Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Hollandsk triumf efter hektisk dag i Appenninerne

Hollandsk triumf efter hektisk dag i Appenninerne

13. maj 2022 17:03Foto: Sirotti

Efter en dag, hvor kampen for at komme i udbrud syntes endeløs, var Koen Bouwman hurtigst i spurten om etapesejren i Potenza. Holdkammeraten Tom Dumoulin udførte et flot hjælpearbejde, der banede vejen for en spursejr over Bauke Mollema og Davide Formolo.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Hollandske Koen Bouwman (Team Jumbo-Visma) viste sig som den hurtigste på stregen, da 7. etape af Giro d'Italia skulle afgøres.

 

Han henviste landsmanden Bauke Mollema (Trek - Segafredo) og Davide Formolo (UAE Team Emirates) til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

 

Set med danske briller var det en skidt dag for Mattias Skjelmose, der tabte mere end 26 minutter som følge af et styrt.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Gang i den fra start

Allerede fra kilometer nul var der hård kamp om at komme i udbrud.

 

Flere forskellige hold forsøgte at komme af sted, men det første seriøse angreb stod Thomas De Gendt (Lotto Soudal) for.

 

Bag De Gendt fortsatte angrebene, men belgieren fik hurtigt opbygget et forspring på 55 sekunder.

 

I feltet var en af etapens favoritter Davide Formolo særdeles aktiv, og han forsøgte af flere omgange at komme af sted. Formolos holdkammerater Diego Ulissi og Alessandro Covi var blandede sig også i de utallige udbrudsforsøg.

 

Superstjernen Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) ville også lege med, hvorfor han satte nogle hårde accelerationer ind i forsøget på at slippe af sted.

 

Samtidig blev det danske flag vist frem, da Magnus Cort (EF Education EasyPost) kortvarigt forsøgte at stikke.

 

De mange angreb fik i sidste ende lukket De Gendts forsøg ned, og alt var atter samlet efter 20 kilometer med en endeløs strøm af angrebsforsøg.

 

I vanlig stil leverede Wout Poels (Bahrain - Victorious) et hårdt fremstød og fik dermed hurtigt et godt hul.

 

Efterfølgende angreb nummer to i klassementet Lennard Kämna (Bora - Hansgrohe), men Mattias Skjelmose dækkede tyskeren af i tjeneste for Lopez.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Poels rundede dagens første kategoriserede stigning som den forreste mand.

 

Højst overraskende stak Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) snuden frem på en nedkørsel med 137, hvor han blandt andet havde selskab af Van der Poel.

 

Den prominente gruppe fik et forspring på 15 sekunder, før de blev lukket ned af Trek.

 

Kåmna forsøgte atter at slå hullet, men han fik ikke lov til at slippe. Den lyserøde trøje gik sågar selv med, da indehaveren af bjergtrøjen angreb.

 

Ro over feltet

Efter 75 kilometer med benhård kørsel blev udbruddet endelig etableret.

 

Koen Bouwman og Tom Dumoulin, Diego Camargo, Bauke Mollema, Poels, Formolo og Davide Villella (Cofidis) udgjorde dagens syv mand store udbrud.

 

En kollektiv tissepause i feltet betød, at der var udbredt tilfredshed med situationen, hvorefter Trek - Segafredo kontrollerede i feltet for Juan Pedro Lopez, selvom de havde Mollema i udbruddet.

 

Den hårde kørsel på stigningerne kostede for de tunge drenge, da Caleb Ewan, Mark Cavendish og Arnaud Démare (Groupama-FDJ) hang i bremserne bagerst i feltet. Démare blev blandt andet assisteret af et par holdkammerater.

 

I udbruddet var Bouwman og Mollema er de to bedst placerede i klassementet. Begge var under seks minutter fra Lopez’ førertrøje.

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

Afstanden overskred de fem minutter med lige knap 100 kilometer til mål, hvorfor førertrøjen pludselig var i spil for de to hollændere.

 

Bouwman vandt bjergspurten på kategori 1-stigningen Monte Sirino og kørte sig ind i kampen om bjergtrøjen og fik dermed muligheden for at fravriste Kämna bjergtrøjen på de resterende stigninger.

 

Den hårde start kostede for udbruddet

Den hårde offensiv i begyndelsen af etapen begyndte at koste for Poels, der med 72,6 kilometer til mål begyndte at tabe et par meter til de øvrige ryttere i udbruddet

 

Med 66 kilometer til mål styrtede Villella i udbruddet, og han blev tvunget ud i en jagt.

