Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Indespærret med e-cykling i 48 dage: En helt ny verden

Indespærret med e-cykling i 48 dage: En helt ny verden

18. maj 2020 07:00Privatbillede

Fie Østerby havde nærmest aldrig kørt på hometrainer før, men så lukkede coronakrisen Spanien ned. Læs her anden del af vores interview med danskeren, som bosat i Girona var begrænset af det spanske udgangsforbud og dermed efterladt med indendørscykling som det eneste træningsmiddel i 48 dage. Husk, at du kan køre mod eller se Østerby ved morgendagens 3. afdeling af Uno-X Cup. Vi dækker løbsserien tæt og livestreamer morgendagens løb fra klokken 20.00.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vi bringer her anden del af vores interview med Fie Østerby - første halvdel kan du finde lige her.

Spanien har været blandt de hårdest coronaramte lande i verden, og fra hjemmet i Girona har Fie Østerby og Bekim Christensen oplevet spaniernes kamp med pandemien fra nærmeste hold.

 

Det hele tog sin begyndelse den 16. marts, da der blev indført udgangsforbud i landet. Et forbud, der kun tillod befolkningen at handle og gå på apoteket, og som skulle ende med at vare hele 48 dage frem til den 2. maj.

 

”Det har ikke været så sjovt. Da de i starten sagde, at der blev lukket ned i 14 dage, var vi ikke meget for at køre indenfor. At det var godt vejr hver dag, var jo en af grundene til, at vi flyttede herned. Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville vare så mange dage”, siger Østerby til Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Den 28-årige Østerby er stadig på udkig efter et mandskab til 2020 efter en skidt professionel debutsæson på UCI-holdet Eneicat, og den jagt satte coronakrisen i sagens natur en midlertidig stopper for.

 

Alligevel har danskeren, der foruden en ny kontrakt har udtagelse til VM i Schweiz som årets store målsætning, forsøgt at bevare gejsten igennem foråret.

 

”De første par uger syntes jeg, at det var rigtig svært. Nok fordi at jeg skulle affinde mig selv med, at jeg skulle sidde indenfor, som jeg ikke var vant til. Jeg synes egentlig, at jeg fandt motivationen igen og holder fast i de mål, som jeg stadigvæk har. Jeg prøver at være optimistisk om, at der stadig er en sæson og et hold til mig”.

 

Den 2. maj gav de spanske myndigheder så endelig den voksne befolkning lov til at bevæge sig ude i et begrænset geografisk område fra klokken 6-10 og igen fra 20-23, og to dage senere blev det så tilladt for professionelle atleter at genoptage udendørstræning i hele den specifikke provins 24 timer i døgnet.

 

Ikke desto mindre har Østerby ikke tænkt sig at pakke hometraineren væk. Under den spanske lockdown begyndte danskeren nemlig at køre e-cykelløb, og disse blev hun og kæresten hurtigt fascinerede af.

 

”De her 50 dage var hårde, men vi fandt ud af, at det er meget sjovt at køre på Zwift, og der var de her cykelløb, selvom vi ikke anede, hvordan vi skulle køre løbene. Det var en helt ny verden. Man blev virkelig frustreret over at finde ud af, at man ikke kunne finde ud af at køre dem. Jeg er jo god, hvorfor kan jeg ikke følge med? Det var virkelig frustrerende”, forklarer Østerby.

 

I en periode uden hverken hold, snarlig mulighed for at imponere en potentiel kommende arbejdsgiver eller udendørstræning har de virtuelle cykelløb således spillet en vital rolle for danskerens motivation.

 

”Her i den seneste måneds tid har det ikke været noget problem. Det har så også hjulpet mig at køre Zwift-løbene. Jeg er jo et konkurrencemenneske, og jeg vil altså gerne køre nogle konkurrencer, så det er et rigtig godt alternativ, og jeg kører stadig for at vinde. Jeg får den der trang stillet lidt ved at køre”.

Artiklen fortsætter under billedet


E-cykling som løbssimulering

Østerby kørte med i de sidste to afdelinger af Feltet.dk´s tidligere Zwift-serie, Feltet.dk Race Series, og danskeren har nu også inkluderet deltagelse i den nye Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk som en vigtig del af sin træning.

