Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

I dag går det løs: Dansk klassementshåb rolig før mødet med verdens bedste

I dag går det løs: Dansk klassementshåb rolig før mødet med verdens bedste

13. august 2021 11:37Foto: Elisa Nicoletti

Feltet.dk har snakket med det danske klassementshåb Asbjørn Hellemose, få timer før det går løs i Nordfrankrig med prologen af Tour de l´Avenir.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Asbjørn Hellemose er klar til sit første Tour de l´Avenir og første løb overhovedet med det danske U23-landshold, når den kommende Trek-rytter her til aften ruller ud på prologen af det store franske etapeløb.

 

Den 22-årige dansker har store forhåbninger, efter han i juni sikrede det schweiziske U23-hold VC Mendrisio en femteplads i Giro Ciclistico d'Italia, også kendt som Baby Giroen.

 

Hellemose er side om side med Jacob Hindsgaul udpeget som Danmarks klassementshåb på et mandskab, der også tæller William Blume Levy, Marcus Sander Hansen, Johan Price-Pejtersen og Sebastian Changizi.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

Tour de l´Avenir er i brede kredse omtalt som ungdommens Tour de France, og vinderne i 10´erne inkluderede da også navne som Tadej Pogacar, Egan Bernal, Nairo Quintana, David Gaudu, Miguel Angel Lopez og Esteban Chaves. Seneste udgave blev kørt i 2019 og vundet af norske Tobias Foss.

 

Den 57. udgave af Tour de l´Avenir byder på en prolog og ni etaper, hvoraf de sidste fire fører rytterne rundt i Alperne.

 

Forhåndsfavoritterne inkluderer vidunderbarnet Juan Ayuso, WorldTour-rytterne Carlos Rodriguez og Javier Romo, den italienske Bardiani-rytter Filippo Zana, de norske Johannessen-tvillinger samt treeren fra Baby Giroen, Henri Vandenabeele.

 

Du kan herunder læse vores interview med Asbjørn Hellemose. Du kan også læse vores optakt til Sebastian Changizi.

 

Hvordan ser du frem til at køre Tour de l´Avenir?

Det bliver stort. Det er første gang, at jeg er med landsholdet. Det er fedt at køre etapeløbene, som verdens bedste U23-ryttere kører. Det er en kæmpe oplevelse, så jeg ser frem til det. Der er en del WorldTour-ryttere med, så niveauet er lige en tak højere. Så det bliver spændende at måle sig med dem.

 

Der er blot få timer til start. Hvordan har du det i kroppen lige nu?

Jeg er meget rolig. Jeg skal ud at køre en god prolog, men det er fem kilometer, så jeg skal bare så godt igennem som muligt. Jeg prøver at tage det stille og roligt hele tiden. Jeg vil tage en dag ad gangen og komme så let igennem som muligt uden at tabe tid frem til bjergetaperne.

 

Er det dit vigtigste løb i karrieren indtil videre?

Det kan man jo diskutere meget. Jeg tror, at for mig var Baby Giroen nok det største. Men nu er det jo det vigtigste løb, for jeg tænker ikke på Baby Giroen mere. Dette har været et af mine store sæsonmål, og jeg har forberedt mig godt. Så jeg vil sige, at det sammen med Baby Giroen er det største løb, som jeg har kørt indtil nu.

 

Hvordan er din form sammenlignet med, da du kørte Baby Giroen?

Det ved jeg ikke. Det er svært at sige. Jeg havde lagt en plan for, hvordan jeg skulle klare mig godt i Baby Giroen. Jeg var på højdetræningslejr og kom så hjem og kørte nogle løb, selvom jeg godt vidste, at man lige efter en højdetræningslejr ikke er helt klar til at køre løb. Men det var for at få noget intensitet.

 

Det er den samme forberedelse, som jeg har gjort denne gang. Jeg har været på højdetræningslejr og har kørt nogle løb, hvor jeg har følt mig rimelig godt kørende, uden at det har været helt prangende. Så jeg kan ikke helt sige, hvor klar jeg er, men jeg føler ikke, at jeg kunne have forberedt mig bedre.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Hvad er dit mindset, i forhold til det du skal ud at gøre i bjergene?

Nu er niveauet jo sindssygt hårdt, så jeg skal så tæt på podiet som overhovedet muligt. Man skal jo have lov at drømme. Jeg kunne godt tænke mig at vinde en etape. Hvis det hele flasker sig, vil det være fedt, men som sagt er niveauet sindssygt højt, og der er en masse WorldTour-ryttere med. Jeg skal i hvert fald have rykket min form fra Giroen, hvis det skal være muligt, selvom jeg var godt kørende der.

