Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Kron giver gode meldinger og forklarer VM-fravær

Kron giver gode meldinger og forklarer VM-fravær

28. september 2022 19:27Foto: Sirotti

I et stort interview med Feltet.dk fortæller Andreas Kron om de kommende italienske klassikere, hvad han gør med sin kontrakt i tilfælde af en Lotto-nedrykning, og hvorfor han ikke kom med til VM i Wollongong.

Efter en hård tid ovenpå Tour de France er Andreas Kron klar til at slutte sæsonen med manér.

 

I de kommende 19 dage er den 24-årige dansker i aktion flere steder i Italien.

 

Første løb bliver torsdagens Coppa Agostoni, fulgt af Giro dell´Emilia lørdag og Tre Valli Varesine tirsdag. Dernæst venter monumentet Il Lombardia næste lørdag, før sæsonen rundes af med Giro del Veneto (12. oktober) og Veneto Classic (16. oktober).

 

Afhængigt af danskerens kørsel vil han også deltage i Coppa Bernocchi (3. oktober) og Gran Piemonte (6. oktober), men efter top otte-placeringer i både Giro della Toscana og Coppa Sabatini og to problemfrie træningsuger siden da føler Kron sig i hvert fald velforberedt.

 

”Jeg synes egentlig, at det går godt. Jeg havde nogle gode løb i Italien, så det gav selvtillid gående ind til den her periode, som i sidste ende også handler meget om, at man er klar oppe i hovedet. Jeg føler mig klar til at køre de sidste løb og forhåbentlig slutte godt af,” siger Lotto-rytteren til Feltet.dk.

 

Fordel efter pause

Med præstationerne i Toscana og Sabatini lagde Kron endegyldigt en trist periode bag sig. Efter Tour de France blev han ramt af en respiratorisk infektion, som skulle volde ham større problemer end forventet.

 

Han stillede op i to spanske og to franske løb henholdsvis én og tre uger efter Touren, men gennemførte ingen. Efterfølgende forklarede han, at han for tidligt var begyndt at køre igen.

 

Kron tog konsekvensen. Han tog sig en længere pause, som han udnyttede til at bruge en masse tid med familien. Han droppede de canadiske klassikere og vendte først tilbage i midten af september, hvor han altså beviste, at virussen er et overstået kapitel.

 

Sygdommen og tilbageslagene kostede ham VM, men nu skal pausen og de blot få løb efter Touren vendes til noget positivt.

 

”Siden Touren har jeg ikke fået alle de løb, der var planlagt. Så jeg føler mig ikke mentalt træt, som andre ryttere vil gøre på nuværende tidspunkt. Jeg føler, at jeg har et godt overskud, og jeg vil bare gerne køre nogle cykelløb.”

 

”Alle skal nok være der til Lombardiet, men det betyder meget, at man er frisk og klar til at lide igen. Jeg nyder at lide nu, så jeg glæder mig bare til at køre cykelløb.”

 

Kron på Hautacam under årets Tour de France. Foto: Sirotti.

 

Både fysisk og mentalt er Kron dermed også anderledes frisk end sidste år, hvor han havde en noget turbulent og krævende optakt til de italienske klassikere.

 

Han gennemførte sin første Grand Tour ved Vuelta a Espana, og allerede 10 dage senere var han tilbage i løbsaktion. Dernæst fulgte et VM, hvor Chris Ankers tragiske død og et styrt ved linjeløbet den følgende uge tog det sidste overskud ud af Kron.

 

Lotto Soudal gav ham fri fra de første italienske klassikere for at tage til sin tætte vens begravelse. Alligevel var en fuldstændig udkørt dansker få dage senere i stand til at snuppe en femteplads i Varesine, før smerter i ryggen fra VM-styrtet blev for meget i Lombardiet.

 

Netop Il Lombardia har i år ændret ruten. Den går nu igen fra Bergamo til Como og er på 253 kilometer, 14 flere end i fjor. Desuden er afslutningen præget af flere, men også kortere stigninger end for 12 måneder siden.

 

”Ruten er mere, som den plejer at være. Den ligger godt til mig, men det er jo et sindssygt cykelløb. Finalen er spændende. Nu må vi se, hvordan de første løb går, og så sætter vi en målsætning derfra,” siger Kron om årets sidste monument.

 

Nedrykning kan give muligheder

Il Lombardia er foruden at være årets sidste monument også det sidste WorldTour-løb, hvorfor store mængder UCI-point er på spil. Det betyder naturligvis, at løbet er ekstremt afgørende i den kamp for at undgå nedrykning, som Lotto Soudal fortsat befinder sig i.

 

Holdet har pt. godt 800 UCI-point op til den 18. plads, som på det rent sportslige punkt garanterer en WorldTour-licens til 2023. En betydelig afstand, der har fået diverse analytikere til at tvivle på det rødklædte mandskabs overlevelse på øverste hylde.

 

Kron ser dog ikke den store vigtighed i, at arbejdsgiveren formår at bibeholde sin status som WorldTour-hold.

 

”Man kan sige, at min målsætning er at vinde cykelløb. Så må vi se, om vi beholder WorldTour-licensen. Jeg kan ikke helt se, hvad vi skal redde. Jo, vi skal redde en status, men hvis du kigger på Alpecin, så er det ikke så skidt at være Pro-hold,” mener Kron.

 

Kron på vej mod Mende på 14. etape af Touren. Foto: Sirotti.