 

”Det er mega fedt, at I har lavet serien, så det var faktisk ikke så svært for mig at hoppe med på den, fordi det netop er den konkurrence, som jeg mangler. Så er det jo også korte løb, så det går ikke udover en hel uges træning. Det kan nemt være en del af min træning, samtidig med at det er en konkurrence. Så det har helt klart hjulpet mig”, siger Østerby og tilføjer:

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Jeg kan ikke forstå, at der ikke er så mange af de andre piger i A-klassen i Danmark, som kører det. Men det er nok fordi, at jeg har vænnet mig så meget til Zwift, at jeg synes, at det er sjovt”.

 

Østerby har indledt serien med en femte- og tredjeplads ved de første to afdelinger, og danskeren erklærer åbent, at hun går efter at vinde det samlede klassement.

 

Topplaceringerne er dog ikke ensbetydende med, at danskeren endnu har fundet den perfekte opskrift på, hvordan hun skal gribe e-løbene an.

 

”Det er hårdt (at køre e-løb, red.). Jeg var overrasket over, hvor svært det faktisk var. Jeg tænkte, at det bare handlede om watt pr. kilo, og hvis man bare var stærk, så ville det være nemt nok. Men det er det bare ikke. Jeg er overrasket over, hvor seriøst det er”, udtaler Østerby, der også har skullet tage det taktiske element i Zwift til sig.

 

”Det kom virkelig bag på mig, at der var så meget taktik. Der var mange nye ting at lære præcist som på landevejen. Jeg snakkede med Lars Husballe, som fortalte mig, at det tager 10.000 kilometer på Zwift at blive god til det. Han har givet mig en masse gode fif”.

 

Østerby ligger pt. nummer to i den samlede stilling, ét point efter den førende Marie-Louise Hartz Krogager, men det bekymrer ikke den 28-årige dansker.

 

”Jeg tror måske, at hun har kørt mere på Zwift end mig. Jeg skal nok overhale hende”, siger Østerby med et grin.

 

Men udover for at få opfyldt sine konkurrencebehov, så hvorfor egentlig fortsætte med at køre e-løb, når landevejene nu er åbne for træning?

 

Det spørgsmål har Bekim Christensen et ganske klart svar på.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

”Jeg synes, at med den korte sæson, som der nu er, så er det vigtigt, at man kommer knivskarp til sæsonstart. Man har jo ikke tre uger til at køre sig i form i, og det kan de her e-løb hjælpe med, fordi man får den der løbssimulering”, siger han og uddyber om e-løbenes fysiske krav:

 

”Man ligger på syregrænsen i lang tid, skal så op på sit peak og ned på syregrænsen igen og finde på benene. Du har ingen pause, og det kan du simpelthen ikke træne i din daglige træning, fordi det er du ikke mentalt stærk nok til. Det synes jeg, at man kan bruge løbene til. Jeg synes, at de fleste licensryttere burde bruge dem som forberedelse til sæsonen”.

 

I interviewet med Feltet.dk bekræfter Østerby, at hun trods coronakrisen fortsat tror på sine chancer i jagten på en kontrakt for den resterende del af 2020-sæsonen. Hun afslører desuden, at hun i disse dage er i dialog med et hold.  


Se eller kør mod Østerby

Inden Østerby kan vende tilbage til landevejsløbene venter dog fortsat seks afdelinger af Uno-X Cup, og den næste af disse køres i morgen aften den 19. maj fra klokken 20.15.

 

Vi livestreamer og kommenterer naturligvis løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal.

 

Alex Rasmussen, Jesper Johannesen og Klaus Møller sidder klar ved mikrofonerne fra klokken 20.00, og undervejs vil der være mulighed for at stille spørgsmål. Det bedste seerspørgsmål vinder en DCU-trøje.

 

Uno-X Cup er åben for alle, og med hele fire styrkebaserede løbsklasser samt en dameklasse har samtlige deltagere, uanset niveau, chancen for at køre med om sejren og blive omtalt i de løbsreferater, som vi hver uge publicerer her på Feltet.dk.

Du kan tilmelde dig 3. afdeling af Uno-X Cup lige her.

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissot og Amaton.

Sådan så det ud, da kvinderne i tirsdags afgjorde deres 2. afdeling - A-herrernes afslutning finder du efter 1.19.00.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?