 

Men når det så er sagt, så er jeg afsted med det danske landshold. Vi havde et godt hold på Mendrisio, men det her er jo et sindssygt stærkt hold, som vi har på landsholdet. Hele organisationen er også lidt noget andet. Der er lidt mere styr på tingene i forhold til restitution og sådan noget. Så et eller andet sted føler jeg mig også bedre stillet. Men vi må se, hvordan det går.

 

Hvad er det for nogle ryttere, som du skal følge for at komme tæt på podiet?

Det er dem, som kørte i top 5-6 i Baby Giroen, og så er det WorldTour-rytterne. Der er også colombianerne, franskmændene, italieneren Zana og Johannessen-brødrene. De kører sindssygt stærkt. Jeg skal virkelig ramme den for at kunne sidde med dem. Der er mange om buddet.

 

Juan Ayuso vandt Baby Giroen med tre minutter. Hvordan har du oplevet at køre mod ham i bjergene?

Der var ikke nogen tvivl om, at han havde et andet niveau end os andre i Baby Giroen. Men på de første seks etaper følte jeg egentlig ikke, at det var helt umuligt at ligge tætte på ham. Så gik jeg lidt ned til sidst.

 

Det var nok blandt andet, fordi jeg på Mendrisio havde lidt sværere betingelser, mens han kørte på Colpack, som har et budget, der er 10 gange så stort som Mendrisios. Så på den måde trak han lidt fra mig. Men selvom han havde en sindssyg god organisation omkring sig, så var han jo også fremragende. Så vi må se, hvordan det bliver denne gang.

 

Hvad er det konkret ved det danske landsholds måde at håndtere restitutionen, som gør, at du føler dig bedre stillet nu?

Det er bare lidt mere organiseret. Der er mere fokus på at få mad hurtigt ind efter etapen, hvor man måske har lidt nogle andre teorier i Italien (VC Mendrisio er italiensk drevet, red.). Så det er for eksempel sådan noget.

 

Og så har vi også bare et rimeligt stærkt hold. Vi har ikke tre WorldTour-ryttere som Spanien, men jeg tror, at vi som ryttere nok skal klare os. Allerede nu synes jeg, at vi viser, at vi har et godt sammenhold, selvom vi kører på forskellige hold til dagligt. Så jeg tror, at hele løbet, ikke bare i bjergene, kan blive rigtig sjovt for os alle sammen.

 

Hvad betyder holdet for dine chancer for at gøre det bedre end i Baby Giroen?

Rytterne på holdet er dygtige og vant til at være organiserede og sidde fremme med hinanden. Så jeg regner med, at positionskampen bliver lidt nemmere, fordi vi har alle sammen styr på, hvad der skal til.

 

Holdet er måske lidt mere homogent. Vi har mig og Hindsgaul som bjergryttere, og så har vi nogle store motorer i William og Johan. Sebastian og Marcus er nogen, som kan finde hullerne i feltet. Så vi er nogle forskellige ryttertyper, som kan supplere hinanden rigtig godt.

 

Læs også
Dansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden

 

Hvad betyder det for dig i optakten til løbet, at din WorldTour-kontrakt er i hus?

Nu har den været i hus i lang tid, så på en eller anden måde betyder det ikke særlig meget for mig. I Baby Giroen var det rart, at jeg ikke skulle køre med presset om, at jeg ikke måtte styrte eller noget som helst. Intet måtte gå galt, for ellers kunne det være, at jeg ikke kunne blive WorldTour-rytter. Men jeg følte, at jeg havde styr på kontrakten allerede før Giroen.

 

Jeg vil gå ind til det her med samme mindset. Det er mit første løb for landsholdet, så det er kæmpestort for mig. Kontrakten betyder ikke så meget for min motivation. Den er sindssyg høj. Om jeg skulle have jagtet en kontrakt, vil jeg køre på samme måde, fordi ligegyldig hvad, så er det et kæmpestort løb. At WorldTour-rytterne faktisk gider køre løbet efter en hel sæson på WorldTouren siger også noget om, hvor stort løbet er.

 

I MORGEN INDLEDES VUELTA A ESPANA. HAR DU SAT DIT MANAGERHOLD?

DEL
INFO
Asbjørn Hellemose
Nyheder
Tour de l'Avenir
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?