Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Klar Marc Hester: Drømmen er at vinde igen
31. januar 2013 09:15 af Simon Knudstrup Foto: Feltet.dk

27-årige Marc Hesters forsvar af sejren i det københavnske 6-dagesløb går i gang i aften, og danskeren føler sig klar til løbet, hvor han skal køre sammen med Robert Bartko. Feltet.dk har fået en længere snak med Hester inden løbets start.

Endelig kom forløsningen, sejren, den brede anerkendelse og den store hæder til Marc Hester for godt et år siden, da han sammen med Iljo Keisse vandt det københavnske 6-dagesløb og trådte op på skamlens øverste trin med tårer i øjnene og et stort smil på læben.

 

Godt nok var Hester allerede i cykelkredse respekteret, for i flere år havde han været – og er stadig – blandt Danmarks førende baneryttere, men sejren i et 6-dagesløb manglede stadig lige indtil den sidste omgang af finalejagten i det 50. københavnske 6-dagesløb var kørt. Indtil da havde Michael Mørkøv og Alex Rasmussen domineret mere eller mindre alt, som Hester selv forklarede på 6-dages pressemødet i mandags.

 

I dag går det så igen løs for Hester, der for første gang nogensinde skal forsøge at forsvare en sejr i et 6-dagesløb. Denne gang ikke sammen med Keisse, men derimod sammen med Robert Bartko. En makker, han er meget glad for, og som han i Keisses fravær – og nu han ikke skulle være med i par nummer 7 – kalder for den bedst mulige.

 

”Jeg står der, hvor jeg gerne vil være. Jeg har ikke noget at beklage mig over på nuværende tidspunkt – det er klart, at der har været en del styrt i 2012 og nogle skades-perioder, som jeg har skulle få bag mig. Men de gange, jeg gerne har ville været god, det vil sige i Gent, Bremen og Rotterdam, der var jeg også god. Det gør også, at jeg med ro i sindet kan starte torsdag,” forklarer Hester.

 

Ingen kan tage fra mig, at jeg står på listen”

Meget kan gå galt over de næste seks dage – og meget kan gå godt. Marc Hester ved, at det bliver en svær opgave at forsvare sejren i det københavnske 6-dagesløb, men han vil gøre forsøget og bruge alt hvad han har i sig over de seks dage. Og under alle omstændigheder, så vil Hester for altid stå i historiebøgerne. Ligesom også hans navn står på barrieren i arenaen på vinderlisten.

 

”Jeg skal kæmpe med par nummer 7, par nummer 1 og måske par nummer 2 og 14. Det er det, det handler om: at komme bedst mulig ud af den kamp. Men alt kan ske. Det er seks dage langt og der skal køres 12 jagter. Der er intet, der er givet på forhånd,” siger Marc Hester til Feltet.dk.

 

Den forsvarende vinder tilføjer: ”De siger alle sammen, at det sværeste er at forsvare en sejr. Vi må se – ingen kan tage fra mig, at jeg står oppe på listen under 2012, og det vil jeg have med mig i bagagen uanset hvad der sker. Min drøm er at vinde igen, men når det er sagt, så er der rigtig langt igen.”

 

Har egen fanklub med

Traditionelt er det par nummer 7, der er det helt store favoritpar ved det københavnske 6-dagesløb. Par nummer 7 fik da også stor opbakning sidste år, men som den eneste har Marc Hester sin egen fanklub, der altid leverer både larm og god stemning, vifter med Marc Hester flag og har Marc Hester bannere med. Noget, der skabte en god dynamik på tilskuerpladserne.

 

Det er også noget der gør, at det er specielt for den 27-årige dansker, der repræsenterer Christina Watches-Onfone, at køre ved det københavnske 6-dagesløb, for han lægger nemlig mærke til den opbakning, han får.

 

”Der er ingen tvivl om, at det betyder meget for mig, at der efterhånden er så mange, der holder med mig herude. De kommer ikke og går stille rundt herude, når de først er her. Det i sig selv er en kæmpe oplevelse.”

 

”Jeg har kun oplevet det et andet sted, og det er i Gent når de hepper på Iljo. Det er ikke i samme størrelsesorden endnu, men jeg synes, det er superfedt. Det er noget, jeg får smil på læben over hver gang jeg tænker på det, og det hjælper mig også meget på vej, at de står og hepper på mig.”

 

Drømmen er at køre med Keisse – men...

Marc Hester forklarede allerede forude for sidste års 6-dagesløb i Ballerup, at det var en drøm for ham at køre sammen med belgieren Iljo Keisse. Ikke kun sportsligt, for Keisse er en af de absolut bedste 6-dagesryttere, men i høj grad ligeså meget – hvis ikke mere – på det personlige plan. Grundet opgaver for landevejen kan Keisse dog ikke køre i år.

 

”Jeg savner specielt en Iljo Keisse, det skal der ikke være tvivl om,” er Marc Hesters første ord, da Feltet.dk spørger ind til feltet, der blev præsenteret i mandags. Sportsligt ser han det dog ikke som et skridt ned i stedet at køre med Robert Bartko, måske snarere tværtimod, men så specielt det var for Hester at vinde med Keisse, så specielt ville det formentlig også have været at skulle forsvare sejren sammen.

 

”Jeg er ikke i tvivl om, at Bartko kan gøre mig bedre herude i og med at han nærmest har større overarme end jeg har lår. Jeg ved, at en af de ting, der betyder meget, er skiftet, og der kan han gøre mig en hel del bedre,” forklarer Marc Hester, der efterfølgende tilføjer:

 

”Men med det sagt, så vil min drøm altid være at køre med Iljo igen. Vi er bedste kammerater, og jeg var i december nede og fejre hans bryllup med ham. Vi kender hinanden så godt, ud og ind, og det var det, der gjorde det så specielt sidste år, at det var med ham ved min side, at jeg kunne vinde mit første 6-dagesløb. Jeg savner ham her, men jeg er rigtig glad for, at det er Bartko, der erstatter ham.”

 

Topmotiveret Bartko som makker

Det er naturligvis en særdeles motiveret Marc Hester, der stiller til start, og i Robert Bartko har han også en makker, der absolut ikke stiller op i sæsonens sidste 6-dagesløb for sjov skylds. Tyskeren er blevet 37 år gammel, men Hester, der har kørt langt de fleste 6-dagesløb i denne sæson, har set, at han stadig er godt kørende.

 

”Jeg synes, han virker stærk. Han har ikke haft heldet på sin side, som man også skal i sådan et 6-dagesløb, og han har kørt med nogle yngre og uerfarne makkere, og sådan er livet også for en stor rytter som Bartko nogle gange. Det kender jeg alt til. Men han er sulten,” forsikrer Marc Hester om, og forklarer også om en yderligere motivation for Bartko:

 

”Jeg tror, hvis jeg skal være ærlig, at det muligvis er den sidste chance for ham til at vinde i Ballerup, og han har fortalt mig, at det er han sulten efter. Jeg tror, det er den eneste sejr han mangler i de europæiske 6-dagesløb, og det er noget, der betyder noget for en mand som ham. Det er et kæmpe skulderklap til mig, at han har det sådan ved at køre sammen med mig.”

 

Robert Bartko har ikke vundet et 6-dagesløb i denne sæson. Den seneste kom i Berlin sidste år.

 

Det bedste par vinder

Ser man nedover feltet til det københavnske 6-dagesløb i år, så er det uden tvivl par nummer 7 og par nummer 9, der skiller sig ud. Der er lagt op til en duel – igen i år – mellem Mørkøv og Hester. To ryttere, som Henrik Elmgreen i en klumme her på Feltet.dk i dag kalder for både ”modsætninger” og ”ærkerivaler.”

 

Marc Hester ved dog godt, at det er på cyklen, det kommer til at blive afgjort. Ligeledes er han opmærksom på, at de to par ikke skal fokusere for meget på hinanden, for andre stærke par, i særdeleshed Luke Roberts og Leif Lampater, står i kulissen og venter på blot den mindste mulighed for at snyde de to favoritpar.

 

”Banen er ikke længere end 250 meter, og det tager 15 sekunder at køre en omgang, så ligger vi og kører langs barrieren og råber og skriger ad hinanden lørdag aften, så kan det godt være vi er to omgange efter i stedet for,” lyder det fra Marc Hester med et smil på læben, inden han forklarer, at ”det ikke kommer til at ske.”

 

”Begge par er indstillet på, at selvfølgelig bliver det måske en kamp om sejren mellem især os, men det er et løb der skal køres og det skal på ingen måde være en hetz. Det afgøres på fair vis, og de bedste kommer til at vinde, om det så er os eller nogle andre. Så det er bare om at kridte skoene og komme i gang.”

 

Det københavnske 6-dagesløb starter i aften, og Feltet.dk vil naturligvis dække løbet tæt fra start til slut.

 

Læs også

Her er feltet til det københavnske 6-dagesløb

Sebastian Lander: Vi vil lave rav i den

Spændt Mads Christensen glæder sig til opevelsen

Dansk debutant: Jeg skal ud og lære noget

Michael Mørkøv: Jeg glæder mig rigtig meget

Kommentar: 6-dagesfeltet under lup

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 28/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 26/04-28/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 28/04

Giro dell'Appennino(1.1) 28/04

Tour of Croatia(2.1) 23/04-28/04

Asian Road Championships(CC) 23/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 28/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 28/04

Giro dell'Appennino(1.1) 28/04

Tour de Romandie(2.UWT) 30/04-05/05

Rund um den Finanzplatz E...(1.UWT) 01/05

Campeonato Panamericano d...(CC) 01/05

Tour de Yorkshire(2.HC) 02/05-05/05

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 03/05-05/05

L'Etoile d'Or(1.NCUP) 04/05

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger