Karina Hedelund på podiet i Tyskland

01. maj 2007 07:320
DCUs Damejunior hold bestående af Pernille Vork, Karina Hegelund Nielsen, Heidi Christiansen og Maria Grandt kørte søndag Algau Strassenpreis. Et løb, der er 2. afdeling af den tyske bundesliga for damejuniorryttere og med en kulisse på 1000 – 1500 tilskuere, 27-28 grades varme og ca. 80 damejunior-ryttere, heriblandt landshold fra Østrig og Luxembourg var der skabt de perfekte rammer for et Kriterium i det meget kuperede terræn omkring Algau.

Tempoet på den hårde og knap 9 km lange rute, som skulle gennemføres skulle 7 gange, blev fra starten utrolig hårdt, idet de østrigske landsholdsryttere Jaqueline Hahn og Riepan Iris lagde utrolig hårdt ud. De var begge helt i front indtil kort før mål, hvor de forreste i feltet begyndte at røre på sig, heriblandt sad Karina Hegelund Nielsen (højre på billedet), der så ud til at befinde sig godt på bakkerne, hvilket også resulterede i en flot 3. plads efter de to meget stærke tyske ryttere Martina Zwick fra Team Rheinland og Hanna Amend fra Team Rügen.

Østrigeren Jaqueline Hahn, der førte fra start, fik krampe i den afgørende fase af løbet og sivede stille ned på en samlet 7. plads, men vandt klart den indlagte bjergkonkurrence.

De øvrige danske ryttere Pernille Vork sluttede på en 27. plads 33 sekunder efter vinderen. Heidi Christiansen blev 31 - 1.01 efter. Endelig blev Maria Grandt Petersen nummer 33 - 1.10 efter vinderen. De 4 danske piger fortsætter videre op i Tyskland, hvor de tirsdag eftermiddag skal deltage i endnu et tysk bundesliga løb Henninger Turm.