Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Italiener vinder junior kvindernes EM i linjeløb

28. august 2020 10:57Foto: Photo UEC – bettiniphoto

I en spurt i et decimeret felt kunne italieneren Elenora Camilla Gasparrini i dag tage sejren i junior kvindernes EM i linjeløb. Gasparrini vandt foran de to belgiere Marith Vanhove og Katrijn De Clercg.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I dag kunne Elenora Camilla Gasparrini tage sejren i kvindernes junior EM, hvor hun i en spurt henviste Marith Vanhove (Belgien) til andenpladsen. Katrijn De Clercg (Belgien) tog sig af bronzen.

Danskeren Mille Troelsen måtte desværre udgå cirka halvvejs i løbet. Den eneste yderligere dansker i løbet, Maria Bertelsen, var ikke at finde i det decimerede felt, som spurtede om sejren. Den forsvarende europamester Ilse Plumiers kom ind som nummer 27, 25 sekunder efter den italienske vinder

Det var med blå himmel, at de 67 junior kvinder i morges klokken 9.00 tog starten ved EM i Plouay i Frankrig. Foran sig havde rytterne fem omgange på den velkendte rundstrækning og 68.25 kilometer i alt.

På startlisten til løbet var der to danskere, nemlig Mille Troelsen og Maria Bertelsen. De to startende danskere skulle blandt andet op imod sidste års vinder, hollænderen Ilse Pluimers.

Da rytterne havde kørt den første omgang, var det uden de store udbrud. Dog var nogle ryttere begyndt at falde fra et felt anført af Holland, Italien og Belgien.

Af de ryttere der faldt fra feltet, var blandt andet Marta Petkus (Letland) og Daphnée Hoebanckx (Frankrig).

De første til at angribe var Elisa Alvarez (Schweiz) og Natalia Krzeslak (Polen), der dog blev hentet af feltet hurtigt igen.

På løbets tredje omgang måtte Mille Troelsen desværre udgå og Maria Bertelsen var nu eneste tilbageværende dansker i løbet.

Med halvdelen af løvet kørt var der cirka 30 ryttere tilbage i feltet. Italienerne havde fronten, tyskerne og franskmændene var velrepræsenteret, medens belgierne havde det svært i bagenden af feltet.

På næstsidste opstigning af Côte du Lezot opstod der nogle små huller i feltet. Elise Uijen (Holland) og Noemi Eremita (Italien) satte et angreb ind, men blev hurtigt kørt ind igen.

Angrebene forstsatte indtil rytterne med stor fart kørte ud på sidste omgang af løbet. Ingen lykkedes dog med at for alvor komme væk fra feltet.

Som rytterne begav sig ud på den sidste omgang, var det stadig med cirka 30 ryttere tilbage. På sidste opkørsel af Lezot angreb en af hollænderne, men hun blev hurtigt kørt ind igen.

Feltet var domineret af Belgien, Frankrig, Holland og Italien. Det så ud til at løbet skulle afgøres i et sprinteropgør.

I spurten viste Italien sig stærkest og Elenora Camilla Gasparrini kunne henvise de to belgiere Marith Vanhove og Katrijn De Clercg til podiets to øvrige trin og lade sig krone som europamester.