 

Chris Anker Sørensens sammenligning af Poels som typen, der fyrer alt sit nytårskrudt af dagen inden nytårsaften, og derfor ikke har noget tilbage, når det virkelig gælder, holdt stik, da han på Montagna Grande di Viggiano-stigningen endegyldigt blev sat af. Han var dermed ude af spillet om etapesejren.

 

I samme øjeblik kom Villella tilbage til fronten.

 

Inden stigningen styrtede Skjelmose, men han kom hurtigt på benene igen og sad fint med op ad stigningen. Hans holdkammerater holdt fortsat udbruddet i snor, men forspringet svingede således, at Bouwman og Lopez skiftevis var virtuelt i førertrøjen.

 

Bouwman vandt dagens tredje bjergspurt og overtog dermed virtuelt den blå bjergtrøje.

 

Efter mange kilometers stilstand skete der endelig noget i feltet, da INEOS Grenadiers satte sig frem med 53 kilometer til mål. Forspringet havde sneget sig helt op på 6:30, hvilket de ikke kunne se passivt til.

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

INEOS’ fremstød medførte, at udbruddets forspring blev kørt helt ned på fire minutter, og etapesejren var dermed ikke helt uden for rækkevidde for feltet.

 

Denne mulighed blev ikke grebet, da INEOS blot satte et kontrolleret tempo uden intentionen om at hente den nu seks mand store udbrydergruppe.

 

På den sidste kategoriserede stigning holdt udbruddet dampen oppe, hvilket kostede Camargo deltagelsen i helt i front af løbet.

 

Fornyet angrebslyst i fronten

Med 30,3 kilometer til mål blev der gjort op med den stationære situation i udbruddet, da Dumoulin åbnede en ny angrebsfest i fronten af løbet. Formolo reagerede med det samme.

 

Hollænderen forsøgte igen, men han kunne ikke komme af med Formolo og Mollema, og hans holdkammerat fulgte også godt med.

 

I feltet blev Van der Poel blev sat af, men det virkede som en kontrolleret beslutning.

 

Det blev alle gode gange tre for Dumoulin, der igen prøvede at slippe af med de resterende udbrydere. Angrebet blev på bekostning af holdkammeraten, der måtte slippe de tre andre.

 

Angrebsfesten fortsatte, da Mollema kørte kontra på Dumoulin, og Formolo forsøgte sig også, da de to hollændere neutraliserede hinanden.

 

Den tredje hollænder Bouwman var ikke så flyvende, da han ikke kunne følge tempoet. Han fik dog langsomt kørt sig tilbage til de tre i front. Overraskende havde han nok tilbage i benene til at vinde dagens sidste bjergspurt, og han sikrede sig dermed bjergtrøjen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Udbruddet blev samlet igen på nedkørslen, hvor de fire ryttere i front arbejdede fint sammen på vej mod målstregen, men ansvaret lå primært på Jumbo-Visma.  

 

Mollema satte et hårdt angreb ind på en bakke med 8,5 kilometer til mål. Som resultat af dette fik Dumoulin problemer med at følge med.

 

En ny kavalkade af angreb blev påbegyndt af Mollemas fremstød. Hollænderen forsøgte igen at køre fra de andre, men uden held. Til gengæld så Formolo her sit moment til at køre kontra, hvilket igen kostede for Dumoulin.

 

På det flade indløb mod målstregen fik Dumoulin slidt sig tilbage til trods for, at Mollema og Formolo fortsat var angrebslystne.

 

Den tidligere Giro-vinder trak med det samme i arbejdstøjet for sin yngre holdkammerat, og han leverede et tre kilometer langt leadout.

 

Paradoksalt nok skulle en finale bestående af en endeløs række af angreb afgøres i en tremandsspurt. Med 200 meter til mål lancerede Bouwman spurten, og han så hurtigt ud til at være en sikker etapevinder.

 

På det stigende opløb kunne Mollema og Formolo ikke hamle op med Jumbo-Visma-rytteren, der kunne krydse stregen i stor eufori efter et flot holdarbejde.

 

Mollema blev nummer to og Formolo nummer tre.

 

Sejrherrens holdkammerat Dumoulin trillede i mål som fjerde mand.

 

I feltet var alt status quo, hvor nummer to i klassementet, Kämna, vandt spurten om ottendepladsen og Lopez forsvarede førertrøjen.

 

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Koen Bouwman
Nyheder
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?