Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

INEOS i stor triumf: Ganna fuldender Bernals Giro-fest

30. maj 2021 17:12Foto: LaPresse

Filippo Ganna beviste endnu engang, endda trods en punktering i finalen, at han er rytteren, som alle tempospecialister skal slå, da han kronede holdkammeraten Egan Bernals samlede sejr med en etapesejr i Milano. INEOS' Giro-fest er dermed komplet med en stor triumf.

Annonce

Der skete et par forskydelser i top-10, men podiet blev ikke overraskende, som det var inden dagens etape. Bernal kunne dermed løfte det uendeligt lange Giro-trofæ med Damiano Caruso og Simon Yates på podiet.

 

Spænding blev der aldrig rigtig i toppen af klassementet, mens kampen om etapesejren til gengæld blev dramatisk med både styrt og punkteringer i den direkte duel mellem Remi Cavagna og Filippo Ganna.

 

Trods en flot start for Damiano Caruso kom Egan Bernal ud af startboksen med køligt overblik og et wattskema, der på intet tidspunkt bragt hans samlede sejr i tvivl. Dermed vinder den unge colombianer årets Giro d'Italia.

 

Der var ellers godt med dramatik undervejs på ruten, hvor den sejrende Filippo Ganna (INEOS-Grenadiers) punkterede indenfor de seneste to kilometer. Det lignede kortvarigt, at det ville koste ham sejren til Remi Cavagna (Deceuninck-QuickStep).

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL SCHWEIZ RUNDT?

 

Franskmanden, der havde to gode mellemtider, missede dog et sving i finalen, og da var sejren om kampen ovre for franskmanden, der ellers havde kørt 30 næsten gode og fejlfrie kilometer.

 

Overraskende gode tider var der også hos både Matteo Sobrero (Astana-Premier Tech) og Max Walscheid (Qhubeka-Assos), der begge kørte resultater helt oppe mod de bedste enkeltstartseksperter.

 

Af dagens to danskere i aktion blev Mikkel Honoré (Deceuninck-QuickStep) den bedste i tiden 36.01, mens Christopher Juul-Jensen (BikeExchange) kom ind i en tid, der var 35 sekunder efter sin eneste landsmand i løbet.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Etapereferat:
Italienske Riccardo Minali (Intermarché-Wanty) var dagens første på startrampen til målbyen i Milano, hvor rytterne skulle tilbagelægge 30 kilometer i kampen mod uret. Der var dog ikke noget stort resultat i den italienske WorldTour-rytter.

 

Den første specialist på rampen var Maciej Bodnar (Bora-hansgrohe), der skulle forsøge at veksle en opadgående formkurve til et fint resultat, ligesom også Matthias Brändle (Israel Start-Up Nation) tog en tidlig start i dagens løb i kamp mod uret.

 

Ingen af dem kunne dog leve op til samme favoritværdighed som Filippo Ganna (INEOS-Grenadiers), som ligeledes startede tidligt og med stor sandsynlighed ville ende med at sætte den tid, som alle konkurrenterne skulle drømme om at slå i løbet af dagen.

 

Walscheid kører flot - Drama hos Ganna
Den første, der satte en god mellemtid, var dog Max Walscheid (Qhubeka-Assos). Tyskeren imponerede ved at være bedre end både Brändle og Bodnar. Til gengæld var Walscheid kun bedst så længe, at Ganna ikke rundede tiden, for da først det italienske wattmonster ramte mellemtiden, var han 12 sekunder hurtigere end tyskeren.

 

Brändle holdt ikke dampen oppe hen mod mål, og Minalis tid var som den første i mål 37.27, mens den første seriøst tid kom fra Bodnar på 34.42. Gannas stille start blev bedre hen mod anden mellemtid, hvor forspringet til den godt kørende Walscheid blev tredoblet af italieneren.

 

Edoardo Affini (Jumbo-Visma) tog ligeledes en stille start i løbet, men kørte sig op forbi Walscheid på anden mellemtid, men heller ikke han var i nærheden af Ganna.

 

Walscheid kom i mål i tiden 34.21, mens Ganna punkterede med under to kilometer til målstregen. Det tog en del af italienerens forspring. I imponerende stil hev han dog cyklen op i fart, og Ganna satte en ny hurtigste tid på 33.48 trods en punktering.

 

 

Affini kæmper for sejren
Edoardo Affini kæmpede sit allerbedste, men kunne trods Gannas punktering ikke slå sidstnævnte. Affini måtte nøjes med en tid, der var 12 sekunder langsommere. Kort efter startede Remi Cavagna (Deceuninck-QuickStep) sin enkeltstart, og spændingen var intakt for, om franskmanden kunne kapitalisere på Gannas punktering.

 

Dagens første danske islæt var Christopher Juul-Jensen, der kørte en helt respektabel tid på 36.36, hvilket dog ikke satte ham i betragtning til en top-tid. En top-tid var der til gengæld for Cavagna på første mellemtid, hvor han kun var 13 sekunder efter Ganna.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL SCHWEIZ RUNDT?

 

Det fulgte franskmanden op mod anden mellemtid, hvor han kun havde tabt yderligere fem sekunder, hvilket åbnede op for en fransk chance, da Ganna skiftede cykel på det sidste stykke.

 

Inden franskmanden kom i mål, var det hans holdkammerat og løbets anden dansker, Mikkel Honoré, der kvitterede med en flot tid på 36.01, mens også Jan Tratnik fandt kræfterne til en tid helt i toppen med 34.30.

 

Endnu mere drama hos Cavagna - klassementet begynder
Der hang dog et spøgelse over de bedste temporryttere, for i det næstsidste sving missede Cavagna fuldstændig, at vejen drejede, og han måtte bremse og styrte let. Han kom ikke til skade, men sejren glippede, og han satte en tid på 34.00 rent i mål.

 

Styrtet kostede ham dagens sejr, men han sluttede alligevel foran en imponerende Matteo Sobrero (Astana-Premier Tech), der imponerede med en tid på 34.01.

 

 

Mens Gianni Moscon (INEOS-Grenadiers) ikke hev nogen overraskelse op, blev Dan Martin (Israel-Start Up Nation) den første rytter i toppen af klassementet til at starte på startrampen. Herefter var der duel til den store guldmedalje fra mellem folkene i toppen, hvor Tobias Foss (Jumbo-Visma), Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep) og Daniel Martinez (INEOS-Grenadiers) alle kørte flot.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Dan Martin kørte en meget anonym tid, og hans placering i klassementet blev ikke sat under prøve. Til gengæld gik Foss ned fra første til anden mellemtid, og den helt store placeringsrokade fra hans side blev også aflyst. Stærkt kørte Almeida til gengæld, og han øjnede chanen for at gå forbi Hugh Carthy (EF Education-Nippo), hvis tank var tom at dømme ud fra hans tid.

 

Det gik dog nedad for portugiseren frem mod anden mellemtid, og derfor måtte han se chancen for en etapesejr glippe. 


Caruso starter godt ud - Bernal tager til genmæle
Den aldrende Damiano Caruso (Bahrain-Victorious) startede godt ud, og på de virtuelle mellemtider hentede han hurtigt en god mængde tid på den førende Egan Bernal (INEOS-Grenadiers), mens han ikke behøvede at frygte britiske Simon Yates (BikeExchange), der trods en flot enkeltstart var for langt efter til at hente en godt kørende italiener.

 

Romain Bardet (DSM) kørte en for ham flot enkeltstart, men både Martinez og Almeida går forbi ham i klassementet, mens Carthy bliver bag franskmanden, der dermed erobrer en syvendeplads i klassementet.

 

Dramaet udeblev til gengæld mellem Caruso og Bernal. Hen mod anden mellemtid stod det hurtigt klart, at colombianeren blot var startet stille ud, og han skruede op for farten. Forspringet stoppede med at falde og stabiliserede sig, og det stod klart, at INEOS-Grenadiers kunne fejre en flot dobbeltsejr.

 

Daniel Martinez måtte til gengæld kæmpe for sin femteplads, og den duel stod mod Almeida, der havde kørt en super tid i 34.15. Det var den bedste placering, der opstod spænding omkring i dagens løb.

 

Stort skridt i karrieren for Bernal

Egan Bernal blev efter etapen hyldet som vinderen af Giro d'Italia, hvor han blev den kun anden colombianer i historien efter Nairo Quintana i 2014 til at tage sejren i løbet, der er hans anden Grand Tour-sejr i karrieren efter forrige års sejr i Tour de France.

 

Ligeledes er triumfen den tredje i INEOS-Grenadiers' historie, og den anden i streg efter Tao Geoghegan Harts sejr sidste år, mens Christopher Froome ligeledes noterer sig for en sejr i 2018.

 

Podiet blev rundet af med Damiano Caruso og Simon Yates. Den aldrende italiener sikrer sig sent i karrieren det absolut bedste Grand Tour-resultat. Den 33-årige Bahrain-italieners bedste klassementsresultat i et tre uger langt etapeløb har indtil videre været ottendepladsen i 2015-udgaven af Giroen.

 

For britiske Yates er det til gengæld anden gang i karrieren, at han går på podiet i et tre uger langt etapeløb. Den anden gang var i 2018, hvor han vandt Vuelta a España.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

Annonce

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR