Lampaert og Cant vinder Flandrien priser

07. november 2018 07:44Foto: A.S.O.

Het Nieuwsblad uddelte tirsdag aften deres ”Flandrien” priser til de bedste belgiske cykelryttere i 2018, hvor Sanne Cant og Yves Lampaert løb med hæderne.

Den dobbelte UCI-verdensmester i cross, Sanne Cant, tog prisen med hjem for andet år i træk, efter en fornem 2017-18 cross-sæson hvor hun genvandt VM-titlen tilbage i februar. Udover VM-titlen vandt den 28-årige belgier også EM samt det nationale mesterskab i cross og Superprestige serien.

”Jeg stod her også sidste år, og jeg er super glad for at have gjort det igen,” udtalte Cant til Het Nieuwsblad efter prisoverrækkelsen.

”Det var et vidunderligt år. Jeg er meget stolt af at have vundet alle disse mesterskabstrøjer. Jeg burde nævne alle dem, jeg skal takke, men jeg kan ikke huske dem alle. Denne pris er det ultimative tegn på min succes i cross.”

Cant vandt titlen foran Githa Michiels, baneverdensmesteren Nicky Degrendele samt de to landevejsryttere Lotte Kopecky og Julien D’hoore.

Hos mændende blev det den belgiske mester og Quick-Step Floors rytter Yves Lampaerts, der tog prisen for den bedste mandlige belgiske rytter med hjem. Udover det belgiske mesterkab vandt 27-årige Lampaert også VM i holdtidskørsel med sit Quick-Step hold og sluttede på en tredjeplads til det belgiske mesterskab i enkeltstart. Selv tror han, at det belgiske mesterskab er det der gør, at det lige præcis er ham, der løber med prisen.

”Jeg tror, at den belgiske titel gjorde forskellen,” udtalte han om sin hæder til Het Nieuwsblad.

”Når man kører igennem feltet i den trøje, lægger alle de andre ryttere mærke til dig. Det bliver svært at give slip på den. Jeg regnede faktisk ikke med at vinde denne titel, men at have vundet er en helt speciel følelse, og jeg vil gerne benytte denne mulighed til at takke mine holdkammerater og Patrick Lefevere for de muligheder, som han har givet mig.”

Lampaert vandt titlen foran den europæiske mester i enkeltstart, Victor Campenaert, samt den olympiske mester Greg Van Avermaet.