Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Kämna solosejrer på flyvepladsen i Megève

15. august 2020 16:41Foto: A.S.O./ Alex Broadway

Bora-hansgrohe var hårdt ramt af uheld på fjerde etape af Critérium du Dauphiné, hvor hele tre af deres ryttere udgik. Til gengæld sørgede Lennard Kämna med en flot solosejr for, at tyskerne alligevel får noget med fra dagens strabadser i de franske alper.

Med et uimodståeligt angreb med fem kilometer til mål, grundlagde Lennard Kämna karrierens første professionelle sejr.

 

Tyske Bora-hansgrohe så ellers ud til at opleve en vaskeægte øv-dag, da først deres kaptajn Emanuel Buchmann sammen med Gregor Mühlberger styrtede og måtte lade sig udgå. Kort efter opgav også Andreas Schillinger, men selvom de dermed kun var fire mand tilbage på holdet, kunne de juble på målstregen.

 

Det sørgede 23-årige Lennard Kämna altså for, da han som en af de få tilbageværende fra morgenudbruddet angreb blandt andre Julian Alaphilippe, Michal Kwiatkowski og David de la Cruz på dagens finalestigning.

 

Ingen af de tre kunne følge den unge tysker ryk, og med et hul på hele 41 sekunder, kunne han derfor køre alene over målstregen på flyvepladsen i Megève.

Etapereferat:

Med øjnene på Tour de France om bare 14 dage var det ildevarslende, at Ineos-kaptajnen Egan Bernal i dag valgte at trække sig fra årets Critérium du Dauphiné. Den lille colombianer døjede åbenbart så meget med rygproblemer, at det britiske mandskab havde vurderet, at det var bedst at spare ham.

 

Om det samme var gældende for Nils Politt (Israel), der styrtede og slog sit knæ på første etape, vides ikke, men heller ikke den store tysker stod klar på startstregen, da rytterne kort efter middag trillede ud på dagens etape.

 

Med blandt andre Tiejs Benoots (Sunweb) frafald på gårsdagens etape var der således kun 147 ryttere tilbage på fjerde etapes startliste, og de kunne i bragende solskin og 25 grader starte en 153,5 kilometer lang etape, der bød på intet mindre end seks kategoriserede stigninger og i alt næsten 5000 højdemeter.

 

Straks fra start angreb Thomas De Gendt (Lotto), og kort efter forsøgte Maxime Bouet (Arkéa) at gå med. Franskmanden blev hurtigt hentet, men De Gendt udbyggede sit forspring, så han efter ti kilometers kørsel havde et forspring på 35 sekunder.

 

Kæmpe udbrud

Det fik Julian Alaphilippe (Deceuninck) til at angribe i feltet, og han fik i første omgang følgeskab af sin landsmand Kenny Elissonde (Trek), men kort efter også både Michal Kwiatkowski (Ineos) og Fausto Masnada (CCC), og den stærke firemandsgruppe nåede relativt ubesværet op til De Gendt.

 

Foto: A.S.O./ Alex Broadway

 

Bag de forreste fem forsøgte også Lennard Kämna (Bora), David De La Cruz (UAE), Marc Soler (Movistar), Jack Haig (Mitchelton-Scott) og Marc Hirschi (Sunweb) at komme op, og da to yderligere angreb blev sat ind, blev det for meget i feltet, der satte farten op og halede de seneste udbrydere ind igen, så der efter 15 kilometer var to femmandsgrupper foran feltet.

 

Mens de fem forfølgere fik kontakt til de forreste på dagens første stigning, forsøgte Luis León Sánchez (Astana), Dylan Van Baarle (Ineos), Matej Mohoric og Dylan Teuns (Bahrain - McLaren) samt Nicolas Edet (Cofidis) sig med endnu et angreb fra feltet. Thomas De Gendt blev sat i frontgruppen, og selvom han i første omgang så ud til at falde helt tilbage til feltet, fik han lige akkurat klemt sig med i forfølgergruppen.

 

Forrest blev der samling på de i alt 15 udbrydere, og i feltet tog Jumbo-Visma styringen og lod det store udbrud få et forspring, der lød på 2.25, da de passerede toppen af dagens første stigning Col de Plain Bois.

 

Styrt

På nedkørslen fra Col de Plain Bois skete der et styrt i feltet, hvor både Steven Kruijswijk (Jumbo), Emanuel Buchmann og Gregor Mühlberger (Bora) var involveret, Kruijswijk havde slået sin skulder af led, og kort efter kom meddelelsen om, at de var nødt til at udgå.

 

Om det var styrtets skyld er usikkert, men udbruddet fik efterfølgende lov til næsten at fordoble sit forspring, så det på dagens anden stigning lød på små fire minutter. Wout van Aert og Tony Martin trak feltet over Col de la Croix Fry, og sammen fik de reduceret udbruddets forspring, så det ved starten på dagens tredje stigning - Col des Aravis - var reduceret til godt tre minutter.

 

Bora-hansgrohe var kort forinden blevet reduceret til fem ryttere, og da også Andreas Schillinger med sin landsmand André Greipel lod sig udgå, var det tyske mandskab nede på bare fire ryttere. Også Nelson Oliveira (Movistar) lod sig samle op af fejebladet.

 

Efter to timers kørsel med en gennemsnitsfart på 31,2 kilometer i timen tog udbruddet fat på dagens fjerde stigning med et forspring, der igen lød på fire minutter, og da David de la Cruz kom først over Côte d’Héry-sur-Ugine-stigningen, havde han samlet nok bjergpoint til i hvert fald virtuelt at være ny mand i bjergtrøjen.

