Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Kristian Nissen vandt B-klassen da finaleløb fik overraskende vinder

Kristian Nissen vandt B-klassen da finaleløb fik overraskende vinder

24. juni 2020 16:00

Niklas Dissing og Kristian Nissen blev de store vindere, da B-klassen i går aftes kørte 8. og sidste afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Førstnævnte sikrede sig etapesejren med et angreb på den sidste kilometer, mens sidstnævnte besejrede Frederik Jensen i en tæt duel om den samlede sejr.

Se afslutningen på B-løbet i ovenstående video.

 

Niklas Dissing vandt i går aftes 8. og sidste afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, mens Kristian Nissen sikrede sig den samlede sejr efter en spændende duel med Frederik Jensen.

 

Dissing kom over stregen som nummer to, men da første mand i mål, Lasse Høj Christensen, overtrådte B-klassens grænser for watt pr. kilo, går sejren i stedet til Dissing.

 

Lennart Kruse blev nummer to, mens Esben Theibel rundede podiet af for næsen af Kristoffer Smed.

 

Nissen sluttede to placeringer foran Jensen som nummer 11, og det var nok til at sikre Fusion Development-rytteren den samlede sejr med en margin på bare fem point.

 

Theibel blev samlet treer foran Steffen Kruse Hansen og Alexandar Lander.

 

I holdkonkurrencen var Fusion Development i stand til at holde fast i deres føring og tage den samlede sejr foran Køge SportsTerapi. DanishBikeRiders snuppede tredjepladsen.

 

Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk er dermed nået til vejs ende, og Feltet.dk vil i den anledning gerne sige tak til samtlige deltagere, læsere, seere og sponsorer i forbindelse med løbsserien.

 

En stor tak skal samtidig lyde til Alex Rasmussen, Klaus Møller, Morten Jarlund samt Danmarks Cykle Union for det enorme arbejde i forbindelse med kommentering, streaming, optakt, rute, resultater og overordnet opsætning af cuppen.
 

Feltet.dk vil arbejde for at afvikle flere e-cykelløb i fremtiden.

 

Etapereferat

43 bjergrige kilometer på Big Loop Reverse i Watopia dannede tirsdag aften rammen om 8. og sidste afdeling af Uno-X Cup.

 

Ruten bød først på en flad tur rundt på vulkanøen, inden dagens første reelle stigning på 1,2 kilometer á 5,5 % ville sende rytterne i retning mod junglen, hvor yderligere en bakke på 3,5 kilometer á 2,9 % skulle forceres.

 

Derfra ventede den flade strækning tilbage mod Epic KOM Reverse, som med sine 4,5 kilometer á 6,5 % ville skille fårene fra bukkene, før ti kilometers nedkørsel efterfulgt af fire kilometers flad vej kunne sætte punktum for Uno-X Cuppen.

 

I alt 60 B-ryttere havde sat sig op på hometraineren til finaleløbet, og 49 af disse formåede at følge feltet på de hektiske indledende kilometer.

 

Turen rundt om vulkanen foregik på flade veje, men det forhindrede ikke P. Mathiesen i at køre væk fra feltet på grusvejen væk fra vulkanøen.

 

Fusion Development med Kim Hansen og Kasper Jul Pedersen i spidsen var dog særdeles vågne, og de lukkede hullet.

 

Faktisk trak danskerne en mindre gruppe fri af feltet på de små bakker efter den italienske landsby, og selvom der efterfølgende skete en vis regruppering, så betød forceringen, at yderligere 13 mand var sat inden løbets første reelle bakke.

 

36 ryttere ramte således de 1,2 kilometer á 5,5 % i front, og her fortsatte splittelserne.

 

Flemming Bach (eCKD), Kim Gydemand (Fusion Dev), Kristoffer Smed (KST), Lasse Høj Christensen og Michael Iversen (Racing Viborg) ledte feltet an på de stejle procenter, mens gruppen eksploderede bag dem.

 

Blot 21 ryttere var nemlig tilbage i frontgruppen, da stigningen begyndte at flade ud i retning af junglen. Både Kristian Nissen (Fusion Dev) og Frederik Jensen (SIB) var fortsat en del af gruppen.

 

Halvvejs på jungleomgangen angreb Lennart Kruse (KST), Simon Fich (BMTR), Bach og Smed, og de fire fik et lille hul før omgangens anden stigende halvdel.

 

Her blev kvartetten igen opslugt, hvilket skyldtes Steffen Kruse Hansens (Fusion Dev) hårde tempo.

 

Den høje fart på grusvejene voldte flere ryttere problemer, heriblandt Frederik Jensen, Christian Trier Jensen (DBR) og amerikanske Jacob Braaten (DIRT).

 

Generelt havde Fusion Development sat sig på fronten i denne fase, men Niklas Dissing, Esben Theibel (Team QuickPay) og Michael Durr (BRT) blandede sig også med helt fremme.

 

18 ryttere forlod junglen i samlet flok, og med både Frederik Jensen og Nissen i gruppen var kampen om den samlede sejr udskudt til seriens allersidste stigning, Epic KOM.


Epic KOM

Fra bunden var det Høj Christensen, som greb taktstokken. Danskeren lagde sig i front, og ingen kunne umiddelbart svare igen.

 

Efter en kilometer forsøgte Lennart Kruse dog at køre solo op til Christensen, mens Frederik Jensen og Kristian Nissen lå side om side i 14. og 15. position.

 

Kruse nærmede sig Christensen, men netop som KST-rytteren så ud til at have lukket hullet, øgede Christensen farten og lagde således igen afstand til sin konkurrent.

 

Bagved Kruse var der dannet en forfølgergruppe med Dissing, Iversen, Smed, Theibel, Fich, Jul Pedersen og Bach.

 

Længere bagude tog kampen om den samlede sejr en afgørende drejning, da Frederik Jensen måtte slippe Nissens baghjul.

 

Oppe i front var Høj Christensen overlegen, og danskeren rundede toppen med 50 sekunder til de nærmeste forfølgere.

 

Disse var nu Theibel, Dissing og Kruse, efter at de to førstnævnte havde fået kontakt med klassementets nummer seks på den sidste kilometer af bjerget.

 

Smed fulgte yderligere fem sekunder senere, mens Iversen og derefter en gruppe med Jul Pedersen, Fich og Braaten rundede toppen som de næste.

 

Bjerget havde ganske som ventet sprængt feltet i atomer, og først to minutter efter den førende Christensen passerede Nissen toppen.

 

Fusion Development-rytteren havde dog vigtigst af alt opbygget over ét minuts forspring til Frederik Jensen, og dermed tydede alt på en samlet sejr til Nissen.


Nedkørslen og afgørelsen

På de små modbakker efter toppen kæmpede Smed for at få kontakt med forfølgergruppen, men danskeren måtte kæmpe til slutningen af nedkørslen, før han endelig fik tilslutning til gruppen.

 

Spørgsmålet var nu, om Smed, Theibel, Dissing og Kruse kunne hente den førende Christensen på de sidste fire flade kilometer mod målet i Downtown Watopia.

 

Projektet virkede langtfra umuligt, eftersom afstanden var reduceret til blot 20 sekunder med tre kilometer igen.

 

Gruppen arbejdede fint sammen, og da Dissing accelererede ud af undervandstunellen med én kilometer igen, var forskellen nede på ti sekunder.

 

Dissings tre konkurrenter formåede at følge angrebet, men det fik bare danskeren til at gentage angrebet med 500 meter til mål, og denne gang kom han væk.

 

Ingen kunne dog fange Christensen, der krydsede stregen som første mand, mens Dissing få sekunder senere afviste en stærk afslutning fra Kruse.

 

Længere nede ad vejen havde Nissen bevaret sit forspring til Jensen, og da Fusion Development-rytteren krydsede stregen som nummer 11, kunne han fejre den samlede sejr.

 

Frederik Jensen kom i mål 1.05 senere som nummer 13, men måtte tage til takke med den samlede andenplads, blot fem point efter Nissen.


Hele B-løbet kan ses lige her - vi takker endnu en gang Peter Poulsen for de fine optagelser.
 


Samtlige resultater fra 8. afdeling af Uno-X Cup kan læses her.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.
 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.

 

Resultat af 8. afdeling af Uno-X Cup (B-klassen)

1. Niklas Dissing   1.10.29
2. Lennart Kruse   + 2
3. Esben Theibel   + 3
4. Kristoffer Smed   st.
5. Michael Iversen   + 1.10
6. Kasper Jul Pedersen   + 1.48
7. Simon Fich   st.
8. Jacob Braaten   + 1.51
9. Flemming Bach   + 2.36
10. Michael Durr   + 3.10


Lasse Høj Christensen (1.) og Roberto Anson (3.) er begge blevet fjernet fra resultatlisten grundet henholdsvis for mange watt pr. kilo og brug af ZPower.

Samlet resultat

1. Kristian Nissen   219 p
2. Frederik Jensen   214
3. Esben Theibel   199
4. Steffen Kruse Hansen   183
5. Alexandar Lander   168
6. Lennart Kruse   155
7. Kristoffer Smed   149
8. Simon Fich   144
9. Kim Gydemand   128
10. Kasper Jul Pedersen   126


Holdkonkurrencen

1. Fusion Development   681 p
2. Køge SportsTerapi   613
3. DanishBikeRiders   293
4. Team QuickPay   259
5. eCykle Klub Danmark ZT 227
6. Team SIB     214
7. Bear Montaineers   151
8. Bolt Race Team   133
9. Racing Viborg   105
10. Vision Cycling   90


Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro d'Italia Internazion...(2.WWT) 26/06-05/07

Sibiu Cycling Tour(2.1) 01/07-05/07

GP Général Patton(1.NCUP) 04/07

GP Général Patton(1.NCUP) 04/07

Tour de Pologne(2.UWT) 05/07-11/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger