Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Juul-Jensen om vild Tour-start: Løbet er anderledes i år

Juul-Jensen om vild Tour-start: Løbet er anderledes i år

06. juli 2021 11:00Foto: A.S.O. / Charly Lopez

De første ni etaper i Tour de France har langt fra været begivenhedsløse for rytterne i feltet, og det satte sit præg på feltet inden hviledagen, hvor der næsten var stemning af at være i tredje uge, fortæller Christopher Juul-Jensen, der dog efter hviledagen er klar til en ny omgang.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tour de France-stress på de første etaper, og den netop overståede weekend bød på en fornemmelse af, at alt kunne ske. Stemningen i årets Tour de France er anderledes, beretter danskeren, der har været særdeles aktiv i flere udbrud for sit hold, Team BikeExchange.

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk på hviledagen.

 

”Jeg tror sjældent, at jeg har kørt en sidste etape inden første hviledag, hvor stort set alle i feltet har haft en fornemmelse af, at det var sidste bjergetape inden Paris,” fortæller han.

 

”Det er ret vildt, og selvfølgelig har vejret også haft en indflydelse på, hvordan det er gået de sidste to dage,” siger han ydermere.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Danskeren og resten af feltet har på vanlig vis kunne bruge hviledagen til at samle kræfter og også komme sig over eventuelle skavanker, der er opstået i nogle af de mange styrt, der har været set. Her er danskeren dog sluppet nådigt, fortæller han.

 

”Jeg var nede i det første store styrt på dag ét, hvor det famøse papskilt kom i vejen, men det eneste, der skete for mig var, at jeg fik mine fingre i klemme i et baghjul,” siger han.

 

”Hvis man sammenligner med min værelseskammerat Amund [Grøndahl Jansen red.], som skulle sys i albuen og havde slået sig virkelig voldsomt, det var nærmest tvivlsomt, om han kom igennem næste etape, så har jeg ikke så meget at brokke mig over. Jeg vil sige, at jeg er sluppet fuldstændig helskindet igennem,” siger Juul-Jensen, der nu har en blå negl efter uheldet.

 

Vejrskift har spillet en rolle
Han beskriver den vejrmæssige udvikling op til hviledagen som havende betydning. Løbets maratonetape på 249,1 kilometer blev kørt i god fransk varme, mens den sidste bjergetape i Alperne inden hviledagen var en kold fornøjelse, og det satte sit præg på løbet.

 

”Det kunne man se ved, at gruppettoen var stor begge dage og en sjov blanding af ryttere. De blev bare formet løbende i løbet af etapen,” fortæller han.

 

”Jeg var i udbrud begge dage, og langt foran gruppettoen, som blev dannet stort set første øjeblik, vi ramte en stigning, men da mit arbejde var færdigt, og jeg ikke kunne følge med bjergrytterne i udbruddet, så var det med at få noget tørt tøj, få noget at spise og få noget at drikke, og så vente på at blive opslugt af gruppettoen, som bare voksede sig større og større,” siger han.

 

Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

 

Størrelsen på gruppettoen føltes stor på niende etape, men det får nu ikke Christopher Juul-Jensen til at gå i panik af den grund.

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

”Det føltes lidt voldsomt i går [i forgårs red.], i og med der stadig er to ugers cykelløb tilbage, men på den anden side har vi nu haft en hviledag, og så er jeg sikker på, at vi børster det af os i morgen, hvor vi er klar til en ny uge,” siger han.

 

For danskerens eget vedkommende betyder vejrskiftene også en rolle, men det er ikke noget særpræget fænomen i feltet, fortæller han.

 

”Jeg skal altid lige vænne mig til at køre i varmen, men nu kører jeg på et australsk hold, og det skal australierne også, selvom de er født og vokset op i, hvad der minder om sommer hele året rundt med nogle gange op til 40-45 grader,” siger han.

 

”Man kunne se, at der var mange ryttere, der var påvirket af varmen, deres tøj var dækket til af salt. Det er også et spørgsmål om, hvor meget man lægger i det, eller om man vælger at sige, at det var til at forvente,” siger han.

 

Og netop som rytterne kommer tilbage på cyklen i dag efter hviledagen, er der igen et vejrskifte i forhold til den sidste dag inden løbets første hviledag.

 

”Det bliver spændende i morgen [i dag red.] efter en hviledag. Vi skal køre i 30 grader, så det er tilbage i solskin og mange varmegrader. Det er en relativt overkommelig etape, men det kan også være, at der pludselig er nogen, der tænker, at nu ser vi, hvad der sker, og så kan der sagtens være nogen, der har kørt over evne i går, haft en hviledag og kommer til at have en hård dag i morgen,” fortæller han.

 

”Vejrudsigten er præget af de her sommerstorme. Vi er forvænte med, at det kan ændre sig,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Stemningen er anderledes i år
Noget er alligevel dog ikke helt, som det plejer. Christopher Juul-Jensen forklarer, at stemningen er anderledes i årets Tour de France, som er blevet kørt på en lidt anderledes måde, hvilket gjorde hviledagen tiltrængt for alle ryttere.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

 

”Jeg tror, at de fleste havde glæde sig til den, især efter de sidste tre dage, hvor Touren blev hård. De første tre dage var mest præget af typisk Tour de France-stress, styrt og positionskamp,” fortæller han.

 

”Så var det lige som om, at der faldt lidt ro på feltet, og så havde vi en enkeltstart, som for mig var mere eller mindre en hviledag,” siger han.

 

Så kom den famøse weekend, hvor klassementet blev vendt op og ned, hvor Pogacar viste konkurrenterne sine evner, hvor Roglic udgik, og de beskrivelser er kun rammende til at dække en lille del af begivenhederne.

 

”Inden fredag tænkte jeg, at nu går løbet formentlig for alvor går i gang., og det kan man vist rolig sige, at det gjorde,” siger han.

 

”Jeg tror, at etapen og den måde, den udviklede sig på fredag, lagde tonen for weekenden i forhold til den måde, at Pogacar og UAE generelt vendte et nederlag i fredags med både offensiv og defensiv kørsel,” siger han og uddyber:

 

”Det betød også, at der er en form anderledes stemning i forhold til de andre år på den måde, at alt hvad man kunne forvente, har vist sig at være noget andet. Der bliver kørt i højre og venstre fra kilometer nul, og det har vendt op og ned på i hvert fald top-10. Der er meget at køre for, hvis man kigger på anden- til tiendepladsen. Det kommer nok til at fortsætte ind i den kommende uge,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Kampen om trøjerne præger løbet
Den anderledes stemning af, at alt kan ske og det hårde løb, der er blevet kørt de første ni etaper ændrer dog ikke det store på BikeExchanges tilgang til jagten på etapesejre.

 

”Det har nok ikke den store indflydelse. Det betyder bare, vi, ligesom jeg selv har været både lørdag og søndag, skal være opmærksomme fra start. Man kan ikke hvile på laurbærrene fra starten. Det sker ret tidligt,” fortæller han-

 

Læs også
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op

 

”Jeg tvivler på, om det bliver samme slags etape hver dag den næste uge, men det er igen sådan nogle ting, man ikke kan vide noget om, fordi det hele er så uforudsigeligt,” siger han ydermere.

 

Foto: Sirotti

 

Fokus er derfor vigtigt, og hvis man holder sig med fremme i udbrud, har man chancen fora t køre med, hvor det gælder.

 

”For os er det igen bare at prøve at ramme de udbrud og køre efter etapesejre. Vi har ikke meget at køre efter i forhold til klassement, så det er bare at komme ud at være med fremme,” siger han.

 

Danskeren føler sig også forvisset om, at det sagtens kunne være endt godt for holdet i weekenden, hvor blandt andet Simon Yates var i udbrud. Han manglede dog, af gode grunde, kræfter, da Christopher Juul-Jensen var med ham i udbrud i lørdags.

 

”Det kunne være gået godt i weekenden, men desværre havde Yates brugt temmelig mange kræfter i fredags, så han manglede lige det sidste, da jeg var i udbrud med ham lørdag, og Lucas Hamilton havde heller ikke benene sidst i går [søndag red.], selvom han sad godt med fremme i det udbrud, vi sad med tidligere,” fortæller han.

 

Dertil har holdet fortsat Michael Matthews godt placeret i konkurrencen om pointtrøjen, hvor han er nummer to bag Mark Cavendish i den grønne trøje, og på den vis er danskerens hold også investeret i kampen om trøjerne.

 

”Som man både har kunne se både lørdag og i går [søndag red.], så var det også vigtigt at holde Michael Matthews til i kampen om den grønne trøje. Det tror jeg også kommer til at præge cykelløbet generelt. Kampen om bjergtrøjen, pointtrøjen og så klassementet,” siger han.

 

Om australieren kan ende med den grønne trøje, er dog langtfra givet. Matthews klatrer bedre end briten, men omvendt har briten som bekendt også en fordel.

 

Læs også
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt

 

”Han [Cavendish red.] klatrer ikke godt, men til gengæld har han fundet sin mojo i forhold til at spurte. Forspringet vokser jo hurtigt, når de vinder etaper,” siger Juul-Jensen.

 

”Det kræver også, at Michael Matthews kommer frem til positioner, hvor han kører om etapesejren. Forhåbentlig vinder han også en etape, det er stadig det helt store mål. Vi skal selvfølgelig vinde nogle point, der hvor vi kan. Det kan pludselig gå hurtigt med at øge forspringet, hvis man vinder én eller to sprinteretaper mere for Mark Cavendish’ vedkommende,” siger han til slut om det.

 

Christopher Juul-Jensen og resten af feltet ruller i dag ud på tiende etape, som du kan følge her på Feltet.dk i vores liveopdatering.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

DEL
INFO
Christopher Juul-Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Team BikeExchange
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?