 

Danskeren hentyder til det faktum, at Alpecin-Deceuninck i år har kunnet vælge at melde fra til de WorldTour-løb, som af forskellige årsager, eksempelvis kalendermæssigt, ikke har fungeret for dem. Blandt disse har været Romandiet Rundt, Clasica San Sebastian, Catalonien og Baskerlandet Rundt samt de to canadiske klassikere.

 

”Der er selvfølgelig noget prestige i at være WorldTour-hold, men det giver også muligheder ikke at være det,” fastslår Kron og påpeger, at Lotto selv ikke ved en plads udenfor top 18 er sikker på nedrykning, da WorldTour-holdene også skal leve op til UCI’s etiske, økonomiske, administrative og organisatoriske krav for at få licensen.

 

Forud for VM fortalte Jakob Fuglsang Ritzau, at det ”nok er værd at overveje” at gøre brug af muligheden for at bryde sin Israel-kontrakt, hvis mandskabet ryger ud af WorldTouren.

 

Kron, som tidligere i år forlængede sin aftale med Lotto Soudal, går dog ikke med samme overvejelser i tilfældet af en nedrykning.

 

”Nej, hvis det var noget, der havde betydet ekstremt meget for mig, så havde jeg ikke forlænget med Lotto. Jeg er glad for det sted, jeg er, og Lotto er det samme hold, om vi rykker ned eller ej.”

 

Lotto Soudal er det 13. mest pointscorende hold i 2022, hvilket betyder, at mandskabet med sikkerhed vil blive inviteret til alle WorldTour-løb i 2023, selv hvis holdet mister sin status som WorldTour-hold.

 

VM-fraværet

Kampen om WorldTour-licenserne har resulteret i en masse hidtil usete scenerier i sporten. Flere hold har ladet sine profiler blive hjemme fra Grand Tours for at køre flere og mindre endagsløb, kørt med flere pointjagende kaptajner i samme løb og ikke mindst forbudt sine ryttere at rejse til det australske VM.

 

Sidstnævnte gælder imidlertid ikke for Kron.

 

”Ja, jeg kan afvise blankt, at Lotto har forbudt mig at tage til VM. Om jeg skulle til VM har hele tiden været en snak mellem Anders Lund og mig. Lotto har på ingen måde sagt, at jeg ikke skulle køre det. De har støttet fuldt op, og i sidste ende tog Anders og jeg en beslutning. Man ved aldrig, om det var den rigtige, men på daværende tidspunkt var det den rigtige beslutning,” forklarer Kron.

 

Med sygdom og fire DNF´er i træk op til deadline for rytterregistrering den 10. september var det ingen sensation, at Kron ikke var at finde blandt Lunds otte udvalgte til VM. Den 24-årige blev end ikke registreret blandt reserverne.

 

Beslutningen kom imidlertid til at se noget mere tvivlsom ud, da Kron bare fire-fem dage senere kørte sine to topplaceringer i Italien.

 

”Jeg har haft en meget tæt kommunikation med Anders Lund. Jeg vidste reelt ikke, hvornår jeg kom til at køre cykelløb igen. Ja, jeg var godt kørende i Italien, men det var også første cykelløb. Det gik bedre end forventet,” forklarer Kron og uddyber:

 

Krons hidtil største resultat i 2022 faldt på 1. etape af Tour de Suisse, hvor han sluttede treer. Foto: Sirotti.

 

”Jeg havde en tæt kontakt med Anders, og vi vurderede, at det var vigtigere, at jeg fik en træningsperiode i forhold til resten af sæsonen end at køre VM. Så kan man sige, at jeg endte med at være godt kørende i Italien, men 14 dage før vidste jeg ikke, hvornår jeg ville komme til at køre cykelløb igen. Lige pludselig gik det godt, og jeg var frisk igen.”

 

”Så det var en vurdering, som man nogle gange skal tage. Vi vurderede, at det på det grundlag, som vi havde, da der skulle udtages, ikke gav mening at tage til VM. Det er et svært hold at komme ind på.”

 

”Efter Touren lavede jeg DNF i fire løb. Så jeg følte mig ikke klar til at sige, at jeg var klar. For jeg vidste det ikke. Det bedste var at sige, at det ikke blev i år. Så håber jeg på at være med næste år.”

 

Modsat i 2021, hvor han vandt en etape i både Catalonien og Schweiz, har Kron ikke vundet i 2022. Til gengæld har han scoret 396 UCI-point, 136 flere end i fjor.

 

Med de 396 UCI-point er Kron blandt Lotto Soudals 10 mest pointscorende ryttere i år, og derfor vil samtlige af hans point i de kommende italienske løb ryge ind på belgiernes konto.

 

”De Lie og Ewan kan godt redde dem, men de skal helst også lave noget i Italien. Så der ligger et ret stort pres på Andreas Kron. Jeg ville ikke satse på, at Tim Wellens kommer i form. Han har slet ikke vist noget siden Touren, hvor han udgik med corona, og han er i forvejen for tung til Lombardiet,” sagde Feltet.dk´s ekspert Emil Axelgaard i sidste uge om danskerens betydning for Lotto Soudals chancer for overlevelse.

 

Ved torsdagens Coppa Agostoni får Kron selskab af Wellens, Carlos Barbero, Filippo Conca, Kamil Malecki og Maxim Van Gils. Løbet vil kunne følges direkte i vores liveopdatering.

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger