Jumbo-Visma udkonkurrerer alle på holdtidskørslen i Tour de France

07. juli 2019 16:40Foto: Sirotti

Jumbo-Visma var klart stærkest på dagens holdtidskørsel på anden etape af årets Tour de France. Det hollandske hold vandt foran Team INEOS og Deceuninck-Quick Step.

Tour de France rullede videre i dag, hvor rytterne skulle ud på en lidt over 27 kilometer lang holdtidskørsel på anden etape. Her viste Jumbo-Visma sig særdeles stærke, da de passerede målstregen 20 sekunder hurtigere end Team INEOS til andenpladsen, mens Kasper Asgreen og resten af Deceuninck-Quick Step rundede podiet af på en tredjeplads 21 sekunder efter det vindende hollandske hold.

Dermed forsvarede Mike Teunissen (Jumbo-Visma) sin gule førertrøje, mens Wout van Aert (Jumbo-Visma) er ny mand i den hvide ungdomstrøje.

Etapereferat:

27,6 kilometers holdtidskørsel var i dag på programmet, da rytterne tog hul på anden etape af Tour de France. Første hold på startrampen var Team INEOS, og det britiske mandskab kørte ind i tiden 13 minutter og 58 ved første mellemtid efter 13 kilometer. I mål hed INEOS’ tid 29 minutter og 18 sekunder, hvilket var tiden, der i første omgang skulle slås.

Næste interessante hold på ruten var Astana, der i går fik en mindre heldig start på dette års Tour de France, da Jakob Fuglsang styrtede på første etape. Det kasahkstanske hold viste alligevel gode takter, da de passerede første mellemtid 15 sekunder efter INEOS. I mål var holdets tidstab begrænset til 21 sekunder, hvorfor det var en godkendt holdtidskørsel for Fuglsang og resten af Astana.

Groupama-FDJ leverede en ganske imponerende indsats, da de passerede første mellemtid bare syv sekunder efter INEOS. Franskmændene formåede nogenlunde at holde farten hele vejen til mål, hvor de trod et styrt på opløbsstrækningen kørte ind på andenpladsen 12 langsommere end det britiske storhold.

AG2R, Movistar og Trek skuffer

En imponerende præstation var det til gengæld ikke for Movistar og AG2R. Førstnævnte hold kom i mål hele 45 sekunder efter, men værre gik det for AG2R, der tabte omkring et minut. Derfor skal Romain Bardet, Nairo Quintana og Mikel Landa som forventet ud at hente lidt tid på sine klassementskonkurrenter på de kommende etaper.

Rytteren i bjergtrøjen, Greg Van Avermaet, kørte sammen med sit CCC-hold en rigtig flot holdtidskørsel. På første mellemtid indtog de andenpladsen kun fem sekunder efter INEOS, men på anden mellemtid havde de tabt lidt tid, hvorfor farten skulle skrues op på de sidste kilometer ind mod målstregen. Det lykkedes dog ikke CCC at slå INEOS’ tid, da de kørte ind 11 sekunder langsommere end briterne.

Ligesom Movistar og AG2R var det heller ikke nogen fremragende dag for Richie Porte og Trek-Segafredo. Allerede på første mellemtid havde det amerikanske hold tabt næsten 30 sekunder til INEOS. Dette tidstab blev værre i mål, hvor Porte og holdkammeraterne tabte 57 sekunder til INEOS.

Mads Würtz og Katusha imponerer

Mads Würtz og Katusha-Alpecin var det første hold til at overgå Team INEOS ved første mellemtid, da de kørte tre sekunder hurtigere. Det schweiziske hold holdte kæden stram, hvorfor de passerede anden mellemtid to sekunder hurtigere end briterne. Med Würtz i front kørte Katusha ind på de sidste meter mod målstregen, men holdet måtte se sig blot seks sekunder langsommere end INEOS i mål.

Fra en dansker til nogle flere. Michael Valgren og Lars Bak var på forhånd ikke udset til at levere noget topresultat på dagens etape, men de to danskere og resten af Dimension Data kørte ganske godt på enkeltstartscyklen i dag. Det sydafrikanske hold kørte i mål 34 sekunder langsommere end INEOS, hvilket var bedre en ventet.

Søren Kragh Andersen og Team Sunweb viste også tænder på dagens holdtidskørsel. På de to indlagte mellemtider var de få sekunder fra Katusha, som fortsat havde bedste mellemtider, men i mål måtte holdet indkassere et tidstab på seks sekunder.

Jumbo Visma sætter konkurrenterne til vægs

Inden dagens holdtidskørsel var Christopher Juul-Jensen og Mitchelton-Scott en af favoritterne til sejren, men på anden mellemtid var de hele 18 sekunder efter Katusha. Det australske hold formåede heller ikke at hente noget af den tabte tid tilbage, hvorfor de krydsede målstregen 20 sekunder efter INEOS.

Deceuninck-Quick Step er som regel kendt for at levere gode præstationer i holdtidskørsler, og i dag havde de også god fart i cyklen. Det belgiske storhold passerede første mellemtid ét sekund langsommere end Katusha, og på anden mellemtid havde de tabt to sekunder. Tæt blev det også i mål, hvor de akkurat blev slået med et sekund af INEOS, der bevarede sin plads i hot seat.

Sidste startende hold var Jumbo-Visma, som ved første mellemtid var hele 11 sekunder hurtigere end Katusha. På anden mellemtid havde det hollandske hold øget sit forspring til 14 sekunder, hvorfor alt tydet på, at de ville tage sejren på dagens holdtidskørsel. Det blev også realiteten, da de i Bruxelles’ gader tog en overbevisende sejr.