 

Roglic Styrter

Mens rytterne nåede dalstykket, der ledte frem mod dagens eneste stigning udenfor kategori, styrtede løbets førende rytter Primoz Roglic. Der var efter sigende tale om et solostyrt, og sloveneren var hurtigt tilbage på cyklen.

 

Wout van Aert blev sendt tilbage for at hjælpe sin forslåede kaptajn tilbage til feltet, som samtidig sagtnede farten. Etapevinderne fra henholdsvis løbets første og anden etape kom da også tilbage til feltet, men den reducerede fart havde givet udbryderne yderligere et minuts forspring, så det med 60 kilometer til mål lød på fem minutter.

 

Foto: A.S.O./ Alex Broadway

 

På dalstykket frem mod Montée de Bisanne blev Wout van Aert og Tony Martin atter sendt i arbejde, og de to enkeltstartsspecialister fik hurtigt reduceret forspringet. Ved foden af stigningen uden for kategori var der 3.40, og nærmest øjeblikkeligt sendte Arkéa-Samsic Warren Barguil afsted. Det betød endt arbejdsdag for Tony Martin, og stedet kunne Robert Gesink relativt let trække Barguil tilbage til feltet.

 

Montée de Bisanne

I udbruddet kunne kun Elissonde, Masnada, Haig og De la Cruz sidde med Julian Alaphilippe, der mere og mere lignede en favorit til etapesejren. I feltet havde Chris Froome nærmest øjeblikkeligt sluppet, og ikke længe efter måtte også Geraint Thomas give fortabt.

 

Mens Bahrain-McLaren lagde pres på i feltets front, fik Hirschi, Kämna, Kwiatkowski og Van Baarle atter kontakt i udbruddet, som på dette tidspunkt havde tre minutter ned. Det var dog en stakket frist, for mens Bahrain-McLaren fik splitte feltet til atomer, gjorde Alaphilippe det samme i udbruddet.

 

I feltet var sad de fleste af favoritterne stadig med, men da Damiano Caruso åbnede en smule for gassen, måtte både Marc Soler, Romain Bardet Tadej Pogacar og Guillaume Martin slippe. Det fik Pavel Sivakov til at angribe, og selvom Tom Dumoulin uden de store problemer kunne køre ham ind igen, var russerens angreb nok til at reducere favoritgruppen til bare ham selv, Roglic, Sepp Kuss, Tom Dumoulin og Nairo Quintana.

 

Foto: A.S.O./ Alex Broadway

 

I udbruddet var det De la Cruz, der førte over toppen, men de havde kun 1.25 ned til favoritterne. Den relativt lette nedkørsel var ikke nogen fordel for udbruddet, men de var heldige med, at Jumbo-Visma ikke lod til at gå efter endnu en etapesejr. I hvert fald lod Tom Dumoulin atter forspringet vokse.

 

Da nedkørslen var overstået, blev det mere og mere evident, at Jumbo-Visma blot ville kontrollere dagens etape. Flere ryttere kom anført af monsteret Van Aert tilbage til feltet, mens udbruddet fik lov at sejle afsted.

 

Finalen

Med ti kilometer til mål ankom Haig, Kämna, Alaphilippe, Masnada, De La Cruz, Kwiatkowski, Hirschi og Elissonde til Megève, hvorfor finalestigningen gik mod syd. Kleine Kenny Elissonde angreb straks, og det var der tilsyneladende ingen, der havde noget imod.

 

Først da David de la Cruz satte efter franskmanden, skete der noget. Lennard Kämna og Michal Kwiatkowski gik nemlig med, og det isolerede Julian Alaphilippe bagved. Da trioen kom op til Elissonde forsøgte De la Cruz sig straks med et angreb, men han blev hurtigt lukket ned. I stedet forsøgte Kämne, og hans forsøg var der mere bid i.

 

Selvom først Elissonde og siden De la Cruz forsøgte at gå med, fik tyskeren et ganske markant hul. Bag de tre forreste havde Alaphilippe fået kontakt til Kwiatkowski, men de fornyede kræfter hos franskmanden kom for sent. Kämnas forspring var så stort, at han på de sidste to kilometer skulle have et ganske voldsomt sammenbrud for ikke at holde til mål.

 

Med 500 meter igen drejede den unge tysker så ind på flyvepladsen, der lagde asfalt til opløbsstrækningen, men noget opløb blev det aldrig til, dertil var Kämna simpelthen for suveræn. Derfor kunne han strække armene i vejret og juble over sin første professionelle sejr.

DEL
INFO
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Startliste Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Cro Race(2.1) 29/09-04/10

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 27/09-05/10

Giro d'Italia(2.UWT) 03/10-25/10

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 04/10

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 04/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 04/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 04/10

Tour de Vendée(1.1) 04/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 06/10

Tre Valli Varesine(1.1) 06/10

Tour of Thailand(2.1) 06/10-11/10

Paris-Bourges(1.1) 08/10

Amstel Gold Race(1.WWT) 10/10

Amstel Gold Race(1.UWT) 10/10

Tacx Pro Classic(1.1) 10/10

Hammer Hong Kong(2.1) 10/10-11/10

Gent-Wevelgem In Flanders...(1.WWT) 11/10

Gent-Wevelgem(1.UWT) 11/10

Memorial Rik Van Steenbergen(1.1) 11/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SØG EFTER CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS