Krigbaum og Poulsen vandt junior-DM i parløb

10. januar 2013 21:56Foto: Feltet.dk

Mathias Krigbaum og Jonas Poulsen vandt junior-DM i parløb og fuldendte en god aften.

Det danske mesterskab i parløb for juniorer blev afviklet her til aften i Ballerup Super Arena. Rytterne skulle køre 30 kilometer, svarende til 120 omgange, med spurt hver 20. omgang. Favoritparrene var Mathias Krigbaum/Jonas Poulsen, Emil Wang/Daniel Hartvig, Casper Pedersen/Patrick Leth og Mathias Linderod/Rasmus Bøgh Wallin..

Allerede fra start blev der sat hårdt tempo, og feltet knækkede flere steder. Der kom dog samling igen inden første spurt. Her rykkede Jonas Poulsen frem med en vældig fart og tog de fem point.

Frem til anden spurt fortsatte feltet i et pænt tempo, og endnu en gang vandt Jonas Poulsen spurten. Indtil tredje spurt skete der ikke det store, inden spurten angreb Poulsen igen, og han skiftede Krigbaum ind til at vinde spurten. Halvvejs gennem løbet førte de dermed med 15 point mod seks point som nummer to, Linderod/Wallin.

Med 45 omgange tilbage prøvede Daniel Hartvig med et angreb helt nede fra bagenden af feltet. Linderod/Wallin fulgte med, men den lange vej frem til fronten af feltet kostede, og udbruddet blev hurtigt kørt væk.

Inden fjerde spurt accelererede Patrick Leth kraftig, og det var kun Krigbaum/Poulsen, der kunne følge med. Pedersen/Leth vandt spurten og avancerede dermed til andenpladsen. De to par fortsatte dog ikke angrebet, og feltet blev samlet igen.

Femte spurt blev en knivskarp spurt mellem podiekandidaterne, Wang/Hartvig, Linderod/Wallin og Pedersen/Leth. Linderod/Wallin vandt den foran Wang/Hartvig og Pedersen/Leth. Dermed havde Krigbaum/Poulsen 19 point inden sidste spurt og ville vinde, hvis ingen vandt en omgang de sidste 20 omgange.

Kampen om sølv var dog tæt med 12 point til Pedersen/Leth og 11 til Linderod/Wallin, mens Wang/Hartvig havde fem på fjerdepladsen og skulle bruge en omgang for at nå podiet.

Efter spurten satte Poulsen/Krigbaum et angreb ind, og det lykkedes dem at vinde en soloomgang, selvom det ikke var nødvendigt for deres sejr i løbet.

Med to omgange tilbage af løbet var det styrt, hvor der ryttere røg ned. Blandt dem var Emil Wang. Spurten vandt Pedersen/Leth, og dermed fik de sølv, mens Linderod/Wallin vandt bronze.