kilometer af racerbanen angreb solo fra feltet og snød sprinterne for etapesejren.

 

 

Månedens skuffelser

Blandt taberne i januar finder man George Bennett og Jumbo-Visma. Det hollandske storhold kom ind til Tour Down Under med Bennett i kaptajnrollen, men newzealænderen kunne ikke leve op til forventningerne på Willunga Hill på den afsluttende etape.

 

Bennett sad ellers sammen med favoritterne på 3. etape til Paracombe, hvor en lille eksplosiv stigning ventede i finalen. Efter etapen lå han på en samlet femteplads blot 14 sekunder efter Porte, hvorfor chancen for at tage den samlede sejr stadig var mulig.

 

Newzealænderen måtte dog bukke under på Willunga Hill på 6. etape. Jumbo Visma-kaptajnen kunne ikke følge med de bedste ryttere opad stigningen og tabte dermed dyrebare sekunder. Derfor sluttede han på en lidt skuffende ottendeplads i klassementet.

 

Det er også med stor skuffelse, at vi i januar måtte sige farvel til Vasil Kiryienka. Den hviderussiske Team INEOS-rytter har indstillet sin professionelle cykelkarriere, efter han har døjet med hjerteproblemer på det seneste.

 

Kiryienka har været en del af det professionelle cykelfelt i mere end 10 år, og vi har oftest set ham i hjælperytterrollen. Hviderusseren har trukket feltet i et hav kilometer på landevejene rundt omkring i verden, og han vil for mange blive husket for at være en loyal og arbejdsivrig rytter.

 

I Argentina skulle Alvaro Hodeg i aktion i Vuelta a San Juan. Quick Step-sprinteren var sammen med Fernando Gaviria og Peter Sagan en del af topsprinterne i det argentinske etapeløb.

 

Hodeg måtte dog skuffende forlade Vuelta a San Juan uden en etapesejr, da landsmanden Gaviria var for stærk i spurterne. Dermed har colombianeren sin første sejr til gode i det argentinske etapeløb, som han har kørt siden 2018.

 

 

Danskerne

Ni danske ryttere har taget hul på deres 2020-sæson i januar. I Tour Down Under var Michael Mørkøv, Mads Pedersen, Asbjørn Kragh Andersen og Mikkel Bjerg til start, mens Alexander Kamp, Rasmus Byriel, Mads Würtz Schmidt, Niklas Eg og Mathias Larsen skød sin sæson i gang i den spanske løbsserie Challenge Mallorca.

 

Mads Pedersen:

Det australske etapeløb var det første World Tour-løb i VM-trøjen i denne sæson for Mads Pedersen, som inden løbets start havde en mission om at donere penge til redningsaktionen i forbindelse med de australske skovbrande. Den danske verdensmester endte allersidst i klassementet som et resultat af, at han ville donere én dollar for hver rytter, der sluttede foran ham på hver etape.

 

Nogle dage efter Tour Down Under viste Mads Pedersen sig frem i finalen i det australske endagsløb Race Torquay. Den danske verdensmester deltog i den afsluttende massespurt, hvor han kørte ind på en syvendeplads i løbet. 

 

Pedersen afsluttede sin australske sæsonstart i årets første World Tour-endagsløb, Cadel Evans Great Ocean Road Race. Igen viste verdensmesteren god form, da han formåede at holde sig inde i top 20. Løbet blev vundet af Deceuninck-Quick-Steps Dries Devenyns.

 

 

Michael Mørkøv:

Michael Mørkøv begyndte også sin 2020-sæson i Australien. Danskerens rolle var naturligvis at hjælpe holdets sprinter Sam Bennett til etapesejre i løbet. Det lykkedes allerede på 1. etape, hvor Bennett vandt efter et perfekt leadout af Mørkøv. 

 

Bennett fik ikke flere etapesejre i det australske etapeløb, men han var ikke færdig med at høste sejre i Australien. Mørkøv bragte også den irske sprinter til sejr i Race Torquay, hvor danskeren selv blev nummer fem. Derfor beviste han endnu en gang, at han er en af verdens bedste leadout-ryttere.

 

Sidst men ikke mindst var Mørkøv til start i Cadel Evans Great Ocean Road Race. Her kørte den erfarne dansker sig ind som nummer 13 bag den vindende holdkammerat Devenyns.


Asbjørn Kragh og Mikkel Bjerg:

Asbjørn Kragh og Mikkel Bjerg var med i Tour Down Under i en rolle som hjælperytter. For Bjerg fungerede løbet som hans debut på World Touren, hvorfor ugen i Australien mest af alt var tiltænkt som en læringsproces for den unge, talentfulde dansker.

 

Kragh skulle trække i arbejdstøjet for holdets australske kaptajn Jai Hindley, der på hjemmebane kørte sig til en samlet 18. plads, efter han styrtede på anden etape. Yderligere skulle danskeren hjælpe holdets sprinter Alberto Dainese, der ligesom Bjerg fik sin debut på World Touren i Tour Down Under.


Alexander Kamp, Mads Würtz, Niklas Eg, Rasmus Byriel og Mathias Larsen:

Endelig blev den europæiske cykelsæson også skudt i gang i slutningen af januar med løbsserien Challenge Mallorca. Løbsserien bestod af fire endagsløb på den spanske ø, og i alt var fem danskere i aktion.

 

Alexander Kamp fik sin debut for Trek-Segafredo, ligesom også Niklas Eg var i aktion.

 

Kamp ydet især en stor indsats i det første løb Trofeo Ses Salines - Felanitx, hvor han havde deltaget i føringsarbejdet det meste af dagen. I finalen kunne holdets italienske sprinter Matteo Moschetti sætte prikken over i'et med en sejr i massespurten foran Pascal Ackermann.

 

Eg var ikke i aktion i det første løb, men i stedet i Trofeo Serra de Tramuntana og Pollenca-Andratx. Den 25-årige dansker kørte i top 20 i begge løb og fik dermed en rigtig god start på sin 2020-sæson.

 

Mads Würtz Schmidt er i denne sæson skiftet til det nye World Tour-hold Israel Start-Up Nation, efter hans tidligere arbejdsgiver Katusha-Alpecin måtte lukke ved årsskiftet. Danskeren fik sin debut på sit nye hold ved Challenge Mallorca, og i Pollenca-Andratx spillede han en fremtræden rolle ved at udgøre løbets tomandsudbrud sammen med schweiziske Claudio Imhof.

 

Den dansk-schweiziske duo blev hentet lidt før finalen, men det ændrer ikke på, at Würtz Schmidt viste tænder allerede tidligt i sæsonen.

 

Rasmus Byriel Iversen og Mathias Larsen var de sidste to danskere i aktion i Challenge Mallorca, hvor Byriel tørnede ud for Lotto Soudal, mens Larsen fik sin debut for sit nye spanske kontinentalhold Kometa Xstra Cycling Team. De to danskere var kun til start i det første- og sidste løb i den spanske løbsserie, som også bar præg af mere fladt terræn end de to øvrige løb.

 

Byriel og Larsen lykkedes umiddelbart med at komme helskindet igennem begge løb og fik dermed en god start på denne sæson.

 

Vidste du, at….

Stuart O’Grady er den nye løbsdirektør for Tour Down Under. Den tidligere CSC-rytter overtager posten efter Mike Turtur, der har valgt at forlade stillingen efter at have stået i spidsen for det australske etapeløb i mange år.

 

O’Grady kørte under Bjarne Riis på CSC i perioden fra 2006 til 2010, hvor han både vandt Paris-Roubaix og det australske etapeløb Herald Sun Tour.

 

HUSK AT SÆTTE DIT HOLD TIL FELTET.DKS TOUR-MANAGERSPIL HER.

DEL
INFO
Højs tilbageblik
Nyheder
Tour Down Under
Nyheder Profil Resultater
Vuelta a San Juan
Nyheder Profil Startliste Resultater
La Tropicale Amissa Bongo Ondimba
Nyheder Profil Startliste Resultater
Asbjørn Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Rudy Barbier
Nyheder
Israel Start-Up Nation
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Matthew Holmes
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 06/04-11/04

Circuit Cycliste Sarthe -...(2.1) 07/04-10/04

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

Paris-Camembert(1.1) 14/04

GP Beiras e Serra da Estrela(2.1) 17/04-19/04

Tour du Finistère(1.1) 18/04

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger