Iserbyt og Worst vandt i Flandern-terræn

31. oktober 2020 19:15Foto: Sirotti

Der skulle køres Cross-løb opad den legendariske Koppenberg-stigning i dagens Cross-løb. Hos herrerne var klejne Iserbyt suveræn mens Annemarie Worst sikrede sejren på et rent hollandsk podie hos kvinderne.

Det årlige Koppenbergcross blev afviklet for elite-herrer og damer i dag uden for flamske Oudenaarde.

Løbet op ad den legendariske brostensstigning blev til en sejr for Eli Iserbyt (Telenet Baloise Lions) og Annemarie Worst (777).

Junior og U23-løb var blevet ofre for Covid-19 restriktioner, og det var dermed kun eliten, der kunne køre det prestigefyldte løb i dag.

Hos herrerne vandt Eli Iserbyt i ensom majestæt, da den klejne belgier kunne krydse stregen i ensom majestæt hele 43 sekunder før holdkammeraten Lars Van der Haar (Telenet Baloise Lions).

Tredje mand på podiet var også den sidste til at se Iserbyt ude på rundstrækningen. Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) fulgte med sin holdkammerat havlvejs igennem løbet, men efter en halv time blev også han sat, da Iserbyt skruede bissen på op ad Koppenberg. I sidste ende kunne Aerts krydse stregen 1:20 efter sin vindende holdkammerat

Hverken Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix) eller Wout Van Aert (Jumbo-Visma) var til start i løbet.

Worst var bedst

Hos kvinderne var det en væsentlig mere tæt og spændende affære, da Annemarie Worst kunne tage sejren foran Lucinda Brand (Telenet Baloise Lions) Yara Kastelijn rundede podiet af bare 10 sekunder efter.(Credishop-Fristads).

Faktisk var Denise Betsema lagt rigtig stærkt fra land og blandet sig i topstriden, men efter omkring tyve minutter var lyset slukket, og hun blev sat til vægs.

Det blev dermed til en typisk hollandsk dominans hos kvinderne.

Vinderen af sidste uges Cross-løb Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) måtte tage sig til takke med en syvendeplads efter at være blevet sat tidligt i løbet.

Hvis kalenderen holder, skal eliten ud og køre løb igen den 11/11, når der skal køres Jaarmarktcross.