Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Klumme: En lunken fra kassen

Klumme: En lunken fra kassen

18. april 2006 19:540
Det er ikke Feltet.dks redaktionelle holdning, der kommer til udtryk i denne klumme, men udelukkende skribentens egen

Hvis ikke, det havde været for CSCs sejr, ville Amstel Gold Race bare have været en doven øl i et ellers spændende forår. Jeppe Lisdorf fulgte løbende slagets gang.

15.02 Dennis Ritter siger, at for hollænderne, er Amstel Gold Race mindst lige så vigtigt som Tour de France. Den eneste logiske forklaring på dette underlige udbrud må være, at han har taget Thomas Kristensens notater til optakten for Flandern Rundt og byttet om på navne og lande.

15.03 Fra nu af vil Amstel Gold Race KUN blive omtalt som Den Rullende Bajer-Reklame.

15.04 Rabobank trækker hårdt for at hente udbryderne, og Rolf Sørensen undlader at fortælle om Den Rullende Bajer-Reklame i 2000, hvor han trak Rabobank-toget og ene mand hentede udbryderne for at lægge spurten an for Michael Boogerd (der tabte til Zabel). Jeg har svært ved at beslutte mig for, hvad der er mest imponerende; at Rolf vitterligt gjorde det for 6 år siden, eller at han kan lade være med at nævne det. Har han fået en personlighedstransplantation?

15.09 Sportsjournalistik må have været Dennis Ritters andenprioritet efter Billed-Bladet, da han var færdiguddannet fra Journalisthøjskolen. Hvordan kan man ellers bortforklare ”Årets Mindst Cykelrelevante Kommentar”; Nicki Sørensen er nygift!

15.15 Ingen anden nulevende person kan finde på at omtale sig selv som "deres gamle helt". Det er kun Rolf Sørensen. Cykelsport er kedeligt uden ham.

15.20 Taktisk fornyelse er måske ikke T-Mobiles stærke side. De åbner løbet på præcis det samme sted, som de gjorde for 9 år siden. Men okay, dengang virkede det, så hvorfor skulle det ikke kunne virke nu?

(Det var et retorisk spørgsmål, men lad mig alligevel komme med svaret; fordi Bjarne Riis har trukket sig tilbage og idag er manager for et konkurrerende hold)

15.31 Nicki Sørensen slipper afsted i et fem-mands-udbrud, og jeg griber mig selv i at stille det mest utænkelige spørgsmål; hvis Nicki Sørensen vinder Den Rullende Bajer-Reklame, er det så ham eller Jakob Piil, der bør betragtes som den bedste rytter i generationen efter Bjarne og Rolf?

Umiddelbart er deres sejrsliste jo slet ikke sammenlignelige, men husk lige på, at Nicki udover at have vundet nogle løb også er den fødte holdspiller. Tyler Hamilton ville aldrig have vundet Liege-Bastogne-Liege i 2003, hvis ikke han havde haft Nicki Sørensen til at hente udbryderne kort før mål. Og det var også Nicki, der hjalp Tyler til etapesejr i Tour de France året efter. Underligt han ikke tog Nicki med sig til Phonak.

Og hvad har Jakob Piil at byde på udover sine (meget flotte og imponerende) sejre? En masse mislykkede forsøg på at komme i form til forårsklassikerne, brok om at være uheldig og en ulykkesliste så lang, så man skulle tro, cykelguderne havde set sig vrede på ham.

15.39 Dennis Ritter vælger at opbruge sin kvote for poetiske metaforer i en enkelt sætning "Så er der samling, men ikke ro". Er der en skjul bibelreference her ("Kornhøst er omme, Frugthøst endt, og vi er ej frelst." Jeremias 8:20)? Dybest set er det ligegyldigt. Det er en smuk sætning. En ramme om begivenheden, og selv Jørgen Leth ville kunne værdsætte dens poetiske minimalisme.

15.40 Maarten den Bakker stikker fra feltet. Han er vel 85 år gammel eller sådan noget. Hvordan kan han være Milrams kaptajn i Den Rullende Bajer-Reklame? Havde Raymond Poulidor andre planer i denne weekend?

15.45 Paolo Bettini kører alene op til førergruppen, og Dennis Ritter er kåd som en skoledreng, der har fået lov at bære sit idols fodboldstøvler: "Han er simpelthen bare kørt op alene".

15.46 Vi er omkring 40 km fra mål og en gruppe på 11 mand ligger i front. Rolf Sørensen mener, at "det er et godt antal". Hmmm, jeg vil nu mene, at denne gruppe har en kritisk masse.

15.47 Fem Rabobank-ryttere har kastet sig ud i arbejdet for at lukke hullet, og Rolf Sørensen undlader igen at nævne dengang for seks år siden, hvor han ene mand gjorde præcis det samme. Jeg har besluttet mig: hans 2006-præstation er den største!

15.49 Feltet er samlet igen. Fem mand kørte hurtigere end elleve. Og den officielle stilling er;
Rolf Sørensen 0
Jeppe Lisdorf 1


15.57 Steffen Wesemann fra T-Mobile prøver for 25. gang at køre fra feltet. For hver gang, han har kræfter til at stikke af, giver han mere føde til kritikerne, der mener, at han har timet sin sæson forkert. Hvis han havde ramt denne form to uger tidligere, havde han vundet Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix.

16.02 En kommentators job består ofte i at pointere det selvindlysende, som Dennis Ritter gør os opmærksom på, da han siger "vi nærmer os afgørelsen af Amstel Gold Race". Hvad får den mand i løn?

16.14 Min kæbe har nu officielt ramt gulvet. Jeg er sikker. Det var sådan en underlig dump lyd lige før. Men jeg tør ikke kigge ned og se, om jeg har ret, af frygt for at det hele skal ende. Wesemann har fået et forspring på 30 sekunder, og begge kommentatorer er bange for, at han holder hjem. Her har vi Danmarks højest respekterede eksperter på området, der tror, at en mand kan køre alene i mere end 30 kilometer fra et stærkt jagtende felt. Hvad får de i løn?

Men til gengæld får de bonus i suspense-kategorien. Jørn Mader ville have været stolt.

16.23 Som et lyn fra en klar himmel viser Ritter og Sørensen den slags 1-2 der burde være et skoleeksempel for alle kommentatorpar.
Dennis Ritter:"Der skulle Kroon have være med"
Rolf Sørensen:"Ikke nødvendigvis. Det kan også være, det er en del af deres taktik"


Når to kommentatorer på den måde kan spille bold op af hinanden, så bliver det sjovt at have lyden tændt, og cykelsport bliver igen værd at følge med i.

16.28 Dennis Ritter: "Der bliver kørt cykelløb nu". Hvad er der lige sket med ham siden sidste år? Har han taget privattimer hos Jørgen Leth eller sådan noget?

16.32 Hvad kan jeg sige? Boller fra Kohberg!

16.37 Rolf Sørensen: "Dem, der tvivlede på CSCs forår, bliver virkelig sat på plads nu". Tvivl, hvem har nogensinde tvivlet på dem? Ihvertfald ikke mig!

16.39 Pludselig er både Dennis Ritter og Rolf Sørensen meget utilfredse med, at motorcykelkameraerne befinder sig så tæt på rytterne, som de gennem hele løbet har gjort.

16.41 Karsten Kroon laver uden sammenligning Årets Mest Betydningsfulde Taktiske Beslutning, da han lader Steffen Wesemann køre. Hvilken holdspiller og hvilken sublim taktiker! Cykelguderne vil huske denne dag!

Hvis cykelsporten havde en Hall of Fame, ville Kroon være mit bud på et sikkert førsterundevalg. Han har lukket alle huller indtil nu og kunne også lukke hullet op til Wesemann, men lader ham køre, fordi han er den mindste trussel mod Schleck.
Selv hvis det helt utopisk skulle lykkes Wesemann at lukke hullet, ville han ikke have noget svar til Schlecks acceleration på Valkenburg. Hvorfor er der ingen, der siger noget om, hvor genialt dette er? Det er vitterligt HER, Schleck vinder Den Rullende Bajer-Reklame, og han ville aldrig have gjort det uden Kroons hjælp.

16.52 Bjarne Riis i direkte interview på TV 2 lyder, som om han har tilbragt vinteren sammen med en reporter fra en lokalradio i provinsen, der bruger alt for mange af sine ugeaftener med at kommentere lokalopgør i førstedivisionsdamehåndbold fra haller i Danmarks mindste byer.

16.55 Mens Frank Schleck står på podiet, runder Dennis Ritter af ved at sige, at Schleck ikke bare er på toppen af Valkenburg, men "på toppen af cykelverdenen".

Jørn Mader ville have været stolt.


Links:
Jeppes verden
www.feltet.dk/debat
DEL
INFO
Klumme Jeppe Lisdorf
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Cro Race(2.1) 26/09-01/10

Coppa Agostoni(1.1) 28/09

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger