Landstræner Mads Bødker gør status på World Cup-løbet i Albstadt

20. maj 2019 11:31Foto: Mikael Bech

Danskernes resultater varierede en hel del ved World Cup-stævnet i Albstadt. Overordnet set vurderer DCU dog, at der var flest positive resultater. Hør herunder landstræner Mads Bødkers reaktion på rytternes præstationer.

Ruten i Albstadt indeholdt rigeligt med stigninger, som voldte rytterne problemer. Derudover spillede regnen også en faktor i flere af løbsklasserne.

I damernes elite var Annika Langvad udfordret af regnen og det glatte underlag. Da danskeren kunne konstatere, at en topplacering var udenfor rækkevidde, valgte hun at spare sig og undgå risikoen for skader. Langvad udgik derfor af løbet.

Modsat Langvad, der senest har oplevet stor succes på landevejen, var Malene Degn med i toppen, og danskeren kom ind på en flot 10.-plads.

”Malene kørte et veldisponeret løb og udnyttede sine klatreevner optimalt. Samtidig er hun rigtig stærk i svære forhold på nedkørsler, og det var med til at fuldende den flotte præstation," siger Mads Bødker ifølge Danmarks Cykle Union.

Hos herrerne kørte Sebastian Fini sig til en 31.-plads. Fini fik en dårlig start og lå efter første omgang helt nede på 69.-pladsen, men danskeren formåede altså at køre sig frem i feltet på de efterfølgende omgange. Derfor var Mads Bødker også optimistisk på Finis vegne.

”Sebastian kom super stærkt igen og præsterer at køre omgangstider i top 10 på to af de sidste omgange, hvilket viser, at hans form helt klart er, som den skal være," fastslår den danske landstræner.

Hos U23-herrerne blev det til henholdsvis en 6.-plads og en 20.-plads til Jonas Lindberg og Simon Andreassen.

Lindberg sad i førergruppen hele dagen, og Andreassen var også med fremme indtil de sidste omgange, hvor han blev ramt af krampe.

Den danske mester i cyklecross, Carolina Bohé, kørte også en flot løb, og hun blev nummer 11 i U23-klassen.

Hos juniorerne blev stortalentet Sofie Heby nummer 9, og her havde Landstræner Mads Bødker håbet på lidt mere.

"Sofie kommer ind på en 9.-plads, hvilket ikke helt afspejler hendes potentiale, men formen på denne rute var desværre ikke til mere,” fortæller Bødker.

Hos U19-drengene blev bedste placering i Albstadt en 15- plads til Ian Millenium. Her kunne det også være blevet til mere for juniorerne, men styrt resulterede i et lidt skuffende løb.

”Juniordrengene har for mange styrt, og det er noget vi sammen skal arbejde med at få minimeret. Det er desværre noget, der ligger til alderen, men indstillingen skal ændres over tid,” påpeger Mads Bødker.

Victor Philipsen måtte desværre udgå med et brækket kraveben, så der venter en pause for den unge U19-rytter.

Næste mål for mountainbike-rytterne bliver World Cup-stævnet i Nove Mesto, der løber af stablen i næste weekend.