Italiensk hjemmebanesejr ved U23-EM - danskere langt fra medaljer

09. september 2021 10:22Foto: Sirotti

Ved U23-kvindernes enkeltstart under de europæiske mesterskaber sikrede italienske Vittoria Guazzini sig en klar hjemmebanesejr foran den forsvarende vinder, tyske Hannah Ludwig. De to danskere til start kunne ikke gøre sig gældende i medaljekampen.

De europæiske mesterskaber i landevejscykling afholdes i Trento i Italien, og her udnyttede Vittoria Guazzini hjemmebanefordelen.

På enkeltstarten for U23-kvinder var den 20-årige italiener således klart bedst og sikrede sig guldet foran den forsvarende mester, Hannah Ludwig fra Tyskland.

En anden italiener, Elena Pirrone, tog sig af bronzemedaljen, mens de to danskere til start, Mille Troelsen og Rebecca Koerner, begge sluttede uden for top 10.

28 unge kvinder havde her til morgen meldt sig ind i kampen om medaljer ved U23-kategoriens pandekageflade enkeltstart ved de europæiske mesterskaber.

Blandt de 28 var også to danskere, Mille Troelsen og Rebecca Koerner, med Troelsen som tredje rytter til at tage hul på de 22,4 kilometer.

Det rullede dog ikke for det 18-årige talent, der ved mellemtiden efter 10,5 kilometer havde været ude på ruten i 16 minutter og 24 sekunder - foreløbigt langsomste tid.

En tidlig bedste mellemtid blev i stedet sat af italienske Vittoria Guazzini, der med sine 14 minutter og 16 sekunder var 17 sekunder hurtigere end franske Marie Le Net.

Mens Troelsen kom i mål et stykke uden for medaljerækkerne, holdt 20-årige Guazzini dampen oppe på anden halvdel af tidskørslen, og i mål havde hun trukket yderligere fra, så Le Net i næstbedste tid nu var 54 sekunder efter.

Fart på forsvarende mester

Tilbage manglede dog stadig flere af favoritterne, ikke mindst sidste års sølvvinder, Marta Jaskulska fra Polen og den forsvarende mester, tyske Hannah Ludwig.

Også Rebecca Koerner skulle endnu lanceres fra startrampen, men hendes mellemtid på 15.27 rakte ikke til at true Guazzini.

Jaskulska var omvendt var omvendt kun 21 sekunder efter Guazzini ved mellemtiden, og Ludwig ville heller ikke opgive sin titel som europamester uden kamp og holdt sig under 13 sekunder fra bedste mellemtid.

Mens Koerner kom i mål uden for top 10 i tiden 31.33, viste det sig, at Le Nets tid ikke ville række til medalje, da hun blev overgået af flere ryttere, hvoraf italienske Elena Pirrone var hurtigst.

Det rakte også til en bedre tid end Jaskulska, og med kun Ludwig tilbage ude på ruten var der dermed garanti for to medaljer til Italien.

Guazzinis tid på 29.02 viste sig dog at være urørlig, hvorfor Ludwigs 29.40 kun indbragte hende en sølvmedalje.

Rebecca Koerner og Mille Troelsen sluttede på henholdsvist 16. og 25. pladsen.